Poniedziałek

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pieczona piersią z indyka

Ser twarogowy tłusty 10g, Mięso z piersi indyka bez skóry 50g, Pumpernikiel 70g, Zioła prowansalskie 10g, Sałata zielona 10g, Rzodkiewka 10g,

II śniadanie: Gruszka pieczona z bakaliami
dojrzała gruszka 200g, 100kcal
mieszanka bakaliowa 20g, 40kcal
miód akacjowy 5g, 30kcal

OBIAD – pomidory zapiekane z mozzarellą

Pomidory 150g, Sera mozarella 70g, Oliwa z oliwek 10g, Kapary 10g, Ryż jaśminowy 30g, Curry 3g

PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim

Makaron chiński 50g, Kiełki soi 50g, Sos sojowy 10g, Wędlina wędzona z indyka 30g

KOLACJA – Faszerowany bakłażan

Bakłażan 150g, Świeży szpinak 150g, Pomidory suszone w oleju 10g, Mozzarella 30g, Quinoa 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czosnek 2g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo 60g, Cukinia 60g, Mleko 1,5% tłuszczu 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sałata lodowa 30g, Pomidor 60g, Ogórek 50g, Cebula 15g, Mąka ryżowa 20g, Kurczak, filet 60g

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska 100g, Pomarańcza 80g, Winogrona białe 20g, Winogrona ciemne 20g, Ser Feta 30g, Orzechy włoskie bez skorupki 8g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z cytryny 5g, Pieprz czarny mielony 2g

OBIAD – Schab duszony z cebulą i cukinią w rozmarynie z kaszą gryczaną i surówka z pomidorów i pora

Polędwica wołowa 70g, Cebula 50g, Cukinia 200g, Przecier pomidorowy 5g, Przyprawa majeranek 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 5g, Kasza gryczana 20g, Przyprawa rozmaryn 9g, Surówka z pomidorów i pora 120g

PODWIECZOREK – Krem cebulowo-pieczarkowy

Cebula biała 100g, Cebula czerwona 50g, Pieczarka surowa 75g, Pietruszka, korzeń 40g, Seler korzeniowy 30g, Por 25g, Czosnek 5g, Mleko 0,5% tłuszczu 110g, Oliwa z oliwek 5g, Pietruszka, liście 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

KOLACJA – Dziki Tatar z łososia

Łosoś, wędzony 50g, Cebula 25g, Ogórek konserwowy 100g, Kapary z puszki 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Ryż dziki 15g


Środa

ŚNIADANIE – Tarta warzywna

Zielona papryka 25g, Czerwona papryka 25g, Czosnek 5g, Marchew 30g, Cukinia 45g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszka 10g, Polędwica drobiowa 45g, Kruche ciasto 50g, Oliwa z oliwek 5g, Jajko 50g, Mleko 20g, Czerwona papryka 3g, Sól 2g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIE – Bananowy budyń z malinami

Mleko 1,5% tłuszczu 200g, Banan 70g, Skrobia ziemniaczana 10g, Miód 5g, Maliny 24g

OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami

Mięso mielone z indyka 70g, Cebula 25g, Białko jaja 30g, Bułka grahamka 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa majeranek 3g, Marchew 50g, Pietruszka, korzeń 30g, Oliwa z oliwek 5g, Koper 6g, Przyprawa „Jarzynka” 5g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Jogurt naturalny 50g, Ziemniaki 50g

PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym

Arbuz 160g, Ser Feta 20g, Mięta świeża 3g, Makaron ryżowy – drobne formy 20g

KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką

Roszponka 120g, Indyk, filet 70g, Pomidor 130g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Papryka żółta 130g, Ogórek 50g, Oliwki w puszce 30g


Czwartek

ŚNIADANIE – Morelowe tiramisu

Morele 120g, Miód 5g, Herbatniki 20g, Jajko 50g, Cukier brązowy 5g, Serek mascarpone 30g

II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem

Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g

OBIAD – Limanda z porem w sosie cytrynowo-imbirowym z basmati i surówką z rzodkiewki i rukoli

Limanda 150g, Por 40g, Marchew 50g, Jogurt naturalny 50g, Sok z cytryny 10g, Imbir mielony 2g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Przyprawa do ryb 3g, Ryż basmati 30g, Surówka z rzodkiewki i Rukli 100g, Oliwa z oliwek 3g

PODWIECZOREK – Parowany kurczak z mango i awokado

Kurczak, filet 50g, Przyprawa do drobiu 3g, Mieszanka sałat 25g, Awokado 20g, Sok z cytryny 5g, Mango 60g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z pomarańczy 10g, Sok z cytryny 10g, Musztarda francuska 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Ryż brązowy 15g

KOLACJA – Papryka faszerowana twarożkiem z marynowanymi pieczarkami i wędzonym kurczakiem

Papryka czerwona 200g, Ser twarogowy chudy 60g, Pieczarki marynowane 30g, Filet z kurczaka wędzony 100g, Sól ziołowa 2g


Piątek

Śniadanie: Jajecznica z kurczakiem i szczypiorkiem z pieczywem
Jajka 100g, 140kcal
kurczak gotowany 40g, 40kcal
curry 3g
pieczywo żytnie 30g, 55kcal
szczypiorek 10g, 3kcal

II Śniadanie: Batonik musli z brzoskwinią w jogurcie
brzoskwinia 60g, 30kcal
jogurt naturalny 20g, 10kcal
siemię lniane 5g, 10kcal
pestki słonecznika 10g, 30kcal
pestki dyni 10g, 30kcal
orzechy włoskie 5g, 18kcal
olej kokosowy 5ml, 32kcal
płatki owsiane 15g, 35kcal
płynny miód 5g, 13kcal
białko jaja 30g, 30kcal

OBIAD – Makaron z wołowiną w sosie grzybowym

Grzyby leśne 120g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Wołowina 150g, Oliwa z oliwek 5g, Makaron razowy 25g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Łosoś na parze z sosem granulowanym

Filet z łososia 100g, Serek wiejski light 30g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Sól ziołowa 2g, Sałata roszponka 20g

Kolacja: Warzywne curry
kalafior 200g, 20kcal
marchewka 100g, 14kcal
fasolka szparagowa 100g, 25kcal
cebula 50g, 13kcal
czosnek 5g, 3kcal
bulion warzywny 200ml
olej kokosowy 5ml, 40kcal
curry, kurkuma, oregano, Sól morska, pieprz ziołowy po 2g

Sobota

ŚNIADANIE – Omlet z rodzynkami

Jaja 100g, Mąka pełnoziarnista 10g, Ekstrakt wanilii 1g, Masło klarowane 10g, Rodzynki 20g, Cukier trzcinowy 10g

II ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 35g, Makrela wędzona 30g, Oliwa bazyliowa 5g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Pomidor 100g

OBIAD – Lasagne z łososiem

Makaron lasagne 50g, Łosoś wędzony na gorąco 80g, Jogurt grecki 50g, Curry 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Oliwa 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem

Mix sałat 50g, Pierś z kurczaka 30g, Serek camembert 10g, Orzechy włoskie 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Ocet winny 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka 3g, Czosnek 3g, Zioła prowansalskie 3g

KOLACJA – Sajgonki z krewetkami

Świeży szpinak 100g, Gotowane krewetki 40g, Czosnek 7g, Słodki sos chili 10g, Papier ryżowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Świeża kolendra 2g


 

Niedziela

Śniadanie : Omlet z pieczarkami , papryką i ricottą
Jajko 100g, 140kcal
papryka żółta 50g, 15kcal
Pieczarki 50g, 15kcal
Oliwa 5ml, 40kcal
ser ricotta 10g, 30kcal
Przyprawy: sól ziołowa 2g

II śniadanie: Sałatka z owoców sezonowych z jagodami goji
jabłko 100g, 35kcal
gruszka 100g, 30kcal
śliwki węgierki 50g, 16kcal
miód 5ml, 30kcal
jagody akacjowy goji 10g, 16kcal
jogurt naturalny 50g, 20kcal

Obiad: Zapiekanka z dynią, grzybami i kurczakiem
dynia 100g, 28kcal
grzyby świeże mix 100g, 30kcal
cebula 50g, 13kcal
czosnek 3g
pierś kurczaka 100g, 100kcal
przyprawy: sól i pieprz, kurkuma, mielona kolendra, mielony kminu rzymski, gałka muszkatołowa po 2g
bulion drobiowy 200ml, 37kcal
ryż brązowy 50g, 120kcal (np. długoziarnistego)
masło klarowane 3g, 20kcal

Podwieczorek: Krem pomidorowy z grzankami
pomidory z puszki 100g, 50kcal
oliwa 5ml, 40kcal
cebula 50g, 13kcal
2 liście świeżej bazylii
sól, pieprz, po 2 g
grzanki 30g, 35kcal

KOLACJA – Łódeczka z ogórka faszerowana jaglanym tuńczykiem

Ogórek 150g, Tuńczyk, w wodzie 50g, Jogurt naturalny 30g, Kapary z puszki 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 2g, Kasza jaglana 30g