Poniedziałek

ŚNIADANIE – Wiosenna jajecznica

Olej rzepakowy uniwersalny ,Płatki owsiane ,Cukinia ,Pomidor , Szczypiorek ,Jaja 100g, Sól ziołowa , pieprz ziołowy

II ŚNIADANIE – Cytrusy z imbirową nutką

Grejpfrut ,Pomarańcz , Pomelo , Mandarynka , Skórka z limonki , Imbir , Sok z cytryny , Stewia , Mięta

OBIAD – Dorada z cebulka i ziemniaczkami

Dorada filet , Ziemniak ,Cebula czerwona , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Koperek świeży , Pieprz biały

PODWIECZOREK – Kęski kurczaka w obrębach z surówką z kiełków rzodkiewki

Kurczak filet mOlej rzepakowy , Otręby owsiane ,Kiełki rzodkiewki ,Papryka czerwona sproszkowana , Sól , Tymianek

KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim

Ciasto francuskie , Brokuł , Papryka czerwona , Kukurydza , Jajo , Szczypiorek , Koperek , Śmietana 12%


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Gruszki pieczone z kaszą jaglaną

Mleko 0,5% , Kasza jaglana , Gruszka , Stewia

II ŚNIADANIE – Orientalna sałatka

Oliwa z oliwek , Cukinia, Fasola mung, kiełki ,Kapusta pekińska , Marchew , Sezam, nasiona , Sos sojowy

OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowym z zielonymi warzywami

Filet z kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Śmietana 12% , Szparagi , Zielony groszek , Pierz , Sól ziołowa

PODWIECZOREK – Owoce leśne w sosie jogurtowo-migdałowym

Mrożone owoce leśne , Sproszkowane migdały ,Jogurt typ grecki

KOLACJA – Falafele

Ciecierzyca z puszki , Olej rzepakowy ,Otręby owiane , Czosnek , Jajo , Sól ziołowa


 

Środa

ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec

Jogurt naturalny 2% , Otręby pszenne , Banan , Mandarynki

II ŚNIADANIE – Kurczak na liściach roszponki

Filet z kurczaka , Grejpfrut , Roszponka , Fasolka szparagowa zielona , Oliwa , Ocet balsamiczny

OBIAD – Słodko-kwaśny dorsz

Dorsz, filet , Papryka czerwona , Cebula , Marchew , Ananas , Sos sojowy , Olej rzepakowy , Ryż brązowy

PODWIECZOREK – Pomidor nadziewany twarożkiem z kiełkami brokułu

Pomidor ,Ser twarogowy chudy , Kiełki brokuł ,Pierz biały ,Sól

KOLACJA – Sałatka z kurkami i orzeszkami pini

Roszponka ,Orzechy pini , Kurki ,Szynka drobiowa ,Olej rzepakowy ,Miód , Musztarda delikatesowa ,Sok z cytryny


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej

Mąka orkiszowa , Drożdże , Sól , Margaryna niskotłuszczowa ,Soda oczyszczona , Woda , Makrela wędzona , Szczypiorek

II ŚNIADANIE – Deser serowy z mango

Mango , Serek homogenizowany chudy ,Zarodki pszenne ,Ekstrakt z laski wanilii

OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem

Filet drobiowy m Szpinak świeży , Natka pietruszka ,Gałka muszkatołowa , Serek macarpone Oliwa z oliwek , Ryż brązowy

PODWIECZOREK – Krem brokułowy

Brokuły ,Bulion warzywny , Śmietana 12% mPierz ziołowy , Sól

KOLACJA – Sałatka z mozarella, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

Mozarella mini ,Oliwa z oliwek , Pomidorki koktajlowe , Oliwki zielone , Ocet balsamiczny , Bazylia świeża , Pieprz ziołowy


 

Piątek

ŚNIADANIE – Tościki rybne

Chleb żytni razowy , Ser twarogowy chudy , Jogurt naturalny , Łosoś wędzony , Koperek świeży , Pieprz

OBIAD – Kotlety z brokułów z fetą

Brokuł , Ser feta, , Olej rzepakowy ,Otręby gryczane , Białko jaja , Sól , Pierz ziołowy

PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello

Ser twarogowy półtłusty , Jogurt naturalny , Wiórki kokosowe , Zarodki pszenne

KOLACJA – Łosoś gotowany w sosie z bazylii

Łosoś ,Jogurt typ grecki ,Bazylia suszona ,Pieprz biały


 

Sobota

ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól ,Pieprz czarny mielony ,Sałata lodowa , Pomidor ,Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan , Truskawki , Otręby pszenne , Ser kremowy bez tłuszczu

OBIAD – Potrawka z indyka i kaszy kuskus

Filet z indyka , Kasza kuskus , Bukiet jarzyn mOliwa z oliwek , Curry , Sos sojowy

PODWIECZOREK – Galaretka z granatów

Granat , Stawia ,Żelatyna m Sok malinowy ,Woda

KOLACJA- Jajka faszerowane pastą z pstrąga

Jajo , Pstrąg wędzony , Szczypiorek , Papryka czerwona , Pieprz biały , Serek twarogowy


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowy z zieleninką

Jajka , Mleko 2%tł , Pieczarki , Olej rzepakowy , Otręby pszenne , Natka pietruszki ,Pieprz ziołowy

II ŚNIADANIE – Suszone jabłka z dipem jogurtowo- bananowym i zarodkami pszennymi

OBIAD – Szaszłyk z kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami po włosku

Filet z kurczaka ,Oliwa z oliwek mSok z cytryny ,Przyprawa oregano , Sól ,Pieprz czarny mielony , Kasza gryczana ,Warzywa wiosenne mrożone ,Przyprawa włoska

PODWIECZOREK – Pipette rigate z wędzonym łososiem i pomidorami w sosie cytrynowym

Sałata lodowa , Łosoś, wędzony , Pomidorki koktajlowe , Ogórek zielony , Sok z cytryny , Miód , Musztarda ,Sól , Pieprz czarny mielony , Makaron pełnoziarnisty Pipette rogate

KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym

Sałata lodowa , Papryka czerwona ,Filet z kurczaka , Pomidor ,Ogórek ,Jogurt , Miód , Gorczyca