Poniedziałek

ŚNIADANIE – Pełnoziarniste placuszki gruszkowe

Mąka pszenna 55g, Proszek do pieczenia 2g, Sól 1g, Masło 5g, Cukier trzcinowy 5g, Gruszki 150g, Mleko 2% 35g

II ŚNIADANIE – Paprykowo-twarożkowe łódeczki

Papryka czerwona 120g, Ser twarogowy chudy 50 g, Kiełki brokułu 10g, Sól ziołowa 2g

OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Roszponka 30g, Ogórek zielony 50g, Dziki ryż 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 2g

PODWIECZOREK – Parowany kurczak z mango i awokado

Kurczak, filet 50g, Przyprawa do drobiu 3g, Mieszanka sałat 25g, Awokado 20g, Sok z cytryny 5g, Mango 60g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z pomarańczy 10g, Sok z cytryny 10g, Musztarda francuska 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Ryż brązowy 15g

KOLACJA – Rożki z fetą i szpinakiem

Ciasto francuskie 50g, Szpinak świeży 50g, Feta 30g, Sezam 10g, Jajo 50g, Masło klarowane 10g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Orkiszowe naleśniki ze szparagami

Mąka orkiszowa 20g, Jajko 50g, Woda 30g, Sól 2g, Serek twarogowy chudy 50g, Szczypiorek 15g, Szparagi 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czosnek granulowany 2g

II ŚNIADANIE – Deser orzechowy z mango

Mango 20g, Serek homogenizowany chudy 100g, Orzechy włoskie posiekane 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g

OBIAD – Filet z drobiu panierowany w sezamie z kaszą jaglaną

Pierś z kurczaka 150g, Kostka warzywna 5g, Sos sojowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sezam 15g, Por 50g, Kasza jaglana gotowana 30g, Bazylia 3g, Oregano 3g, Ogórek 150g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 10g

PODWIECZOREK – Grecka sałatka

Sałata rzymska 30g, Koper włoski 30g, Seler naciowy 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Czarne oliwki 10g, Ser feta light 30g, Oliwa z oliwek 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Woda 20g

KOLACJA – Potrawka warzywna

Kapusta włoska 200g, Pieczarki 100g, Marchewka 50g, Seler 70g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Pomidory w zalewie 100g, Olej rzepakowy 10g, Kolendra 2g, Kminek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka Słodka 2g, Chili 2g


 

Środa

ŚNIADANIE – Jajko sadzone w pomidorach

Pomidor 300g, Jajko 100g, Sól ziołowa 3g, Bazylia 3g

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan 140g, Truskawki 60g, Otręby pszenne 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 50g

OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak

Kasza pęczak 50g, Filet z indyka 100g, Pomidory suszone w oliwie 40g, Zioła prowansalskie 20g, Sok z cytryny 20g

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata 50g, Ser feta 35g, Papryka czerwona 100g, Ogórek 80g, Pomidor 120g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 15g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 5g, Sok z cytryny 5g, Pieprz biały 2g

KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser chedaer 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Truskawkowa kasza jaglana

Kasza jaglana 50g, Truskawki 150g, Skrobia ziemniaczana 5g

II ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 35g, Makrela wędzona 30g, Oliwa bazyliowa 5g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Pomidor 100g

OBIAD – Sandacz z warzywami i kaszą gryczaną niepaloną

Filet z sandacza 100g, Rukola 50g, Brokuł 60g, Olej rzepakowy 5g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Kasza gryczana 25g, Sól 5g, Pieprz 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem

Rukola 100g, Ser twarogowy wędzony 30g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Paluszki rybne

Cebula dymka 70g, Dorsz 200g, Pasta curry 15g, Kolendra 5g, Sok z limonki 5g, Białko z jaja 30g, Pieprz ziołowy 3g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z twarożkiem i bananami

Jajko 50g, Proszek do pieczenia 2g, Jogurt naturalny gęsty 45g, Cukier trzcinowy 5g, Sól 1g, Ser biały chudy 45g, Miód akacjowy 5g, Cynamon 1g, Banan 100g

II ŚNIADANIE – Kurczak z makaronem

Pierś z kurczaka 30g, Makaron wstążki pełnozianisty 20g, Fasolka szparagowa zielona 50g Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g, Roszponka 30g, Zioła prowansalskie 5g, Sok z limonki 10g

OBIAD – Pełnoziarniste spaghetii ze szpinakiem i fetą

Szpinak 150g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 10g, Feta light 50g, Liwa z oliwek 5g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 3g, Pieprz biały 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Zupa z cukinii z groszkiem ptysiowym

Cukinia 200g, Oliwa 5g, Cebula 50g, Bazylia 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Groszek ptysiowy 30g

KOLACJA – Pomidory nadziewane mozarella i szynką

Mozarella 60g, Pomidory 120g, Szynka drobiowa 60g, Sól ziołowa 2g, Oregano 2g


 

Sobota

ŚNIADANIE – Owsianka z owocami sezonowymi

Płatki owsiane górskie 40g, Mleko 0,5% tł. 150g, Maliny 50g, Truskawki 30g, Jagody 50g

II ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą jajeczna i rzodkiewką

Pumpernikiel 35g, Jajko gotowane 50g, Jogurt naturalny 20g, Szczypiorek posiekany 10g, Rzodkiewka 10g, Pieprz biały 3g

OBIAD – Risotto z łososiem

Ryż do risotto 30g, Bulion warzywny 200g, Łosoś filet 100g, Zielone szparagi 50g, Cebula 50g, Kolorowy pieprz 3g, Oliwa 5g

PODWIECZOREK – Granatowa sałatka z kosmą ryżową

Kosma ryżowa 50g, Mandarynka 65g, Pestki z granatu 20g, Rukola 30g, Oliwa z oliwek 3g

KOLACJA – Ryba po grecku

Sandacz 100g, Marchewka 80g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Pomidory z puszki 50g, Liście laurowe 1g, Ziele angielskie 1g, Sól 2g, Pieprz 2g, Koncentrat pomidorowy 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Omlet bananowy z migdałami i brzoskwinią

Jajo 60g, Banan 70g, Mleko 1,5% tłuszczu 10g, Mąka gryczana 10g, Sól 1g, Migdały tarte 3g, Brzoskwinia 60g, Jogurt naturalny 2% 75g, Przyprawa cynamon 3g

II ŚNIADANIE –Budyń czekoladowy z malinami

Budyń czekoladowy, proszek 20g, Mleko 1,5% tłuszczu 160g, Maliny 60g, Cukier 5g

OBIAD – Curry z sandaczem i ryżem

Ryż brązowy 30g, Sandacz surowy 120g, Papryka czerwona 40g, Marchew 50g, Cebula 25g, Jabłko 60g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa curry 3g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony2g, Natka pietruszki 2g

PODWIECZOREK – Sałatka szpinakowa

Szpinak świeży 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Ser feta) 50g, Fasola konserwowa czerwona 20g, Sezam 10g, Koperek 10g, Olej słonecznikowy 5g, Pieprz ziołowy 3g

KOLACJA – Makaron ryżowy z kurczakiemi cukinią

Makaron ryżowy 20g, kurczak50g, Cukinia 100g, Pieczarka surowa 45g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Pieprz Cayenne 2g, Przyprawa oregano 1g, Sól 4g