1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Amerykańskie naleśniki z sosem jagodowo-twarożkowym

Mąka pszenna  70g, Jajo, 50g, Mleko 50g, Masło light 15g, Proszek do pieczenia 5g, Stewia 2g, Sól 1g, Jagody 60g, Serek homogenizowany chudy 30g

II ŚNIADANIE – Figowa surówka

Grejpfrut 45g, Pomarańcz  120g, Mango 80g, Figi 70g, Ananas 20g, Sok z limonki 10g, Suszone czarne porzeczki 10g

OBIAD – Szaszłyki rybne z rozmarynem i opiekanymi ziemniaczkami z sosem koperkowym

Krewetki 100g, Filet z miętusa 70g, Wędzony boczek 20g, Oliwa 5g, Sok z limonki 10g, Pieprz biały 3g, Sól ziołowa 3g, Rozmaryn 10g, Jogurt typ grecki 30g, Koperek 10g, Papryka słodka 5g, Ziemniaki 100g

PODWIECZOREK – Mus z brokułowo-grochowy z wędzonym kurczakiem

Groch 60g, Bulion drobiowy 200g, Bała część pora 40g, Brokuł 80g, Kurczak wędzony 40g, Oregano 5g, Sól 2g

KOLACJAPikantna soczewica z ananasem

Cebula 50g, Olej rzepakowy 5g, Żółta soczewica 50g, Ananas 20g, Kardamon 3g, Pieprz cayjeński 1g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Omlet warzywny

Jajko 50g, Mleko 0,5% 20g, Ser edam 15g, Cebula 50g, Marchew 50g, Pieczarki 50g, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g

II ŚNIADANIE – Czerwone pomarańcze z jogurtem i rababrbarem

Pomarańcz czerwony 120g, Rabarbar 200g, Kandyzowana cytryna 10g, Jogurt naturalny 50g, Cukier trzcinowy 5g, Woda 80g, Cynamon 3g

OBIAD – Kurczak z tofu i ryżem curry

Kurczak filet 100g, Fasolka szparagowa 50g, Marchew 70g, Kiełki sojowe 40g, Tofu 30g, Sezam 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sos sojowy 15g, Ryż biały 50g, Curry 5g

PODWIECZOREK – Panierowany kalafior

Kalafior gotowany 150g, Jajo 50g, Oliwa z oliwek 5g, Mąka żytnia pełnoziarnista 10g, Sól ziołowa 2g

KOLACJA –  Ziołowe grzyby z mozarellą

Pieczarki 100g, Oliwa z oliwek 5g, Migdały 5g, Mozarella 20g, Natka pietruszki 10g, Koperek 10g, Pieprz ziołowy 5g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Ryż z mlekiem kokosowym i morelami

Mleko 0,5%tł 75g, Odtłuszczone mleko kokosowe 75g, Wanilia ekstrakt 2g, Stewia 1g, Morele świeże 200g, Ryż krótkoziarnisty 50g

II ŚANIDANIE – Sałatka truskawkowa z pistacjami

Truskawki 120g, Pistacje niesolone 10g, Sok z cytryny 10g, Mięta 5g, Miód wielokwiatowy 5g

OBIAD – Penne z jagnięciną i parmezanem

Makaron penne 90g, Jagnięcina mielona 70g, Masło klarowane 5g, Seler naciowy 70g, Cebula 50g, Marchew 60g, Mleko 0,5%, 50g, Parmezan 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz biały 2g

PODWIECZOREK – Puree jabłkowo-selerowe

Jabłka 100g, Seler 200g, Kostka wywaru warzywnego 5g, Pieprz 3g, Oliwa z oliwek 5g

KOLACJA – Sardynki zapiekane z serem ricotta

Pomidor  120g, Cukinia 70g, Bakłażan 70g, Czosnek 5g, Szczypiorek 10g, Olej rzepakowy 10g, Sardynki filet 90g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pasta tuńczykową

Pumpernikiel 70g, Tuńczyk w sosie własnym 70g, Czerwona cebula 50g, Ogórki konserwowe 20g, Majonez light 5g, Musztarda chrzanowa 5g, Pieprz 3g, Sałata zielona 10g

II ŚNIADANIE – Limonkowy mus

Jajo 50g, Mąka kukurydziana 10g, Limonka 100g, Masło 5g, Stewia 1g

OBIAD – Sola ze szpinakiem i kaszą pęczak

Kasza pęczak 40g, Filet z soli 130g, Cytryny 90g, Masło klarowane 5g, Szpinak liście 100g, Ostra papryka w proszku 2g, Sól morska 2g, Woda 70g

PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach sałaty lodowej

Filet z kurczaka 100g, Sałata lodowa 30g, Pomidory  60g, Papryka czerwona 60g, Bazylia 10g

KOLACJA – Warzywa po azjatycku z panierowana soją

Pędy bambusa 50g, Brokuł 60g, Sezam 10g, Sos sojowy 20g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 80g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 5g, Soja nasiona  30g


 

5 DZIEŃ (piątek) 

ŚNIADANIE – Zapiekanka keksowa

Keks 150g, Mleko 0,5% 50g, Śmietana odtłuszczona 50g, Cukier brązowy 5g, Jajo 50g, Rodzynki 10g, Sok pomarańczowy 20g

II ŚNIADANIEMigdałowa panna cotta

Mleko migdałowe 100g, Skórka z pomarańczy 15g, Stewia 2g, Żelatyna  10g, Brzoskwinie 90g, Migdały 5g, Miód 5g

OBIAD – Indyk marynowany w jogurcie z młodymi ziemniaczkami

Ziemniaki 120g, Filet z indyka 100g, Oliwa z oliwek 5g, Jogurt naturalny 50g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 5g, Tymianek 3g, Liście roszponki 50g

PODWIECZOREK – Chłodnik litewski z jajkiem

Jajo 50g, Pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami 150g, Ogórek 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Czosnek 5g, Kefir naturalny 200g, Śmietana light 20g, Rzodkiewka 25g

KOLACJA – Sałatka z wołowiną

Makaron ryżowy 15g, Czerwona papryka 50g, Imbir korzeń 10g, Bazylia 10g, Rumsztyk wołowy 100g, Cukinia 50g, Ocet ryżowy 5g, Sos sojowy 5g, Biały pierz 2g, Kolendra 2g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z białym serem

Jajo 50g, Proszek do pieczenia 2g, Jogurt naturalny gęsty 45g, Cukier trzcinowy 5g, Sól 1g, Ser biały chudy 45g, Miód akacjowy 5g, Cynamon 1g

II ŚANIADANIEKoktail bananowo-malinowy

Maślanka naturalna 200g, Banan 180g, Maliny 50g

OBIAD – Warzywne mufinki z szynka parmeńską

Mąka pszenna pełnoziarnista 50g,Margaryna light 10g, Papryka 50g, Cukinia 50g, Pomidor 80g, Ser żółty 15g, Mleko 50g, Jajko 50g, Sól 2g, Proszek do pieczenia 3g, Natka pietruszki 10g, Szynka parmeńska 25g

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata 50g, Ser feta  35g, Papryka czerwona 100g, Ogórek 80g, Pomidor 120g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 15g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 5g, Sok z cytryny 5g, Pieprz biały 2g

KOLACJA- Krem z pieczarek

Pieczarki 200g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 5g, Bulion warzywny 150g, Mleko 30g, Śmietana 18% 50g, Natka 10g, Groszek ptysiowy 30g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Pełnoziarniste placuszki gruszkowe

Mąka pszenna 55g, Proszek do pieczenia 2g, Sól 1g, Masło 5g, Cukier trzcinowy 5g, Gruszki 150g, Mleko 2%  35g

II ŚNIADANIEMus porzeczkowy

Czerwone porzeczki 50g, Białe porzeczki 50g, Cukier puder 10g, Zarodki pszenne 10g, Sok z pomarańczy czerwonych 10g

OBIADSashimi

Filet z łososia 70g, Rzodkiewka 50g, Ogórek 50g, Rzodkiew japońska 65g, Czarna rzodkiew 40g, Pasta wasabi 3g, Sos sojowy 10g, Ryż jaśminowy 50g

PODWIECZOREK – Rukola z pomidorem w sosie musztardowo-jogurtowym z białym serkiem

Rukola 60g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ser biały półtłusty 50g, Jogurt naturalny 25g, Krem z gorczycy 10g

KOLACJA – Polędwiczki szparagowe

Zielone szparagi 200g, Polędwiczka wieprzowa 70g, Ser  cheddar 20g, Oliwa z oliwek 5g, Rzodkiewka 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Kefir gesty 10g, Sól ziołowa 2g, Pierz 2g