Poniedziałek

ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana

Mleko 2% , Kasza jaglana , Gruszka , Cynamon

II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka , Cebula , Czosnek , Pesto bazyliowe , Otręby owsiane , Ciasto francuskie , Olej rzepakowy , Sezam , Pieprz , Kolendra , Sól ziołowa

OBIAD – Drobiowy szaszłyk z grilla z pieczarkami i papryką

Filet z kurczaka , Papryka żółta , Pieczarki ,Pieczywo żytnie pełnoziarniste , Mix zielonych sałat , Jogurt naturalny , Ocet balsamiczny

PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello

Ser twarogowy półtłusty , Jogurt naturalny , Wiórki kokosowe , Zarodki pszenne

KOLACJA – Wiosenno-zielony makaron

kolorowy makaron wstążki , Marchew , Kalarepa , Pesto bazyliowe


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Pietruszkowy omlet z awokado i kiwi

Jajo 50g, Mleko 2% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Awokado , Natka pietruszki , Mąka owsiana , Kiwi , Białko jaja , Przyprawa cynamon

II ŚNIADANIE – Aromatyczny ryż jaśminowy z granatem

Ryż jaśminowy , Granat , Mleko ryżowe , Migdały , Imbir , Przyprawa kardamon, cytrynowa melisa

OBIAD – Udko z warzywami pieczone w rękawie podane z kaszą jęczmienną

Udo z kurczaka , Przyprawa do drobiu , Czosnek granulowany , Papryka czerwona , Brokuł , Marchew , Pieczarka surowa , Cebula , Sól , Kasza jęczmienna

PODWIECZOREK – Zupa krem z papryki i pomarańczy

Papryka czerwona , Pomarańcza , Oliwa z oliwek , Ser kremowy bez tłuszczu , Sól , Pieprz biały mielony , Koper

KOLACJA – Orzechowa sałatka z kurczaka i selera naciowego z anansem

Kurczak, filet , Przyprawa do drobiu , Sos sojowy , Mieszanka sałat ,Seler naciowy , Ananas , Jogurt naturalny 2% , Czosnek , Sól , Pieprz czarny mielony , Orzechy włoskie


 

Środa

ŚNIADANIE – Śniadaniowa sałatka warzywna z jajkiem, gryką i z jogurtowym dressingiem

Jajo , Brokuły , Pomidor , Ogórek , Sałata , Rzodkiewka , Kukurydza konserwowa , Jogurt naturalny , Sok z cytryny , Pieprz ziołowy , Zioła prowansalskie , Przyprawa bazylia, Kasza gryczana niepalona

II ŚNIADANIE – Shake ananasowo-migdałowy z otrębami

Ananas , Migdały mielone, Jogurt naturalny 2% , Sok z cytryny , Otręby owsiane

OBIAD – Indyk w panierce z otrąb pszennych, ziemniaczki pieczone w ziołach, sałatka, owoc

Indyk, filet , Jajo , Otręby pszenne , Płatki kukurydziane , Zioła prowansalskie , Pieprz świeżo zmielony , Sól ziołowa , Oliwa z oliwek , Ziemniaki , Przyprawa rozmaryn , Przyprawa tymianek , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Oliwa z oliwek , Przyprawa bazylia , Pieprz świeżo zmielony , Sól

PODWIECZOREK – Jaśminowa sałatka z krewetkami gotowanymi na parze

Mieszanka sałat , Krewetka surowa , Awokado , Ogórek , Marchew , Szczypiorek , Sos sojowy , Jogurt naturalny , Ryż jaśminowy

KOLACJA – Pomidor faszerowany gryczanym tuńczykiem

Tuńczyk w wodzie , Pomidor , Kukurydza konserwowa , Cebula , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz czarny mielony , Kasza gryczana


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry

Ziemniaki , Szynka z indyka , Papryka żółta , Por , Jajo , Białko jaja , Mleko 1,5% tłuszczu , Koper , Sól , Pieprz czarny mielony , Otręby owsiane , Przyprawa curry

II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie

Tuńczyk w sosie własnym , Kasza jaglana , Majonez dietetyczny, bez cholesterolu , Jogurt naturalny 2% , Papryka czerwona , Ogórek konserwowy , Cebula , Sałata lodowa , Papryka czerwona mielona , Pieprz czarny mielony , Sól

OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora

Ryż brązowy , Olej rzepakowy uniwersalny , Pieprz czarny mielony , Przyprawa rozmaryn , Przyprawa tymianek , Jogurt naturalny 2% , Bulion warzywny , Pieczarka surowa , Cebula , Parmezan tarty , Papryka czerwona , Pomidor , Cebula czerwona , Czosnek , Sól , Pieprz czarny mielony , Cukier , Sok z cytryny , Oliwa z oliwek , Natka pietruszki

PODWIECZOREK – Tymiankowy krem ze szparagów

Bulion warzywny , Ziemniaki , Szparagi , Jogurt naturalny 2% , Cebula , Olej rzepakowy uniwersalny , Parmezan tarty , Tymianek świeży, Pieprz biały , Sól

KOLACJA – Sałatka jaglaną z cieciorką

Kasza jaglana , Cieciorka w puszce , Pomidor , Cebula , Bazylia świeża , Sok z cytryny , Sałata , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz czarny mielony


 

Piątek

ŚNIADANIE – Owsianka z cytrynowym bananem, nasionami sezamu i cynamonem

Jogurt naturalny 2% , Płatki owsiane , Przyprawa cynamon , Banan , Sezam, nasiona , Ser twarogowy chudy , Sok z cytryny

II ŚNIADANIE – Twarożek z awokado i syropem klonowym

Ser twarogowy chudy , Jogurt naturalny , Awokado , Pieprz czarny świeżo zmielony , Syrop klonowy , Chleb chrupki żytni

OBIAD – Sandacz z suszonymi pomidorami, mozzarellą i dzikim ryżem

Sandacz surowy , Brokuły , Pomidory, suszone , Oliwki w puszce , Ser mozzarella, półtłusty , Oliwa z pomidorów , Jogurt naturalny 2% , Mąka pszenna , Pieprz czarny mielony , Sól , Bazylia świeża , Ryż dziki

KOLACJA – Ziołowa sałatka ze świeżych warzyw z kuskusem i kozim serem

Kaszka kuskus , Cukinia , Ogórek , Pieczarka surowa , Pomidor , Cebula , Ser kozi półtłusty , Zioła prowansalskie , Tymianek świeży , Bazylia świeża , Pieprz czarny świeżo mielony , Sól morska , Ocet winny


 

Sobota

ŚNIADANIE – Sandwich z grillowanymi warzywami

Chleb żytni razowy , Sałata , Cukinia , Bakłażan , Papryka czerwona , Cebula czerwona , Czosnek , Ocet balsamiczny, Oliwa z oliwek , Bazylia świeża , Ketchup , Jogurt naturalny 2% Pieprz czarny mielony , Sól , Indyk, filet

II ŚNIADANIE – Torcik serowy na zimno

Serek homogenizowany np. Bieluch 0% , Jajo , Żelatyna , Kawa czarna bez cukru , Kakao w proszku , Wanilia ekstrakt lub inny , Przyprawa cynamon , Słodzik np ze stewie

OBIAD – Okoń pieczony w sosie jogurtowo – jarzynowym z kaszą gryczaną

Okoń surowy , Czosnek , Cytryna , Oliwa z oliwek , Przyprawa rozmaryn , Przyprawa tymianek , Przyprawa bazylia , Pomidor , Seler korzeniowy , Marchew , Pietruszka, korzeń , Cebula , Natka pietruszki , Oliwa z oliwek , Jogurt naturalny , Zioła prowansalskie , Pieprz kolorowy , Sól ziołowa , Kasza gryczana

PODWIECZOREK – Dip z bakłażana z chrupiącą bagietką i paluszkami z grillowanego indyka

Bakłażan , Oliwa z oliwek, Natka pietruszki , Czosnek , Szczypiorek , Sok z cytryny , Sól , Pieprz czarny świeżo mielony , Bagietka pełnoziarnista , Indyk, filet

KOLACJA – Kurczak w kolorowym pieprzu na grillowanych warzywach w miodzie

Kurczak, filet m Pieprz kolorowy świeżo mielony , Sól , Oliwa z oliwek , Marchew , Ryż brązowy , Czosnek , Miód , Cukinia


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Babeczka porowa z twarogiem i oliwkami, pieczywo

Por 50g, Ser twarogowy chudy , Jogurt naturalny 2% , Migdały w płatkach , Oliwki czarne , Bazylia świeża , Masło , Sól , Pieprz czarny mielony , Cytryna , Chleb graham

II ŚNIADANIE – Sałatka z awokado i papają z ziołowym dressingiem

Awokado , Papaja , Sałata lodowa , Czosnek , Jogurt naturalny , Pieprz ziołowy , Przyprawa bazylia , Zioła prowansalskie , Sól , Kasza gryczana niepalona

OBIAD – Indyk z bakłażanem i morelami z pełnoziarnistym makaronem

Indyk, filet , Bakłażan , Morela suszona , Cebula , Olej rzepakowy uniwersalny , Sól , Pieprz czarny mielony , Przyprawa kurkuma , Skórka z cytryny , Makaron pełnoziarnisty

PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem

Bulion warzywny , Ziemniaki , Dynia , Wanilia , Cebula , Masło , Pieprz biały , Sól 2g, Ser kremowy bez tłuszczu , Sezam, nasiona

KOLACJA – Quinoa z fasolką szparagową i mango

Fasolka szparagowa , Pomidor , Pieczarka surowa , Szynka z piersi kurczaka , Sól , Przyprawa tymianek , Pieprz czarny mielony , Musztarda , Cebula , Oliwa z oliwek nie rafinowana, tłoczona na zimno , Mango , Komosa ryżowa