Poniedziałek

ŚNIADANIE – Malinowa kasza jaglana

Kasza jaglana 40g, Maliny 100g, Skrobia ziemniaczana 5g

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

Papier ryżowy 30g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g

OBIAD – Pulpeciki mięsne z kaszą gryczana niepaloną

Kasza gryczana 35g, Mięso mielone z indyka 150g, Brokuł 75g, Ser żółty w plasterkach 15g, Curry 5g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Czosnek 5g,  Młoda kapusta 30g,  Marchewka 20g, Cebula 30g, Posiekanego koperek 10g, Ocet winny 5g

PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach sałaty lodowej

Filet z kurczaka 100g, Sałata lodowa 30g, Pomidory  60g, Papryka czerwona 60g, Bazylia 10g

KOLACJA – Ciecierzyca z duszonymi warzywami

Papryka czerwona 40g, Dymka 30g, Cukinia 70g, Pomidory 150g, Cebula 100g, Czosnek 10g, Ziemniaki gotowane w mundurkach 170g, Jarmuż 10g, Kalafior 100g, Ciecierzyca 50g, Masło 5g, Imbir 1g, Chilii 1g, Kurkuma 1g, Czosnek 1g, Pieprz 1g, Sól 1g, Olej lniany 5g


Wtorek

ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado

Sałata lodowa 30g, Tuńczyk w wodzie 75g, Awokado 30g, Sok z cytryny 5g, Cebula czerwona 10g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 5g, Pieprz czarny mielony 1g, Sól 1g, Kasza gryczana niepalona 30g

II ŚNIADANIE – Makaron z Grillowanymi bakłażanami, ricottą i pomidorkami koktajlowymi

Makaron wstążki pełnoziarnisty 20g, Ser ricotta 30g, Bakłażany 100g, Pomidorki koktajlowe 100g, Papryka ostra 2g

OBIAD – Łosoś w białym winie

Dzwonko łososia 70g, Masło klarowane 5g, Pieczarki 50g, Białe wino wytrawne 30h, Ziemniaki młode 130g, Sól ziołowa 3g

PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą

Sałata lodowa 30g, Rudola 5g, Pieczarka surowa 90g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Ocet balsamiczny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Farfalle (makaron pełnoziarnisty) 20g

KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami

Szpinak świeży 50g, Buraki 100g, Jabłka 100g, Ocet balsamiczny 10g, Olej winogronowy 10g, Płatki migdałowe 10g


Środa

ŚNIADANIE – Wiosenna jajecznica

Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Płatki owsiane 25g, Cukinia 200g, Pomidor 50g, Szczypiorek 10g, Jaja 100g, Sól ziołowa 2g, pieprz ziołowy 2g

II ŚNIADANIE – Trójkąciki z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Ząbek czosnku 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIAD – Risotto z łososiem

Ryż do risotto 30g, Bulion warzywny 200g, Łosoś filet 100g, Zielone szparagi 50g, Cebula 50g, Kolorowy pieprz 3g, Oliwa 5g

PODWIECZOREK – Makaron z cytrynowym tuńczykiem, mango i groszkiem cukrowym

Makaron pełnoziarnisty świderki 20g, Tuńczyk, w wodzie 40g, Cytryna 10g, Przyprawa chili 1g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Groszek cukrowy 80g, Mango 40g

KOLACJA– Sałatka włoska

Mieszanka sałat 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Ser mozarella light 100g, Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g, Świeże zioła (bazylia, oregano) 5g


Czwartek

ŚNIADANIE – Omlet bananowy z migdałami i brzoskwinią

Jajo 60g, Banan 70g, Mleko 1,5% tłuszczu 10g, Mąka gryczana 10g, Sól 1g, Migdały tarte 3g, Brzoskwinia 60g, Jogurt naturalny 2% 75g, Przyprawa cynamon 3g

II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie

Tuńczyk w sosie własnym 40g, Kasza jaglana 20g, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu 2g, Jogurt naturalny 2% 5g, Papryka czerwona 60g, Ogórek konserwowy 50g, Cebula 30g, Sałata lodowa 60g, Papryka czerwona mielona 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora

Ryż brązowy 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa rozmaryn 2g, Przyprawa tymianek 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Bulion warzywny 100g, Pieczarka surowa 120g, Cebula 30g, Parmezan tarty 5g, Papryka czerwona 70g, Pomidor 60g, Cebula czerwona 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Cukier 2g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 2g, Natka pietruszki 8g

PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem

Bulion warzywny 200g, Ziemniaki 50g, Dynia 300g, Wanilia 2g, Cebula 30g, Masło 2g, Pieprz biały 2g, Sól 2g, Ser kremowy bez tłuszczu 15g, Sezam, nasiona 3g

KOLACJA- Wykwintna sałatka z gruszka i parmezanem

Gruszka williams 120g, Rukola 60g, Parmezan 20g, Orzechy włoskie 5g, Ocet balsamiczny 10g


Piątek

ŚNIADANIE – Omlet warzywny

Jajko 50g, Mleko 0,5% 20g, Ser edam 15g, Cebula 50g, Marchew 50g, Pieczarki 50g, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g

II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Czosnek 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIAD – Tortilla pełna warzyw

Zielona papryka 120g, Cebula 80g, Pomidor 100g, Ziemniaki 40g, Oliwa z oliwek 10g, Jajka 100g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Rukola z pomidorem w sosie musztardowo-jogurtowym z białym serkiem

Rukola 60g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ser biały półtłusty 50g, Jogurt naturalny 25g, Krem z gorczycy 10g

KOLACJA – Warzywa po azjatycku z panierowana soją

Pędy bambusa 50g, Brokuł 60g, Sezam 10g, Sos sojowy 20g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 80g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 5g, Soja nasiona 30g


Sobota

ŚNIADANIE – Łososiowo-pomarańczowo-rukolowa bułeczka owsiana

Bułka owsiana 60g, Ser kremowy bez tłuszczu 20g, Łosoś, wędzony 40g, Roszponka 50g, Pomarańcza 20g

II ŚNIADANIE – Aromatyczny ryż jaśminowy z granatem

Ryż jaśminowy 20g, Granat 30g, Mleko ryżowe 70g, Migdały 5g, Imbir 20g, Przyprawa kardamon, cytrynowa melisa 1g

OBIAD – Pieczone udko z sosem tzatziki z kaszą gryczaną i surówką z pomidora

Kurczak, udo bez skóry 90g, Oliwa z oliwek 2g, Cytryna 35g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa rozmaryn 3g, Jogurt naturalny 2% 50g, Ogórek 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Koper 6g, Kasza gryczana 20g, Pomidor 130g, Pieprz czarny mielony 2g, Szczypiorek 6g

PODWIECZOREK – Zupa krem z papryki i pomarańczy

Papryka czerwona 200g, Pomarańcza 100g, Oliwa z oliwek 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 15g, Sól 2g, Pieprz biały mielony 4g, Koper 6g

KOLACJA – Gryczane naleśniki ze szpinakiem

Woda , Jajo , Mąka gryczana , Oliwa z oliwek , Czosnek , Cebula , Szpinak, liście , Pieprz czarny mielony , Sól , Przyprawa gałka muszkatołowa , Ser twarogowy chudy


Niedziela

ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynkąKasza kuskus , Groszek zielony , Szynka z piersi kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz kolorowy , Szczypiorek

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony

OBIAD – Tuńczykowe spaghetti z pomidorkami koktajlowy

Makaron spaghetti pełnoziarnisty , Tuńczyk w wodzie , Pomidorki koktajlowe , Cebula , Czosnek , Oliwa z oliwek , Natka pietruszki , Sól , Przyprawa pieprz czarny

PODWIECZOREK – Cukinie faszerowane kozim serem

Cukinia 200g, Twarożek kozi chudy 75g, Papryka w proszku 3g, Sól 1g

KOLACJA – Pomidory nadziewane mozarella i szynką

Mozarella 60g, Pomidory 120g, Szynka drobiowa 60g, Sól ziołowa 2g, Oregano 2g