1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek
Pomarańcza 400g, Serek twarogowy półtłusty 120g, Mango 280g, Otręby pszenne 40g, Wiórki koksowe 6g
II ŚANIADANIE – Paprykowo- twarożkowe łódeczki
Papryka czerwona 240g, Ser twarogowy chudy 100 g, Kiełki brokułu 20g, Sól ziołowa 3g
OBIAD – Sandacz z zielonymi warzywami
Filet z sandacza 200g, Rukola 100g, Brokuł 120g, Olej rzepakowy 10g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 20g, Ziemniaki 160g, Sól 5g, Pieprz 5g,
PODWIECZOREK – Mus jabłkowy z zarodkami
Jabłka 300g, Zarodki pszenne 40g, Cynamon 3g, Sok pomarańczowy 20g
KOLACJA- Omlet z szynką i brokułami
Jajo 100g, Białko z jaja 60g, Szynka z indyka 40g, Mleko 2% 60g, Brokuł 60g, Oliwa z oliwek 10g, Sól ziołowa 4g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Biało-zielona sałatka
Jajo 100g, Rzodkiewka 120g, Brokuł 300g, Chleb chrupki 50g, Jogurt naturalny 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Koperek 10g,
II ŚNIADANIE – Sałatka ze szpinakiem
Szpinak świeży 100g, Selera konserwowy 100g, Szynka drobiowa 100g, Słonecznik nasiona 20g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 3g
OBIAD – Potrawka z kurczaka
Filet z kurczaka 200g, Czosnek 20g, Pomidory 400g, Sos sojowy 10g, Jajo 100g, Otręby owsiane 40g, Oliwa z oliwek 10g
PODWIECZOREK – Pasta z ciecierzycy
Ciecierzyca 90g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 10g, Czosnek 10g, Mięta 10g, Kminek 2 g, Pieprz 2g, Chleb chrupki żytni 40g
KOLACJA – Pałeczki rybne
Cebula dymka 140g, Dorsz 400g, Pasta curry 30g, Kolendra 10g, Sok z cytryny 10g, Białko z jaja 60g, Pieprz ziołowy 5g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Ciasteczka owsiane z musem malinowym
Mleko 0,5% 60g, Mąka żytnia, 20g, Płatki owsiane 60g Zarodki pszenne 40g, Maliny 100g, Miód 10g, Proszek do pieczenia 4g, Mięta 3g
II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi
Ser ricotta 120g, Bakłażan 400g, Pomidorki koktajlowe 200g, Papryka ostra 3g
OBIAD – Dorada z cebulka i ziemniaczkami
Dorada filet 200g, Ziemniak 200g, Cebula czerwona 200g, Oliwa z oliwek 20g, Sok z cytryny 50g, Koperek świeży 40g, Pieprz biały 3g
PODWIECZOREK – Kęski kurczaka w obrębach z surówką z kiełków rzodkiewki
Kurczak filet 100g, Olej rzepakowy 10g, Otręby owsiane 60g, Kiełki rzodkiewki 100g, Papryka czerwona sproszkowana 7g, Sól 2g, Tymianek 7g
KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim
Ciasto francuskie 100g, Brokuł 100g, Papryka czerwona 100g, Kukurydza 40g, Jajo 100g, Szczypiorek 20g, Koperek 20g, Śmietana 12% 10g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami
Jajo 150g, Cukinia 60g, Mleko 1,5% tłuszczu 50g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sałata lodowa 30g, Pomidor 60g, Ogórek 50g, Cebula 15g, Mąka ryżowa 40g, Kurczak, filet 80g
II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy
Banan 220g, Truskawki 100g, Otręby pszenne 10g, Ser kremowy bez tłuszczu 100g
OBIAD – Szaszłyk z kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami po włosku
Filet z kurczaka 150g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Przyprawa oregano 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Kasza gryczana 70g, Warzywa wiosenne mrożone 200g, Przyprawa włoska 3g
PODWIECZOREK – Pipette rigate z wędzonym łososiem i pomidorami w sosie cytrynowym
Sałata lodowa 40g, Łosoś, wędzony 70g, Pomidorki koktajlowe 140g, Ogórek zielony 80g, Sok z cytryny 5g, Miód 2g, Musztarda 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rigate 40g
KOLACJA – Jabłkowa sałatka z fasolą, cukinią i awokado
Cukinia zielona 150g, Fasola konserwowa czerwona 80g, Awokado 35g, Ogórek 100g, Jogurt naturalny 40g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Jabłko 120g