1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Truskawkowo-migdałowe mufinki

Mąka pszenna pełnoziarnista 50g, Stewia 1g, Proszek do pieczenia 5g, Soda oczyszczona 5g, Sól 1g, Jajo 100g, Olej rzepakowy 14g, Mleko 0,5% 40g, Migdały zmielone 20g, Masło odtłuszczone 10g, Truskawki 100g

II ŚNIADANIE – Krem z bobu na pieczywie chrupkim

Bób gotowany 100g, Czosnek 15g, Sok z cytryny 20g, Sól ziołowa 3g, Pieczywo chrupkie 40g

OBIAD – Makaron szpinakowy z kurczakiem, rokpolem i zielonym pieprzem

Makaron wstążki 75g, Rokpol 40g, Śmietana 12% 20g, Pieprz zielony mielony 5g, Pomidorki koktajlowe 150g, Koperek 20g, Kurczak 140g

PODWIECZOREK – Koktajl krewetkowy

Krewetki 100g, Białe wino 150g, Jogurt grecki 20g, Śmietana 12% 20g, Sos pomidorowy 20g, Sok z cytryny 20g, Sól 2g

KOLACJARożki z fetą i szpinakiem

Ciasto francuskie 60g, Szpinak świeży 100g, Feta 40g, Sezam 20g, Jajo 100g, Masło klarowane 10g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Koktajl jagodowy z ciasteczkiem kokosowym

Kefir naturalny 350g, Jagody 60g, Mąka pszenna 40g, Masło odtłuszczone 20g, Jajko 60g, Wiórki kokosowe 20g, Ekstrakt wanilii 1g, Soda oczyszczona 4g, Sól 1g, Cukier trzcinowy 20g

II ŚNIADANIE – Placuszek ziemniaczany z sosem czosnkowym

Ziemniaki 150g, Cebula 100g, Mąka żytnia pełnoziarnista 20g, Proszek do pieczenia 5g, Pieprz biały 5g, Masło klarowane 10g, Jajo 100g, Jogurt typ grecki 60g, Czosnek granulowany 3g

OBIAD – Potrawka z dorsza z kukurydzą i ryżem brązowym

Dorsz 200g, Pieczarki 30g, Kukurydza z puszki 60g, Śmietana 12% 40g, Marchewka 100g, Pietruszka 60g, Oliwa z oliwek 10g, Ryż brązowy 70g, Pieprz 3g, Sól 3g

PODWIECZOREK – Roladki z zielonej sałaty

Sałata lodowa 60g, Szczypiorek 20g, Szynka drobiowa 100g, Korniszony 80g, Szalotka 70g, Majonez light 40g, Koperek 20g

KOLACJA –  Papryka faszerowana twarożkiem z marynowanymi pieczarkami i wędzonym kurczakiem

Papryka czerwona 240g, Ser twarogowy chudy 80g, Pieczarki marynowane 60g, Filet z kurczaka wędzony 140g, Sól ziołowa 3g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Koktajlowe kanapeczki

Pumpernikiel party 160g, Winogrona zielone 60g, Migdały 15g, Ser pleśniowy camembert 60g, Serek kanapkowy  naturalny30g

II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem

Serek twarogowy chudy 60g, Jogurt gęsty naturalny 15g, Truskawki 90g, Brzoskwinie 120g, Banan 100g, Zarodki pszenne 10g

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur 70g, Mięso mielone z indyka 300g, Brokuł 150g, Ser żółty w plasterkach 30g, Curry 5g, Natka pietruszki 20g, Jogurt naturalny 50g, Czosnek 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem

Mix sałat 80g, Olej z pestek winogron 20g, Słonecznik 30g, Pomidor 140g, Ogórek 100g, Papryka czerwona 60g, Papryka żółta 60g, Zioła prowansalskie 5g, Pieprz biały 5g

KOLACJA – Karaś w migdałach

Karaś dzwonko 140g, Płatki migdałowe 20g, Mąka pszenna 20g, Jajo 50g, Oliwa z oliwek 20g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Szarlotka

 Mąka pszenna pełnoziarnista 60g, proszek do pieczenia 5g, Margaryna niskotłuszczowa 20g, Cukier waniliowy 20g, Jajo 100g, Żółtko 40g, Śmietana 12% 20g, Jabłka 200g, Bułka tarta 20g

II ŚNIADANIE – Roladki z bakłażana z twarożkiem kozim

Bakłażan 240g, Ser kozi 120g, Szczypiorek 20g, Pomidor 240g, Czosnek 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g

OBIAD – Makaron z wołowiną w sosie grzybowym

Grzyby leśne 240g, Cebula 100g, Czosnek 15g, Wołowina 300g, Oliwa z oliwek 10g, Makaron razowy 75g, Natka pietruszki 20g, Jogurt naturalny 50g, Sok z cytryny 15g, Sól 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Krem z porów z grzankami ziołowymi

Pory 200g, Cebula 100g, Bulion drobiowy 300g, Czosnek 20g, Sól czosnkowa 3g, Jogurt naturalny 40g, Grzanki  ziołowe 40g

KOLACJA – Łódeczki ziemniaczane

Ziemniaki 240g, Ser kanapkowy śmietankowy 80g, Tymianek 5g, Oregano 5g, Papryka 60g, Ogórek 100g, Por 50g, Oliwki 50g, Pomidory suszone w zalewie 40g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Brzoskwiniowo-morelowa owsianka

Płatki owsiane 100g, Zarodki pszenne 20g, Mleko 0,5% 300g, Morele 80g, Brzoskwinie 80g

II ŚNIADANIESeler naciowy z dipem rakowym

Jogurt naturalny 200g, Czosnek 20g, Biały pierz 5g, Sok z cytryny 10g, Seler naciowy łodygi 350g, Szyjki rakowe 100g

OBIAD – Kurczak w sezamie z kaszą gryczana

Pierś z kurczaka 300g, Kostka warzywna 5g, Sos sojowy 40g, Oliwa z oliwek 10g, Sezam 30g, Por 100g, Kasza gryczana 60g, Bazylia 3g, Oregano 3g

PODWIECZOREK – Łosoś na parze z sosem granulowanym

Filet z łososia 140g, Serek wiejski light 40g, Szczypiorek 20g, Koperek 20g, Sól ziołowa 3g, Sałata roszponka 40g

KOLACJA – Cebulaki

Ciasto francuskie 60g, Cebula 100g, Jajo 100g, Mąka pszenna 30g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz 4g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Drobiowa jajecznica ze szczypiorkiem

Jajka 200g, Kurczak gotowany na parze 150g, Szczypiorek 40g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 5g

II ŚANIADANIESałatka z arbuza i winogron z pistacjami

Arbuz 300g, Winogrona ciemne 120g, Pistacje 20g

OBIAD – Łosoś w białym winie

Dzwonko łososia 140g, Masło klarowane 10g, Pieczarki 100g, Białe wino wytrawne 60g, Ziemniaki młode 260g, Sól ziołowa 5g

PODWIECZOREK – Chłodnik ziołowy

Natka pietruszki 40g, Kostka warzywna 5g, Koperek 40g, Oliwki zielone 50g, Szczypiorek 40g, Jogurt naturalny 400g, Groszek ptysiowy 40g,  Sól 3g,  Pieprz 3g, Szałwia 3g, Melisa 3g, Estragon 3g

KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym

Sałata rzymska zielona 60g, Ogórek 100g, Pomidor 200g, Papryka czerwona 120g, Ser żółty gouda 40g, Jajko gotowane 100g, Jogurt naturalny grecki 40g, Majonez light 15g, Bazylia suszona 5g, Czosnek suszony 2g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Omlet z kaszy manny z musem z owoców leśnych

Jajko 100g, Masło klarowane 10g, Kasza manna 30g, Maliny 100g, Jagody 100g, Olej rzepakowy 10g

II ŚNIADANIEZiołowe kuleczki mięsne

Wątróbka drobiowa 40g, Cebula 100g, Jajo gotowane 100g, Masło klarowane 5g, Natka pietruszka 40g, Sól 3g, Pieprz 3g

OBIADIndyk w sosie chilii z ryżem jaśminowym

Ryż jaśminowy 70g, Filet z indyka 300g, Kostka warzywna 5g, Oliwa z oliwek 10g, Czosnek 20g, Pieprz cayenne 2g, Kolendra 5g, Imbir mielony 3g, Sok z limonki 20g, Mleko 2% 350g

PODWIECZOREK – Zielony omlet

Jaja 140g, Mleko 0,5% 40g, Ogórek 100g, Szczypiorek 20g, Natka pietruszki 20g, Tymianek 20g, Oliwa z oliwek 6g

KOLACJA – Zupa sojowa

Soja 140g, Kostka warzywna 5g, Ziemniak 140g, Cebula 100g, Oliwa 10g, Majeranek 3g, Curry 3g, Pieprz 3g