Poniedziałek
ŚNIADANIE – Granola z jogurtem i owocami
Płatki owsiane 30g, Wiórki kokosowe 10g , Nasiona słonecznika 10g, Orzechy laskowe 5g, Miód 5g, Cynamon 1g, Stopione masło 5g, Płatki migdałowe 5g, Jogurt naturalny gęsty 150g, Brzoskwinia 80g, Kiwi 80g
II ŚNIADANIE – Kurczak z makaronem
Pierś z kurczaka 30g, Makaron wstążki pełnozianisty 20g, Fasolka szparagowa zielona 50g Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g, Roszponka 30g, Zioła prowansalskie 5g, Sok z limonki 10g
OBIAD – Filet drobiowy
Filet drobiowy 100g, Szpinak świeży 40g, Natka pietruszka 10g, Gałka muszkatołowa 2g, Serek macarpone 5g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 20g, Curry 10g, Marchew 80g, Kapusta biała 100g, Olej z pestek winogron 10g, Sól 2g
PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem
Sałata lodowa 30g, Tuńczyk z wody 40g, Oliwki nadziewane migdałami 15g, Pomidorki koktajlowe 50g, Sos winegret 10g
KOLACJA – Papryka faszerowana twarożkiem z marynowanymi pieczarkami i wędzonym kurczakiem
Papryka czerwona 200g, Ser twarogowy chudy 60g, Pieczarki marynowane 30g, Filet z kurczaka wędzony 100g, Sól ziołowa 2g
Wtorek
ŚNIADANIE – Omlet z kaszy manny z musem z owoców leśnych
Jajko 50g, Masło klarowane 5g, Kasza manna 15g, Maliny 50g, Jagody 50g, Olej rzepakowy 5g
II ŚNIADANIE – Trójkąciki z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Ząbek czosnku 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g
OBIAD – Makaron szpinakowy z kurczakiem, rokpolem i zielonym pieprzem
Makaron wstążki 35g, Rokpol 20g, Śmietana 12% 10g, Pieprz zielony mielony 3g, Pomidorki koktajlowe 75g, Koperek 10g, Kurczak 70g
PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem
Rukola 100g, Ser twarogowy wędzony 30g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Rożki z fetą i szpinakiem
Ciasto francuskie 50g, Szpinak świeży 50g, Feta 30g, Sezam 10g, Jajo 50g, Masło klarowane 10g
Środa
ŚNIADANIE – Szarlotka
Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, proszek do pieczenia 2g, Margaryna niskotłuszczowa 10g, Cukier waniliowy 10g, Jajo 50g, Żółtko 20g, Śmietana 12% 10g, Jabłka 150g, Bułka tarta 10g
II ŚNIADANIE – Roladki z bakłażana z twarożkiem kozim
Bakłażan 120g, Ser kozi 60g, Szczypiorek 10g, Pomidor120g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g
OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur
Kasza bulgur 35g, Mięso mielone z indyka 150g, Brokuł 75g, Ser żółty w plasterkach 15g, Curry 5g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Czosnek 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem
Mix sałat 60g, Olej z pestek winogron 10g, Słonecznik 15g, Pomidor 100g, Ogórek 60g, Papryka czerwona 50g, Papryka żółta 50g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz biały 3g
KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym
Sałata rzymska zielona 50g, Ogórek 70g, Pomidor 120g, Papryka czerwona 60g, Ser żółty gouda 30g, Jajko gotowane 50g, Jogurt naturalny grecki 40g, Majonez light 15g, Bazylia suszona 5g, Czosnek suszony 2g
Czwartek
ŚNIADANIE – Drobiowa jajecznica ze szczypiorkiem
Jajka 100g, Kurczak gotowany na parze 70g, Szczypiorek 20g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz ziołowy 3g
II ŚNIADANIE – Pierś z drobiu z grillowanymi pomidorkami i pieczarkami
Filet z indyka 100g, Pomidorki koktajlowe 100g, Małe pieczarki 100g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 2g
OBIAD – Makaron z wołowiną w sosie grzybowym
Grzyby leśne 120g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Wołowina 150g, Oliwa z oliwek 5g, Makaron razowy 25g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g
PODWIECZOREK – Krem z porów z grzankami ziołowymi
Pory 120g, Cebula 50g, Bulion drobiowy 250g, Czosnek 10g, Sól czosnkowa 2g, Jogurt naturalny 30g, Grzanki ziołowe 30g
KOLACJA – Słodko-kwaśna sałatka z mozarella
Mozarella 50g, Awokado 50g, Pomidor 80g, Czarne oliwki 15g, Pomarańcza 100g, Czerwona cebula piórka 30g, Winegret 15g
Piątek
ŚNIADANIE – Brzoskwiniowo-morelowa owsianka
Płatki owsiane 50g, Zarodki pszenne 10g, Mleko 0,5% 150g, Morele 40g, Brzoskwinie 40g
II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym
Pomidor 300g, Ser wiejski 80g, Jogurt naturalny typ grecki 10g, Świeża bazylia 15g, Pieprz ziołowy 2g
OBIAD – Kurczak w sezamie z kaszą gryczana
Pierś z kurczaka 150g, Kostka warzywna 5g, Sos sojowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sezam 15g, Por 50g, Kasza gryczana 30g, Bazylia 3g, Oregano 3g
PODWIECZOREK – Łosoś na parze z sosem granulowanym
Filet z łososia 100g, Serek wiejski light 30g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Sól ziołowa 2g, Sałata roszponka 20g
KOLACJA – Zupa sojowa
Soja 100g, Kostka warzywna 5g, Ziemniak 100g, Cebula 50g, Oliwa 5g, Majeranek 2g, Curry 2g, Pieprz 2g
Sobota
ŚNIADANIE – Naleśniki z bananami i morelami
Mąka 10g, Jajo 50g, Mleko 20g, Woda mineralna 20g, Sól 1g, Olej 5g, Morele 50g, Banan 100g, Miód 5g, Śmietanka 10g
II ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą rybną i pomidorkami koktajlowymi
Pumpernikiel 35g, Pomidorki koktajlowe 30g, Serek śmietankowy 30g, Wędzony łosoś 20g, Koperek posiekany 10g, Sól ziołowa 3g
OBIAD – Makaron penne z zielonym pesto i wędzonym kurczakiem
Filet z kurczaka wędzony 120g, Pesto bazyliowe 20g, Makaron penne pełnoziarnisty 50g
PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem tysiąca wysp
Majonez light 10g, Keczup pikantny 10g, Papryka żółta 50g, Papryka zielona 50g, Papryka czerwona 50g, Bakłażan 60g, Cukinia 60g, Cebula 40g, Pieczarki 45g, Pieprz biały3g, Sok z cytryny 20g
KOLACJA – Sałatka z serem i gruszkami
Gruszka 150g, Sałata mix 30g, Ser pleśniowy niebieski 40g, Orzechy włoskie 10g, Jogurt naturalny typ grecki 30g
Niedziela
ŚNIADANIE – Jajecznica z cukinią
Jajka 100g, Oliwa 5g, Cukinia 100g, Papryka ostra 3g
II ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej
Pieczywo tostowe pełnoziarniste 35g, Makrela wędzona 30g, Oliwa bazyliowa 5g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Pomidor 100g
OBIAD – Kuskus z indykiem
Filet z indyka 100g, Kasza kuskus 50g, Bukiet jarzyn 150g, Oliwa z oliwek 5g, Curry 6g, Sos sojowy 15g
PODWIECZOREK – Sałatka z kurczaka
Mieszanka sałat 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Gotowany kurczak 70g, Jogurt grecki 30g, Musztarda francuska 15g, Miód 5g
KOLACJA – Łódeczki ziemniaczane
Ziemniaki 150g, Ser kanapkowy śmietankowy 50g, Tymianek 5g, Oregano 5g, Papryka 30g, Ogórek 50g, Por 25g, Oliwki 25g, Pomidory suszone w zalewie 30g