Poniedziałek

ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado

Sałata lodowa 30g, Tuńczyk w wodzie 75g, Awokado 30g, Sok z cytryny 5g, Cebula czerwona 10g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 5g, Pieprz czarny mielony 1g, Sól 1g, Kasza gryczana niepalona 30g

II ŚNIADANIE – Figowa surówka

Grejpfrut 45g, Pomarańcz 120g, Mango 80g, Figi 70g, Ananas 20g, Sok z limonki 10g, Suszone czarne porzeczki 10g

OBIAD – Kasza bulgur z warzywami w sałatce

Kasza bulgur 40g, Cebula 50g, Ogórek 30g, Pomidor 30g, Sok cytryny 5g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Mięta 2g

PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą

Sałata lodowa 30g, Rudola 5g, Pieczarka surowa 90g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Ocet balsamiczny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Farfalle (makaron pełnoziarnisty) 20g

KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami

Szpinak świeży 50g, Buraki 100g, Jabłka 100g, Ocet balsamiczny 10g, Olej winogronowy 10g, Płatki migdałowe 10g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Omlet warzywny

Jajko 50g, Mleko 0,5% 20g, Ser edam 15g, Cebula 50g, Marchew 50g, Pieczarki 50g, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g

II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Czosnek 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIAD – Tortilla pełna warzyw

Zielona papryka 120g, Cebula 80g, Pomidor 100g, Ziemniaki 40g, Oliwa z oliwek 10g, Jajka 100g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Rukola z pomidorem w sosie musztardowo-jogurtowym z białym serkiem

Rukola 60g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ser biały półtłusty 50g, Jogurt naturalny 25g, Krem z gorczycy 10g

KOLACJA – Warzywa po azjatycku z panierowana soją

Pędy bambusa 50g, Brokuł 60g, Sezam 10g, Sos sojowy 20g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 80g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 5g, Soja nasiona 30g


 

Środa

ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek

Pomarańcza , Serek twarogowy półtłusty , Mango , Otręby pszenne , Wiórki koksowe 3g

II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym

Pomidor 300g, Ser wiejski 80g, Jogurt naturalny typ grecki 10g, Świeża bazylia 15g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Kuskus z indykiem

Filet z indyka 100g, Kasza kuskus 50g, Bukiet jarzyn 150g, Oliwa z oliwek 5g, Curry 6g, Sos sojowy 15g

PODWIECZOREK – Łosoś wędzony z sosem musztardowym

Łosoś wędzony 50g, Sałata lodowa 30g, Musztarda francuska 10g, Jogurt naturalny 15g

KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym

Sałata rzymska zielona 30g, Ogórek 50g, Pomidor 100g, Papryka czerwona 60g, Ser żółty gouda 20g, Jajko gotowane 50g, Jogurt naturalny grecki 30g, Majonez light 10g, Bazylia suszona 5g, Czosnek suszony 2g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynką

Kasza kuskus 30g, Groszek zielony 70g, Szynka z piersi kurczaka 80g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 4g, Pieprz kolorowy 2g, Szczypiorek 10g

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska 100g, Pomarańcza 80g, Winogrona białe 20g, Winogrona ciemne 20g, Ser Feta 30g, Orzechy włoskie bez skorupki 8g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z cytryny 5g, Pieprz czarny mielony 2g

OBIAD – Tuńczykowe spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

Makaron spaghetti pełnoziarnisty 30g, Tuńczyk w wodzie 75g, Pomidorki koktajlowe 100g, Cebula 25g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Natka pietruszki 4g, Sól 2g, Przyprawa pieprz czarny 2g

PODWIECZOREK – Krem cebulowo-pieczarkowy

Cebula biała 100g, Cebula czerwona 50g, Pieczarka surowa 75g, Pietruszka, korzeń 40g, Seler korzeniowy 30g, Por 25g, Czosnek 5g, Mleko 0,5% tłuszczu 110g, Oliwa z oliwek 5g, Pietruszka, liście 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

KOLACJA – Nowalijkowa sałatka z jajkiem i chrzanem

Sałata lodowa 70g, Pomidor 130g, Rzodkiewka 75g, Ogórek 50g, Sok z cytryny 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Jajo 50g, Szczypiorek 6g, Kasza jaglana 20g, Jogurt naturalny 2% 30g, Chrzan 5g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Omlet z jogurtowym musem

Jajo 60g, Białko jaja 30g, Mąka żytnia razowa 20g, Woda 10g, Sól 1g, Jogurt naturalny 2% 75g, Maliny 84g, Jagody 80g

II ŚNIADANIE – Pomarańczowa kasza z miodem i migdałami

Kasza gryczana 20g, Miód 5g, Migdały w płatkach 6g, Pomarańcza 80g

OBIAD – Dorada z cebulka i ziemniaczkami

Dorada filet 100g, Ziemniak 100g, Cebula czerwona 100g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 25g, Koperek świeży 20g, Pieprz biały 2g

PODWIECZOREK –Krem z selera naciowego

Seler naciowy 200g, Ziemniaki 100g, Cebula 25g, Czosnek 5g, Natka pietruszki 2g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Ser kremowy bez tłuszczu 10g, Chleb chrupki żytni 10g

KOLACJA – Sałatka z orzechami nerkowca z orientalnym dressingiem

Sałata lodowa 80g, Pomarańcza 120g, Marchew 100g, Soja kiełki 20g, Orzechy nerkowca 15g, Oliwa z oliwek 5g, Sos sojowy 10g, Sok z limonki 5g, Czosnek 5g, Imbir 2g, Kurczak, filet 80g


 

Sobota

ŚNIADANIE – Naleśniki z bananami i morelami

Mąka 10g, Jajo 50g, Mleko 20g, Woda mineralna 20g, Sól 1g, Olej 5g, Morele 50g, Banan 100g, Miód 5g, Śmietanka 10g

II ŚNIADANIE – Mus z bakłażana

Bakłażan 100g, Sok z cytryny 10g, Czosnek 25g, Żółtko 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g

OBIAD – Łosoś z kaparami

Filet z łososia 150g, Białe wino wytrawne 10g, Kapary 20g, Masło klarowane 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 10g, Ziemniaki młode 70g

PODWIECZOREK – Koktajl truskawkowy

Mleko 0,5% 250g, Truskawki 100g, Morele 50g

KOLACJA – Sałatka z serem i gruszkami

Gruszka 150g, Sałata mix 30g, Ser pleśniowy niebieski 40g, Orzechy włoskie 10g, Jogurt naturalny typ grecki 30g


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Racuszki z truskawkowym musem

Mąka 20g, Śmietana 12% 10g, Mleko 50g, Jajo 50g, Proszek do pieczenia 1g, Olej rzepakowy 20g, Cukier puder 3g, Truskawki 150g

II ŚNIADANIE – Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym na liściach szpinaku

Filet w kurczaka 100g, Musztarda łagodna 10g, Jogurt naturalny 20g, Szpinak 30g

OBIAD – Papryka faszerowana

Ryż brązowy 30g, Olej roślinny 5g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Mięso mielone z indyka 50g, Ostra papryka 2g, Słodka papryka 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czerwona papryka 120g, Ser żółty 25g, Natka pietruszki 10g

PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem tysiąca wysp

Majonez light 10g, Keczup pikantny 10g, Papryka żółta 50g, Papryka zielona 50g, Papryka czerwona 50g, Bakłażan 60g, Cukinia 60g, Cebula 40g, Pieczarki 45g, Pieprz biały3g, Sok z cytryny 20g

KOLACJA – Słodko-kwaśna sałatka z mozarella

Mozarella 50g, Awokado 50g, Pomidor 80g, Czarne oliwki 15g, Pomarańcza 100g, Czerwona cebula piórka 30g, Winegret 15g