1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Fritata ze szpinakiem
Jajko 200g, Szpinak baby 30g, Pieczarki 100g, Oliwa 10g, Ser feta 20g, Kolendra 3g, Sól ziołowa 3g
II ŚNIADANIE – Sałatka owocowa
Jabłko 200g, Gruszka 200g, Żurawina 40g, Miód 10g, Jogurt naturalny 100g
OBIAD – Kurczak w szparagach
Filet z kurczaka 200g, Szparagi zielone 140g, Szynka parmeńska 40g, Oliwa z oliwek 10g, Białe wino wytrawne 40g, Kasza jaglana 30g, Ogórek 100g, Rzodkiewka 60g, Jogurt naturalny 40g, Koperek siekany 15g
PODWIECZOREK – Chłodnik z buraczków
Botwinka 150g, Ogórek 200g, Rzodkiewka 100g, Koperek 40g, Maślanka 350g, Gęsty jogurt naturalny 200g, Cytryna 100g, Sól 3g, Pieprz świeżo mielony 3g, Cukier trzcinowy 3g
KOLACJA – Sałatka z tortellini
Tortelini z mięsem 60g, Brokuły 240g, Pomidory 200g, Ogórek 240g, Majonez light 20g, Koperek 30g, Pieprz biały 3g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Musli z jogurtem, bananem i malinami
Musli pełnoziarniste 60g, Jogurt naturalny grecki 300g, Banan 200g, Maliny 200g
II ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą rybną i pomidorkami koktajlowymi
Pumpernikiel 70g, Pomidorki koktajlowe 60g, Serek śmietankowy 60g, Wędzony łosoś 40g, Koperek posiekany 20g, Sól ziołowa 4g
OBIAD – Kasza gryczana z indykiem i brokułem
Kasza gryczana 60g, Indyk filet 200g, Jogurt naturalny 40g, Papryka ostra 5g, Brokuł gotowany 200g, Oliwa z oliwek 10g
PODWIECZOREK – Zupa z cukinii z groszkiem ptysiowym
Cukinia 400g, Oliwa 10g, Cebula 100g, Bazylia 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Groszek ptysiowy 60g
KOLACJA – Pomidory nadziewane mozarella i szynką
Mozarella 120g, Pomidory 240g, Szynka drobiowa 120g, Sól ziołowa 3g, Oregano 3g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Owsianka z owocami sezonowymi
Płatki owsiane górskie 80g, Mleko 0,5% tł. 300g, Maliny 100g, Truskawki 60g, Jagody 100g
II ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą jajeczna i rzodkiewką
Pumpernikiel 70g, Jajko gotowane 100g, Jogurt naturalny 40g, Szczypiorek posiekany 20g, Rzodkiewka 20g, Pieprz biały 3g
OBIAD – Risotto z łososiem
Ryż do risotto 60g, Bulion warzywny 400g, Łosoś filet 200g, Zielone szparagi 100g, Cebula 100g, Kolorowy pieprz 3g, Oliwa 10g
PODWIECZOREK – Krem porowy
Por z długimi białymi częściami 350g, Ziemniaki 240g, Gruszka 120g, Bulion warzywny 350g, Gałka muszkatołowa 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Oliwa z oliwek 10g
KOLACJA – Sałatka z brokułów, migdałów i sera feta
Ser feta 120g, Brokuły 400g, Migdały płatki 60g, Sól 3g, Pieprz 3g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Jajecznica z cukinią
Jajka 200g, Oliwa 10g, Cukinia 200g, Papryka ostra 3g
II ŚNIADANIE – Maliny z amarantusem i twarożkiem
Maliny 200g, Twarożek chudy 100g, Amarantus ekspandowany 40g
OBIAD – Kurczak curry z kuskusem
Filet z kurczaka 200g, Pomidory pokrojone z puszki 80g, Szpinak baby 100g, Mleczko kokosowe light 150g, Orzechy nerkowca 20g, Sos sojowy 20g, Curry 5g, Imbir 5g, Chilli 2g, Pieprz 2g, Kasza kuskus 60g
PODWIECZOREK – Zupa z bobu
Bób 200g, Cebula 100g, Ziemniak 200g, Oliwa z oliwek 10g, Bulion warzywny 350g, Sól 3g, Pieprz 3g
KOLACJA – Filety śledziowe z warzywami
Filet śledziowy 100g, Cebula 100g, Marchewka 140g, Ziemniak 170g, Jogurt naturalny 200g, Pieprz czarny 4g, Mleko 40g, Jajko 100g, Sok z cytryny 15g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Bułeczki ryżowe z jagodami
Komosa ryżowa (quiona) 50g, Mąka z komosy ryżowej 40g, Mąka jaglana 40g, Drożdże 8g, letnia woda 300g, Sól 3g, Jagody amerykańskie 60g
II ŚNIADANIE – Makaron szpinakowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich
Makaron szpinakowy wstążki650g, Kurczak gotowany na parze 80g, Zioła prowansalskie 10g, Pieprz 3g, Oliwa z oliwek 10g
OBIAD – Papryka nadziewana mielonym mięsem i warzywami
Ryż brązowy 30g, Olej rzepakowy 10g, Cebula 100g, Czosnek 10g, Mięso mielone z indyka 100g, Ostra papryka 3g, Słodka papryka 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka czerwona 240g, Ser żółty 50g, Natka pietruszki 20g
PODWIECZOREK –Chłodnik bałkański
Por 200g, Koperek 60g, Młoda marchewka 200g, Kalarepa 200g, Natka pietruszki 60g, Jogurt naturalny 350g, Oliwa 10g
KOLACJA – Ciecierzyca z duszonymi warzywami
Papryka czerwona 80g, Dymka 60g, Cukinia 140g, Pomidory 200g, Cebula 150g, Czosnek 20g, Ziemniaki gotowane w mundurkach 300g, Jarmuż 20g, Kalafior 150g, Ciecierzyca 100g, Masło 10g, Imbir 2g, Chilii 2g, Kurkuma 2g, Czosnek 2g, Pieprz 2g, Sól 2g, Olej lniany 10g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Pieczywo z wędzonym indykiem
Pieczywo żytnie 140g, Majonez light 10g, Keczup 10g, Bazylia 7g, Indyk wędzony 100g, Sałata zielona 20g, Ogórek 30g, Rzodkiewka 20g
II ŚNIADANIE – Egzotyczna surówka
Grejpfrut 90g, Pomarańcz 240g, Mango 160g, Figi 140g, Ananas 40g, Sok z limonki 20g, Suszone czarne porzeczki 10g
OBIAD – Dorsz z rusztu z imbirem
Filet z dorsza 300g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Sól 3g, Curry 5g, Imbir 5g, Kasza bulgur 30g, Kiełki sojowe 40g, Jogurt naturalny 40g, Piały pieprz 3g, Sos sojowy 20g
PODWIECZOREK – Krem z czerwonych warzyw
Cebula 100g, Marchew 200g,Woda 450g, Pomidory z puszki 200g, Czosnek 10g, Jogurt naturalny grecki 60g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 5g, Pieprz 5g, Ostra papryka 5g, Zioła prowansalskie 5g
KOLACJA- Sałatka z tofu
Mix sałat 150g, Biała fasola z puszki 60g, Suszone pomidorki z oliwy 30g, Komosa ryżowa 40g, Wędzonego tofu 30g, Sól 3g, Pieprz 3g, Sok z cytryny 10g, Oliwa ze słoiczka z suszonymi pomidorami 10g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Naleśniki z maki kokosowej z czereśniami
Mleko ryżowe lub migdałowe (niesłodzone) 200g, Jajko 100g, Mąka kokosowa 60g, Mąka ryżowa pełnoziarnista 40g, Proszek do pieczenia 5g, Olej kokosowy 10g, Czereśnie bez pestek 100g
II ŚNIADANIE – Warzywa w panierce
Kalafior 150g, Brokuł 120g, Pieczarki 60g, Jajko 100g, Oliwa z oliwek 10g, Mąka żytnia pełnoziarnista 20g, Sól ziołowa 3g
OBIAD – Bakłażany nadziewane cielęciną
Cebula 100g, Mięso mielone cielęce 300g, Bakłażan 350g, Przecier pomidorowy 40g, Kukurydza z puszki 40g, Oliwa z oliwek 20g, Pieprz ziołowy 2g, Oregano 2g
PODWIECZOREK – Chłodnik z czerwonych owoców
Maliny 300g, Arbuz 300g, Mleko skondensowane 40g, Śmietana 18% 30g, Cukier 3g, Cukier waniliowy 3g
KOLACJA – Tarta z łososiem i szpinakiem
Mąką pełnoziarnista 40g, Płatki owsiane 20g, Oliwa z oliwek 10g, Siemię lniane 10g, Tymianek 3g, Czosnek 3g, Czarnuszka 3g, Pieczony łosoś 40g, Szpinak 40g, Jogurt naturalny 100g, Suszone pomidory 20g