1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Naleśniki z bananami i morelami

Mąka 20g, Jajo 100g, Mleko 30g, Woda mineralna 30g, Sól 1g, Olej 5g, Morele 60g, Banan 120g, Miód 5g, Śmietanka 10g

II ŚNIADANIE – Mus z bakłażana

Bakłażan 130g, Sok z cytryny 10g, Czosnek 25g, Żółtko 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz  2g

OBIAD – Łosoś z kaparami

Filet z łososia 150g, Białe wino wytrawne 20g, Kapary 60g, Masło klarowane 10g, Sól 3g, Pieprz 3g, Natka pietruszki 20g, Ziemniaki młode 100g

PODWIECZOREK – Krem cytrynowy

Jajo 50g, Cukier trzcinowy 10g, Żelatyna 10g, Cytryny 50g

KOLACJASałatka z serem i gruszkami

Gruszka 200g, Sałata mix 30g, Ser pleśniowy niebieski  50g, Orzechy włoskie 10g, Jogurt naturalny typ grecki 30g


2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Pomidorowa jajecznica w bułce pełnoziarnistej

Jajo 100g, Oliwa z oliwek 10g, Bułka żytnia kajzerka 100g, Pomidor 70g, Cebula 30g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g

II ŚNIADANIE – Sałatka owocowa z paluszkami krabowymi

Owocowa mieszanka koktajlowa 230g, Paluszki krabowe 70g, Koperek 10g, Sok z limonki 20g, Jogurt naturalny 25g, Pieprz 2g, Sól 2g

OBIAD – Makaron penne z zielonym pesto i wędzonym kurczakiem

Filet z kurczaka wędzony 200g, Pesto bazyliowe 40g,  Makaron penne pełnoziarnisty 80g

PODWIECZOREK – Koktajl witaminowy

Banan 150g, Natka pietruszka 45g, Cytryna 50g, Miód 5g, Truskawki 50g, Woda mineralna 200g

KOLACJA –  Gotowane  brokuły i kalafiory z sosem koperkowym

Jajo 50g, Brokuł 230g, Kalafior 230g, Śmietana 12% 20g, Jogurt naturalny 20g, Koperek 20g, Sól ziołowa 3g


3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Racuszki z truskawkowym musem

Mąka 40g, Śmietana 12% 10g, Mleko 50g, Jajo 100g, Proszek do pieczenia 2g, Olej rzepakowy 20g, Cukier puder 3g, Truskawki 200g

II ŚNIDANIE – Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym na liściach szpinaku

Filet w kurczaka 150g, Musztarda łagodna 10g, Jogurt naturalny 20g, Szpinak 30g

OBIAD – Papryka faszerowana

Ryż brązowy 40g, Olej roślinny 10g, Cebula 100g, Czosnek 10g, Mięso mielone z indyka 80g, Ostra papryka 3g, Słodka papryka 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Czerwona papryka 240g,  Ser żółty 50g, Natka pietruszki 20g

PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem tysiąca wysp

Majonez light 15g, Keczup pikantny 20g, Papryka żółta 50g, Papryka zielona 50g, Papryka czerwona 50g, Bakłażan 60g, Cukinia 60g, Cebula 40g, Pieczarki 45g, Pieprz biały 5g, Sok z cytryny 20g

KOLACJA – Słodko-kwaśna sałatka z mozarella

Mozarella 70g, Awokado 50g, Pomidor 80g, Czarne oliwki 15g, Pomarańcza 100g, Czerwona cebula piórka 30g, Winegret 15g


4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Omlet z rodzynkami

Jaja 100g, Mąka pełnoziarnista 20g, Ekstrakt wanilii 1g, Masło klarowane 10g, Rodzynki 40g, Cukier trzcinowy 10g

II ŚNIADANIE – Mus owocowy

Jabłko 150g, Truskawki 150g, Banan 60g, Mięta 2g

OBIAD – Indyk w sosie chrzanowym z kaszą gryczana niepaloną

Kasza gryczana niepalona 40g, Filet z indyka 180g, Kukurydza 20g, Sałata lodowa 20g, Pomidory 200g, Jogurt naturalny 40g, Chrzan tarty 20g, Oliwa z oliwek 10g

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Sałata lodowa 50g, Tuńczyk z wody 50g, Oliwki nadziewane migdałami 15g, Pomidorki koktajlowe 50g, Sos winegret 10g

KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką

Marchew 70g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Natka pietruszki 10g, Bulion drobiowy 230g, Pieczarki 200g, Masło 10g, Majeranek 10g, Śmietana 18% 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szynka drobiowa 65g


 5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Ciasto bananowe

Masło 20g, Stewia 2g, Mąka 30g, Banan 70g, Jajo 50g, Orzechy włoskie 5g, Wiórki kokosowe 10g, Proszek do pieczenia 2g

II ŚNIADANIEKrem z pomidorów z kawałkami kalafiora

Sok pomidorowy pikantny 400g, Kalafior różyczki 50g, Grzanki 50g

OBIAD – Dorsz z rusztu z imbirem

Filet z dorsza 250g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Sól 3g, Curry 5g, Imbir 5g, Kasza bulgur 40g, Kiełki rzodkiewki 60g, Sos sojowy 20g

PODWIECZOREK – Sałatka arbuzowa

Arbuz żółty 200g, Melon 100g, Arbuz czerwony 200g, Jagody goji 20g

KOLACJA – Sałatka z kaszą gryczaną

Kasza gryczana 50g, Cebula 50g, Ser feta light 30g, Ogórek kiszony 30g, Pomidor 70g, Jogurt naturalny 30g, Zioła prowansalskie 5g, Sól czosnkowa 2g, Oliwa z oliwek 5g


6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Babeczki z kaszy manny z musem malinowym

Kasza manna 100g, Miód 5g, Sok z cytryny 30g, Ekstrakt wanilii 1g, Białko 30g, Maliny 250g, Melisa 1g

II ŚANIADANIETwarożek ziołowy z chrupkim pieczywem

Pieczywo 7ziaren 40g, Serek twarogowy 50g, Jogurt naturalny 20g, Szczypiorek 20g, Koperek 20g, Rzodkiewka 50g, Sól ziołowa 2g

OBIAD – Kurczak w cukinii z puree brokułowym

Brokuły 300g, Ziemniak 60g, Mleko 0,5% 300g, Cukinia 300g, Filet z piersi kurczaka 250g, Czosnek 20g, Oliwa z oliwek 10g, Gałka muszkatołowa 5g, Przyprawa grillowa 10g

PODWIECZOREK – Koktajl truskawkowy

Mleko 0,5% 250g, Truskawki 150g, Morele 70g

KOLACJA- Bigos warzywny

Kapusta włoska 250g, Pieczarki 120g, Marchewka 70g, Seler 70g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Pomidorki w zalewie 100g, Olej rzepakowy 10g, Kolendra 2g, Kminek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka słodka 2g, Chilli 2g


7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Owsianka pomarańczowa z migdałami

Płatki owsiane 150g, Zarodki pszenne 30g, Mleko 0,5% 300g, Pomarańcz 150g, Płatki migdałowe 10g

II ŚNIADANIEPierś z drobiu z grillowanymi pomidorkami i pieczarkami

Filet z indyka 150g, Pomidorki koktajlowe 100g, Małe pieczarki 100g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 2g

OBIADSola z zielonymi szparagami i kaszą pęczak

Kasza pęczak 40g, File z soli 150g, Szparagi zielone 90g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Sól 3g, Pieprz 3g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 40g

PODWIECZOREK – Kiełki z kuleczkami mozarelli

Mozarella kuleczki 30g, Kiełki brokułu 20g, Kiełki rzodkiewki 20g, Kiełki lucerny 20g, Jogurt naturalny 30g, Gorczyca biała 3g, Sól ziołowa 2g

KOLACJA – Sałatka z kozim serem i buraczkami

Ser kozi 75g, Gotowany burak czerwony 200g, Mix sałat 60g, Miód 5g, Olej lniany 5g, Ocet balsamiczny 10g, Musztarda dijon 5g, Bazylia 3g