1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pastą łososiową
Jaja 75g, Łosoś wędzony 40g, Awokado 60g, Pieczywo pumpernikiel 60g, Gęsty jogurt naturalny 40g, Pomidorki koktajlowe 60g, Cytryna 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Lubczyk 3g
II ŚNIADANIE – Szaszłyki z indyka
Filet z indyka 100g, Pomidorki koktajlowe 120g, Małe pieczarki 120g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 2g
OBIAD – Cukinie nadziewane mięsem cielęcym
Cebula 100g, Mięso mielone cielęce 270g, Cukinia 400g, Przecier pomidorowy 40g, Kukurydza z puszki 40g, Oliwa z oliwek 20g, Pieprz ziołowy 3g, Oregano 3g
PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim
Makaron chiński 50g, Kiełki soi 50g, Sos sojowy 10g, Wędlina wędzona z indyka 50g
KOLACJA – Krem z ciecierzycy
Ziarna ciecierzycy 45g, Ziemniak 65g, Sól ziołowa 2g, Pieprz ziołowy 2g, Chilii 2g, Soda oczyszczona 1g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Truskawkowa kasza jaglana
Kasza jaglana 60g, Truskawki 150g, Skrobia ziemniaczana 10g
II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym
Filet w kurczaka 120g, Sos słodko-kwaśny 30g, Pomidorki koktajlowe 50g, Szpinak 30g, Pieprz biały 2g
OBIAD – Filet z tuńczyka z kaszą kuskus
Fasolka szparagowa 100g, Oliwa z oliwek 20g, Filet świeży z tuńczyka 250g, Papryka czerwona 120g, Pomidorki cherry 100g, Oliwki czarne 20g, Ocet balsamiczny 10g, Kolendra 2g, Natka pietruszki 5g, Kuskus 25g
PODWIECZOREK – Krem z brokułów i grochu z grzankami
Groch 60g, Bulion drobiowy 200g, Bała część pora 40g, Brokuł 80g, Grzanki ziołowe 100g, Oregano 5g, Sól 2g
KOLACJA – Faszerowany bakłażan
Bakłażan 200g, Świeży szpinak 150g, Pomidory suszone w oleju 20g, Mozzarella 30g, Quinoa 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czosnek 2g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Omlet warzywny z gotowaną szynką
Jajko 100g, Mleko 0,5% 40g, Szynka drobiowa gotowana 30g, Cebula 75g, Marchew 75g, Pieczarki 75g, Oliwa 10g, Szczypiorek 20g, Pierz biały 5g
II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem
Serek twarogowy chudy 45g, Jogurt gęsty naturalny 10g, Truskawki 75g, Maliny 60g, Poziomki 50g, Zarodki pszenne 5g
OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką
Filet z kurczaka 150g, Szpinak 120g, Papryka żółta 80g, Papryka zielona 80g, Papryka czerwona 80g, Cebula 50g, Ser cheddar 30g, Oliwa z oliwek 20g, Roszponka 60g, Ogórek zielony 100g, Dziki ryż 25g, Sól 3g, Pieprz 3g, Natka pietruszki 3g
PODWIECZOREK – Sałatka z serem feta
Mix sałat 50g, Ser feta 55g, Papryka czerwona 100g, Ogórek 80g, Pomidor 120g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 15g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 5g, Sok z cytryny 5g, Pieprz biały 2g
KOLACJA – Serek wiejski z brokułami i szynką
Serek twarogowy ziarnisty 200g, Polędwica luksusowa 50g, Brokuły gotowane na parze 200g, Czosnek suszony 5g, Sól ziołowa 2g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Owsianka wiśniowa z kakao
Płatki owsiane 150g, Zarodki pszenne 30g, Mleko 0,5% 300g, Czereśnie 150g, Kakao rozpuszczane 10g
II ŚNIADANIE – Sałatka z owocowa z rabarbarem
Jabłko 120g, Gruszka 120g, Rabarbar 200g, Kandyzowana cytryna 10g, Jogurt naturalny 60g, Cukier trzcinowy 5g, Cynamon 3g
OBIAD – Makaron spaghetti z owocami morza
Makaron spaghetti pełnoziarnisty 80g, Mieszanka owoców morza (krewetki, małże, kalmary) 100g, Pomidory z puszki 200g, Cebula 100g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 3g, Pieprz 3g, Oregano 3g, Bazylia 3g
PODWIECZOREK – Łódeczki z cykorii
Rodzynki 10g, Cykoria 60g, Kurczak 50g, Serek homogenizowany 60g, Ocet winny 5g, Pieprz kolorowy 5g
KOLACJA – Sałatka z jajkiem i warzywami
Majonez light 20g, Jaja kurze całe 75g, Groszek zielony 30g, Mix sałat zielonych 70g, Kukurydza z puszki 30g, Ogórek 35g, Papryka czerwona 40g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Jajecznica w papryce
Jajko 150g, Oliwa z oliwek 10g, Papryka czerwona 240g, Kurczak gotowany 75g, Cebula 50g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g
II ŚNIADANIE – Deser morelowy
Morele 70g, Serek homogenizowany chudy 120g, Orzechy włoskie posiekane 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g
OBIAD – Lasagne z łososiem
Makaron lasagne 75g, Łosoś wędzony na gorąco 140g, Jogurt grecki 100g, Curry 5g, Sól 5g, Pieprz 5g, Oliwa 10g
PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem czosnkowo-ziołowym
Majonez light 15g, Jogurt naturalny 20g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 3g, Papryka żółta 50g, Papryka zielona 50g, Papryka czerwona 50g, Bakłażan 60g, Cukinia 60g, Cebula 40g, Pieczarki 45g, Pieprz biały 5g, Sok z cytryny 20g
KOLACJA – Kęski indyka z sosem czosnkowym
Jogurt naturalny typ grecki 60g, Mięso z piersi indyka bez skóry 150g, Oliwa z oliwek 5g, Płatki pszenne 30g, Czosnek 10g, Pieprz 6g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym
Płatki owsiane 45g, Wiórki kokosowe 20g , Nasiona słonecznika 20g, Orzechy laskowe 10g, Miód 10g, Cynamon 2g, Stopione masło 10g, Płatki migdałowe 10g, Jogurt naturalny gęsty 200g, Banan 120g, Maliny 120g
II ŚNIADANIE – Dip ze szczypiorku na grzance
Pieczywo tostowe pełnoziarniste 50g, Polędwica drobiowa 25g, Chudy ser twarogowy 50g, Szczypiorek 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka żółta 10g, Papryka zielona 10g, Papryka czerwona 10g
OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak
Kasza pęczak 75g, Filet z indyka 150g, Pomidory suszone w oliwie 80g, Zioła prowansalskie 20g, Sok z cytryny 20g
PODWIECZOREK – Krem warzywny z pestkami dyni
Brokuł 100g, Marchew 120g, Seler naciowy 50g, Czosnek 5g, Cebula 50g, Pietruszka 120g, Ziele angielskie 1g, Liście laurowe 1g, Len mielony 20g, Pestki dyni 30g, Kardamon 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Pieprz 3g, Imbir 3g, Kurkuma 3g, Sól ziołowa 3g
KOLACJA – Cielęcina na szparagach
Zielone szparagi 300g, Polędwiczka cielęca 60g, Ser cheddar 20g, Oliwa 5g, Rzodkiewka 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Kefir gesty 20g, Sól ziołowa 2g, Pierz 2g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Ciasteczka owsiane z twarożkiem poziomkowym
Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 60g, Mąka żytnia 20g, Płatki owsiane 40g, Zarodki pszenne 30g, Poziomki 150g, Serek twarogowy chudy 40g, Jogurt naturalny 20g, Proszek do pieczenia 3g, Mięta 2g
II ŚNIADANIE – Łosoś gotowany na liściach roszponki z sosem koperkowym
Roszponka 100g, Łosoś filet 100g, Śmietana 12% 5g, Jogurt naturalny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz ziołowy 3g
OBIAD – Truskawkowe knedle
Ziemniaki 200g, Jajko 100g, Skrobia ziemniaczana 20g, Mąka ryżowa 30g, Sól 1g, Truskawki 170g
PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem
Mix sałat 50g, Pierś z kurczaka 50g, Serek camembert 15g, Orzechy włoskie 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Ocet winny 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka 3g, Czosnek 3g, Zioła prowansalskie 3g
KOLACJA – Chłodnik z kalarepy
Kalarepa 200g, Zielony ogórek 75g, Koperek 50g, Maślanka 300g, Sól 2g, Pieprz 2g, Cukier 2g