Poniedziałek

ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado

Sałata lodowa , Tuńczyk w wodzie , Awokado , Sok z cytryny , Cebula czerwona , Jogurt naturalny 2% , Czosnek , Pieprz czarny mielony , Sól , Kasza gryczana niepalona

II ŚNIADANIE – Figowa surówka

Grejpfrut , Pomarańcz , Mango , Figi , Ananas , Sok z limonki , Suszone czarne porzeczki 10g

OBIAD – Kasza bulgur z warzywami w sałatce

Kasza bulgur , Cebula , Ogórek , Pomidor , Sok cytryny , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Mięta

PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą

Sałata lodowa , Rudola , Pieczarka surowa , Ser mozzarella, półtłusty , Czosnek , Olej rzepakowy uniwersalny , Ocet balsamiczny , Sól , Pieprz czarny mielony, Farfalle (makaron pełnoziarnisty)

KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami

Szpinak świeży , Buraki , Jabłka , Ocet balsamiczny , Olej winogronowy , Płatki migdałowe


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Omlet warzywny

Jajko , Mleko 0,5% , Ser edam g, Cebula , Marchew , Pieczarki , Oliwa , Szczypiorek , Pierz biały

II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka , Cebula , Czosnek j, Pesto bazyliowe , Otręby owsiane , Ciasto francuskie , Olej rzepakowy , Sezam , Pieprz , Kolendra , Sól ziołowa

OBIAD – Tortilla pełna warzyw

Zielona papryka , Cebula , Pomidor , Ziemniaki , Oliwa z oliwek , Jajka , Sól ziołowa , Pieprz

PODWIECZOREK – Rukola z pomidorem w sosie musztardowo-jogurtowym z białym serkiem

Rukola , Pomidorki koktajlowe , Ser biały półtłusty , Jogurt naturalny , Krem z gorczycy

KOLACJA – Warzywa po azjatycku z panierowana soją

Pędy bambusa , Brokuł , Sezam , Sos sojowy , Papryka czerwona , Groszek zielony , Pieprz ziołowy , Olej ryżowy, Soja nasiona


 

Środa

ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek

Pomarańcza , Serek twarogowy półtłusty , Mango , Otręby pszenne , Wiórki koksowe

II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym

Pomidor , Ser wiejski , Jogurt naturalny typ grecki , Świeża bazylia , Pieprz ziołowy

OBIAD – Kuskus z indykiem

Filet z indyka , Kasza kuskus , Bukiet jarzyn , Oliwa z oliwek , Curry , Sos sojowy

PODWIECZOREK – Łosoś wędzony z sosem musztardowym

Łosoś wędzony , Sałata lodowa , Musztarda francuska , Jogurt naturalny

KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym

Sałata rzymska zielona , Ogórek , Pomidor , Papryka czerwona , Ser żółty gouda , Jajko gotowane , Jogurt naturalny grecki , Majonez light , Bazylia suszona , Czosnek suszony


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynką

Kasza kuskus k Groszek zielony , Szynka z piersi kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól, Pieprz kolorowy , Szczypiorek

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony

OBIAD – Tuńczykowe spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

Makaron spaghetti pełnoziarnisty , Tuńczyk w wodzie , Pomidorki koktajlowe , Cebula , Czosnek , Oliwa z oliwek , Natka pietruszki , Sól , Przyprawa pieprz czarny

PODWIECZOREK – Krem cebulowo-pieczarkowy

Cebula biała , Cebula czerwona , Pieczarka surowa , Pietruszka, korzeń , Seler korzeniowy , Por Czosnek , Mleko 0,5% tłuszczu , Oliwa z oliwek , Pietruszka, liście , Pieprz czarny mielony , Sól

KOLACJA – Nowalijkowa sałatka z jajkiem i chrzanem

Sałata lodowa , Pomidor , Rzodkiewka , Ogórek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony , Sól , Jajo , Szczypiorek Kasza jaglana , Jogurt naturalny 2% , Chrzan


 

Piątek

ŚNIADANIE – Omlet z jogurtowym musem

Jajo , Białko jaja , Mąka żytnia razowa Woda , Sól , Jogurt naturalny 2% , Maliny , Jagody

II ŚNIADANIE – Pomarańczowa kasza z miodem i migdałami

Kasza gryczana , Miód m Migdały w płatkach , Pomarańcza

OBIAD – Dorada z cebulka i ziemniaczkami

Dorada filet , Ziemniak , Cebula czerwona , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Koperek świeży , Pieprz biały

PODWIECZOREK –Krem z selera naciowego

Seler naciowy , Ziemniaki , Cebula , Czosnek , Natka pietruszki , Oliwa z oliwek , Pieprz czarny mielony , Sól , Ser kremowy bez tłuszczu , Chleb chrupki żytni

KOLACJA – Sałatka z orzechami nerkowca z orientalnym dressingiem

Sałata lodowa , Pomarańcza , Marchew , Soja kiełki , Orzechy nerkowca , Oliwa z oliwek ,Sos sojowy , Sok z limonki , Czosnek , Imbir , Kurczak, filet


 

Sobota

ŚNIADANIE – Naleśniki z bananami i morelami

Mąka , Jajo , Mleko , Woda mineralna , Sól , Olej , Morele , Banan , Miód

II ŚNIADANIE – Mus z bakłażana

Bakłażan , Sok z cytryny , Czosnek , Żółtko , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz

OBIAD – Łosoś z kaparami

Filet z łososia , Białe wino wytrawne , Kapary , Masło klarowane , Sól, Pieprz , Natka pietruszki , Ziemniaki młode

PODWIECZOREK – Koktajl truskawkowy

Mleko 0,5% , Truskawki , Morele

KOLACJA – Sałatka z serem i gruszkami

Gruszka , Sałata mix , Ser pleśniowy niebieski , Orzechy włoskie , Jogurt naturalny typ grecki


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Racuszki z truskawkowym musem

Mąka , Śmietana 12% , Mleko , Jajo , Proszek do pieczenia , Olej rzepakowy , Cukier puder , Truskawki

II ŚNIADANIE – Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym na liściach szpinaku

Filet w kurczaka , Musztarda łagodna , Jogurt naturalny , Szpinak

OBIAD – Papryka faszerowana

Ryż brązowy , Olej roślinny , Cebula , Czosnek , Mięso mielone z indyka , Ostra papryka , Słodka papryka , Sól , Pieprz , Czerwona papryka , Ser żółty , Natka pietruszki

PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem tysiąca wysp

Majonez light , Keczup pikantny , Papryka żółta , Papryka zielona , Papryka czerwona , Bakłażan m Cukinia , Cebula , Pieczarki , Pieprz biały , Sok z cytryny

KOLACJA – Słodko-kwaśna sałatka z mozarella

Mozarella , Awokado , Pomidor , Czarne oliwki , Pomarańcza , Czerwona cebula piórka , Winegret