Poniedziałek

ŚNIADANIE – Śniadaniowa sałatka warzywna z jajkiem, gryką i z jogurtowym dressingiem

Jajo 50g, Brokuły 130g, Pomidor 60g, Ogórek 50g, Sałata 10g, Rzodkiewka 45g, Kukurydza konserwowa 30g, Jogurt naturalny 75g, Sok z cytryny 3g, Pieprz ziołowy 2g, Zioła prowansalskie 1g, Przyprawa bazylia1g, Kasza gryczana niepalona 20g

II ŚNIADANIE –Budyń czekoladowy z malinami

Budyń czekoladowy, proszek 20g, Mleko 1,5% tłuszczu 160g, Maliny 60g, Cukier 5g

OBIAD – Udko z warzywami pieczone w rękawie podane z kaszą jęczmienną

Udo z kurczaka 130g, Przyprawa do drobiu 3g, Czosnek granulowany 3g, Papryka czerwona 100g, Brokuł 100g, Marchew 50g, Pieczarka surowa 60g, Cebula 40g, Sól 2g, Kasza jęczmienna 20g

PODWIECZOREK –Zupa z cukinii

Cukinia 300g, Oliwa 5g, Cebula 50g, Bazylia 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Woda 200g

KOLACJA – Sałatka z mozarella, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

Mozarella mini 70g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidorki koktajlowe 50g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 3g, Bazylia świeża 2g, Pieprz ziołowy 1g, mix salat 5g


Wtorek

ŚNIADANIE – Gruszki pieczone z kaszą jaglaną

Mleko  0,5%  100g, Kasza jaglana 50g, Gruszka 100g, Stewia 2g

II ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 35g, Makrela wędzona 30g, Oliwa bazyliowa 5g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Pomidor 100g

OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami

Mięso mielone z indyka 70g, Cebula 25g, Białko jaja 30g, Bułka grahamka 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa majeranek 3g, Marchew 50g, Pietruszka, korzeń 30g, Oliwa z oliwek 5g, Koper 6g, Przyprawa „Jarzynka” 5g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Jogurt naturalny 50g, Ziemniaki 50g

PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą

Sałata lodowa 30g, Rudola 5g, Pieczarka marynowana 30g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Ocet balsamiczny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Farfalle (makaron pełnoziarnisty) 20g

KOLACJA –Gaspacho

Pomidory 200g, Ogórek 50g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Bulion drobiowy 150g


Środa

ŚNIADANIE – Rukola z twarogiem, truskawkami i słonecznikiem z razowymi tostami

Sałata rudola 30g, Truskawki 80g, Słonecznik, nasiona 10g, Ser twarogowy chudy 100g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 5g, Chleb żytni pełnoziarnisty30g

II ŚNIADANIE – Sałatka z awokado i papają z ziołowym dressingiem

Awokado 20g, Papaja 100g, Sałata lodowa 60g, Czosnek 2g, Jogurt naturalny 50g, Pieprz ziołowy 2g, Przyprawa bazylia 1g, Zioła prowansalskie 1g, Sól 2g, Kasza gryczana niepalona 15g

OBIAD – Papryka z mięsem mielonym i kaszą kuskus

Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Kasza kuskus 50g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g

PODWIECZOREK – Ryżowe wrapy z szynką, serem, warzywami i jabłkiem

Ogórek 50g, Papryka czerwona 65g, Papier ryżowy 10g, Szynka z indyka 30g, Ser żółty 10g, Sałata lodowa 5g, jablko 15g

KOLACJA – Nowalijkowa sałatka z jajkiem i chrzanem

Sałata lodowa 70g, Pomidor 130g, Rzodkiewka 75g, Ogórek 50g, Sok z cytryny 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Jajo 50g, Szczypiorek 6g, Kasza jaglana 20g, Jogurt naturalny 2% 30g, Chrzan 5g


Czwartek

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowy z zieleninką

Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Natka pietruszki 20g, Pieprz ziołowy 2g

II ŚNIADANIE – Pomidor faszerowany twarożkiem i kurczakiem

Pomidor 150g, Chudy twaróg 50g, Polędwica z kurczaka 25g, Kapary 15g, Szczypiorek 15g, Jogurt naturalny 20g, Sól 2g, Pieprz 2g

OBIAD – Makaron szpinakowy z kurczakiem, rokpolem i zielonym pieprzem

Makaron wstążki 35g, Rokpol 20g, Śmietana 12% 10g, Pieprz zielony mielony 3g, Pomidorki koktajlowe 75g, Koperek 10g, Kurczak 70g

PODWIECZOREK – Owoce leśne w sosie jogurtowo-migdałowym

Mrożone owoce leśne 500g, Sproszkowane migdały 5g, Jogurt typ grecki 10g

Kolacja: Tarta z dynią i serem feta

Mąka pełnoziarnista 20g, Płatki owsiane 10g, Oliwa z oliwek 5ml, Siemię lniane 5g, Przyprawy po 2g: tymianek, czosnek, czarnuszka, Masa:
dynia 120g, feta20g, Jogurt naturalny 50g


Piątek

ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry

Ziemniaki 100g, Szynka z indyka 40g, Papryka żółta 60g, Por 5g, Jajo 50g, Białko jaja 30g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Koper 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Otręby owsiane 15g, Przyprawa curry 3

II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie

Tuńczyk w sosie własnym 40g, Kasza jaglana 20g, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu 2g, Jogurt naturalny 2% 5g, Papryka czerwona 60g, Ogórek konserwowy 50g, Cebula 30g, Sałata lodowa 60g, Papryka czerwona mielona 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora

Ryż brązowy 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa rozmaryn 2g, Przyprawa tymianek 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Bulion warzywny 100g, Pieczarka surowa 120g, Cebula 30g, Parmezan tarty 5g, Papryka czerwona 70g, Pomidor 60g, Cebula czerwona 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Cukier 2g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 2g, Natka pietruszki 8g

PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem

Rukola 100g, Ser twarogowy wędzony 30g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Kurczak w kolorowym pieprzu na grillowanych warzywach w miodzie

Kurczak, filet 60g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 3g, Sól 4g, Oliwa z oliwek 3g, Marchew 100g, Ryż brązowy 20g, Czosnek 3g, Miód 5g, Cukinia 100g


Sobota

ŚNIADANIE – Paprykowa kasza bulgur z gotowanym kurczakiem

Kasza bulgur 50g, Papryka czerwona 60g, Kurczak filet 50g, Pomidor 100g, Cebula 30g, Natka pietruszka 10g, Keczup pikantny 20g

II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem

Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g

OBIAD – Łosoś z kaparami

Filet z łososia 150g, Białe wino wytrawne 10g, Kapary 20g, Masło klarowane 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 10g, Ziemniaki młode 70g

PODWIECZOREK – Krem brokułowy

Brokuły 250g, Bulion warzywny 300g, Śmietana 12% 10g, Pierz ziołowy 5g, Sól 2g

KOLACJA – Sałatka z orzechami z orientalnym dressingiem

Sałata lodowa 80g, Pomarańcza 120g, Marchew 100g, Soja kiełki 20g, Orzechy 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sos sojowy 10g, Sok z limonki 5g, Czosnek 5g, Imbir 2g, Kurczak, filet 80g


Niedziela

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pieczona piersią z indyka

Ser twarogowy tłusty 10g, Mięso z piersi indyka bez skóry 50g, Pumpernikiel 70g, Zioła prowansalskie 10g, Sałata zielona 10g, Rzodkiewka 10g,

II ŚNIADANIE – Sałatka ze szpinakiem

Szpinak świeży 50g, Selera konserwowy 50g, Szynka drobiowa 50g, Słonecznik nasiona 10g, Oliwa z oliwek 7g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Makaron z kurczakiem curry, pomidorami suszonymi i brokułami

Makaron kokardki 60g, Kurczak filet 60g, Suszone pomidory 30g, Brokuł 150g, Oliwa z oliwek 10g, Curry 10g, Pieprz 5g

PODWIECZOREK – Sałatka arbuzowa

Melon żółty 150g, Melon 100g, Arbuz czerwony 150g, ananas 50g , Jagody goji 20g

Kolacja: Tarta z dynią i serem feta
Mąka pełnoziarnista 20g, 70kcal
Płatki owsiane 10g, 34kcal
Oliwa z oliwek 5ml, 40kcal
Siemię lniane 5g, 20kcal
Przyprawy po 2g: tymianek, czosnek, czarnuszka
Masa:
dynia 120g, 46kcal
feta20g, 24kcal
Jogurt naturalny 50g, 20kcal