Poniedziałek

ŚNIADANIE – Omlet z białą fasolą i zieloną cebulką

Fasola biała w puszce 130g, Papryka czerwona 80g, Zielona cebulka 25g, Natka pietruszki 6g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Jajo 150g, Mąka owsiana 20g

II ŚNIADANIE – Sałatka z  jajkiem i warzywami

Majonez light 15g, Jaja 75g, Groszek zielony 30g, Mix sałat zielonych 50g, Kukurydza z puszki 30g, Ogórek 35g, Papryka czerwona 40g

OBIAD – Makarotto z suszonymi pomidorami i cukinią

Makaron penne 100g, Kurczak, filet 150g, Cukinia 200g, Pomidory suszone w zalewie 15g, Rukola 25g, Zioła do drobiu 3g, Oliwa z oliwek 5g, Olej lniany 7g

PODWIECZOREK – Gotowany indyk na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach rukoli

Filet z kurczaka 200g, Rukola 60g, Pomidory 120g, Papryka czerwona 120g, Bazylia 10g

KOLACJA – Tortilla z indykiem w sosie czosnkowym

Tortilla razowa 120g, Indyk 120g, Cebula 50g, Pomidor 200g, Ogórek konserwowy 50g, Oliwki 15g, Sałata lodowa 40g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Przyprawa chili 1g, Jogurt naturalny 2% 50g, Musztarda 4g, Czosnek 2g, Sól 2g


Wtorek

ŚNIADANIE –  owsianka z truskawkami

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko migdałowe 2%tł 400g, Truskawki 200g

II ŚNIADANIE – Tortilla kukurydziana ze szpinakiem
Orzeszki pini 5g, szpinak mrożony 100g, Czosnek 10g, Cebula 30g, Śmietana 12% 10g, Oliwa z oliwek 5g, Mąka kukurydziana 50g, Woda gazowana 100g, Sól 2g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Zrazy wieprzowe z ogórkiem i szynka z młodymi ziemniaczkami i surówką z ogórka i pomidora
Schab wieprzowy 200g, Szynka drobiowa 50g, Ogórek kiszony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Mąka żytnia 15g, Ziemniaki 200g, Ogórek 200g, Pomidor 100g, Śmietana 12% 20g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym łososiem i grzankami
Wędzony kurczak 100g, Ogórki gruntowe 100g, Czerwona cebula 50g, Zielona sałata 70g, Kapusta pekińska 100g, Oleju rzepakowy 10g, Orzechy włoskie 10g, Chleb graham 40g, Czosnek granulowany 2g, Masło 2g, Sól himalajska różowa 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Kurczak w mleczku kokosowym z warzywami
Marchew 125g, Ziemniaki 125g, Seler naciowy 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy 10g, Bulin warzywny 300g, Mleko kokosowe 200g, Pierś z kury gotowana 120g, Chili 3g


Środa

Śniadanie: Pieczywo z pastą pieczarkową
Bułka pełnoziarnista 150g, 380kcal
Ser biały półtłusty 60g, 80kcal
Majonez 10ml, 120kcal
pieczarki 100g, 30kcal
Pomidor 30g, 7kcal
Ogórek 35g, 9kcal
Sałata 20g, 8kcal
Rzodkiewka 20g, 6kcal
oliwa z oliwek 5ml, 40kcal

II Śniadanie: Jogurtowy kurczak marchewką i groszkiem
mrożona marchewka z groszkiem 250g, 70kcal
Filet z kurczaka 100g, 90kcal
Oliwa z oliwek5ml, 40kcal
Jogurt naturalny 50ml, 30kcal
Czosnek 10g, 6kcal
Sok z cytryny 5ml, 1kcal
Tymianek 3g

Obiad: Indyk brzoskwiniowy z zielonym kremem i kuskusem
sznycle z indyka 220g, 300kcal
brzoskwinia 200g, 200kcal
zielony groszek 150g, 300kcal
rozmaryn 3g
ocet balsamiczny 10ml
sól, pieprz po 3 g
kuskus 100g po przygotowaniu, 350kcal

Podwieczorek: Ciasto z cukinii
starta cukinia 150g, 30kcal
tarta marchewka 70g, 16kcal
mąka pszenna 20g, 60kcal
mąka gryczana, 20g, 60kcal
mleko 20ml, 8kcal
oliwa z oliwek 10ml, 80kcal
miód 10g, 15kcal
sok z cytryny 5ml
soda 3g
cynamon, kardamonu po 3g

Kolacja: Makaronowa sałatka z wędzonym łososiem
makaronu szpinakowy wstążki 100g po ugotowaniu 300kcal
szparagowa fasola 60g, 15kcal
pomidorki koktajlowe 80g, 20kcal
czarne oliwki 10g, 50kcal
pomidory suszone w oliwie 10g, 40kcal
ser ricotta 30g, 60kcal
wędzony łosoś 70g, 100kcal
sól, pieprz, po 3g


Czwartek

Śniadanie: Kasza jaglana z bakaliami i prażonym jabłkiem
kasza jaglana 50g,170kcal
jabłko 200g, 220kcal
posiekane orzechy włoskie 10g, 90kcal
migdały (płatki) 10g, 76kcal
pestki słonecznika 5g, 44kcal
suszona żurawina 5g, 36kcal
cynamon, imbir, kardamon po 3g

II Śniadanie: Makaron penne z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Szpinak 150g, 20kcal
Makaron pełnoziarnisty penne ugotowany 200g, 180kcal
Sok z cytryny 5ml
Czosnek 10g, 5 kcal
suszone pomidory z zalewy 50g, 120kcal
oliwa z oliwek 5 ml, 40kcal
kurczak filet 50g, 50kcal
przyprawy: pieprz ziołowy, sól po 2 g

OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowo – słodko – kwaśnym z ryżem cury i brukselkami

Śmietana 18% 25g, Filet z kurczaka 200g, Oliwa z oliwek 20g, Ryż basmatii ugotowany100g, Brukselka 150g, Słonecznik, nasiona 30g, Sos sojowy 10g, Curry 10g, Sos słodko-kwasny 15g, Przyprawa kebab 3g

PODWIECZOREK – Awokado faszerowane nadzieniem jaśminowo-śledziowym

Awokado 70g, Śledź w sosie pomidorowym 90g, Cebula 10g, Sok z cytryny g, Szczypiorek 3g, Ryż jaśminowy 45g

KOLACJA – Roladki z łososiem

Ser twarogowy półtłusty 50g, Jaja 20g, Łosoś wędzony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Ogórek 40g, Papryka zielona 40g, Rzodkiewka 40g, Woda 100g, Sól 4g


Piątek

ŚNIADANIE – Owsianka z leśnymi owocami i twarożkiem

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2%tł 500g, Maliny 60g, Jagody 60g, Truskawki 50g, Serek twarogowy śmietankowy 50g

II Śniadanie: Szarlotka w płatkach śniadaniowych
ciasto:
płatki kukurydziane, 15g, 30kcal
roztopione masło, 5g, 40kcal
brązowy cukier 2g, 10kcal
mąka kukurydziana, 10g, 30kcal
nadzienie:
jabłko, 100g, 60kcal
cynamon 2g

Obiad: Risotto z kurczakiem i pieczarkami
Pieczarki 60g, 30kcal
bulion warzywny 300ml, 80kcal
cebula 50g, 16kcal
czosnek 10g, 6kcal
masła 20g, 160kcal
ryżu do risotto (np. Arborio) 100g, 330kcal
białe wino 30ml, 100kcal
posiekana natka pietruszki 10g, 3kcal
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz po 3g
tarty Parmezan 20g, 1000kcal
Kurczak 150g, 450kcal

PODWIECZOREK – Tuńczykowa sałatka z dzikim ryżem i pomidorem

Ryż dziki 75g, Tuńczyk w wodzie 75g, Pomidor 130g, Czosnek 5g, Olej lniany 10g, Zioła prowansalskie 3g, Masło 10g, Cukier waniliowy 5g, Mąka 5g, Morela 80g, Poziomki 90g

KOLACJA – Tarta szpinakowa

Ciasto francuskie 100g, Szpinak 250g, Masło 10g, Czosnek 10g, Ser typu feta 50g, Filet z kurczaka 80g, Śmietana 18%, 20g, Jajo 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Parmezan 10g