Poniedziałek

ŚNIADANIE – Jajecznica z cukinią

Jajka 100g, Oliwa 5g, Cukinia 100g, Papryka ostra 3g

II ŚNIADANIE – Makaron szpinakowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich

Makaron szpinakowy wstążki 30g, Kurczak gotowany na parze 40g, Zioła prowansalskie 7g, Pieprz 3g, Oliwa z oliwek 5g

OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Roszponka 30g, Ogórek zielony 50g, Dziki ryż 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 2g

PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym

Arbuz 160g, Ser Feta 20g, Mięta świeża 3g, Makaron ryżowy – drobne formy 20g

KOLACJA – Warzywa po azjatycku z panierowana soją

Pędy bambusa 50g, Brokuł 60g, Sezam 10g, Sos sojowy 20g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 80g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 5g, Soja nasiona 30g


Wtorek

ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i owocami

Biszkopty 25g, Maliny 50g, Jagody 50g, Ricotta 50g, Sok pomarańczowy 50g

II ŚNIADANIE – Egzotyczna surówka

Grejpfrut 45g, Pomarańcz 120g, Mango 80g, Figi  70g, Ananas 20g, Sok z limonki 10g, Suszone czarne porzeczki 10g

OBIAD – Klopsiki ze szpinakiem podane z dzikim ryżem

Mięso mielone z piersi kurczaka 60g, Żółtko jaja 15g, Szpinak, liście 60g, Czosnek 5g, Cebula 50g, Seler korzeniowy 40g, Marchew 50g, Mąka pszenna 5g, Jogurt naturalny 2% 50g, Przyprawa kurkuma 1g, Przyprawa majeranek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Woda 440g, Ryż jaśminowy 15g

PODWIECZOREK – Ryżowe wrapy z szynką, serem, warzywami i pomarańczą

Ogórek 50g, Papryka czerwona 65g, Papier ryżowy 10g, Szynka z indyka 30g, Ser żółty 10g, Sałata lodowa 5g, Pomarańcza 100g

KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim

Ciasto francuskie 50g, Brokuł 50g, Papryka czerwona 50g, Kukurydza 20g, Jajo 50g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Śmietana 12% 5g


Środa

ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym

Płatki owsiane 30g, Wiórki kokosowe 10g , Nasiona słonecznika 10g, Orzechy laskowe 5g, Miód 5g, Cynamon 1g, Stopione masło 5g, Płatki migdałowe 5g, Jogurt naturalny gęsty 150g, Banan 80g, Maliny 80g

II ŚNIADANIE – Jogurtowy kokosowiec

Skrobia kukurydziana 20g, Jogurt naturalny 2% 100g, Jajo 30g, Wiórki kokosowe 5g, Stewia lub ksylitom 5g, Proszek do pieczenia 3g, Wanilia ekstrakt 1g

OBIAD – Ziołowa polędwiczka na ziemniaczano-marchewkowym puree z surówką z cykorii

Polędwiczka wieprzowa 70g, Marchew 100g, Ziemniaki 100g, Masło 5g, Sól 2g, Przyprawa tymianek 3g, Koper 6g, Natka pietruszki 6g, Przyprawa gałka muszkatołowa 2g, Jabłko 120g, Cykoria 75g, Cytryna 5g, Pietruszka, liście 5g

PODWIECZOREK – Makaron z cytrynowym tuńczykiem, mango i groszkiem cukrowym

Makaron pełnoziarnisty świderki 20g, Tuńczyk, w wodzie 40g, Cytryna 10g, Przyprawa chili 1g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Groszek cukrowy 80g, Mango 40g

KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami

Szpinak świeży 50g, Buraki 100g, Jabłka 100g, Ocet balsamiczny 10g, Olej winogronowy 10g, Płatki migdałowe 10g


Czwartek

ŚNIADANIE –  Pomarańczowa Kasza jaglana z migdałami

Kasza jaglana 40g,  Mleko 2% 200g, Sok pomarańczowy 30g, Prażone migdały  10g , Cynamon 1g, Kardamon 1g, Gałka muszkatołowa 1g, Goździki 1g

II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym

Pomidor 300g, Ser wiejski 80g, Jogurt naturalny typ grecki 10g, Świeża bazylia 15g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Pieczony filet z kurczaka pieczony z gruszką podany z kaszą jęczmienną i sałatą

Kurczak, filet 80g, Gruszka 100g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Kasza jęczmienna 20g, Sałata 30g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 5g, Cukier 2g

PODWIECZOREK – Krem z czerwonych warzyw

Cebula 50g, Marchew 100g,Woda 300g, Pomidory z puszki 100g, Czosnek 5g, Jogurt naturalny grecki 30g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 5g, Pieprz 5g, Ostra papryka 5g, Zioła prowansalskie 5g

KOLACJA- Wykwintna sałatka z gruszka i parmezanem

Gruszka williams 120g, Rukola 60g, Parmezan 20g, Orzechy włoskie 5g, Ocet balsamiczny 10g


Piątek

ŚNIADANIE – Owsianka korzenna z gruszką, żurawiną i orzechami

Mleko sojowe lub inne roślinne 100g, Płatki owsiane 20g, Gruszka 120g, Żurawina suszona 10g, Orzechy włoskie 15g, Imbir mielony 1g, Przyprawa cynamon 2g, Syrop klonowy 5g

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska 100g, Pomarańcza 80g, Winogrona białe 20g, Winogrona ciemne 20g, Ser Feta 30g, Orzechy włoskie bez skorupki 8g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z cytryny 5g, Pieprz czarny mielony 2g

OBIAD – Schab duszony z cebulą i cukinią w rozmarynie z kaszą gryczaną i surówka z pomidorów i pora

Polędwica wołowa 70g, Cebula 50g, Cukinia 200g, Przecier pomidorowy 5g, Przyprawa majeranek 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 5g, Kasza gryczana 20g, Przyprawa rozmaryn 9g, Surówka z pomidorów i pora 120g

PODWIECZOREK – Parowany kurczak z mango i awokado

Kurczak, filet 50g, Przyprawa do drobiu 3g, Mieszanka sałat 25g, Awokado 20g, Sok z cytryny 5g, Mango 60g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z pomarańczy 10g, Sok z cytryny 10g, Musztarda francuska 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Ryż brązowy 15g

KOLACJA – Makaron ryżowy z bobem i cukinią

Makaron ryżowy 20g, Bób 150g, Cukinia 100g, Pieczarka surowa 45g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Pieprz Cayenne 2g, Przyprawa oregano 1g, Sól 4g


Sobota

ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet

II śniadanie: Gruszka pieczona z bakaliami
dojrzała gruszka 200g, 100kcal
mieszanka bakaliowa 20g, 40kcal
miód akacjowy 5g, 30kcal

OBIAD – Risotto z mango i indyka
brązowy ryż 50g, 130kcal
pierś z kurczaka 100g, 100kcal
bulion warzywny 200ml, 37kcal
mango 60g, 23kcal
oliwa 3g, 30kcal
świeżo zmielony pieprz 2g

PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim

Makaron chiński 50g, Kiełki soi 50g, Sos sojowy 10g, Wędlina wędzona z indyka 30g

Kolacja: Sałatka z tortellini z grzybami
Tortelini z grzybami 30g, 100kcal
Brokuły 120g, 34kcal
Pomidory 100g, 16kcal
Ogórek 120g, 20kcal
Majonez light 10ml, 100kcal
Koperek 15g, 8kcal
Pieprz biały 3g


Niedziela

Śniadanie: Owsianka ze śliwkami i prażonymi migdałami
Płatki owsiane górskie 40g, 120kcal
Mleko 0,5% tł. 150ml, 67kcal
śliwki 50g, 14kcal
migdały 5g, 16kcal

II ŚNIADANIE – Orientalna sałatka

Oliwa z oliwek 5g, Cukinia100g, Fasola mung, kiełki 30g, Kapusta pekińska 50g, Marchew 100g, Sezam, nasiona 15g, Sos sojowy 6g, Pieczywo pumpernikiel 30g

OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Roszponka 30g, Ogórek zielony 50g, Dziki ryż 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 2g

Podwieczorek: Krem pomidorowy z grzankami
pomidory z puszki 100g, 50kcal
oliwa 5ml, 40kcal
cebula 50g, 13kcal
2 liście świeżej bazylii
sól, pieprz, po 2 g
grzanki 30g, 35kcal

Kolacja: Tarta z dynią i serem feta
Mąka pełnoziarnista 20g, 70kcal
Płatki owsiane 10g, 34kcal
Oliwa z oliwek 5ml, 40kcal
Siemię lniane 5g, 20kcal
Przyprawy po 2g: tymianek, czosnek, czarnuszka
Masa:
dynia 120g, 46kcal
feta20g, 24kcal
Jogurt naturalny 50g, 20kcal