Poniedziałek
ŚNIADANIE – Omlet warzywny z gotowaną szynką
Jajko 50g, Mleko 0,5% 20g, Szynka drobiowa gotowana 15g, Cebula 50g, Marchew 50g, Pieczarki 50g, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g
II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem
Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 75g, Maliny 60g, Poziomki 50g, Zarodki pszenne 5g
OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką
Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Roszponka 30g, Ogórek zielony 50g, Dziki ryż 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 2g
PODWIECZOREK – Sałatka z serem feta
Mix sałat 50g, Ser feta 35g, Papryka czerwona 100g, Ogórek 80g, Pomidor 120g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 15g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 5g, Sok z cytryny 5g, Pieprz biały 2g
KOLACJA – Serek wiejski z brokułami i szynką
Serek twarogowy ziarnisty 150g, Polędwica luksusowa 50g, Brokuły gotowane na parze 200g, Czosnek suszony 5g, Sól ziołowa 2g
Wtorek
ŚNIADANIE – Owsianka wiśniowa z kakao
Płatki owsiane 100g, Zarodki pszenne 20g, Mleko 0,5% 300g, Czereśnie 100g, Kakao rozpuszczane 10g
II ŚNIADANIE – Sałatka z owocowa z rabarbarem
Jabłko 120g, Gruszka 100g, Rabarbar 200g, Kandyzowana cytryna 10g, Jogurt naturalny 50g, Cukier trzcinowy 5g, Cynamon 3g
OBIAD – Makaron spaghetti z owocami morza
Makaron spaghetti pełnoziarnisty 50 g, Mieszanka owoców morza (krewetki, małże, kalmary) 60g, Pomidory z puszki 100g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oregano 2g, Bazylia 2g
PODWIECZOREK – Łódeczki z cykorii
Rodzynki 5g, Cykoria 40g, Kurczak 50g, Serek homogenizowany 60g, Ocet winny 5g, Pieprz kolorowy 3g
KOLACJA – Sałatka z jajkiem i warzywami
Majonez light 15g, Jaja kurze całe 75g, Groszek zielony 30g, Mix sałat zielonych 50g, Kukurydza z puszki 30g, Ogórek 35g, Papryka czerwona 40g
Środa
ŚNIADANIE – Jajecznica w papryce
Jajko 100g, Oliwa z oliwek 5g, Papryka czerwona 120g, Kurczak gotowany 50g, Cebula 30g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g
II ŚNIADANIE – Deser morelowy
Morele 50g, Serek homogenizowany chudy 100g, Orzechy włoskie posiekane 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g
OBIAD – Lasagne z indykiem
Makaron lasagne 50g, Mielone drobiowe 80g, Jogurt grecki 50g, Curry 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Oliwa 5g, pomidory z puszki 60g
PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem czosnkowo-ziołowym
Majonez light 10g, Jogurt naturalny 10g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 3g, Papryka żółta 50g, Papryka zielona 50g, Papryka czerwona 50g, Bakłażan 60g, Cukinia 60g, Cebula 40g, Pieczarki 45g, Pieprz biały 5g, Sok z cytryny 20g
KOLACJA – Kęski indyka z sosem czosnkowym
Jogurt naturalny typ grecki 50g, Mięso z piersi indyka bez skóry 120g, Oliwa z oliwek 5g, Płatki pszenne 30g, Czosnek 10g, Pieprz 6g
Czwartek
ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym
Płatki owsiane 30g, Wiórki kokosowe 10g , Nasiona słonecznika 10g, Orzechy laskowe 5g, Miód 5g, Cynamon 1g, Stopione masło 5g, Płatki migdałowe 5g, Jogurt naturalny gęsty 150g, Banan 80g, Maliny 80g
II ŚNIADANIE – Dip ze szczypiorku na grzance
Pieczywo tostowe pełnoziarniste 35g, Polędwica drobiowa 25g, Chudy ser twarogowy 50g, Szczypiorek 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka żółta 10g, Papryka zielona 10g, Papryka czerwona 10g
OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak
Kasza pęczak 50g, Filet z indyka 100g, Pomidory suszone w oliwie 40g, Zioła prowansalskie 20g, Sok z cytryny 20g
PODWIECZOREK – Krem warzywny z pestkami dyni
Brokuł 100g, Marchew 120g, Seler naciowy 50g, Czosnek 5g, Cebula 50g, Pietruszka 120g, Ziele angielskie 1g, Liście laurowe 1g, Len mielony 20g, Pestki dyni 20g, Kardamon 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Pieprz 3g, Imbir 3g, Kurkuma 3g, Sól ziołowa 3g
KOLACJA – Wieprzwina na szparagach
Zielone szparagi 250g, Polędwiczka wieprzowa 50g, Ser cheddar 20g, Oliwa 5g, Rzodkiewka 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Kefir gesty 20g, Sól ziołowa 2g, Pierz 2g
Piątek
ŚNIADANIE – Naleśniki z bananów z truskawkami
Banan 150g, Jajka 100g, Świeże truskawki 100g
II ŚNIADANIE – Serek tofu zawinięty w bakłażana
Bakłażan 150g, Tofu 45g, Sos sojowy 10g, Słodki sos chilli 10g, Sezam 5g
OBIAD – Tarta szpinakowa z ricottą
Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Jajko 50g, Sól 1g, Gęsty chudy jogurt naturalny 20g, Proszek do pieczenia 1g, Oliwa 5g, Świeży szpinak 100g, Ricotta 45g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g
PODWIECZOREK – Granatowa sałatka z kosmą ryżową
Kosma ryżowa 50g, Mandarynka 65g, Pestki z granatu 20g, Rukola 30g, Oliwa z oliwek 3g
KOLACJA – Ryba po grecku
Sandacz 100g, Marchewka 80g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Pomidory z puszki 50g, Liście laurowe 1g, Ziele angielskie 1g, Sól 2g, Pieprz 2g, Koncentrat pomidorowy 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g
Sobota
ŚNIADANIE – Ciasteczka owsiane z twarożkiem poziomkowym
Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 30g, Mąka żytnia 10g, Płatki owsiane 30g, Zarodki pszenne20g, Poziomki 100g, Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt naturalny 10g, Proszek do pieczenia 2g, Mięta 2g
II ŚNIADANIE – Łosoś gotowany na liściach roszponki z sosem koperkowym
Roszponka 100g, Łosoś filet 70g, Śmietana 12% 5g, Jogurt naturalny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz ziołowy 3g
OBIAD – Truskawkowe knedle
Ziemniaki 120g, Jajko 50g, Skrobia ziemniaczana 10g, Mąka ryżowa 15g, Sól 1g, Truskawki 100g
PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem
Mix sałat 50g, Pierś z kurczaka 30g, Serek camembert 10g, Orzechy włoskie 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Ocet winny 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka 3g, Czosnek 3g, Zioła prowansalskie 3g
KOLACJA – Potrawka warzywna
Kapusta włoska 200g, Pieczarki 100g, Marchewka 50g, Seler 70g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Pomidory w zalewie 100g, Olej rzepakowy 10g, Kolendra 2g, Kminek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka Słodka 2g, Chili 2g
Niedziela
ŚNIADANIE – Jabłkowe placuszki owsiane
Mąka owsiana 25g, Jajko 30g, Mleko 80g, Płatki owsiane błyskawiczne 25g, Jabłko 150g, Przyprawa korzenna 2g
II ŚNIADANIE – Dip rzodkiewkowy z pieczywem pełnoziarnistym
Pieczywo żytnie pełnoziarniste 35g, Polędwica drobiowa 25g, Chudy ser twarogowy 50g, Rzodkiewka 70g, Sól 2g, Pieprz 2g
OBIAD – Potrawka z dorsza z surówką z zielonej sałaty
Dorsz 100g, Pieczarki 15g, Kukurydza z puszki 30g, Śmietana 12% 20g, Marchewka 50g, Pietruszka 30g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy gotowany 35g, Pieprz 2g, Sól 2g, Zielona sałata masłowa 50g, Jogurt naturalny 10g, Ocet balsamiczny 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem
Sałata lodowa 30g, Tuńczyk z wody 40g, Oliwki nadziewane migdałami 15g, Pomidorki koktajlowe 50g, Sos winegret 10g
KOLACJA – Kurczak w płatkach migdałowych
Kurczak filet 130g, Płatki migdałowe 10g, Mąka pszenna 10g, Jajko 25g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka żółta 30g, Papryka zielona 30g, Papryka czerwona 30g