Poniedziałek

ŚNIADANIE – Szarlotka

Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, proszek do pieczenia 2g, Margaryna niskotłuszczowa 10g, Cukier waniliowy 10g, Jajo 50g, Żółtko 20g, Śmietana 12% 10g, Jabłka 150g, Bułka tarta 10g

II ŚNIADANIE – Wiosenna sałatka łososiowa

Łosoś 30g, Jajko 25g, Ryż biały 10g, Ogórek zielony 50g, Jogurt naturalny 10g, Świeży koperek 5g, Pieprz 2g

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur , Mięso mielone z indyka , Brokuł , Ser żółty w plasterkach , Curry 5g, Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Oregano , Sok z cytryny , Pieprz biały

KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami

Szpinak świeży 50g, Buraki 100g, Jabłka 100g, Ocet balsamiczny 10g, Olej winogronowy 10g, Płatki migdałowe 10g


Wtorek

ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynką

Kasza kuskus , Groszek zielony , Szynka z piersi kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz kolorowy , Szczypiorek

II ŚNIADANIE – Maliny z amarantusem i twarożkiem

Maliny 100g, Twarożek chudy 50g, Amarantus ekspandowany 20g

OBIAD – Risotto z łososiem

Ryż do risotto 30g, Bulion warzywny 200g, Łosoś filet 100g, Zielone szparagi 50g, Cebula 50g, Kolorowy pieprz 3g, Oliwa 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Sałata lodowa 30g, Tuńczyk z wody 40g, Oliwki nadziewane migdałami 15g, Pomidorki koktajlowe 50g, Sos winegret 10g

KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką

Marchew 70g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Natka pietruszki 10g, Bulion drobiowy 200g, Pieczarki 200g,Masło 10g, Majeranek 10g, Śmietana 18% 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szynka drobiowa 45g


 

Środa

ŚNIADANIE – Jajecznica w papryce

Jajko 100g, Oliwa z oliwek 5g, Papryka czerwona 120g, Kurczak gotowany 50g, Cebula 30g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g

II ŚNIADANIE – Deser morelowy

Morele 50g, Serek homogenizowany chudy 100g, Orzechy włoskie posiekane 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g

OBIAD – Lasagne z wieprzowina

Makaron lasagne 50g, Wieprzowina 80g, Jogurt grecki 50g, Curry 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Oliwa 5g

PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem czosnkowo-ziołowym

Majonez light 10g, Jogurt naturalny 10g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 3g, Papryka żółta 50g, Papryka zielona 50g, Papryka czerwona 50g, Bakłażan 60g, Cukinia 60g, Cebula 40g, Pieczarki 45g, Pieprz biały 5g, Sok z cytryny 20g

KOLACJA – Ciecierzyca z duszonymi warzywami

Papryka czerwona 40g, Dymka 30g, Cukinia 70g, Pomidory 150g, Cebula 100g, Czosnek 10g, Ziemniaki gotowane w mundurkach 170g, Jarmuż 10g, Kalafior 100g, Ciecierzyca 50g, Masło 5g, Imbir 1g, Chilii 1g, Kurkuma 1g, Czosnek 1g, Pieprz 1g, Sól 1g, Olej lniany 5g


Czwartek

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy

Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Papryka czerwona 20g, Papryka zielona 20g, Papryka żółta 20g, Pieprz ziołowy 2g

II ŚNIADANIE – Egzotyczna surówka

Grejpfrut 45g, Pomarańcz 120g, Mango 80g, Figi 70g, Ananas 20g, Sok z limonki 10g, Suszone czarne porzeczki 10g

OBIAD – Kurczak w sosie chilii z ryżem jaśminowym

Ryż jaśminowy 20g, Filet z kurczaka 150g, Kostka warzywna 5g, Oliwa z oliwek 5g, Czosnek 10g, Pieprz cayenne 1g, Kolendra 3g ,Imbir mielony 2g, Sok z limonki 20g, Mleko 2% 200g, Marchewka 120g, Rodzynki 10g

PODWIECZOREK – Sałatka włoska

Mieszanka sałat 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Ser mozarella light 100g, Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g, Świeże zioła (bazylia, oregano) 5g

KOLACJA – Gaspacho

Pomidory 200g, Ogórek 50g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Bulion drobiowy 150g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Tarta warzywna

Zielona papryka 25g, Czerwona papryka 25g, Czosnek 5g, Marchew 30g, Cukinia 45g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszka 10g, Polędwica drobiowa 45g, Kruche ciasto 50g, Oliwa z oliwek 5g, Jajko 50g, Mleko 20g, Czerwona papryka 3g, Sól 2g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony

OBIAD – Tuńczykowe spaghetti z pomidorkami koktajlowy

Makaron spaghetti pełnoziarnisty , Tuńczyk w wodzie , Pomidorki koktajlowe , Cebula , Czosnek , Oliwa z oliwek , Natka pietruszki , Sól , Przyprawa pieprz czarny

PODWIECZOREK – Granatowa sałatka z kosmą ryżową

Kosma ryżowa 50g, Mandarynka 65g, Pestki z granatu 20g, Rukola 30g, Oliwa z oliwek 3g

KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser chedaer 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g


Sobota

ŚNIADANIE – Pełnoziarniste placuszki gruszkowe

Mąka pszenna 55g, Proszek do pieczenia 2g, Sól 1g, Masło 5g, Cukier trzcinowy 5g, Gruszki 150g, Mleko 2% 35g

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

Papier ryżowy 30g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g

OBIAD – Curry z sandaczem i ryżem

Ryż brązowy 30g, Sandacz surowy 120g, Papryka czerwona 40g, Marchew 50g, Cebula 25g, Jabłko 60g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa curry 3g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony2g, Natka pietruszki 2g

PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach sałaty lodowej

Filet z kurczaka 100g, Sałata lodowa 30g, Pomidory 60g, Papryka czerwona 60g, Bazylia 10g

KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim

Ciasto francuskie 50g, Brokuł 50g, Papryka czerwona 50g, Kukurydza 20g, Jajo 50g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Śmietana 12% 5g


Niedziela

ŚNIADANIE – Jajko sadzone w pomidorach

Pomidor 300g, Jajko 100g, Sól ziołowa 3g, Bazylia 3g

II ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 35g, Makrela wędzona 30g, Oliwa bazyliowa 5g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Pomidor 100g

OBIAD – Filet z drobiu panierowany w sezamie z kaszą jaglaną

Pierś z kurczaka 150g, Kostka warzywna 5g, Sos sojowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sezam 15g, Por 50g, Kasza jaglana gotowana 30g, Bazylia 3g, Oregano 3g, Ogórek 150g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 10g

PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem

Bulion warzywny 200g, Ziemniaki 50g, Dynia 300g, Wanilia 2g, Cebula 30g, Masło 2g, Pieprz biały 2g, Sól 2g, Ser kremowy bez tłuszczu 15g, Sezam, nasiona 3g

KOLACJA – Rożki z fetą i szpinakiem

Ciasto francuskie 50g, Szpinak świeży 50g, Feta 30g, Sezam 10g, Jajo 50g, Masło klarowane 10g