Poniedziałek

ŚNIADANIE – Fritata ze szpinakiem

Jajko ,Szpinak baby ,Pieczarki ,Oliwa ,Ser feta ,Kolendra g, Sól ziołowa

II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym

Filet w kurczaka , Sos słodko-kwaśny , Pomidorki koktajlowe , Szpinak , Pieprz biały

OBIAD – Kurczak w szparagach

Filet z kurczaka , Szparagi zielone , Szynka parmeńska ,Oliwa z oliwek ,Białe wino wytrawne 2, Kasza jaglana , Ogórek , Rzodkiewka , Jogurt naturalny ,Koperek siekany

PODWIECZOREK – Krem z brokułów i grochu z grzankami

Groch , Bulion drobiowy , Bała część pora , Brokuł , Grzanki ziołowe , Oregano ,Sól

KOLACJA – Sajgonki z krewetkami

Świeży szpinak , Gotowane krewetki , Czosnek , Słodki sos chili , Papier ryżowy , Oliwa z oliwek , Sól ,Pieprz , Świeża kolendra


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Omlet warzywny z gotowaną szynką

Jajko , Mleko 0,5% , Szynka drobiowa gotowana ,Cebula ,Marchew , Pieczarki , Oliwa ,Szczypiorek mPierz biały

II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem

Serek twarogowy chudy , Jogurt gęsty naturalny , Truskawki , Maliny , Poziomki , Zarodki pszenne

OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką

Filet z kurczaka , Szpinak , Papryka żółta , Papryka zielona , Papryka czerwona , Cebula , Ser cheddar , Oliwa z oliwek , Roszponka ,Ogórek zielony , Dziki ryż , Sól , Pieprz ,Natka pietruszki

PODWIECZOREK – Sałatka z serem feta

Mix sałat , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny ,Oregano ,Sok z cytryny , Pieprz biały

KOLACJA – Serek wiejski z brokułami i szynką

Serek twarogowy ziarnisty , Polędwica luksusowa , Brokuły gotowane na parze , Czosnek suszony , Sól ziołowa


 

Środa

ŚNIADANIE – Jajecznica w papryce

Jajko ,Oliwa z oliwek m Papryka czerwona , Kurczak gotowany , Cebula , Bazylia , Sól ziołowa

II ŚNIADANIE – Deser morelowy

Morele , Serek homogenizowany chudy , Orzechy włoskie posiekane , Ekstrakt z laski wanilii

OBIAD – Makaron spaghetti z owocami morza

Makaron spaghetti pełnoziarnisty , Mieszanka owoców morza (krewetki, małże, kalmary) , Pomidory z puszki , Cebula , Czosnek ,Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Oregano ,Bazylia

PODWIECZOREK – Łódeczki z cykorii

Rodzynki , Cykoria , Kurczak , Serek homogenizowany , Ocet winny , Pieprz kolorowy

KOLACJA – Sałatka z jajkiem i warzywami

Majonez light , Jaja kurze całe , Groszek zielony , Mix sałat zielonych , Kukurydza z puszki , Ogórek , Papryka czerwona


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Pieczywo z wędzonym indykiem

Pieczywo żytnie , Majonez light ,mKeczup , Bazylia , Indyk wędzony , Sałata zielona , Ogórek , Rzodkiewka

II ŚNIADANIE – Makaron szpinakowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich

Makaron szpinakowy wstążki , Kurczak gotowany na parze , Zioła prowansalskie , Pieprz , Oliwa z oliwek

OBIAD – Lasagne z łososiem

Makaron lasagne , Łosoś wędzony na gorąco ,Jogurt grecki ,Curry , Sól , Pieprz , Oliwa

PODWIECZOREK – Zupa z bobu

Bób , Cebula , Ziemniak , Oliwa z oliwek , Bulion warzywny ,Sól, Pieprz

KOLACJA – Filety śledziowe z warzywami

Filet śledziowy , Cebula , Marchewka , Ziemniak , Jogurt naturalny ,Pieprz czarny , Mleko ,, Jajko , Sok z cytryny


 

Piątek

ŚNIADANIE – Naleśniki z maki kokosowej z czereśniami

Mleko ryżowe lub migdałowe (niesłodzone) , Jajko , Mąka kokosowa ,Mąka ryżowa pełnoziarnista , Proszek do pieczenia ,Olej kokosowy mCzereśnie bez pestek

II ŚNIADANIE – Warzywa w panierce

Kalafior , Brokuł , Pieczarki , Jajko , Oliwa z oliwek ,Mąka żytnia pełnoziarnista , Sól ziołowa

OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak

Kasza pęczak , Filet z indyka , Pomidory suszone w oliwie , Zioła prowansalskie , Sok z cytryny

PODWIECZOREK – Krem warzywny z pestkami dyni

Brokuł , Marchew , Seler naciowy , Czosnek , Cebula , Pietruszka , Ziele angielskie , Liście laurowe , Len mielony , Pestki dyni , Kardamon , Gałka muszkatołowa , Pieprz , Imbir , Kurkuma mSól ziołowa

KOLACJA – Pomidory nadziewane mozarella i szynką

Mozarella , Pomidory ,Szynka drobiowa ,Sól ziołowa , Oregano


 

Sobota

ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym

Płatki owsiane , Wiórki kokosowe , Nasiona słonecznika , Orzechy laskowe ,Miód , Cynamon , Stopione masło , Płatki migdałowe ,Jogurt naturalny gęsty , Banan , Maliny

II ŚNIADANIE – Łosoś gotowany na liściach roszponki z sosem koperkowym

Roszponka , Łosoś filet , Śmietana 12% , Jogurt naturalny , Koperek świeży , Pieprz ziołowy

OBIAD – Truskawkowe knedle

Ziemniaki , Jajko mSkrobia ziemniaczana ,Mąka ryżowa , Sól , Truskawki

PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem

Mix sałat , Pierś z kurczaka , Serek camembert , Orzechy włoskie , Miód, Musztarda , Ocet winny , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprzg, Papryka , Czosnek , Zioła prowansalskie

KOLACJA – Chłodnik z kalarepy

Kalarepa , Zielony ogórek ,Koperek , Maślanka , Sól mPieprz , Cukier


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy

Jajka , Mleko 2%tł , Pieczarki , Olej rzepakowy ,Otręby pszenne ,Papryka czerwona , Papryka zielona , Papryka żółta , Pieprz ziołowy

II ŚNIADANIE – Grzanki z pastą z pstrąga

Chleb tostowy , Pstrąg wędzony , Oliwa z oliwek mPieprz ziołowy

OBIAD – Indyk duszony z cukinią z puree brokułowym

Brokuły , Ziemniak , Mleko 0,5% , Cukinia , Filet z piersi indyka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Gałka muszkatołowa , Przyprawa grillowa

PODWIECZOREK – Zupa z bobu

Bób , Cebula , Ziemniak , Oliwa z oliwek , Bulion warzywny , Sól , Pieprz

KOLACJA – Tarta z łososiem i szpinakiem

Mąką pełnoziarnista , Płatki owsiane , Oliwa z oliwek , Siemię lniane , Tymianek , Czosnek , Czarnuszka, Pieczony łosoś , Szpinak , Jogurt naturalny , Suszone pomidory