Poniedziałek

ŚNIADANIE – Owsianka pomarańczowa z migdałami

Płatki owsiane , Zarodki pszenne, Mleko 0,5% , Pomarańcz, Płatki migdałowe

II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem

Serek twarogowy chudy, Jogurt gęsty naturalny, Truskawki, Brzoskwinie, Banan, Zarodki pszenne

OBIAD – Makaron z wołowiną w sosie grzybowym

Grzyby leśne, Cebula, Czosnek, Wołowina, Oliwa z oliwek, Makaron razowy, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny, Sok z cytryny, Sól, Pieprz

PODWIECZOREK – Rukola z gruszka i parmezanem

Gruszka williams, Rukola, Parmezan, Orzechy włoskie, Ocet balsamiczny

KOLACJA – Sałatka z mozarella, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

Mozarella mini, Oliwa z oliwek, Pomidorki koktajlowe, Oliwki zielone, Ocet balsamiczny, Bazylia świeża, Pieprz ziołowy


Wtorek

Śniadanie: Batonik musli z brzoskwinią w jogurcie
brzoskwinia,
jogurt naturalny,
siemię lniane,
pestki słonecznika,
pestki dyni,
orzechy włoskie,
olej kokosowy,
płatki owsiane,
płynny miód,
białko jaja,

II śniadanie: Pieczarki nadziewane masą szpinakowo-drobiową
pieczarki duże kapelusze,
kurczak gotowany
szpinak,
śmietana 12%,
sproszkowany czosnek

Obiad: Risotto z mango i indyka
brązowy ryż,
pierś z kurczaka,
bulion warzywny,
mango,
oliwa,
świeżo zmielony pieprz

Podwieczorek: Sałatka z kurczakiem i camembertem
mix sałat,
pierś z kurczaka
ser camembert,
orzechy włoskie,
dressing: miodu, musztardy, octu winnego, oliwy z oliwek
przyprawy do kurczaka: sól, pieprz, papryka, czosnek, zioła prowansalskie

Kolacja: Tarta z wielowarzywna z szynką
Mąką pełnoziarnista, Płatki owsiane Oliwa z oliwek, Siemię lniane, Przyprawy: tymianek, czosnek, czarnuszka
Masa: bukiet jarzyn mrożony, cebula, szynka drobiowa, Jogurt naturalny


Środa

ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek

Pomarańcza, Serek twarogowy półtłusty, Mango, Otręby pszenne, Wiórki koksowe

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan, Truskawki, Otręby pszenne, Ser kremowy bez tłuszczu

OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami

Mięso mielone z indyka, Cebula, Białko jaja, Bułka grahamka, Sól, Pieprz czarny mielony, Przyprawa majeranek, Marchew, Pietruszka, korzeń, Oliwa z oliwek, Koper, Przyprawa „Jarzynka”, Przyprawa pieprz czarny, Jogurt naturalny, Ziemniaki

PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym

Arbuz, Ser Feta, Mięta świeża, Makaron ryżowy – drobne formy

KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką

Roszponka, Indyk, filet, Pomidor, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Sól, Pieprz czarny mieliby, Papryka żółta, Ogórek, Oliwki w puszce


Czwartek

ŚNIADANIE – Jaglanka egzotyczna z mozzarellą

Sałata lodowa, pulpa Mango, Sok z cytryny, Ananas, Rzodkiewka, Ser mozzarella, półtłusty, Pieprz kolorowy świeżo mielony, Kasza jaglana

II ŚNIADANIE – Bananowy budyń z malinami

Mleko 1,5% tłuszczu , Banan, Skrobia ziemniaczana, Miód 5g, Maliny

OBIAD – Schab duszony z cebulą i cukinią w rozmarynie z kaszą gryczaną i surówka z pomidorów i pora

Polędwica wołowa, Cebula, Cukinia, Przecier pomidorowy, Przyprawa majeranek, Sól, Pieprz czarny mielony, Oliwa z oliwek Kasza gryczana, Przyprawa rozmaryn, Surówka z pomidorów i pora

PODWIECZOREK – Parowany kurczak z mango i awokado

Kurczak, filet, Przyprawa do drobiu, Mieszanka sałat, Awokado, Sok z cytryny, Mango, Oliwa z oliwek, Sok z pomarańczy, Sok z cytryny, Musztarda francuska, Pieprz czarny mielony, Sól, Ryż brązowy

KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim

Ciasto francuskie, Brokuł, Papryka czerwona, Kukurydza, Jajo, Szczypiorek, Kopernik, Śmietana 12%


Piątek

ŚNIADANIE – Omlet bananowy z migdałami i brzoskwinią

Jajo, Banan, Mleko 1,5% tłuszczu, Mąka gryczana, Sól, Migdały tarte, Brzoskwinia, Jogurt naturalny 2%, Przyprawa cynamon

II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie

Tuńczyk w sosie własnym, Kasza jaglana, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu, Jogurt naturalny 2%, Papryka czerwona, Ogórek konserwowy, Cebula, Sałata lodowa, Papryka czerwona mielona Pieprz czarny mielony, Sól

OBIAD – Makaron z wołowiną w sosie grzybowym

Grzyby leśne, Cebula, Czosnek, Wołowina, Oliwa z oliwek, Makaron razowy, Natka pietruszki, Jogurt naturalny, Sok z cytryny, Sól, Pieprz

PODWIECZOREK – Łosoś na parze z sosem granulowanym

Filet z łososia, Serek wiejski light, Szczypiorek, Koperek, Sól ziołowa, Sałata roszponka

KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym

Sałata rzymska zielona, Ogórek, Pomidor, Papryka czerwona, Ser żółty gouda, Jajko gotowane, Jogurt naturalny grecki, Majonez light, Bazylia suszona, Czosnek suszony


Sobota

ŚNIADANIE – Ryż z mlekiem sojowym w wiśniami

Ryż krótko ziarnisty, Mleko sojowe, Stewia sproszkowana, Konfitura wiśniowa, Wanilia, Cynamon

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

, Marchew, Ogórek, Melon gruszkowy, Sos sojowy, Sok z limonki, Bazylia, Mięta

OBIAD – Potrawka z indyka i kaszy kuskus

Filet z indyka, Kasza kuskus, Bukiet jarzyn, Oliwa z oliwek, Curry, Sos sojowy

PODWIECZOREK – Pipette rigate z wędzonym łososiem i pomidorami w sosie cytrynowym

Sałata lodowa, Łosoś, wędzony, Pomidorki koktajlowe, Ogórek zielony, Sok z cytryny, Miód, Musztarda, Sól, Pieprz czarny mielony, Makaron pełnoziarnisty Pipette rogate

KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym

lodowa, Papryka czerwona, Filet z kurczaka, Pomidor, Ogórek, Jogurt, Miód, Gorczyca


Niedziela

ŚNIADANIE – Omlet z kaszy manny z musem z owoców leśnych

Jajko, Masło klarowane, Kasza manna, Maliny, Jagody, Olej rzepakowy

II ŚNIADANIE – Trójkąciki z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczak, Cebula, Ząbek czosnku, Pesto bazyliowe , Otręby owsiane, Ciasto francuskie, Olej rzepakowy, Sezam, Pieprz, Kolendra, Sól ziołowa

OBIAD – Makaron szpinakowy z kurczakiem, rokpolem i zielonym pieprzem

Makaron wstążki, Rokpol, Śmietana 12%, Pieprz zielony mielony, Pomidorki koktajlowe , Koperek, Kurczak

PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem

, Ser twarogowy wędzony, Oliwki zielone nadziewane migdałami, Oliwa z oliwek, Pieprz

KOLACJA – Łódeczki ziemniaczane

Ziemniaki, Ser kanapkowy śmietankowy, Tymianek, Oregano, Papryka, Ogórek, Por, Oliwki, Pomidory suszone w zalewie