Poniedziałek

ŚNIADANIE – Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorem

Jajo , Pieczarka surowa , Pomidor ,Oliwa z oliwek ,Sól ,Pieprz czarny mielony ,Mąka ryżowa ,Przyprawa oregano

II ŚNIADANIE – Mus owocowy

Jabłko ,Truskawki , Banan , Mięta

OBIAD – Klopsiki ze szpinakiem podane z dzikim ryżem

Mięso mielone z piersi kurczaka ,Żółtko jaja ,Szpinak, liście , Czosnek , Cebula ,Seler korzeniowy ,Marchew ,Mąka pszenna , Jogurt naturalny 2% ,Przyprawa kurkuma ,Przyprawa majeranek , Pieprz czarny mielony ,Sól , Oliwa z oliwek ,Woda , Ryż jaśminowy

PODWIECZOREK – Makaron z cytrynowym tuńczykiem, mango i groszkiem cukrowym

Makaron pełnoziarnisty świderki ,Tuńczyk, w wodzie ,Cytryna ,Przyprawa chili , Sól ,Oliwa z oliwek , Groszek cukrowy ,Mango

KOLACJA-Sałatka norweska z wędzonym łososiem z grzankami

Mieszanka sałat , Łosoś, wędzony , Jogurt naturalny 2% , Pieprz czarny mielony ,Sok z cytryny ,Kapary z puszki , Szczypiorek , Cebula czerwona ,Papryka czerwona , Ogórek , Pomidorki koktajlowe , Słonecznik, nasiona , Chleb żytni razowy


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana

Mleko 2% ,Kasza jaglana ,Gruszka ,Cynamon

II ŚNIADANIE – Pomidorowa sałatka z sosem serowym

Pomidor , Cebula czerwona , Feta , Jogurt naturalny , Oliwa z oliwek , Ocet winny ,Bazylia świeża , Pieprz , Sól , Pieczywo pumpernikiel

OBIAD – Kuskus z indykiem

Filet z indyka , Kasza kuskus , Bukiet jarzyn , Oliwa z oliwek , Curry , Sos sojowy

PODWIECZOREK – Pipette rigate w słatce z brokuła i orzechów w sosie czosnkowym

Pomidor , Brokuły ,Ser twarogowy chudy , Orzechy włoskie bez łupinek , Jogurt naturalny 2% , Majonez dietetyczny, bez cholesterolu , Czosnek, Sól ,Pieprz czarny mielony 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rigate

KOLACJA – Tarta warzywna na cieście francuskim

Zielona papryka , Czerwona papryka , Czosnek , Marchew , Cukinia , Szczypiorek , Natka pietruszka , Polędwica drobiowa , Francuskie ciasto , Oliwa z oliwek , Jajo , Mleko , Czerwona papryka , Sól , Pieprz


 

Środa

ŚNIADANIE – Granola z jogurtem i owocami

Płatki owsiane , Wiórki kokosowe , Nasiona słonecznika , Orzechy laskowe , Miód , Cynamon , Stopione masło , Płatki migdałowe , Jogurt naturalny gęsty , Brzoskwinia , Kiwi

II ŚNIADANIE – Gruszka zapiekana z ananasem i orzechami

Gruszka , Ananas w syropie , Jagody , Orzechy laskowe

OBIAD – Indyk w sezamie w gotowaną marchewka i kalafiorem

Filet z indyka , Sezam , Marchewka junior , Kalafior , Sól ziołowa , Pieprz biały

PODWIECZOREK – Kremowy por

Por , Ziemniaki , Bulion warzywny , Jogurt naturalny , Kurkuma , Pieprz , Natka pietruszki

KOLACJA –Krewetki w dzikim szpinaku

Ryż dziki , Krewetki tygrysie , Szpinak , Czosnek , Orzechy laskowe bez łupinek , Oliwa z oliwek ,Pieprz czarny mielony, Sok z cytryny , Sól


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek

Pomarańcza , Serek twarogowy półtłusty , Mango , Otręby pszenne , Wiórki koksowe

II ŚNIADANIE – Bananowy budyń z malinami

Mleko 1,5% tłuszczu , Banan , Skrobia ziemniaczana , Miód , Maliny

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur , Mięso mielone z indyka , Brokuł , Ser żółty w plasterkach , Curry , Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek

PODWIECZOREK – Musztardowa panga

Filet z pangi , Sok z cytryny , Szczypiorek , Musztarda , Białko jaja

KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym

Sałata lodowa , Papryka czerwona , Filet z kurczaka ,Pomidor ,Ogórek , Jogurt , Miód , Gorczyca


 

Piątek

ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet

II ŚNIADANIE – Cytrusy z imbirową nutką

Grejpfrut mPomarańcz ,Pomelo ,Mandarynka ,Skórka z limonki ,Imbir , Sok z cytryny , Stewia ,Mięta

OBIAD – Łosoś w białym winie

Dzwonko łososia ,Masło klarowane ,Pieczarki , Białe wino wytrawne , Ziemniaki młode , Sól ziołowa

PODWIECZOREK – Pomidorowa sałatka z sosem serowym

Pomidor , Cebula czerwona , Ser feta , Jogurt naturalny , Oliwa z oliwek , Ocet winny , Bazylia świeża ,Pieprz , Sól

KOLACJA –Sałatka z komosą ryżową, kurkami i wędzonym pstrągiem

Sałata lodowa , Kurki , Pomidorki koktajlowe , Papryka czerwona , Czosnek , Olej sezamowy , Sos sojowy , Miód , Sok z cytryny , Przyprawa chili , Przyprawa kolendra, Pieprz czarny mielony , Sól , Komosa ryżowa ,Pstrąg wędzony