Poniedziałek

ŚNIADANIE – Naleśniki z bananami i morelami

Mąka 10g, Jajo 50g, Mleko 20g, Woda mineralna 20g, Sól 1g, Olej 5g, Morele 50g, Banan 100g, Miód 5g, Śmietanka 10g

II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem

Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g

OBIAD – Łosoś z kaparami

Filet z łososia 150g, Białe wino wytrawne 10g, Kapary 20g, Masło klarowane 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 10g, Ziemniaki młode 70g

PODWIECZOREK – Krem brokułowy

Brokuły 250g, Bulion warzywny 300g, Śmietana 12% 10g, Pierz ziołowy 5g, Sól 2g

KOLACJA – Sałatka z mozarella, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

Mozarella mini 70g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidorki koktajlowe 50g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 3g, Bazylia świeża 2g, Pieprz ziołowy 1g , sałata lodowa 20g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pieczona piersią z indyka

Ser twarogowy tłusty 10g, Mięso z piersi indyka bez skóry 50g, Pumpernikiel 70g, Zioła prowansalskie 10g, Sałata zielona 10g, Rzodkiewka 10g,

II ŚNIADANIE – Sałatka ze szpinakiem

Szpinak świeży 50g, Selera konserwowy 50g, Szynka drobiowa 50g, Słonecznik nasiona 10g, Oliwa z oliwek 7g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Makaron z kurczakiem curry, pomidorami suszonymi i brokułami

Makaron kokardki 60g, Kurczak filet 60g, Suszone pomidory 30g, Brokuł 150g, Oliwa z oliwek 10g, Curry 10g, Pieprz 5g

PODWIECZOREK – Sałatka arbuzowa

Melon żółty 150g, Melon 100g, Arbuz czerwony 150g, ananas 50g , Jagody goji 20g

KOLACJA- Bigos warzywny

Kapusta włoska 200g, Pieczarki 100g, Marchewka 50g, Seler 70g, Cebula 50g, Czosnek 10g,Pomidorki w zalewie 100g, Olej rzepakowy 10g, Kolendra 2g, Kminek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka słodka 2g, Chilli 2g


 

Środa

ŚNIADANIE – Paprykowa kasza bulgur z gotowanym kurczakiem

Kasza bulgur 50g, Papryka czerwona 60g, Kurczak filet 50g, Pomidor 100g, Cebula 30g, Natka pietruszka 10g, Keczup pikantny 20g

II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi i cukinia

Ser ricotta 60g, Bakłażan 200g, Pomidorki koktajlowe 100g, cukinia 50  , Papryka ostra 2g

OBIAD – Indyk w sezamie w gotowaną marchewka i kalafiorem

Filet z indyka 150g, Sezam 20, Marchewka junior 65g, Kalafior 70g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 2g

PODWIECZOREK – Rukola z gruszka i parmezanem

Gruszka williams 120g, Rukola 60g, Parmezan 20g, Orzechy włoskie 5g, Ocet balsamiczny 10g

KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim

Ciasto francuskie 50g, Brokuł 50g, Papryka czerwona 50g, Kukurydza 20g, Jajo 50g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Śmietana 12% 5g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Omlet z jogurtowym musem

Jajo 60g, Białko jaja 30g, Mąka żytnia razowa 20g, Woda 10g, Sól 1g, Jogurt naturalny 2% 75g, Maliny 84g, Jagody 80g

II ŚNIADANIE – Pomarańczowa kasza z miodem i migdałami

Kasza gryczana 20g, Miód 5g, Migdały w płatkach 6g, Pomarańcza 80g

OBIAD – Limanda z porem w sosie cytrynowo-imbirowym z basmati i surówką z rzodkiewki i rukoli

Limanda 150g, Por 40g, Marchew 50g, Jogurt naturalny 50g, Sok z cytryny 10g, Imbir mielony 2g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Przyprawa do ryb 3g, Ryż basmati 30g, Surówka z rzodkiewki i Rukli 100g, Oliwa z oliwek 3g

PODWIECZOREK – Krem cebulowo-pieczarkowy

Cebula biała 100g, Cebula czerwona 50g, Pieczarka surowa 75g, Pietruszka, korzeń 40g, Seler korzeniowy 30g, Por 25g, Czosnek 5g, Mleko 0,5% tłuszczu 110g, Oliwa z oliwek 5g, Pietruszka, liście 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

KOLACJA – Sałatka z orzechami nerkowca z orientalnym dressingiem

Sałata lodowa 80g, Pomarańcza 120g, Marchew 100g, Soja kiełki 20g, Orzechy nerkowca 15g, Oliwa z oliwek 5g, Sos sojowy 10g, Sok z limonki 5g, Czosnek 5g, Imbir 2g, Kurczak, filet 80g


Piątek

ŚNIADANIE – Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorem

Jajo 60g, Pieczarka surowa 90g, Pomidor 30g, Oliwa z oliwek 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Mąka ryżowa 30g, Przyprawa oregano 3g

II ŚNIADANIE – Tuńczyk z orzechami w połówkach brzoskwini

Brzoskwinia 120g, Jogurt naturalny 25g, Orzechy włoskie bez skorupki 12g, Pieprz czarny mielony2g, Ryż dziki 10g, Tuńczyk w wodzie 50g

Obiad: Zapiekanka z dynią, grzybami i kurczakiem
dynia 100g, 28kcal
grzyby świeże mix 100g, 30kcal
cebula 50g, 13kcal
czosnek 3g
pierś kurczaka 100g, 100kcal
przyprawy: sól i pieprz, kurkuma, mielona kolendra, mielony kminu rzymski, gałka muszkatołowa po 2g
bulion drobiowy 200ml, 37kcal
ryż brązowy 50g, 120kcal (np. długoziarnistego)
masło klarowane 3g, 20kcal

Podwieczorek: Krem pomidorowy z grzankami
pomidory z puszki 100g, 50kcal
oliwa 5ml, 40kcal
cebula 50g, 13kcal
2 liście świeżej bazylii
sól, pieprz, po 2 g
grzanki 30g, 35kcal

Kolacja: Tarta z dynią i serem feta
Mąka pełnoziarnista 20g, 70kcal
Płatki owsiane 10g, 34kcal
Oliwa z oliwek 5ml, 40kcal
Siemię lniane 5g, 20kcal
Przyprawy po 2g: tymianek, czosnek, czarnuszka
Masa:
dynia 120g, 46kcal
feta20g, 24kcal
Jogurt naturalny 50g, 20kcal


Sobota

ŚNIADANIE – Jagodowy przekładaniec

Borówki amerykańskie 120g, Herbatniki 20g, Jajko 50g, Cukier brązowy 5g, Serek mascarpone 30g

II ŚNIADANIE – Grzanki z pastą z pstrąga

Chleb tostowy 35g, Pstrąg wędzony 35g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz ziołowy 4g

OBIAD – Kurczak w sosie chilii z ryżem jaśminowym

Ryż jaśminowy 20g, Filet z kurczaka 150g, Kostka warzywna 5g, Oliwa z oliwek 5g, Czosnek 10g, Pieprz cayenne 1g, Kolendra 3g ,Imbir mielony 2g, Sok z limonki 20g, Mleko 2% 200g, Marchewka 120g, Rodzynki 10g

PODWIECZOREK – Sałatka z szynką

Mieszanka sałat 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Chuda szynka drobiowa 30g, Ananas 20g, Kukurydza konserwowa 10g, Jogurt naturalny 20g, Sól ziołowa 3g

KOLACJA – Kurczak nadziewany

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g


Niedziela

ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado

Sałata lodowa 30g, Tuńczyk w wodzie 75g, Awokado 30g, Sok z cytryny 5g, Cebula czerwona 10g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 5g, Pieprz czarny mielony 1g, Sól 1g, Kasza gryczana niepalona 30g

II ŚANIDANIE – Włoski twarożek z miętą na bagietce pełnoziarnistej

Ser twarogowy chudy 100g, Jogurt naturalny 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Pomidor 60g, Oliwki czarne 15g, Mięta świeża 2g, Bagietka pełnoziarnista 20g

OBIAD – Pieczony kurczak z jabłkiem w miodzie i chili podawane z pęczakiem

Filet z kurczaka 70g, Sól 2g, Jabłko 120g, Oliwa z oliwek 5g, Miód 5g, Przyprawa cynamon 2g, Przyprawa kardamon 2g, Przyprawa chili 1g, Kasza jęczmienna, pęczak 20g

PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą

Sałata lodowa 30g, Rudola 5g, Pieczarka surowa 90g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Ocet balsamiczny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Farfalle (makaron pełnoziarnisty) 20g

KOLACJA – Kurczak w płatkach migdałowych z warzywami

Kurczak filet 130g, Płatki migdałowe 10g, Mąka pszenna 10g, Jajko 25g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka żółta 30g, Papryka zielona 30g, Papryka czerwona 30g , mix warzyw 35g