Poniedziałek
ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z twarożkiem i bananami
Jajko 50g, Proszek do pieczenia 2g, Jogurt naturalny gęsty 45g, Cukier trzcinowy 5g, Sól 1g, Ser biały chudy 45g, Miód akacjowy 5g, Cynamon 1g, Banan 100g
II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem
Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Nektarynki 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g
OBIAD – podudzia z sałatką colesław i kasza gryczaną
Kasza gryczana 40g , podudzia 100g , marchewka 5g , kapusta biala 15g, jodurt 5g, majonez light 3g, sól 2g , pieprz mielony 3g , sok z sytryny 2g ,
PODWIECZOREK – Sałatka grecka
Mix sałata 50g, Ser feta 35g, Papryka czerwona 100g, Ogórek 80g, Pomidor 120g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 15g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 5g, Sok z cytryny 5g, Pieprz biały 2g
KOLACJA – Cebulaki
Ciasto francuskie 50g, Cebula 75g, Jajo 50g, Mąka pszenna 15g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz 4g
Wtorek
ŚNIADANIE – Koktajlowe kanapeczki
Pumpernikiel party 80g, Winogrona zielone 30g, Migdały 8g, Ser pleśniowy camembert 30g, Serek kanapkowy naturalny15g
II ŚNIADANIE – Mus owocowy
Jabłko 100g, Truskawki 100g, Banan 60g, Mięta 2g
OBIAD – Makaron szpinakowy z kurczakiem, rokpolem i zielonym pieprzem
Makaron wstążki 35g, Rokpol 20g, Śmietana 12% 10g, Pieprz zielony mielony 3g, Pomidorki koktajlowe 75g, Koperek 10g, Kurczak 70g
PODWIECZOREK – Rukola z pomidorem w sosie musztardowo-jogurtowym z białym serkiem
Rukola 60g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ser biały półtłusty 50g, Jogurt naturalny 25g, Krem z gorczycy 10g
KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką
Marchew 70g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Natka pietruszki 10g, Bulion drobiowy 200g, Pieczarki 200g,Masło 10g, Majeranek 10g, Śmietana 18% 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szynka drobiowa 45g
Środa
ŚNIADANIE – Drobiowa jajecznica ze szczypiorkiem
Jajka 100g, Kurczak gotowany na parze 70g, Szczypiorek 20g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz ziołowy 3g
II ŚNIADANIE – Trójkąciki z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Ząbek czosnku 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g
OBIAD – Kuskus z indykiem
Filet z indyka 100g, Kasza kuskus 50g, Bukiet jarzyn 150g, Oliwa z oliwek 5g, Curry 6g, Sos sojowy 15g
Rukola 100g, Ser twarogowy wędzony 30g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Łódeczki ziemniaczane
Ziemniaki 150g, Ser kanapkowy śmietankowy 50g, Tymianek 5g, Oregano 5g, Papryka 30g, Ogórek 50g, Por 25g, Oliwki 25g, Pomidory suszone w zalewie 30g
Czwartek
ŚNIADANIE – Truskawkowo-migdałowe mufinki
Mąka pszenna pełnoziarnista 25g, Stewia 1g, Proszek do pieczenia 3g, Soda oczyszczona 2g, Sól 1g, Jajo 50g, Olej rzepakowy 7g, Mleko 0,5% 20g, Migdały zmielone 10g, Masło odtłuszczone 5g, Truskawki 50g
II ŚNIADANIE – Placuszek ziemniaczany z sosem czosnkowym
Ziemniaki 75g, Cebula 50g, Mąka żytnia pełnoziarnista 10g, Proszek do pieczenia 2g, Pieprz biały 3g, Masło klarowane 5g, Jajo 50g, Jogurt typ grecki 30g, Czosnek granulowany 3g
OBIAD – Makaron z wołowiną w sosie grzybowym
Grzyby leśne 120g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Wołowina 150g, Oliwa z oliwek 5g, Makaron razowy 25g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g
PODWIECZOREK – Zupa z cukinii
Cukinia 300g, Oliwa 5g, Cebula 50g, Bazylia 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Woda 200g
KOLACJA – Papryka faszerowana twarożkiem z marynowanymi pieczarkami i wędzonym kurczakiem
Papryka czerwona 200g, Ser twarogowy chudy 60g, Pieczarki marynowane 30g, Filet z kurczaka wędzony 100g, Sól ziołowa 2g
Piątek
ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z białym serem
Jajo 50g, Proszek do pieczenia 2g, Jogurt naturalny gęsty 45g, Cukier trzcinowy 5g, Sól 1g, Ser biały chudy 45g, Miód akacjowy 5g, Cynamon 1g
II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem
Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g
Dorsz 100g, Pieczarki 15g, Kukurydza z puszki 30g, Śmietana 12% 20g, Marchewka 50g, Pietruszka 30g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 35g, Pieprz 2g, Sól 2g
PODWIECZOREK – Chłodnik litewski z jajkiem
Jajo 50g, Pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami 150g, Ogórek 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Czosnek 5g, Kefir naturalny 200g, Śmietana light 20g, Rzodkiewka 25g
KOLACJA – Rożki z fetą i szpinakiem
Ciasto francuskie 50g, Szpinak świeży 50g, Feta 30g, Sezam 10g, Jajo 50g, Masło klarowane 10g
Sobota
ŚNIADANIE – Omlet z rodzynkami
Jaja 100g, Mąka pełnoziarnista 10g, Ekstrakt wanilii 1g, Masło klarowane 10g, Rodzynki 20g, Cukier trzcinowy 10g
II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi
Ser ricotta 60g, Bakłażan 200g, Pomidorki koktajlowe 100g, Papryka ostra 2g
OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowym z zielonymi warzywami
Filet z kurczaka 100g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Śmietana 12% 10g, Szparagi 50g, Zielony groszek 50g, Pierz 2g, Sól ziołowa 3g
PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem
Sałata lodowa 30g, Tuńczyk z wody 40g, Oliwki nadziewane migdałami 15g, Pomidorki koktajlowe 50g, Sos winegret 10g
KOLACJA – Słodko-kwaśna sałatka z mozarella
Mozarella 50g, Awokado 50g, Pomidor 80g, Czarne oliwki 15g, Pomarańcza 100g, Czerwona cebula piórka 30g, Winegret 15g
Niedziela
ŚNIADANIE – Zapiekanka keksowa
Keks 150g, Mleko 0,5% 50g, Śmietana odtłuszczona 50g, Cukier brązowy 5g, Jajo 50g, Rodzynki 10g, Sok pomarańczowy 20g
II ŚANIADANIE – Koktail bananowo-malinowy
Maślanka naturalna 200g, Banan 180g, Maliny 50g
OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem
Filet drobiowy 100g, Szpinak świeży 40g, Natka pietruszka 10g, Gałka muszkatołowa 2g, Serek macarpone 5g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 30g
PODWIECZOREK – Owoce leśne w sosie jogurtowo-migdałowym
Mrożone owoce leśne 500g, Sproszkowane migdały 5g, Jogurt typ grecki 10g
KOLACJA – Sardynki zapiekane z serem ricotta
Pomidor 120g, Cukinia 70g, Bakłażan 70g, Czosnek 5g, Szczypiorek 10g, Olej rzepakowy 10g, Sardynki filet 90g