1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Pomarańczowa Kasza jaglana z migdałami

Kasza jaglana 40g,  Mleko 2% 200g, Sok pomarańczowy 30g, Prażone migdały  10g , Cynamon 1g, Kardamon 1g, Gałka muszkatołowa 1g, Goździki 1g

II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym

Pomidor 300g, Ser wiejski 80g, Jogurt naturalny typ grecki 10g, Świeża bazylia 15g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Paszteciki z marchwi i soczewicy z jajkiem

Marchew 100g, Soczewica czerwona 30g, Jajo 50g, Mąką pełnoziarnista 10g, Jogurt naturalny 50g, Olej rzepakowy 6g, Bulion warzywny 250g, Kasza gryczana niepalona 25g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Kminek 2g

 PODWIECZOREK – Chipsy z cukinii z dipem pietruszkowym

Cukinia 200g, Natka pietruszka 40g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g, Jogurt naturalny gęsty 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Curry 2g, Imbir 2g

KOLACJAKurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser chedaer 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Pieczywo z zielona pastą

Awokado 50g, Chleb żytni ze słonecznikiem 70g, Sok z cytryny 5g, Rzeżucha 20g, Oliwa z oliwek 5ml, Sól 1g, Pieprz ziołowy 2g, Rzodkiewka 20g

II ŚNIADANIE – Morelowy koktajl twarożkowy

Ser biały chudy 100g, Mleko 2%, 100g, Morele 50g

OBIAD – Spaghetii ze szpinakiem i mozarella

Szpinak 150g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 10g, Mozarella light 50g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 3g, Pieprz biały 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Mus jeżynowy z chrupkami

Ser twarogowy chudy 20g, Jogurt naturalny 30g, Jeżyny mrożone 100g, Sezam nasiona 5g, Słonecznik nasiona 5g, Miód wielokwiatowy 10g, Cynamon 2g

KOLACJA –  Sałatka zielona z tofu i lnianym olejem lnianym

Mix sałat zielonych 50g, Seler naciowy 20g, Olej lniany 5g, Tofu 70g, Miód 10g, Sezam nasiona 15g, Sos sojowy 10g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Jajka nadziewane porem

Jajo 100g, Por 50g, 1Ogórek 35g, Olej rzepakowy 3g, Wafle ryżowe z siemieniem lnianym 20g, Sól ziołowa 2g

II ŚANIDANIE – Wiosenna sałatka łososiowa

Łosoś 30g, Jajko 25g, Ryż biały 10g, Ogórek zielony 50g, Jogurt naturalny 10g, Świeży koperek 5g, Pieprz 2g

OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak

Kasza pęczak 50g, Filet z indyka 100g, Pomidory suszone w oliwie 40g, Zioła prowansalskie 20g, Sok z cytryny 20g

PODWIECZOREK – Sałatka z rukoli z wędzonym serem

Rukola 100g, Ser twarogowy wędzony 30g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Sałatka z kiełków słonecznika z porem i czerwoną fasolką

Por 100g, Jabłko 180g, Kiełki słonecznika 50g, Czerwona fasola z puszki 60g, Sok z cytryny 20g, Ocet jabłkowy 5g, Sól 2g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Müsli domowe pod pierzynka z jogurtu

Płatki owsiane 10g, Płatki kukurydziane 10g, Rodzynki sułtańskie 5g, Żurawina 5g, Morele suszone 5g, Banany suszone 5g, Ananas suszony 5g, Jogurt naturalny gęsty 100g, Nasiona sezamu 5g

II ŚNIADANIE – Pomidorowy fenkuł

Fenkuł 200g, Pomidor 50g, Sok z cytryny 10g, Przecier pomidorowy 5g, Mąka żytnia 7g, Oliwa z oliwek 3g, Kolendra 2g, Majeranek 2g, Bazylia 2g

OBIAD – Krewetkowe curry

Krewetki królewskie 250g, Papryczki chili 60g, Mleko kokosowe 15g, Olej rzepakowy 10g, Czosnek 10g, Sól 2g, Curry 3g, Ryż brązowy 30g

PODWIECZOREK – Twarożek z szynka, rzodkiewką i szczypiorkiem

Ser twarogowy chudy 40g, Szczypiorek 20g, Rzodkiewka 50g, Kurczak filet 60g, Jogurt naturalny 30g, Pieprz ziołowy 2g

KOLACJA – Jajka zapiekane w skorupkach

Jajko 100g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszka 10g, Koperek10g,  Jogurt naturalny 10g, Bułka tarta 6g, Olej ryżowy 5g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Bułka grahamka z jajkiem sadzonym i pasta z pieczonej papryki

Bułka graham okrągła 70g, Jajko 50g, Papryka czerwona 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy 5g, Pieprz ziołowy2g, Sól 2g

II ŚNIADANIETruskawki panierowane otrębami gryczanymi

Miód 10g, Otręby gryczane 30g, Truskawki  150g, Woda 10g

OBIAD – Cielęcina mielona w bakłażanach

Cebula 50g, Mięso mielone cielęce 150g, Bakłażan 200g, Przecier pomidorowy 20g, Kukurydza z puszki 20g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 2g, Oregano 2g

PODWIECZOREK – Szaszłyki z owoców w zarodkach pszennych

Zarodki pszenne 10g, Ananas 30g, Banan 40g, Grejpfrut czerwony 40g, Gruszka 30g, Jabłko 50g, Kiwi 60g

KOLACJA – Kurczak z zielonym groszkiem i mandarynkami

Kurczak70g, Zielony groszek 60g, Mandarynka 65g, Pomidorki koktajlowe 50g, Olej lniany 5g, Pestki dyni 5g, Tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Sałatka z kosmą ryżową i wędzonym kurczakiem

Kosma ryżowa gotowana 50g, Oliwki czarne 10g, Sałata zielona karbowana 50g, Pomidorki koktailowe40g, Rzodkiewka 30g, Kurczak wędzony 45g, Musztarda dijon 10g, Jogurt naturalny 10g, Kurkuma 2g

II ŚANIADANIEMizeria orientalna

Ogórek 50g, Marchewka, 50g, Imbir świeży  10g, Czosnek 5 g, Olej sezamowy 5 ml, Ocet ryżowy 20g, Sos sojowy 5g, Pieprz biały 2g, Papryka chili 2g, Sok z cytryny 3g, Pieczywo chrupkie 30g

OBIAD – Babeczka ryżowo-jabłkowa

Ryż jaśminowy 60g, Jabłka 100g, Rodzynki 10g, Sok z cytryny 10g, Jajko 50g, Cukier waniliowy 5g, Cynamon 2g

PODWIECZOREK – Łosoś wędzony na liściach roszponki z sosem koperkowym

Roszponka 100g, Łosoś wędzony 50g, Śmietana 12% 5g, Jogurt naturalny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz ziołowy 3g

KOLACJA- Papryka nadziewana warzywami z serkiem fetą

Papryka 120g, Cebula 50g, Pomidor 45g, Ser feta 60g, Oliwki zielone 10g, Oliwki czarne 10g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Słoneczny twarożek

Brzoskwinia 85g, Ser twarogowy chudy 50g, Jogurt naturalny gęsty 20g, Płatki owsiane 30g, Sok pomarańczowy 30g

II ŚNIADANIEKrem brokułowo – cukiniowy

Brokuł 240g, Ziemniak 80g, Cukinia 120g, Bulion warzywny 250g, Tymianek 2g, Biały pieprz 2g

OBIADTuńczyk na sposób nicejski

Fasolka szparagowa 50g, Oliwa z oliwek 10g, Filet świeży z tuńczyka 150g, Papryka czerwona 60g, Pomidorki cherry 50g, Oliwki czarne 10g, Ocet balsamiczny 10g, Kolendra 2g, Natka pietruszki 5g

PODWIECZOREK – Galaretka z czerwonych owoców

Mieszanka kompotowa 150g,  Herbatniki 12g, Żelatyna 5g, Cukier brązowy 5g

KOLACJA – Szaszłyki z kurczakiem na słodko

Ananas  świeży 160g, Kurczak 100g, Pieczarki 50g, Słodka papryka 5g