1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek

Pomarańcza 400g, Serek twarogowy półtłusty 120g, Mango 280g, Otręby pszenne 40g, Wiórki koksowe 6g

II ŚANIADANIE – Paprykowo- twarożkowe łódeczki

Papryka czerwona  240g, Ser twarogowy chudy 100 g, Kiełki brokułu 20g, Sól ziołowa 3g

OBIAD – Sandacz z zielonymi warzywami

Filet z sandacza 200g, Rukola 100g, Brokuł 120g, Olej rzepakowy 10g,  Czosnek 10g, Sok z cytryny 20g, Ziemniaki 160g, Sól 5g, Pieprz 5g,

PODWIECZOREK – Mus jabłkowy z zarodkami

Jabłka 300g, Zarodki pszenne 40g, Cynamon 3g, Sok pomarańczowy 20g

KOLACJA- Omlet z szynką i brokułami

Jajo 100g, Białko z jaja 60g, Szynka z indyka 40g, Mleko 2% 60g, Brokuł 60g, Oliwa z oliwek 10g, Sól ziołowa 4g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Biało-zielona sałatka

Jajo 100g, Rzodkiewka 120g, Brokuł 300g, Chleb chrupki 50g, Jogurt naturalny 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Koperek 10g,

II ŚNIADANIE – Sałatka ze szpinakiem

Szpinak świeży 100g, Selera konserwowy 100g, Szynka drobiowa 100g, Słonecznik nasiona 20g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 3g

OBIAD – Potrawka z kurczaka

Filet z kurczaka 200g, Czosnek 20g, Pomidory 400g, Sos sojowy 10g, Jajo 100g, Otręby owsiane 40g, Oliwa z oliwek 10g

PODWIECZOREK – Pasta z ciecierzycy

Ciecierzyca 90g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 10g, Czosnek 10g, Mięta 10g, Kminek 2 g, Pieprz 2g, Chleb chrupki żytni 40g

KOLACJA – Pałeczki rybne

Cebula dymka 140g,  Dorsz 400g, Pasta curry 30g, Kolendra 10g, Sok z cytryny 10g, Białko z jaja 60g, Pieprz ziołowy 5g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE –  Ciasteczka owsiane z musem malinowym

Mleko  0,5% 60g, Mąka żytnia, 20g, Płatki owsiane 60g Zarodki pszenne 40g, Maliny 100g, Miód 10g, Proszek do pieczenia 4g, Mięta 3g

II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi

Ser ricotta 120g, Bakłażan 400g, Pomidorki koktajlowe 200g, Papryka ostra 3g

OBIAD – Dorada z cebulka i ziemniaczkami

Dorada filet 200g, Ziemniak 200g, Cebula czerwona 200g, Oliwa z oliwek 20g, Sok z cytryny 50g, Koperek świeży 40g, Pieprz biały 3g

PODWIECZOREK – Kęski kurczaka w obrębach z surówką z kiełków rzodkiewki

Kurczak filet 100g, Olej rzepakowy 10g, Otręby owsiane 60g, Kiełki rzodkiewki 100g, Papryka czerwona sproszkowana 7g, Sól 2g, Tymianek 7g

KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim

Ciasto francuskie 100g, Brokuł 100g, Papryka czerwona 100g, Kukurydza 40g, Jajo 100g, Szczypiorek 20g, Koperek 20g, Śmietana 12% 10g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE –  Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo 150g, Cukinia 60g, Mleko 1,5% tłuszczu 50g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sałata lodowa 30g, Pomidor 60g, Ogórek 50g, Cebula 15g, Mąka ryżowa 40g, Kurczak, filet 80g

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan 220g, Truskawki 100g, Otręby pszenne 10g, Ser kremowy bez tłuszczu 100g

OBIAD – Szaszłyk z kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami po włosku

Filet z kurczaka 150g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Przyprawa oregano 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Kasza gryczana 70g, Warzywa wiosenne mrożone 200g, Przyprawa włoska 3g

PODWIECZOREK – Pipette rigate z wędzonym łososiem i pomidorami w sosie cytrynowym

Sałata lodowa 40g, Łosoś, wędzony 70g, Pomidorki koktajlowe 140g, Ogórek zielony 80g, Sok z cytryny 5g, Miód 2g, Musztarda 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rigate 40g

KOLACJA – Jabłkowa sałatka z fasolą, cukinią i awokado

Cukinia zielona 150g, Fasola konserwowa czerwona 80g, Awokado 35g, Ogórek 100g, Jogurt naturalny 40g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Jabłko 120g