1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Pietruszkowy omlet z awokado i kiwi

Jajo 50g, Mleko 2% tłuszczu 30g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Awokado 30g, Natka pietruszki 2g, Mąka owsiana 20g, Kiwi 60g, Białko jaja 30g, Przyprawa cynamon 1g

II ŚNIADANIE – Aromatyczny ryż jaśminowy z granatem

Ryż jaśminowy 20g, Granat 30g, Mleko ryżowe 70g, Migdały 5g, Imbir 20g, Przyprawa kardamon, cytrynowa melisa 1g

OBIAD – Udko z warzywami pieczone w rękawie podane z kaszą jęczmienną

Udo z kurczaka 130g, Przyprawa do drobiu 3g, Czosnek granulowany 3g, Papryka czerwona 100g, Brokuł 100g, Marchew 50g, Pieczarka surowa 60g, Cebula 40g, Sól 2g, Kasza jęczmienna 20g

PODWIECZOREK – Zupa krem z papryki i pomarańczy

Papryka czerwona 200g, Pomarańcza 100g, Oliwa z oliwek 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 15g, Sól 2g, Pieprz biały mielony 4g, Koper 6g

KOLACJA – Orzechowa sałatka z kurczaka i selera naciowego z anansem

Kurczak, filet 70g, Przyprawa do drobiu 3g, Sos sojowy 5g, Mieszanka sałat 50g, Seler naciowy 100g, Ananas 70g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Orzechy włoskie 10g


2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Śniadaniowa sałatka warzywna z jajkiem, gryką i z jogurtowym dressingiem

Jajo 50g, Brokuły 130g, Pomidor 60g, Ogórek 50g, Sałata 10g, Rzodkiewka 45g, Kukurydza konserwowa 30g, Jogurt naturalny 75g, Sok z cytryny 3g, Pieprz ziołowy 2g, Zioła prowansalskie 1g, Przyprawa bazylia1g, Kasza gryczana niepalona 20g

II ŚNIADANIE – Jabłkowo -cynamonowy shake imbirowy

Maślanka 0,5% tłuszczu150g, Jabłko 120g, Imbir świeży 5g, Otręby owsiane 10g, Przyprawa cynamon 2g

OBIAD – Pieczona polędwica marynowana z brązowym ryżem i tartymi burakami

Polędwica wieprzowa 80g, Oliwa z oliwek 2g, Miód 10g, Sos sojowy 3g, Czosnek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Ryż brązowy 15g, Sól 2g, Burak 150g, Jabłko 120g Cebula 25g, Sok z cytryny 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Jaśminowa sałatka z krewetkami gotowanymi na parze

Mieszanka sałat 40g, Krewetka surowa 45g, Awokado 40g, Ogórek 50g, Marchew 50g, Szczypiorek 5g, Sos sojowy 10g, Jogurt naturalny 30g, Ryż jaśminowy 15g

KOLACJA –  Pomidor faszerowany gryczanym tuńczykiem

Tuńczyk w wodzie 75g, Pomidor 200g, Kukurydza konserwowa 30g, Cebula 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Kasza gryczana10g


3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry

Ziemniaki 100g, Szynka z indyka 40g, Papryka żółta 60g, Por 5g, Jajo 50g, Białko jaja 30g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Koper 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Otręby owsiane 15g, Przyprawa curry 3

II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie

Tuńczyk w sosie własnym 40g, Kasza jaglana 20g, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu 2g, Jogurt naturalny 2% 5g, Papryka czerwona 60g, Ogórek konserwowy 50g, Cebula 30g, Sałata lodowa 60g, Papryka czerwona mielona 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora

Ryż brązowy 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa rozmaryn 2g, Przyprawa tymianek 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Bulion warzywny 100g, Pieczarka surowa 120g, Cebula 30g, Parmezan tarty 5g, Papryka czerwona 70g, Pomidor 60g, Cebula czerwona 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Cukier 2g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 2g, Natka pietruszki 8g

PODWIECZOREK – Tymiankowy krem ze szparagów

Bulion warzywny 200g, Ziemniaki 50g, Szparagi 150g, Jogurt naturalny 2% 75g, Cebula 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Parmezan tarty 5g, Tymianek świeży 5g, Pieprz biały 2g, Sól 2g

KOLACJA – Sałatka jaglaną z cieciorką

Kasza jaglana 20g, Cieciorka w puszce 30g, Pomidor 60g, Cebula 30g, Bazylia świeża 6g, Sok z cytryny 5g, Sałata 15g, Oliwa z oliwek 3g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g


4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Owsianka z cytrynowym bananem, nasionami sezamu i cynamonem

Jogurt naturalny 2% 150g, Płatki owsiane 20g, Przyprawa cynamon 1g, Banan 70g, Sezam, nasiona 5g, Ser twarogowy chudy 40g, Sok z cytryny 10g

II ŚNIADANIE – Twarożek z awokado i syropem klonowym

Ser twarogowy chudy 60g, Jogurt naturalny 25g, Awokado 30g, Pieprz czarny świeżo zmielony 2g, Syrop klonowy 5g, Chleb chrupki żytni 10g

OBIAD – Sandacz z suszonymi pomidorami, mozzarellą i dzikim ryżem

Sandacz surowy 100g, Brokuły 70g, Pomidory, suszone 15g, Oliwki w puszce 15g, Ser mozzarella, półtłusty 15g, Oliwa z pomidorów 3g, Jogurt naturalny 2% 10g, Mąka pszenna 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g, Bazylia świeża 5g, Ryż dziki 15g

PODWIECZOREK – Dip z bakłażana z chrupiącą bagietką i paluszkami z grillowanego indyka

Bakłażan 110g, Oliwa z oliwek 3g, Natka pietruszki 5g, Czosnek 5g, Szczypiorek 4g, Sok z cytryny 5g, Sól 4g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Bagietka pełnoziarnista 30g, Indyk, filet 50g

KOLACJA – Ziołowa sałatka ze świeżych warzyw z kuskusem i kozim serem

Kaszka kuskus 20g, Cukinia 60g, Ogórek 100g, Pieczarka surowa 60g, Pomidor 130g, Cebula 30g, Ser kozi półtłusty 20g, Zioła prowansalskie 3g, Tymianek świeży 10g, Bazylia świeża 15g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Sól morska 2g, Ocet winny 5g


5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Babeczka porowa z twarogiem i oliwkami, pieczywo

Por 50g, Ser twarogowy chudy 60g, Jogurt naturalny 2% 40g, Migdały w płatkach 12g, Oliwki czarne 21g, Bazylia świeża 3g, Masło 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Cytryna 35g, Chleb graham 20g

II ŚNIADANIE – Sałatka z awokado i papają z ziołowym dressingiem

Awokado 20g, Papaja 100g, Sałata lodowa 60g, Czosnek 2g, Jogurt naturalny 50g, Pieprz ziołowy 2g, Przyprawa bazylia 1g, Zioła prowansalskie 1g, Sól 2g, Kasza gryczana niepalona 15g

OBIAD – Indyk z bakłażanem i morelami z pełnoziarnistym makaronem

Indyk, filet 80g, Bakłażan 80g, Morela suszona 20g, Cebula 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa kurkuma 3g, Skórka z cytryny 3g, Makaron pełnoziarnisty 30g

PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem

Bulion warzywny 200g, Ziemniaki 50g, Dynia 300g, Wanilia 2g, Cebula 30g, Masło 2g, Pieprz biały 2g, Sól 2g, Ser kremowy bez tłuszczu 15g, Sezam, nasiona 3g

KOLACJA – Quinoa z fasolką szparagową i mango

Fasolka szparagowa 120g, Pomidor 130g, Pieczarka surowa 80g, Szynka z piersi kurczaka 40g, Sól 2g, Przyprawa tymianek 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Musztarda 2g, Cebula 20g, Oliwa z oliwek nie rafinowana, tłoczona na zimno 5g, Mango 50g, Komosa ryżowa 10g


6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Sandwich z grillowanymi warzywami

Chleb żytni razowy 50g, Sałata 5g, Cukinia 70g, Bakłażan 70g, Papryka czerwona 60g, Cebula czerwona 30g, Czosnek 5g, Ocet balsamiczny 3g, Oliwa z oliwek 5g, Bazylia świeża 3g, Ketchup 7g, Jogurt naturalny 2% 20g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Indyk, filet 60g

II ŚANIADANIE – Torcik serowy na zimno

Serek homogenizowany np. Bieluch 0% 100g, Jajo 50g, Żelatyna 2g, Kawa czarna bez cukru 80g, Kakao w proszku 3g, Wanilia ekstrakt lub inny 2g, Przyprawa cynamon 1g, Słodzik np ze stewie 4g

OBIAD – Okoń pieczony w sosie jogurtowo – jarzynowym z kaszą gryczaną

Okoń surowy 100g, Czosnek 1g, Cytryna 20g, Oliwa z oliwek 3g, Przyprawa rozmaryn 3g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Pomidor 130g, Seler korzeniowy 20g, Marchew 50g, Pietruszka, korzeń 20g, Cebula 30g, Natka pietruszki 2g, Oliwa z oliwek 2g, Jogurt naturalny 75g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz kolorowy 4g, Sól ziołowa 4g, Kasza gryczana 20g

PODWIECZOREK – Flaczki z boczniaka z kurczakiem i ziemniakami

Kurczak, filet 50g, Boczniak 150g, Marchew 50g, Seler korzeniowy 30g, Por 25g, Cebula 50g, Pietruszka, korzeń 30g, Sos sojowy 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa “Jarzynka” 5g, Przyprawa majeranek 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Ziemniaki 50g

KOLACJA- Bagietka pełnoziarnista nadziewana farszem szpinakowo-pomidorowym z szynką

Bagietka pełnoziarnista 30g, Ser, Parmezan 15g, Szynka z indyka 40g, Pomidor 200g, Cebula 50g, Pieprz kolorowy2g, Sól 2g, Papryka mielona czerwona 2g, Szpinak, mrożony 50g


7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Sezamowa jaglanka z gruszką i pistacjami

Kasza jaglana 30g, Gruszka 70g, Sezam, nasiona 2g, Orzechy pistacjowe 9g, Serek homogenizowany naturalny 50g

II ŚNIADANIE – Shake ananasowo-migdałowy z otrębami

Ananas 60g, Migdały mielone 5g, Jogurt naturalny 2% 150g, Sok z cytryny 5g, Otręby owsiane 10g

OBIAD – Indyk w panierce z otrąb pszennych, ziemniaczki pieczone w ziołach, sałatka, owoc

Indyk, filet 70g, Jajo 30g, Otręby pszenne 10g, Płatki kukurydziane 5g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz świeżo zmielony 2g, Sól ziołowa 2g, Oliwa z oliwek 3g, Ziemniaki 50g, Przyprawa rozmaryn 1g, Przyprawa tymianek 1g, Sałata lodowa 30g, Pomidor 60g, Ogórek 50g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Pieprz świeżo zmielony 2g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Włoska sałatka z dzikim ryżem i selerem naciowym

Ryż dziki 20g, Seler naciowy 50g, Koper 4g, Marchew 50g, Sok z cytryny 6g, Orzechy włoskie 10g, Jogurt naturalny 75g, Szczypiorek 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

KOLACJA – Kurczak w kolorowym pieprzu na grillowanych warzywach w miodzie

Kurczak, filet 60g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 3g, Sól 4g, Oliwa z oliwek 3g, Marchew 100g, Ryż brązowy 20g, Czosnek 3g, Miód 5g, Cukinia 100g