1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Jabłkowa fantazja z musli

Serek homogenizowany 50g, Musli owocowe 40g, Jabłko 120g, Mięta 5g

II ŚNIADANIE – Krewetki w sosie majonezowo-jogurtowym na sałacie lodowej

Sałata lodowa  40g, Sok z cytryny 10g, Jogurt typ grecki 20g, Majonez light 20g, Krewetki koktajlowe 50g, Papryka czerwona 4g

OBIAD – Teryna z pora z sosem buraczanym

Por 200g, Masło klarowane 5g, Fenkuł 50g, Jajko 50g, Bułka 20g, Śmietana 12% 20g, Burak 100g, Serek homogenizowany 30g, Oliwa z oliwek 3g, Szczypiorek 10g

PODWIECZOREK – Cukinie faszerowane kozim serem

Cukinia 200g, Twarożek kozi chudy 75g, Papryka w proszku 3g, Sól 1g

KOLACJASałatka krabowa

Cukinia 100g, Marchew 60g, Mięso z kraba 40g, Imbir 3g, Sos sojowy 10g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Tarta warzywna

Zielona papryka 25g, Czerwona papryka 25g, Czosnek 5g, Marchew 30g, Cukinia 45g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszka 10g, Polędwica drobiowa 45g, Kruche ciasto 50g, Oliwa z oliwek 5g, Jajko 50g, Mleko 20g, Czerwona papryka 3g, Sól 2g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIE – Koktajl kokosowo-pomarańczowy

Pomarańcza 200g, Mleko kokosowe 150g, Imbir 4g

OBIAD – Ryba grillowana z liczi i miodem

Filet z białej ryby 150g, Olej sezamowy 10g, Miód 20g, Liczi 40g, Sos sojowy 10g, Kolendra 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 20g

PODWIECZOREK – Flan z borowików

Borowiki 60g, Czosnek 10g, Natka pietruszka 20g, Olej rzepakowy 5g, Jajko 50g, Mleko 20g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA –  Omlet z gotowaną szynką

Jajo 50g, Mleko 20g, Cebula 30g, Gotowana szynka z kurczaka 45g, Oliwa z oliwek 5g, Estragon 5g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i owocami

Biszkopty 25g, Maliny 50g, Jagody 50g, Ricotta 50g, Sok pomarańczowy 50g

II ŚANIDANIE – Łódeczki z cykorii

Rodzynki 5g, Cykoria 40g, Kurczak 50g, Serek homogenizowany 60g, Ocet winny 5g, Pieprz kolorowy 3g

OBIAD – Filety z kurczaka na szparagach z młodymi ziemniaczkami

Filet z kurczaka 120g, Oliwa z oliwek 5g, Zielony groszek 50g, Szparagi zielone 30g, Fasolka szparagowa 20g, Śmietana 12% 50g, Ziemniaki młode 150g

PODWIECZOREK – Łosoś wędzony z sosem paprykowym

Łosoś wędzony 50g, Roszponka 30g, Papryka marynowana 30g, Oliwa z oliwek 3g, Ocet balsamiczny 10g

KOLACJA –Gaspacho

Pomidory 200g, Ogórek 50g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Bulion drobiowy 150g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Jajko sadzone w pomidorach

Pomidor 300g, Jajko 100g, Sól ziołowa 3g, Bazylia 3g

II ŚNIADANIE – Grzanki z wędzonym pstrągiem

Chleb tostowy 35g, Pstrąg wędzony 35g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz ziołowy 4g

OBIAD – Papryka z mięsem mielonym i kaszą kuskus

Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Kasza kuskus 50g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g

PODWIECZOREK – Chłodnik pomidorowo-truskawkowy

Truskawki 100g, Pomidory 100g, Sól 2g, Pieprz 2g, Wafel ryżowy z solą morską 20g

KOLACJA – Mus z drobiowych wątróbek

Wątróbki kurze 60g, Wątróbki kacze 60g, Cebula 25g, Szalotka 20g, Masło klarowane 5 g, Śmietana 12% 100g, Liść laurowy  1g, Tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Ryż z mlekiem sojowym w wiśniami

Ryż krótko ziarnisty 50g, Mleko sojowe 250g, Stewia sproszkowana 10g, Konfitura wiśniowa 25g, Wanilia 2g, Cynamon 2g

II ŚNIADANIERuloniki wegetariańskie

Papier ryżowy 30g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g

OBIAD – Filet z soli z pieczarkami

Filet z soli 150g, Pieczarki 150g, Kasza pęczak 30g, Oliwa z oliwek 5g, Siekany szczypiorek 2g, Koperek 2g, Kolendra 2g, Majeranek 2g, Sól 4g

PODWIECZOREK – Serek tofu z ogórkiem i czosnkiem

Ser tofu 100g, Ogórek 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g

KOLACJA – Zupa szpinakowa

Szpinak liście 300g, Ziemniak 85g, Bulion drobiowy 250g, Śmietana 18% 10g, Sól 2g , Pieprz 2g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Morelowe tiramisu

Morele 120g, Miód 5g, Herbatniki 20g, Jajko 50g, Cukier brązowy 5g, Serek mascarpone 30g

II ŚANIADANIESałatka z anchois

Bób mrożony 50g, Karczochy z puszki 30g, Czarne oliwki 10g, Rzodkiewka 50g, Ogórek 30g, Roszponka 35g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 5g, Pieprz ziołowy 3g

OBIAD – Indyk w sezamie w gotowaną marchewka i kalafiorem

Filet z indyka 150g, Sezam 20, Marchewka junior 65g, Kalafior 70g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 2g

PODWIECZOREK – Rukola z gruszka i parmezanem

Gruszka williams 120g, Rukola 60g, Parmezan 20g, Orzechy włoskie 5g, Ocet balsamiczny 10g

KOLACJA- Soczewica po hindusku

Cebula 20g, Olej rzepakowy 10g, Soczewica żółta 50g, Kardamon 2g, Cynamon 2g, Curry 2g, Pieprz 2g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Paprykowa kasza bulgur z gotowanym kurczakiem

Kasza bulgur 50g, Papryka czerwona 60g, Kurczak filet 50g, Pomidor 100g,  Cebula 30g, Natka pietruszka 10g, Keczup pikantny 20g

II ŚNIADANIESałatka z suszonych owoców

Suszone banany 20g, Suszone jabłka 20g, Suszone truskawki 25g, Zarodki pszenne 25g, Jogurt typ grecki 25g

OBIADMakaron z kurczakiem curry, pomidorami suszonymi i brokułami

Makaron kokardki 60g, Kurczak filet 60g, Suszone pomidory 30g, Brokuł 150g, Oliwa z oliwek 10g, Curry 10g, Pieprz 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim

Makaron chiński 50g, Kiełki soi 50g, Sos sojowy 10g, Wędlina wędzona z indyka 30g

KOLACJA – Tagiatelle z cukinii z orzeszkami pini

 Cukinia 250g, Oliwa z oliwek 10g, Orzeszki pini 20g, Ocet balsamiczny 10g, Tymianek 4g, Sól 1g