Poniedziałek
ŚNIADANIE – Omlet bananowy z migdałami i brzoskwinią
Jajo, Banan, Mleko 1,5% tłuszczu, Mąka gryczana, Sól, Migdały tarte, Brzoskwinia, Jogurt naturalny 2% 75g, Przyprawa cynamon
II ŚNIADANIE – Cytrusy z imbirową nutką
Grejpfrut, Pomarańcz, Pomelo, Mandarynka, Skórka z limonki, Imbir, Sok z cytryny, Stewia, Mięta
OBIAD – Tymiankowy indyk w porze z jaśminowym ryżem i surówką
Indyk, filet, Por, Przyprawa tymianek, Pieprz czarny świeżo mielony, Przyprawa do drobiu, Olej rzepakowy uniwersalny, Ryż jaśminowy, Ogórek kiszony, Jabłko, Cebula, Pieprz czarny mielony
PODWIECZOREK – Włoska sałatka z dzikim ryżem i selerem naciowym
Ryż dziki, Seler naciowy, Koper, Marchew, Sok z cytryny, Orzechy włoskie, Jogurt naturalny, Szczypiorek, Pieprz czarny mielony, Sól
KOLACJA – Makaron ryżowy z bobem i cukinią
Makaron ryżowy, Bób, Cukinia, Pieczarka surowa, Cebula, Oliwa z oliwek, Pieprz czarny mielony, Pieprz Cayenne, Przyprawa oregano 1g, Sól
Wtorek
ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry
Ziemniaki, Szynka z indyka, Papryka żółta, Por, Jajo, Białko jaja, Mleko 1,5% tłuszczu, Koper, Sól, Pieprz czarny mielony, Otręby owsiane, Przyprawa curry
II ŚNIADANIE – Twarożek z awokado i syropem klonowym
Ser twarogowy chudy, Jogurt naturalny, Awokado, Pieprz czarny świeżo zmielony, Syrop klonowy, Chleb chrupki żytni
OBIAD – Pieczona polędwica marynowana z brązowym ryżem i tartymi burakami
Polędwica wieprzowa, Oliwa z oliwek, Miód, Sos sojowy, Czosnek, Pieprz czarny mielony, Ryż brązowy, Sól, Burak, Jabłko Cebula, Sok z cytryny, Pieprz czarny mielony, Sól
PODWIECZOREK – Jaśminowa sałatka z krewetkami gotowanymi na parze
Mieszanka sałat, Krewetka surowa, Awokado, Ogórek, Marchew, Szczypiorek, Sos sojowy, Jogurt naturalny, Ryż jaśminowy
KOLACJA – Sałatka z tortellini
Tortelini z mięsem, Brokuły, Pomidory, Ogórek, Majonez light, Koperek, Pieprz biały
Środa
ŚNIADANIE – Sandwich z grillowanymi warzywami
Chleb żytni razowy, Sałata, Cukinia, Bakłażan, Papryka czerwona, Cebula czerwona, Czosnek, Ocet balsamiczny, Oliwa z oliwek, Bazylia świeża, Ketchup, Jogurt naturalny 2%, Pieprz czarny mielony, Sól, Indyk, filet
II ŚNIADANIE – Sałatka z awokado i papają z ziołowym dressingiem
Awokado, Papaja, Sałata lodowa, Czosnek, Jogurt naturalny, Pieprz ziołowy, Przyprawa bazylia, Zioła prowansalskie, Sól, Kasza gryczana niepalona
OBIAD – Indyk z bakłażanem i morelami z pełnoziarnistym makaronem
Indyk, filet, Bakłażan, Morela suszona, Cebula, Olej rzepakowy uniwersalny, Sól, Pieprz czarny mielony, Przyprawa kurkuma, Skórka z cytryny, Makaron pełnoziarnisty
PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem
Bulion warzywny, Ziemniaki, Dynia, Wanilia, Cebula, Masło, Pieprz biały, Sól, Ser kremowy bez tłuszczu, Sezam, nasiona
KOLACJA – Quinoa z fasolką szparagową i mango
Fasolka szparagowa, Pomidor, Pieczarka surowa, Szynka z piersi kurczaka, Sól, Przyprawa tymianek, Pieprz czarny mielony, Musztarda, Cebula, Oliwa z oliwek nie rafinowana, tłoczona na zimno, Mango, Komosa ryżowa
Czwartek
ŚNIADANIE – Owsianka z owocami sezonowymi
Płatki owsiane górskie, Mleko 0,5% tł., Maliny, Truskawki, Jagody
II ŚNIADANIE – Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym na liściach szpinaku
Filet w kurczaka, Musztarda łagodna, Jogurt naturalny, Szpinak
OBIAD – Papryka faszerowana
Ryż brązowy, Olej roślinny, Cebula, Czosnek, Mięso mielone z indyka, Ostra papryka, Słodka papryka, Sól, Pieprz, Czerwona papryka, Ser żółty, Natka pietruszki
PODWIECZOREK – Krem z czerwonych warzyw
Cebula, Marchew,Woda, Pomidory z puszki, Czosnek Jogurt naturalny grecki, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz, Ostra papryka, Zioła prowansalskie
KOLACJA – Kurczak w kolorowym pieprzu na grillowanych warzywach w miodzie
Kurczak, filet, Pieprz kolorowy świeżo mielony, Sól, Oliwa z oliwek, Marchew, Ryż brązowy, Czosnek, Miód, Cukinia
Piątek
ŚNIADANIE – Naleśniki z jagodami i białym serkiem
Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu, Ser twarogowy chudy, Olej rzepakowy tłoczony na zimno, Mąka pełnoziarnista, Borówki amerykańskie , Jajka, Sól
II ŚNIADANIE – Makaron szpinakowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich
Makaron szpinakowy wstążki, Kurczak gotowany na parze, Zioła prowansalskie, Pieprz, Oliwa z oliwek
OBIAD – Burgery z łososia na rukoli
Świeży filet z łososia bez skóry, Czerwona cebula, Jajko, Łagodna musztarda, Sól, Pieprz ziołowy , Rukola
PODWIECZOREK – Chłodnik z buraczków z jajkami
Jajo, Pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami, Ogórek, Koperek, Szczypiorek, Czosnek, Kefir naturalny, Śmietana light, Rzodkiewka
KOLACJA- Wykwintna sałatka z gruszka i parmezanem
Gruszka williams, Rukola, Parmezan, Orzechy włoskie, Ocet balsamiczny
Sobota
ŚNIADANIE – Racuszki z jagodowym musem
Mąka, Śmietana 12%, Mleko, Jajo, Proszek do pieczenia, Olej rzepakowy, Cukier puder, Jagody
II ŚNIADANIE – Egzotyczna surówka
Grejpfrut, Pomarańcz, Mango, Figi , Ananas, Sok z limonki, Suszone czarne porzeczki
OBIAD – Risotto z łososiem
Ryż do risotto, Bulion warzywny, Łosoś filet, Zielone szparagi, Cebula, Kolorowy pieprz, Oliwa
PODWIECZOREK – Pipette rigate z wędzonym łososiem i pomidorami w sosie cytrynowym
Sałata lodowa, Łosoś, wędzony, Pomidorki koktajlowe, Ogórek zielony, Sok z cytryny, Miód, Musztarda, Sól, Pieprz czarny mielony, Makaron pełnoziarnisty Pipette rogate
KOLACJA – Sałatka z kozim serem i buraczkami
Ser kozi, Gotowany burak czerwony, Mix sałat, Miód, Olej lniany, Ocet balsamiczny, Musztarda dijon, Bazylia
Niedziela
ŚNIADANIE – Ciasto bananowe
Masło, Stewia, Mąka, Banan, Jajo, Orzechy włoskie, Wiórki kokosowe 10g, Proszek do pieczenia
II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie
Papier ryżowy, Marchew, Ogórek, Melon gruszkowy, Sos sojowy, Sok z limonki, Bazylia, Mięta
OBIAD – Kurczak curry z kuskusem
Filet z kurczaka, Pomidory pokrojone z puszki, Szpinak baby, Mleczko kokosowe light, Orzechy nerkowca, Sos sojowy, Curry, Imbir, Chilli, Pieprz, Kasza kuskus
PODWIECZOREK – Zupa z bobu
Bób, Cebula, Ziemniak, Oliwa z oliwek, Bulion warzywny, Sól, Pieprz
KOLACJA- Bigos warzywny
Kapusta włoska, Pieczarki, Marchewka, Seler, Cebula, Czosnek,Pomidorki w zalewie, Olej rzepakowy, Kolendra, Kminek, Sól, Pieprz, Papryka słodka, Chilli