1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Fritata ze szpinakiem

Jajko 150g, Szpinak baby 30g, Pieczarki 70g, Oliwa 10g, Ser feta 20g, Kolendra 3g, Sól ziołowa 3g

II ŚNIADANIE – Sałatka owocowa

Jabłko 120g, Gruszka 120g, Żurawina 20g, Miód 5g, Jogurt naturalny 50g

OBIAD – Kurczak w szparagach

Filet z kurczaka 150g, Szparagi zielone 100g, Szynka parmeńska 40g, Oliwa z oliwek 10g, Białe wino wytrawne 40g, Kasza jaglana 30g, Ogórek 100g, Rzodkiewka 60g, Jogurt naturalny 40g, Koperek siekany 15g

PODWIECZOREK – Chłodnik z buraczków

Botwinka 100g, Ogórek 100g, Rzodkiewka 50g, Koperek 20g, Maślanka 300g, Gęsty jogurt naturalny 100g, Cytryna 50g, Sól 2g, Pieprz świeżo mielony 2g, Cukier trzcinowy 2g

KOLACJASałatka z tortellini

Tortelini z mięsem 45g, Brokuły 150g, Pomidory 120g, Ogórek 120g, Majonez light 10g, Koperek 15g, Pieprz biały 3g


2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Musli z jogurtem, bananem i malinami

Musli pełnoziarniste 50g, Jogurt naturalny grecki 250g, Banan 150g, Maliny 150g

II ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą rybną i pomidorkami koktajlowymi

Pumpernikiel 35g, Pomidorki koktajlowe 30g, Serek śmietankowy 30g, Wędzony łosoś 30g, Koperek posiekany 10g, Sól ziołowa 3g

OBIAD – Kasza gryczana z indykiem i brokułem

Kasza gryczana 50g, Indyk filet 180g, Jogurt naturalny 40g, Papryka ostra 5g, Brokuł gotowany 200g, Oliwa z oliwek 10g

PODWIECZOREK – Zupa z cukinii z groszkiem ptysiowym

Cukinia 220g, Oliwa 10g, Cebula 50g, Bazylia 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Groszek ptysiowy 30g

KOLACJA –  Pomidory nadziewane mozarella i szynką

Mozarella 80g, Pomidory 120g, Szynka drobiowa 100g, Sól ziołowa 2g, Oregano 2g


3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Owsianka z owocami sezonowymi

Płatki owsiane górskie 50g, Mleko 0,5% tł. 250g, Maliny 70g, Truskawki 60g, Jagody 70g

II ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą jajeczna i rzodkiewką

Pumpernikiel 55g, Jajko gotowane 50g, Jogurt naturalny 20g, Szczypiorek posiekany 10g, Rzodkiewka 10g, Pieprz biały 3g

OBIAD – Risotto z łososiem

Ryż do risotto 50g, Bulion warzywny 300g, Łosoś filet 150g, Zielone szparagi 100g, Cebula 100g, Kolorowy pieprz 3g, Oliwa 10g

PODWIECZOREK – Krem porowy

Por z długimi białymi częściami 200g, Ziemniaki 150g, Gruszka 60g, Bulion warzywny 280g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oliwa z oliwek 5g

KOLACJA – Sałatka z brokułów, migdałów i sera feta

Ser feta 100g, Brokuły 250g, Migdały płatki 35g, Sól 2g, Pieprz 2g


4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Jajecznica z cukinią

Jajka 150g, Oliwa 10g, Cukinia 150g, Papryka ostra 3g

II ŚNIADANIE – Maliny z amarantusem i twarożkiem

Maliny 150g, Twarożek chudy 50g, Amarantus  ekspandowany 20g

OBIAD – Kurczak curry z kuskusem

Filet z kurczaka 150g, Pomidory pokrojone z puszki 80g, Szpinak baby 100g, Mleczko kokosowe light 150g, Orzechy nerkowca 20g, Sos sojowy 20g, Curry 5g, Imbir 5g, Chilli 2g, Pieprz 2g, Kasza kuskus 50g

PODWIECZOREK – Zupa z bobu

Bób 120g, Cebula 50g, Ziemniak 100g, Oliwa z oliwek 5g, Bulion warzywny 220g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Filety śledziowe z warzywami

Filet śledziowy 75g, Cebula 70g, Marchewka 100g, Ziemniak 100g, Jogurt naturalny 100g, Pieprz czarny 4g, Mleko 20g, Jajko 50g, Sok z cytryny 10g


5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Bułeczki ryżowe z jagodami

Komosa ryżowa  (quiona) 30g, Mąka z komosy ryżowej 30g, Mąka jaglana 30g, Drożdże 5g, letnia woda 200g, Sól 3g, Jagody amerykańskie 60g

II ŚNIADANIEMakaron szpinakowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich

Makaron szpinakowy wstążki 50g, Kurczak gotowany na parze 50g, Zioła prowansalskie 7g, Pieprz 3g, Oliwa z oliwek 5g

OBIAD – Papryka nadziewana mielonym mięsem i warzywami

Ryż brązowy 25g, Olej rzepakowy 10g, Cebula 100g, Czosnek 10g, Mięso mielone z indyka 70g, Ostra papryka 3g, Słodka papryka 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka czerwona 240g, Ser żółty 50g, Natka pietruszki 20g

PODWIECZOREK –Chłodnik bałkański

Por 100g, Koperek 30g, Młoda marchewka 100g, Kalarepa 100g, Natka pietruszki 30g, Jogurt naturalny 250g, Oliwa 5g

KOLACJA – Ciecierzyca z duszonymi warzywami

Papryka czerwona 50g, Dymka 40g, Cukinia 100g, Pomidory 200g, Cebula 120g, Czosnek 10g, Ziemniaki gotowane w mundurkach 200g, Jarmuż 15g, Kalafior 120g, Ciecierzyca 75g, Masło 5g, Imbir 1g, Chilii 1g, Kurkuma 1g, Czosnek 1g, Pieprz 1g,  Sól 1g, Olej lniany 5g


 

6 DZIEŃ (sobota)

 

ŚNIADANIE – Pieczywo z wędzonym indykiem

Pieczywo żytnie 100g, Majonez light 10g, Keczup 10g, Bazylia 7g, Indyk wędzony 70g, Sałata zielona 20g, Ogórek 30g, Rzodkiewka 20g

II ŚNIADANIEEgzotyczna surówka

Grejpfrut 60g, Pomarańcz 150g, Mango 80g, Figi  70g, Ananas 30g, Sok z limonki 10g, Suszone czarne porzeczki 10g

OBIAD – Dorsz z rusztu z imbirem

Filet z dorsza 200g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Sól 3g, Curry 5g, Imbir 5g, Kasza bulgur 25g, Kiełki sojowe 40g, Jogurt naturalny 40g, Piały pieprz 3g

PODWIECZOREK – Krem z czerwonych warzyw

Cebula 50g, Marchew 120g,Woda 330g, Pomidory z puszki 120g, Czosnek 5g, Jogurt naturalny grecki 30g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 5g, Pieprz 5g, Ostra papryka 5g, Zioła prowansalskie 5g

KOLACJA- Sałatka z tofu

Mix sałat 150g, Biała fasola z puszki 50g, Suszone pomidorki z oliwy 15g, Komosa ryżowa 30g, Wędzonego tofu 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Sok z cytryny 10g, oliwa ze słoiczka z suszonymi pomidorami 5g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Naleśniki z maki kokosowej z czereśniami

Mleko ryżowe lub migdałowe (niesłodzone) 150g, Jajko 100g, Mąka kokosowa 40g, Mąka ryżowa pełnoziarnista 30g, Proszek do pieczenia 5g, Olej kokosowy 10g, Czereśnie bez pestek 100g

II ŚNIADANIEWarzywa w panierce

Kalafior 100g, Brokuł 100g, Pieczarki 40g, Jajko 50g, Oliwa z oliwek 5g, Mąka żytnia pełnoziarnista 10g, Sól ziołowa 2g

OBIADBakłażany nadziewane cielęciną

Cebula 100g, Mięso mielone cielęce 200g, Bakłażan 350g, Przecier pomidorowy 40g, Kukurydza z puszki 40g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 2g, Oregano 2g

PODWIECZOREK – Chłodnik z czerwonych owoców

Maliny 200g, Arbuz 200g, Mleko skondensowane 20g, Śmietana 18% 15g, Cukier 2g, Cukier waniliowy 2g

KOLACJA – Tarta z łososiem i szpinakiem

Mąką pełnoziarnista 30g, Płatki owsiane 15g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 30g, Szpinak 30g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g