Poniedziałek

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pieczona piersią z indyka

Ser twarogowy tłusty 10g, Mięso z piersi indyka bez skóry 50g, Pumpernikiel 70g, Zioła prowansalskie 10g, Sałata zielona 10g, Rzodkiewka 10g,

II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem

Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 75g, Maliny 60g, Sliwki 50g, Zarodki pszenne 5g

OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem

Filet drobiowy 100g, Szpinak świeży 40g, Natka pietruszka 10g, Gałka muszkatołowa 2g, Serek macarpone 5g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 30g

PODWIECZOREK – Krem brokułowy

Brokuły 250g, Bulion warzywny 300g, Śmietana 12% 10g, Pierz ziołowy 5g, Sól 2g

KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym

Sałata lodowa 20g, Papryka czerwona 20g, Filet z kurczaka 60g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Jogurt 20g, Miód 10g, Gorczyca 2g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec

Jogurt naturalny 2% 150g, Otręby pszenne 40g, Banan 100g, Mandarynki 100g

II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Czosnek 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIAD – pomidory zapiekane z mozzarellą

Pomidory 150g, Sera mozarella 70g, Oliwa z oliwek 10g, Kapary 10g, Ryż jaśminowy 30g, Curry 3g

PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim

Makaron chiński 50g, Kiełki soi 50g, Sos sojowy 10g, Wędlina wędzona z indyka 30g

KOLACJA – Łosoś gotowany w sosie z bazylii

Łosoś 100g, Jogurt typ grecki 10g, Bazylia suszona 5g, Pieprz biały 2g


 

Środa

ŚNIADANIE – Naleśniki z twarożkiem i jagodami

Mleko 0,5% 50g, Ser twarogowy chudy 50g, Olej rzepakowy 5g, Mąka pełnoziarnista 50g, Borówki amerykańskie 60g, Jajka 50g, Sól 2

II ŚNIADANIE – Mus owocowy

Jabłko 100g, Truskawki 100g, Banan 60g, Mięta 2g

OBIAD – Potrawka z indyka i kaszy kuskus

Filet z indyka 100g, Kasza kuskus 50g, Bukiet jarzyn 150g, Oliwa z oliwek 5g, Curry 6g, Sos sojowy 6g

PODWIECZOREK – Musztardowa panga

Filet z pangi 120g, Sok z cytryny 10g, Szczypiorek 10g, Musztarda 10g, Białko jaja 60g

KOLACJA- Krem z pieczarek

Pieczarki 200g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 5g, Bulion warzywny 150g, Mleko 30g, Śmietana 18% 50g, Natka 10g, Groszek ptysiowy 30g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek

Pomarańcza 200g, Serek twarogowy półtłusty 60g, Mango 140g, Otręby pszenne 20g, Wiórki koksowe 3g

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan 140g, Truskawki 60g, Otręby pszenne 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 50g

OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami

Mięso mielone z indyka 70g, Cebula 25g, Białko jaja 30g, Bułka grahamka 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa majeranek 3g, Marchew 50g, Pietruszka, korzeń 30g, Oliwa z oliwek 5g, Koper 6g, Przyprawa „Jarzynka” 5g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Jogurt naturalny 50g, Ziemniaki 50g

PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym

Arbuz 160g, Ser Feta 20g, Mięta świeża 3g, Makaron ryżowy – drobne formy 20g

KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką

Roszponka 120g, Indyk, filet 70g, Pomidor 130g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Papryka żółta 130g, Ogórek 50g, Oliwki w puszce 30g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i owocami

Biszkopty 25g, Maliny 50g, Jagody 50g, Ricotta 50g, Sok pomarańczowy 50g

II ŚNIADANIE – Gruszka zapiekana z ananasem i orzechami

Gruszka 120g, Ananas w syropie 40g, Jagody 40g, Orzechy laskowe 20g

OBIAD – Limanda z porem w sosie cytrynowo-imbirowym z basmati i surówką z rzodkiewki i rukoli

Limanda 150g, Por 40g, Marchew 50g, Jogurt naturalny 50g, Sok z cytryny 10g, Imbir mielony 2g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Przyprawa do ryb 3g, Ryż basmati 30g, Surówka z rzodkiewki i Rukli 100g, Oliwa z oliwek 3g

PODWIECZOREK – Krem z czerwonych warzyw

Cebula 50g, Marchew 100g,Woda 300g, Pomidory z puszki 100g, Czosnek 5g, Jogurt naturalny grecki 30g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 5g, Pieprz 5g, Ostra papryka 5g, Zioła prowansalskie 5g

KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym

Sałata rzymska zielona 50g, Ogórek 70g, Pomidor 120g, Papryka czerwona 60g, Ser żółty gouda 30g, Jajko gotowane 50g, Jogurt naturalny grecki 40g, Majonez light 15g, Bazylia suszona 5g, Czosnek suszony 2g


 

Sobota

ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynką

Kasza kuskus , Groszek zielony , Szynka z piersi kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz kolorowy , Szczypiorek

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur , Mięso mielone z indyka , Brokuł , Ser żółty w plasterkach , Curry 5g, Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Oregano , Sok z cytryny , Pieprz biały

KOLACJA- Omlet z szynką i brokułami

Jajom, Białko z jaja , Szynka z indyka ,Mleko 2% , Brokuł , Oliwa z oliwek , Sól ziołowa 2g


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Brzoskwiniowo-morelowa owsianka

Płatki owsiane 50g, Zarodki pszenne 10g, Mleko 0,5% 150g, Morele 40g, Brzoskwinie 40g

II ŚNIADANIE – Kurczak z makaronem

Pierś z kurczaka 30g, Makaron wstążki pełnozianisty 20g, Fasolka szparagowa zielona 50g Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g, Roszponka 30g, Zioła prowansalskie 5g, Sok z limonki 10g

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur 35g, Mięso mielone z indyka 150g, Brokuł 75g, Ser żółty w plasterkach 15g, Curry 5g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Czosnek 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem

Mix sałat 60g, Olej z pestek winogron 10g, Słonecznik 15g, Pomidor 100g, Ogórek 60g, Papryka czerwona 50g, Papryka żółta 50g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz biały 3g

KOLACJA – Ryba po grecku

Sandacz 100g, Marchewka 80g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Pomidory z puszki 50g, Liście laurowe 1g, Ziele angielskie 1g, Sól 2g, Pieprz 2g, Koncentrat pomidorowy 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g