Poniedziałek

ŚNIADANIE – Fritata ze szpinakiem

Jajko 100g, Szpinak baby 15g, Pieczarki 50g, Oliwa 5g, Ser feta 10g, Kolendra 2g, Sól ziołowa 2g

II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym

Filet w kurczaka 100g, Sos słodko-kwaśny 30g, Pomidorki koktajlowe 50g, Szpinak 30g, Pieprz biały 2g

OBIAD – Kurczak w szparagach

Filet z kurczaka 100g, Szparagi zielone 70g, Szynka parmeńska 20g, Oliwa z oliwek 5g, Białe wino wytrawne 20g, Kasza jaglana 15g, Ogórek 50g, Rzodkiewka 30g, Jogurt naturalny 20g, Koperek siekany 10g

PODWIECZOREK – Krem z brokułów i grochu z grzankami

Groch 60g, Bulion drobiowy 200g, Bała część pora 40g, Brokuł 80g, Grzanki ziołowe 60g, Oregano 5g, Sól 2g

KOLACJA – Sajgonki z krewetkami

Świeży szpinak 100g, Gotowane krewetki 40g, Czosnek 7g, Słodki sos chili 10g, Papier ryżowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Świeża kolendra 2g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Omlet warzywny z gotowaną szynką

Jajko 50g, Mleko 0,5% 20g, Szynka drobiowa gotowana 15g, Cebula 50g, Marchew 50g, Pieczarki 50g, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g

II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem

Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 75g, Maliny 60g, Poziomki 50g, Zarodki pszenne 5g

OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Roszponka 30g, Ogórek zielony 50g, Dziki ryż 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 2g

PODWIECZOREK – Sałatka z serem feta

Mix sałat 50g, Ser feta 35g, Papryka czerwona 100g, Ogórek 80g, Pomidor 120g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 15g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 5g, Sok z cytryny 5g, Pieprz biały 2g

KOLACJA – Serek wiejski z brokułami i szynką

Serek twarogowy ziarnisty 150g, Polędwica luksusowa 50g, Brokuły gotowane na parze 200g, Czosnek suszony 5g, Sól ziołowa 2g


 

Środa

ŚNIADANIE – Jajecznica w papryce

Jajko 100g, Oliwa z oliwek 5g, Papryka czerwona 120g, Kurczak gotowany 50g, Cebula 30g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g

II ŚNIADANIE – Deser morelowy

Morele 50g, Serek homogenizowany chudy 100g, Orzechy włoskie posiekane 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g

OBIAD – Makaron spaghetti z owocami morza

Makaron spaghetti pełnoziarnisty 50 g, Mieszanka owoców morza (krewetki, małże, kalmary) 60g, Pomidory z puszki 100g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oregano 2g, Bazylia 2g

PODWIECZOREK – Łódeczki z cykorii

Rodzynki 5g, Cykoria 40g, Kurczak 50g, Serek homogenizowany 60g, Ocet winny 5g, Pieprz kolorowy 3g

KOLACJA – Sałatka z jajkiem i warzywami

Majonez light 15g, Jaja kurze całe 75g, Groszek zielony 30g, Mix sałat zielonych 50g, Kukurydza z puszki 30g, Ogórek 35g, Papryka czerwona 40g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Pieczywo z wędzonym indykiem

Pieczywo żytnie 70g, Majonez light 5g, Keczup 5g, Bazylia 5g, Indyk wędzony 50g, Sałata zielona 10g, Ogórek 15g, Rzodkiewka 10g

II ŚNIADANIE – Makaron szpinakowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich

Makaron szpinakowy wstążki 30g, Kurczak gotowany na parze 40g, Zioła prowansalskie 7g, Pieprz 3g, Oliwa z oliwek 5g

OBIAD – Lasagne z łososiem

Makaron lasagne 50g, Łosoś wędzony na gorąco 80g, Jogurt grecki 50g, Curry 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Oliwa 5g

PODWIECZOREK – Zupa z bobu

Bób 100g, Cebula 50g, Ziemniak 100g, Oliwa z oliwek 5g, Bulion warzywny 200g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Filety śledziowe z warzywami

Filet śledziowy 50g, Cebula 50g, Marchewka 70g, Ziemniak 85g, Jogurt naturalny 100g, Pieprz czarny 4g, Mleko 20g, Jajko 50g, Sok z cytryny 10g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Naleśniki z maki kokosowej z czereśniami

Mleko ryżowe lub migdałowe (niesłodzone) 100g, Jajko 50g, Mąka kokosowa 30g, Mąka ryżowa pełnoziarnista 20g, Proszek do pieczenia 5g, Olej kokosowy 5g, Czereśnie bez pestek 50g

II ŚNIADANIE – Warzywa w panierce

Kalafior 75g, Brokuł 60g, Pieczarki 30g, Jajko 50g, Oliwa z oliwek 5g, Mąka żytnia pełnoziarnista 10g, Sól ziołowa 2g

OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak

Kasza pęczak 50g, Filet z indyka 100g, Pomidory suszone w oliwie 40g, Zioła prowansalskie 20g, Sok z cytryny 20g

PODWIECZOREK – Krem warzywny z pestkami dyni

Brokuł 100g, Marchew 120g, Seler naciowy 50g, Czosnek 5g, Cebula 50g, Pietruszka 120g, Ziele angielskie 1g, Liście laurowe 1g, Len mielony 20g, Pestki dyni 20g, Kardamon 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Pieprz 3g, Imbir 3g, Kurkuma 3g, Sól ziołowa 3g

KOLACJA – Pomidory nadziewane mozarella i szynką

Mozarella 60g, Pomidory 120g, Szynka drobiowa 60g, Sól ziołowa 2g, Oregano 2g


 

Sobota

ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym

Płatki owsiane 30g, Wiórki kokosowe 10g , Nasiona słonecznika 10g, Orzechy laskowe 5g, Miód 5g, Cynamon 1g, Stopione masło 5g, Płatki migdałowe 5g, Jogurt naturalny gęsty 150g, Banan 80g, Maliny 80g

II ŚNIADANIE – Łosoś gotowany na liściach roszponki z sosem koperkowym

Roszponka 100g, Łosoś filet 70g, Śmietana 12% 5g, Jogurt naturalny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz ziołowy 3g

OBIAD – Truskawkowe knedle

Ziemniaki 120g, Jajko 50g, Skrobia ziemniaczana 10g, Mąka ryżowa 15g, Sól 1g, Truskawki 100g

PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem

Mix sałat 50g, Pierś z kurczaka 30g, Serek camembert 10g, Orzechy włoskie 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Ocet winny 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka 3g, Czosnek 3g, Zioła prowansalskie 3g

KOLACJA – Chłodnik z kalarepy

Kalarepa 150g, Zielony ogórek 75g, Koperek 50g, Maślanka 250g, Sól 2g, Pieprz 2g, Cukier 2g


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy

Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Papryka czerwona 20g, Papryka zielona 20g, Papryka żółta 20g, Pieprz ziołowy 2g

II ŚNIADANIE – Grzanki z pastą z pstrąga

Chleb tostowy 35g, Pstrąg wędzony 35g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz ziołowy 4g

OBIAD – Indyk duszony z cukinią z puree brokułowym

Brokuły 200g, Ziemniak 50g, Mleko 0,5% 200g, Cukinia 150g, Filet z piersi indyka 150g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Gałka muszkatołowa 3g, Przyprawa grillowa 5g

PODWIECZOREK – Zupa z bobu

Bób 100g, Cebula 50g, Ziemniak 100g, Oliwa z oliwek 5g, Bulion warzywny 200g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Tarta z łososiem i szpinakiem

Mąką pełnoziarnista 20g, Płatki owsiane 10g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 20g, Szpinak 20g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g