Poniedziałek

ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo 60g, Cukinia 60g, Mleko 1,5% tłuszczu 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sałata lodowa 30g, Pomidor 60g, Ogórek 50g, Cebula 15g, Mąka ryżowa 20g, Kurczak, filet 60g

II ŚNIADANIE – Włoski twarożek z miętą na bagietce pełnoziarnistej

Ser twarogowy chudy 100g, Jogurt naturalny 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Pomidor 60g, Oliwki czarne 15g, Mięta świeża 2g, Bagietka pełnoziarnista 20g

OBIAD – Schab duszony z cebulą i cukinią w rozmarynie z kaszą gryczaną i surówka z pomidorów i pora

Schab 70g, Cebula 50g, Cukinia 200g, Przecier pomidorowy 5g, Przyprawa majeranek 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 5g, Kasza gryczana 20g, Przyprawa rozmaryn 9g, Surówka z pomidorów i pora 120g

PODWIECZOREK – Krem cebulowo-pieczarkowy

Cebula biała 100g, Cebula czerwona 50g, Pieczarka surowa 75g, Pietruszka, korzeń 40g, Seler korzeniowy 30g, Por 25g, Czosnek 5g, Mleko 0,5% tłuszczu 110g, Oliwa z oliwek 5g, Pietruszka, liście 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

KOLACJA – Dziki Tatar z łososia

Łosoś, wędzony 50g, Cebula 25g, Ogórek konserwowy 100g, Kapary z puszki 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Ryż dziki 15g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek

Pomarańcza 200g, Serek twarogowy półtłusty 60g, Mango 140g, Otręby pszenne 20g, Wiórki koksowe 3g

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan 140g, Truskawki 60g, Otręby pszenne 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 50g

OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami

Mięso mielone z indyka 70g, Cebula 25g, Białko jaja 30g, Bułka grahamka 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa majeranek 3g, Marchew 50g, Pietruszka, korzeń 30g, Oliwa z oliwek 5g, Koper 6g, Przyprawa „Jarzynka” 5g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Jogurt naturalny 50g, Ziemniaki 50g

PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym

Arbuz 160g, Ser Feta 20g, Mięta świeża 3g, Makaron ryżowy – drobne formy 20g

KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką

Roszponka 120g, Indyk, filet 70g, Pomidor 130g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Papryka żółta 130g, Ogórek 50g, Oliwki w puszce 30g


 

Środa

ŚNIADANIE – Jaglanka egzotyczna z mozzarellą

Sałata lodowa 60g, Mango 70g, Sok z cytryny 5g, Ananas 30g, Rzodkiewka 45g, Ser mozzarella, półtłusty 30g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 30g

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska 100g, Pomarańcza 80g, Winogrona białe 20g, Winogrona ciemne 20g, Ser Feta 30g, Orzechy włoskie bez skorupki 8g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z cytryny 5g, Pieprz czarny mielony 2g

OBIAD – Potrawka z kurczaka

Filet z kurczaka 100g, Czosnek 10g, Pomidory 200g, Sos sojowy 10g, Jajo 50g, Otręby owsiane 20g, Oliwa z oliwek 5g

PODWIECZOREK – Papryka faszerowana pomidorowym twarożkiem z szynką

Szynka z indyka 30g, Papryka czerwona 130g, Pomidor 60g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Ser twarogowy chudy 60g, Otręby pszenne 10g

KOLACJA – Jabłkowa sałatka z fasolą, cukinią i awokado

Cukinia zielona 150g, Fasola konserwowa czerwona 40g, Awokado 20g, Ogórek 100g, Jogurt naturalny 40g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Jabłko 100g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i owocami

Biszkopty 25g, Maliny 50g, Jagody 50g, Ricotta 50g, Sok pomarańczowy 50g

II ŚNIADANIE – Gruszka zapiekana z ananasem i orzechami

Gruszka 120g, Ananas w syropie 40g, Jagody 40g, Orzechy laskowe 20g

OBIAD – Papryka z mięsem mielonym i kaszą kuskus

Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Kasza kuskus 50g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g

PODWIECZOREK – Zielony omlet

Jaja 100g, Mleko 0,5% 20g, Ogórek 50g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszki 10g, Tymianek 10g, Oliwa z oliwek 3g

KOLACJA –Gaspacho

Pomidory 200g, Ogórek 50g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Bulion drobiowy 150g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Tarta warzywna

Zielona papryka 25g, Czerwona papryka 25g, Czosnek 5g, Marchew 30g, Cukinia 45g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszka 10g, Polędwica drobiowa 45g, Kruche ciasto 50g, Oliwa z oliwek 5g, Jajko 50g, Mleko 20g, Czerwona papryka 3g, Sól 2g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIE – Bananowy budyń z malinami

Mleko 1,5% tłuszczu 200g, Banan 70g, Skrobia ziemniaczana 10g, Miód 5g, Maliny 24g

OBIAD – Limanda z porem w sosie cytrynowo-imbirowym z basmati i surówką z rzodkiewki i rukoli

Limanda 150g, Por 40g, Marchew 50g, Jogurt naturalny 50g, Sok z cytryny 10g, Imbir mielony 2g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Przyprawa do ryb 3g, Ryż basmati 30g, Surówka z rzodkiewki i Rukli 100g, Oliwa z oliwek 3g

PODWIECZOREK – Łosoś na parze z sosem granulowanym

Filet z łososia 100g, Serek wiejski light 30g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Sól ziołowa 2g, Sałata roszponka 20g

KOLACJA – Sałatka krabowa

Cukinia 100g, Marchew 60g, Mięso z kraba 40g, Imbir 3g, Sos sojowy 10g


 

Sobota

ŚNIADANIE – Pełnoziarniste placuszki gruszkowe

Mąka pszenna 55g, Proszek do pieczenia 2g, Sól 1g, Masło 5g, Cukier trzcinowy 5g, Gruszki 150g, Mleko 2% 35g

II ŚNIADANIE – Paprykowo-twarożkowe łódeczki

Papryka czerwona 120g, Ser twarogowy chudy 50 g, Kiełki brokułu 10g, Sól ziołowa 2g

OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Roszponka 30g, Ogórek zielony 50g, Dziki ryż 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 2g

PODWIECZOREK – Parowany kurczak z mango i awokado

Kurczak, filet 50g, Przyprawa do drobiu 3g, Mieszanka sałat 25g, Awokado 20g, Sok z cytryny 5g, Mango 60g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z pomarańczy 10g, Sok z cytryny 10g, Musztarda francuska 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Ryż brązowy 15g

KOLACJA – Rożki z fetą i szpinakiem

Ciasto francuskie 50g, Szpinak świeży 50g, Feta 30g, Sezam 10g, Jajo 50g, Masło klarowane 10g


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Jajko sadzone w pomidorach

Pomidor 300g, Jajko 100g, Sól ziołowa 3g, Bazylia 3g

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan 140g, Truskawki 60g, Otręby pszenne 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 50g

OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak

Kasza pęczak 50g, Filet z indyka 100g, Pomidory suszone w oliwie 40g, Zioła prowansalskie 20g, Sok z cytryny 20g

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata 50g, Ser feta 35g, Papryka czerwona 100g, Ogórek 80g, Pomidor 120g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 15g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 5g, Sok z cytryny 5g, Pieprz biały 2g

KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser chedaer 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g