Poniedziałek
ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado
Sałata lodowa , Tuńczyk w wodzie , Awokado , Sok z cytryny , Cebula czerwona , Jogurt naturalny 2% , Czosnek , Pieprz czarny mielony , Sól , Kasza gryczana niepalona
II ŚNIADANIE – Figowa surówka
Grejpfrut , Pomarańcz , Mango , Figi , Ananas , Sok z limonki , Suszone czarne porzeczki 10g
OBIAD – Kasza bulgur z warzywami w sałatce
Kasza bulgur , Cebula , Ogórek , Pomidor , Sok cytryny , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Mięta
PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą
Sałata lodowa , Rudola , Pieczarka surowa , Ser mozzarella, półtłusty , Czosnek , Olej rzepakowy uniwersalny , Ocet balsamiczny , Sól , Pieprz czarny mielony, Farfalle (makaron pełnoziarnisty)
KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami
Szpinak świeży , Buraki , Jabłka , Ocet balsamiczny , Olej winogronowy , Płatki migdałowe
Wtorek
ŚNIADANIE – Omlet warzywny
Jajko , Mleko 0,5% , Ser edam g, Cebula , Marchew , Pieczarki , Oliwa , Szczypiorek , Pierz biały
II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka , Cebula , Czosnek j, Pesto bazyliowe , Otręby owsiane , Ciasto francuskie , Olej rzepakowy , Sezam , Pieprz , Kolendra , Sól ziołowa
OBIAD – Tortilla pełna warzyw
Zielona papryka , Cebula , Pomidor , Ziemniaki , Oliwa z oliwek , Jajka , Sól ziołowa , Pieprz
PODWIECZOREK – Rukola z pomidorem w sosie musztardowo-jogurtowym z białym serkiem
Rukola , Pomidorki koktajlowe , Ser biały półtłusty , Jogurt naturalny , Krem z gorczycy
KOLACJA – Warzywa po azjatycku z panierowana soją
Pędy bambusa , Brokuł , Sezam , Sos sojowy , Papryka czerwona , Groszek zielony , Pieprz ziołowy , Olej ryżowy, Soja nasiona
Środa
ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek
Pomarańcza , Serek twarogowy półtłusty , Mango , Otręby pszenne , Wiórki koksowe
II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym
Pomidor , Ser wiejski , Jogurt naturalny typ grecki , Świeża bazylia , Pieprz ziołowy
OBIAD – Kuskus z indykiem
Filet z indyka , Kasza kuskus , Bukiet jarzyn , Oliwa z oliwek , Curry , Sos sojowy
PODWIECZOREK – Łosoś wędzony z sosem musztardowym
Łosoś wędzony , Sałata lodowa , Musztarda francuska , Jogurt naturalny
KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym
Sałata rzymska zielona , Ogórek , Pomidor , Papryka czerwona , Ser żółty gouda , Jajko gotowane , Jogurt naturalny grecki , Majonez light , Bazylia suszona , Czosnek suszony
Czwartek
ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynką
Kasza kuskus k Groszek zielony , Szynka z piersi kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól, Pieprz kolorowy , Szczypiorek
II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta
Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony
OBIAD – Tuńczykowe spaghetti z pomidorkami koktajlowymi
Makaron spaghetti pełnoziarnisty , Tuńczyk w wodzie , Pomidorki koktajlowe , Cebula , Czosnek , Oliwa z oliwek , Natka pietruszki , Sól , Przyprawa pieprz czarny
PODWIECZOREK – Krem cebulowo-pieczarkowy
Cebula biała , Cebula czerwona , Pieczarka surowa , Pietruszka, korzeń , Seler korzeniowy , Por Czosnek , Mleko 0,5% tłuszczu , Oliwa z oliwek , Pietruszka, liście , Pieprz czarny mielony , Sól
KOLACJA – Nowalijkowa sałatka z jajkiem i chrzanem
Sałata lodowa , Pomidor , Rzodkiewka , Ogórek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony , Sól , Jajo , Szczypiorek Kasza jaglana , Jogurt naturalny 2% , Chrzan
Piątek
ŚNIADANIE – Omlet z jogurtowym musem
Jajo , Białko jaja , Mąka żytnia razowa Woda , Sól , Jogurt naturalny 2% , Maliny , Jagody
II ŚNIADANIE – Pomarańczowa kasza z miodem i migdałami
Kasza gryczana , Miód m Migdały w płatkach , Pomarańcza
OBIAD – Dorada z cebulka i ziemniaczkami
Dorada filet , Ziemniak , Cebula czerwona , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Koperek świeży , Pieprz biały
PODWIECZOREK –Krem z selera naciowego
Seler naciowy , Ziemniaki , Cebula , Czosnek , Natka pietruszki , Oliwa z oliwek , Pieprz czarny mielony , Sól , Ser kremowy bez tłuszczu , Chleb chrupki żytni
KOLACJA – Sałatka z orzechami nerkowca z orientalnym dressingiem
Sałata lodowa , Pomarańcza , Marchew , Soja kiełki , Orzechy nerkowca , Oliwa z oliwek ,Sos sojowy , Sok z limonki , Czosnek , Imbir , Kurczak, filet
Sobota
ŚNIADANIE – Naleśniki z bananami i morelami
Mąka , Jajo , Mleko , Woda mineralna , Sól , Olej , Morele , Banan , Miód
II ŚNIADANIE – Mus z bakłażana
Bakłażan , Sok z cytryny , Czosnek , Żółtko , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz
OBIAD – Łosoś z kaparami
Filet z łososia , Białe wino wytrawne , Kapary , Masło klarowane , Sól, Pieprz , Natka pietruszki , Ziemniaki młode
PODWIECZOREK – Koktajl truskawkowy
Mleko 0,5% , Truskawki , Morele
KOLACJA – Sałatka z serem i gruszkami
Gruszka , Sałata mix , Ser pleśniowy niebieski , Orzechy włoskie , Jogurt naturalny typ grecki
Niedziela
ŚNIADANIE – Racuszki z truskawkowym musem
Mąka , Śmietana 12% , Mleko , Jajo , Proszek do pieczenia , Olej rzepakowy , Cukier puder , Truskawki
II ŚNIADANIE – Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym na liściach szpinaku
Filet w kurczaka , Musztarda łagodna , Jogurt naturalny , Szpinak
OBIAD – Papryka faszerowana
Ryż brązowy , Olej roślinny , Cebula , Czosnek , Mięso mielone z indyka , Ostra papryka , Słodka papryka , Sól , Pieprz , Czerwona papryka , Ser żółty , Natka pietruszki
PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem tysiąca wysp
Majonez light , Keczup pikantny , Papryka żółta , Papryka zielona , Papryka czerwona , Bakłażan m Cukinia , Cebula , Pieczarki , Pieprz biały , Sok z cytryny
KOLACJA – Słodko-kwaśna sałatka z mozarella
Mozarella , Awokado , Pomidor , Czarne oliwki , Pomarańcza , Czerwona cebula piórka , Winegret