Poniedziałek
ŚNIADANIE – Fritata ze szpinakiem
Jajko ,Szpinak baby ,Pieczarki ,Oliwa ,Ser feta ,Kolendra g, Sól ziołowa
II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym
Filet w kurczaka , Sos słodko-kwaśny , Pomidorki koktajlowe , Szpinak , Pieprz biały
OBIAD – Kurczak w szparagach
Filet z kurczaka , Szparagi zielone , Szynka parmeńska ,Oliwa z oliwek ,Białe wino wytrawne 2, Kasza jaglana , Ogórek , Rzodkiewka , Jogurt naturalny ,Koperek siekany
PODWIECZOREK – Krem z brokułów i grochu z grzankami
Groch , Bulion drobiowy , Bała część pora , Brokuł , Grzanki ziołowe , Oregano ,Sól
KOLACJA – Sajgonki z krewetkami
Świeży szpinak , Gotowane krewetki , Czosnek , Słodki sos chili , Papier ryżowy , Oliwa z oliwek , Sól ,Pieprz , Świeża kolendra
Wtorek
ŚNIADANIE – Omlet warzywny z gotowaną szynką
Jajko , Mleko 0,5% , Szynka drobiowa gotowana ,Cebula ,Marchew , Pieczarki , Oliwa ,Szczypiorek mPierz biały
II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem
Serek twarogowy chudy , Jogurt gęsty naturalny , Truskawki , Maliny , Poziomki , Zarodki pszenne
OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką
Filet z kurczaka , Szpinak , Papryka żółta , Papryka zielona , Papryka czerwona , Cebula , Ser cheddar , Oliwa z oliwek , Roszponka ,Ogórek zielony , Dziki ryż , Sól , Pieprz ,Natka pietruszki
PODWIECZOREK – Sałatka z serem feta
Mix sałat , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny ,Oregano ,Sok z cytryny , Pieprz biały
KOLACJA – Serek wiejski z brokułami i szynką
Serek twarogowy ziarnisty , Polędwica luksusowa , Brokuły gotowane na parze , Czosnek suszony , Sól ziołowa
Środa
ŚNIADANIE – Jajecznica w papryce
Jajko ,Oliwa z oliwek m Papryka czerwona , Kurczak gotowany , Cebula , Bazylia , Sól ziołowa
II ŚNIADANIE – Deser morelowy
Morele , Serek homogenizowany chudy , Orzechy włoskie posiekane , Ekstrakt z laski wanilii
OBIAD – Makaron spaghetti z owocami morza
Makaron spaghetti pełnoziarnisty , Mieszanka owoców morza (krewetki, małże, kalmary) , Pomidory z puszki , Cebula , Czosnek ,Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Oregano ,Bazylia
PODWIECZOREK – Łódeczki z cykorii
Rodzynki , Cykoria , Kurczak , Serek homogenizowany , Ocet winny , Pieprz kolorowy
KOLACJA – Sałatka z jajkiem i warzywami
Majonez light , Jaja kurze całe , Groszek zielony , Mix sałat zielonych , Kukurydza z puszki , Ogórek , Papryka czerwona
Czwartek
ŚNIADANIE – Pieczywo z wędzonym indykiem
Pieczywo żytnie , Majonez light ,mKeczup , Bazylia , Indyk wędzony , Sałata zielona , Ogórek , Rzodkiewka
II ŚNIADANIE – Makaron szpinakowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich
Makaron szpinakowy wstążki , Kurczak gotowany na parze , Zioła prowansalskie , Pieprz , Oliwa z oliwek
OBIAD – Lasagne z łososiem
Makaron lasagne , Łosoś wędzony na gorąco ,Jogurt grecki ,Curry , Sól , Pieprz , Oliwa
PODWIECZOREK – Zupa z bobu
Bób , Cebula , Ziemniak , Oliwa z oliwek , Bulion warzywny ,Sól, Pieprz
KOLACJA – Filety śledziowe z warzywami
Filet śledziowy , Cebula , Marchewka , Ziemniak , Jogurt naturalny ,Pieprz czarny , Mleko ,, Jajko , Sok z cytryny
Piątek
ŚNIADANIE – Naleśniki z maki kokosowej z czereśniami
Mleko ryżowe lub migdałowe (niesłodzone) , Jajko , Mąka kokosowa ,Mąka ryżowa pełnoziarnista , Proszek do pieczenia ,Olej kokosowy mCzereśnie bez pestek
II ŚNIADANIE – Warzywa w panierce
Kalafior , Brokuł , Pieczarki , Jajko , Oliwa z oliwek ,Mąka żytnia pełnoziarnista , Sól ziołowa
OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak
Kasza pęczak , Filet z indyka , Pomidory suszone w oliwie , Zioła prowansalskie , Sok z cytryny
PODWIECZOREK – Krem warzywny z pestkami dyni
Brokuł , Marchew , Seler naciowy , Czosnek , Cebula , Pietruszka , Ziele angielskie , Liście laurowe , Len mielony , Pestki dyni , Kardamon , Gałka muszkatołowa , Pieprz , Imbir , Kurkuma mSól ziołowa
KOLACJA – Pomidory nadziewane mozarella i szynką
Mozarella , Pomidory ,Szynka drobiowa ,Sól ziołowa , Oregano
Sobota
ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym
Płatki owsiane , Wiórki kokosowe , Nasiona słonecznika , Orzechy laskowe ,Miód , Cynamon , Stopione masło , Płatki migdałowe ,Jogurt naturalny gęsty , Banan , Maliny
II ŚNIADANIE – Łosoś gotowany na liściach roszponki z sosem koperkowym
Roszponka , Łosoś filet , Śmietana 12% , Jogurt naturalny , Koperek świeży , Pieprz ziołowy
OBIAD – Truskawkowe knedle
Ziemniaki , Jajko mSkrobia ziemniaczana ,Mąka ryżowa , Sól , Truskawki
PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem
Mix sałat , Pierś z kurczaka , Serek camembert , Orzechy włoskie , Miód, Musztarda , Ocet winny , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprzg, Papryka , Czosnek , Zioła prowansalskie
KOLACJA – Chłodnik z kalarepy
Kalarepa , Zielony ogórek ,Koperek , Maślanka , Sól mPieprz , Cukier
Niedziela
ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy
Jajka , Mleko 2%tł , Pieczarki , Olej rzepakowy ,Otręby pszenne ,Papryka czerwona , Papryka zielona , Papryka żółta , Pieprz ziołowy
II ŚNIADANIE – Grzanki z pastą z pstrąga
Chleb tostowy , Pstrąg wędzony , Oliwa z oliwek mPieprz ziołowy
OBIAD – Indyk duszony z cukinią z puree brokułowym
Brokuły , Ziemniak , Mleko 0,5% , Cukinia , Filet z piersi indyka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Gałka muszkatołowa , Przyprawa grillowa
PODWIECZOREK – Zupa z bobu
Bób , Cebula , Ziemniak , Oliwa z oliwek , Bulion warzywny , Sól , Pieprz
KOLACJA – Tarta z łososiem i szpinakiem
Mąką pełnoziarnista , Płatki owsiane , Oliwa z oliwek , Siemię lniane , Tymianek , Czosnek , Czarnuszka, Pieczony łosoś , Szpinak , Jogurt naturalny , Suszone pomidory