1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Jabłkowa fantazja z musli
Serek homogenizowany 50g, Musli owocowe 40g, Jabłko 120g, Mięta 5g
II ŚNIADANIE – Krewetki w sosie majonezowo-jogurtowym na sałacie lodowej
Sałata lodowa 40g, Sok z cytryny 10g, Jogurt typ grecki 20g, Majonez light 20g, Krewetki koktajlowe 50g, Papryka czerwona 4g
OBIAD – Teryna z pora z sosem buraczanym
Por 200g, Masło klarowane 5g, Fenkuł 50g, Jajko 50g, Bułka 20g, Śmietana 12% 20g, Burak 100g, Serek homogenizowany 30g, Oliwa z oliwek 3g, Szczypiorek 10g
PODWIECZOREK – Cukinie faszerowane kozim serem
Cukinia 200g, Twarożek kozi chudy 75g, Papryka w proszku 3g, Sól 1g
KOLACJA – Sałatka krabowa
Cukinia 100g, Marchew 60g, Mięso z kraba 40g, Imbir 3g, Sos sojowy 10g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Tarta warzywna
Zielona papryka 25g, Czerwona papryka 25g, Czosnek 5g, Marchew 30g, Cukinia 45g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszka 10g, Polędwica drobiowa 45g, Kruche ciasto 50g, Oliwa z oliwek 5g, Jajko 50g, Mleko 20g, Czerwona papryka 3g, Sól 2g, Pieprz 2g
II ŚNIADANIE – Koktajl kokosowo-pomarańczowy
Pomarańcza 200g, Mleko kokosowe 150g, Imbir 4g
OBIAD – Ryba grillowana z liczi i miodem
Filet z białej ryby 150g, Olej sezamowy 10g, Miód 20g, Liczi 40g, Sos sojowy 10g, Kolendra 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 20g
PODWIECZOREK – Flan z borowików
Borowiki 60g, Czosnek 10g, Natka pietruszka 20g, Olej rzepakowy 5g, Jajko 50g, Mleko 20g, Sól 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Omlet z gotowaną szynką
Jajo 50g, Mleko 20g, Cebula 30g, Gotowana szynka z kurczaka 45g, Oliwa z oliwek 5g, Estragon 5g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i owocami
Biszkopty 25g, Maliny 50g, Jagody 50g, Ricotta 50g, Sok pomarańczowy 50g
II ŚANIDANIE – Łódeczki z cykorii
Rodzynki 5g, Cykoria 40g, Kurczak 50g, Serek homogenizowany 60g, Ocet winny 5g, Pieprz kolorowy 3g
OBIAD – Filety z kurczaka na szparagach z młodymi ziemniaczkami
Filet z kurczaka 120g, Oliwa z oliwek 5g, Zielony groszek 50g, Szparagi zielone 30g, Fasolka szparagowa 20g, Śmietana 12% 50g, Ziemniaki młode 150g
PODWIECZOREK – Łosoś wędzony z sosem paprykowym
Łosoś wędzony 50g, Roszponka 30g, Papryka marynowana 30g, Oliwa z oliwek 3g, Ocet balsamiczny 10g
KOLACJA –Gaspacho
Pomidory 200g, Ogórek 50g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Bulion drobiowy 150g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Jajko sadzone w pomidorach
Pomidor 300g, Jajko 100g, Sól ziołowa 3g, Bazylia 3g
II ŚNIADANIE – Grzanki z wędzonym pstrągiem
Chleb tostowy 35g, Pstrąg wędzony 35g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz ziołowy 4g
OBIAD – Papryka z mięsem mielonym i kaszą kuskus
Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Kasza kuskus 50g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g
PODWIECZOREK – Chłodnik pomidorowo-truskawkowy
Truskawki 100g, Pomidory 100g, Sól 2g, Pieprz 2g, Wafel ryżowy z solą morską 20g
KOLACJA – Mus z drobiowych wątróbek
Wątróbki kurze 60g, Wątróbki kacze 60g, Cebula 25g, Szalotka 20g, Masło klarowane 5 g, Śmietana 12% 100g, Liść laurowy 1g, Tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Ryż z mlekiem sojowym w wiśniami
Ryż krótko ziarnisty 50g, Mleko sojowe 250g, Stewia sproszkowana 10g, Konfitura wiśniowa 25g, Wanilia 2g, Cynamon 2g
II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie
Papier ryżowy 30g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g
OBIAD – Filet z soli z pieczarkami
Filet z soli 150g, Pieczarki 150g, Kasza pęczak 30g, Oliwa z oliwek 5g, Siekany szczypiorek 2g, Koperek 2g, Kolendra 2g, Majeranek 2g, Sól 4g
PODWIECZOREK – Serek tofu z ogórkiem i czosnkiem
Ser tofu 100g, Ogórek 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g
KOLACJA – Zupa szpinakowa
Szpinak liście 300g, Ziemniak 85g, Bulion drobiowy 250g, Śmietana 18% 10g, Sól 2g , Pieprz 2g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Morelowe tiramisu
Morele 120g, Miód 5g, Herbatniki 20g, Jajko 50g, Cukier brązowy 5g, Serek mascarpone 30g
II ŚANIADANIE – Sałatka z anchois
Bób mrożony 50g, Karczochy z puszki 30g, Czarne oliwki 10g, Rzodkiewka 50g, Ogórek 30g, Roszponka 35g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 5g, Pieprz ziołowy 3g
OBIAD – Indyk w sezamie w gotowaną marchewka i kalafiorem
Filet z indyka 150g, Sezam 20, Marchewka junior 65g, Kalafior 70g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 2g
PODWIECZOREK – Rukola z gruszka i parmezanem
Gruszka williams 120g, Rukola 60g, Parmezan 20g, Orzechy włoskie 5g, Ocet balsamiczny 10g
KOLACJA- Soczewica po hindusku
Cebula 20g, Olej rzepakowy 10g, Soczewica żółta 50g, Kardamon 2g, Cynamon 2g, Curry 2g, Pieprz 2g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Paprykowa kasza bulgur z gotowanym kurczakiem
Kasza bulgur 50g, Papryka czerwona 60g, Kurczak filet 50g, Pomidor 100g, Cebula 30g, Natka pietruszka 10g, Keczup pikantny 20g
II ŚNIADANIE – Sałatka z suszonych owoców
Suszone banany 20g, Suszone jabłka 20g, Suszone truskawki 25g, Zarodki pszenne 25g, Jogurt typ grecki 25g
OBIAD – Makaron z kurczakiem curry, pomidorami suszonymi i brokułami
Makaron kokardki 60g, Kurczak filet 60g, Suszone pomidory 30g, Brokuł 150g, Oliwa z oliwek 10g, Curry 10g, Pieprz 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim
Makaron chiński 50g, Kiełki soi 50g, Sos sojowy 10g, Wędlina wędzona z indyka 30g
KOLACJA – Tagiatelle z cukinii z orzeszkami pini
Cukinia 250g, Oliwa z oliwek 10g, Orzeszki pini 20g, Ocet balsamiczny 10g, Tymianek 4g, Sól 1g