1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorem

Jajo 120g, Pieczarka surowa 90g, Pomidor 30g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Mąka ryżowa 40g, Przyprawa oregano 3g

II ŚNIADANIE – Tuńczyk z orzechami w połówkach brzoskwini

Brzoskwinia 150g, Jogurt naturalny 25g, Orzechy włoskie bez skorupki 12g, Pieprz czarny mielony2g, Ryż dziki 20g, Tuńczyk w wodzie 70g

OBIAD – Klopsiki ze szpinakiem podane z dzikim ryżem

Mięso mielone z piersi kurczaka 80g, Żółtko jaja 30g, Szpinak, liście 60g, Czosnek 5g, Cebula 50g, Seler korzeniowy 40g, Marchew 50g, Mąka pszenna 5g, Jogurt naturalny 2% 50g, Przyprawa kurkuma 1g, Przyprawa majeranek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Woda 440g, Ryż jaśminowy 30g

PODWIECZOREK – Ryżowe wrapy z szynką, serem, warzywami i pomarańczą

Ogórek 50g, Papryka czerwona 65g, Papier ryżowy 20g, Szynka z indyka 30g, Ser żółty 20g, Sałata lodowa 5g, Pomarańcza 100g

KOLACJA – „Szparagowy koktajl makaronowy”

Fasola szparagowa, mrożona 50g, Makaron razowy 40g, Krewetka, surowa koktajlowa 100g, Czosnek 5g, Pieczarka surowa 60g, Sos sojowy ciemny 5g, Pietruszka, liście 2g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g


2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Szpinakowo-twarogowe placuszki z mango

Ser twarogowy chudy 80g, Mango 70g, Jajo 50g,  Proszek do pieczenia 2g, Mąka owsiana 40g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Rukola 20g, Szpinak świeży 50g, Sól 1g

II ŚNIADANIE – Koktajl jaglany z owocami leśnymi

Banan 140g, Jagody 50g, Płatki jaglane 20g, Płatki jaglane 2g, Maliny 24g, Mleko ryżowe 110g, Przyprawa cynamon 1g

OBIAD –Sola na parze z imbirem i sosem sojowym, podana z gryczaną kaszą i sałatą w sosie jogurtowym

Przyprawa do ryb 3g, Sola surowa 200g, Imbir 5g, Cebula 25g, Sos sojowy 5g, Sok z cytryny 5g, Olej sezamowy 5g, Kasza gryczana 50g, Sałata 30g, Jogurt naturalny 75g, Cukier 2g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Pipette rigate w słatce z brokuła i orzechów w sosie czosnkowym

Pomidor 60g, Brokuły 150g, Ser twarogowy chudy 40g, Orzechy włoskie bez łupinek 12g, Jogurt naturalny 2% 40g, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu 5g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rigate 20g

KOLACJA –  Gryczana sałatka z cukinią i twarogiem

Cukinia 150g, Papryka czerwona 40g, Papryka żółta 40g, Oliwki czarne 15g, Cebula czerwona 25g, Ser twarogowy chudy 60g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa oregano 3g, Kasza gryczana niepalona 30g


3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Omlet bananowy z migdałami i brzoskwinią

Jajo 120g, Banan 100g, Mleko 1,5% tłuszczu 10g, Mąka gryczana 20g, Sól 1g, Migdały tarte 5g, Brzoskwinia 120g, Jogurt naturalny 2% 75g, Przyprawa cynamon 3g

II ŚNIADANIE –Budyń czekoladowy z malinami

Budyń czekoladowy, proszek 20g, Mleko 1,5% tłuszczu 220g, Maliny 60g, Cukier 5g

OBIAD – Curry z sandaczem i ryżem

Ryż brązowy 50g, Sandacz surowy 200g, Papryka czerwona 40g, Marchew 50g, Cebula 25g, Jabłko 60g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa curry 3g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony2g, Natka pietruszki 2g

PODWIECZOREK – Chłodnik z pora z jajem

Sól 2g, Jajo 50g, Por (białe części) 100g, Ziemniaki 100g, Pietruszka, liście 2g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Mleko 0,5% tłuszczu 100g, Szczypiorek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g

KOLACJA – Makaron ryżowy z bobem i cukinią

Makaron ryżowy 30g, Bób 200g, Cukinia 100g, Pieczarka surowa 45g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Pieprz Cayenne 2g, Przyprawa oregano 1g, Sól 4g


4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Pieczona owsianka z jagodami i orzechami pistacjowymi

Płatki owsiane 50g, Jagody 80g, Przyprawa cynamon 2g, Proszek do pieczenia 1g, Mleko 1,5% tłuszczu 150g, Miód 5g, Orzechy pistacjowe 12g

II ŚNIADANIE – Koktajl melonowy z pietruszką

Melon 250g, Jogurt naturalny 2% 150g, Przyprawa cynamon 2g, Natka pietruszki 15g, Kasza gryczana niepalona 20g

OBIAD – Ziołowa polędwiczka na ziemniaczano-marchewkowym puree z surówką z cykorii

Polędwica wołowa 120g, Marchew 100g, Ziemniaki 200g, Masło 5g, Sól 2g, Przyprawa tymianek 3g, Koper 6g, Natka pietruszki 6g, Przyprawa gałka muszkatołowa 2g, Jabłko 120g, Cykoria 75g, Cytryna 5g, Pietruszka, liście 5g

PODWIECZOREK – Makaron z cytrynowym tuńczykiem, mango i groszkiem cukrowym

Makaron pełnoziarnisty świderki 30g, Tuńczyk, w wodzie 50g, Cytryna 10g, Przyprawa chili 1g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Groszek cukrowy 80g, Mango 40g

KOLACJA –Krewetki w dzikim szpinaku

Ryż dziki 30g, Krewetki tygrysie 120g, Szpinak 50g, Czosnek 2g, Orzechy laskowe bez łupinek 12g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g


5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Łososiowo-pomarańczowo-rukolowa bułeczka owsiana

Bułka owsiana 60g, Ser kremowy bez tłuszczu 40g, Łosoś, wędzony 70g, Roszponka 50g, Pomarańcza 20g

II ŚNIADANIE – Jogurtowy kokosowiec

Skrobia kukurydziana 30g, Jogurt naturalny 2% 100g, Jajo 30g, Wiórki kokosowe 5g, Stewia lub ksylitom 5g, Proszek do pieczenia 3g, Wanilia ekstrakt 1g

OBIAD – Tymiankowy indyk w porze z jaśminowym ryżem i surówką

Indyk, filet 110g, Por 50g, Przyprawa tymianek 3g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Przyprawa do drobiu 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Ryż jaśminowy 50g, Ogórek kiszony 100g, Jabłko 120g, Cebula 15g, Pieprz czarny mielony 2g

PODWIECZOREK – Krem z roszponki

Roszponka 150g, Ziemniaki 100g, Oliwa z oliwek 5g, Szalotka 30g, Ser kremowy bez tłuszczu 20g, Słonecznik, nasiona 2g, Chleb chrupki żytni 20g

KOLACJA – Łódeczka z ogórka faszerowana jaglanym tuńczykiem
Ogórek 150g, Tuńczyk, w wodzie 60g, Jogurt naturalny 30g, Kapary z puszki 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 5g, Kasza jaglana 40g


6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE –Muffinki warzywne

Jajo 100g, Papryka czerwona 130g, Brokuły 100g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Mąka gryczana 40g, Proszek do pieczenia 3g

II ŚANIADANIE – Koktajl marchwiowo-pomarańczowy z otrębami

Jogurt naturalny 150g, Pomarańcza 160g, Sok marchwiowy 110g, Imbir 2g, Miód 5g, Otręby pszenne 20g

OBIAD – Pieczone udko z sosem tzatziki z kaszą gryczaną i surówką z pomidora

Kurczak, udo bez skóry 115g, Oliwa z oliwek 2g, Cytryna 35g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa rozmaryn 3g, Jogurt naturalny 2% 75g, Ogórek 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Koper 6g, Kasza gryczana 30g, Pomidor 200g, Pieprz czarny mielony 2g, Szczypiorek 6g

PODWIECZOREK – Truskawkowa sałatka z krewetek

Krewetki koktajlowe 100g, Truskawki 100g, Rukola 50g, Seler naciowy 20g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Cytryna 10g, Oliwa z oliwek 3g, Musztarda 5g, Koper 3g, Przyprawa pieprz czarny 1g, Miód 5g, Ocet balsamiczny 5g

KOLACJA-Sałatka norweska z wędzonym łososiem z grzankami

Mieszanka sałat 50g, Łosoś, wędzony 50g, Jogurt naturalny 2% 75g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Kapary z puszki 5g, Szczypiorek 6g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 40g, Ogórek 50g, Pomidorki koktajlowe 80g, Słonecznik, nasiona 10g, Chleb żytni razowy 60g


7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Migdałowa kasza gryczana

Kasza gryczana 70g, Gruszka 70g, Jabłko 70g, Sezam, nasiona 3g, Migdały 10g, Przyprawa cynamon 3g, Wiórki kokosowe 5g, Sok z cytryny 10g

II ŚNIADANIE – Brownie z cukinii

Jajo 25g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Otręby żytnie 5g, Mąka orkiszowa 20g, Kakao w proszku odtłuszczone 10g, Stewia lub ksylitol 5g, Oliwa z oliwek 3g, Cukinia 150g

OBIAD – Pieczony filet z kurczaka pieczony z gruszką podany z kaszą jęczmienną i sałatą

Kurczak, filet 100g, Gruszka 120g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Kasza jęczmienna 40g, Sałata 30g, Jogurt naturalny 2% 75g, Sok z cytryny 5g, Cukier 2g

PODWIECZOREK – Pasztecik soczewicowo-ryżowy

Soczewica brązowa, nasiona 40g, Ryż brązowy 15g, Marchew 50g, Cebula 30g, Oliwa z oliwek 3g, Przecier pomidorowy 3g, Musztarda 2g, Przyprawa: majeranek, kminek, kurkuma, sól, pieprz 1g

KOLACJA –Sałatka z komosą ryżową, kurkami i wędzonym pstrągiem

Sałata lodowa  40g, Kurki 30g, Pomidorki koktajlowe 60g, Papryka czerwona 40g, Czosnek 3g, Olej sezamowy 5g, Sos sojowy 5g, Miód 3g, Sok z cytryny 5g, Przyprawa chili 1g, Przyprawa kolendra2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Komosa ryżowa 40g, Pstrąg wędzony 100g