Poniedziałek

ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z twarożkiem i bananami

Jajko , Proszek do pieczenia , Jogurt naturalny gęsty , Cukier trzcinowy , Sól , Ser biały chudy , Miód akacjowy , Cynamon , Banan

II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem

Serek twarogowy chudy , Jogurt gęsty naturalny , Truskawki , Nektarynki , Banan , Zarodki pszenne

OBIAD – podudzia z sałatką colesław i kasza gryczaną

Kasza gryczana , podudzia , marchewka , kapusta biala , jodurt , majonez light 3g, sól 2g , pieprz mielony , sok z sytryny ,

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Oregano , Sok z cytryny, Pieprz biały

KOLACJA – Cebulaki

Ciasto francuskie , Cebula , Jajo , Mąka pszenna , Oliwa z oliwek , Pieprz


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Koktajlowe kanapeczki

Pumpernikiel party , Winogrona zielone , Migdały , Ser pleśniowy camembert , Serek kanapkowy naturalny

II ŚNIADANIE – Mus owocowy

Jabłko , Truskawki , Banan , Mięta

OBIAD – Makaron szpinakowy z kurczakiem, rokpolem i zielonym pieprzem

Makaron wstążki , Rokpol , Śmietana 12% , Pieprz zielony mielony , Pomidorki koktajlowe , Koperek , Kurczak

PODWIECZOREK – Rukola z pomidorem w sosie musztardowo-jogurtowym z białym serkiem

Rukola , Pomidorki koktajlowe , Ser biały półtłusty , Jogurt naturalny , Krem z gorczycy

KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką

Marchew , Pietruszka , Seler , Cebula , Natka pietruszki , Bulion drobiowy , Pieczarki ,Masło , Majeranek 1, Śmietana 18% , Sól , Pieprz , Szynka drobiowa


 

Środa

ŚNIADANIE – Drobiowa jajecznica ze szczypiorkiem

Jajka , Kurczak gotowany na parze , Szczypiorek , Oliwa z oliwek , Pieprz ziołowy

II ŚNIADANIE – Trójkąciki z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka , Cebula , Ząbek czosnku , Pesto bazyliowe , Otręby owsiane , Ciasto francuskie , Olej rzepakowy , Sezam, Pieprz , Kolendra , Sól ziołowa

OBIAD – Kuskus z indykiem

Filet z indyka , Kasza kuskus , Bukiet jarzyn , Oliwa z oliwek , Curry , Sos sojowy

PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem

Rukola , Ser twarogowy wędzony , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Pieprz

KOLACJA – Łódeczki ziemniaczane

Ziemniaki , Ser kanapkowy śmietankowy , Tymianek , Oregano, Papryka , Ogórek , Por , Oliwki , Pomidory suszone w zalewie


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Truskawkowo-migdałowe mufinki

Mąka pszenna pełnoziarnista , Stewia , Proszek do pieczenia , Soda oczyszczona , Sól , Jajo , Olej rzepakowy , Mleko 0,5% , Migdały zmielone , Masło odtłuszczone , Truskawki

II ŚNIADANIE – Placuszek ziemniaczany z sosem czosnkowym

Ziemniaki , Cebula , Mąka żytnia pełnoziarnista , Proszek do pieczenia , Pieprz biały , Masło klarowane , Jajo , Jogurt typ grecki , Czosnek granulowany

OBIAD – Makaron z wołowiną w sosie grzybowym

Grzyby leśne , Cebula , Czosnek , Wołowina , Oliwa z oliwek , Makaron razowy , Natka pietruszki , Jogurt naturalny Sok z cytryny , Sól , Pieprz

PODWIECZOREK – Zupa z cukinii

Cukinia , Oliwa , Cebula , Bazylia , Sól , Pieprz , Gałka muszkatołowa , Woda

KOLACJA – Papryka faszerowana twarożkiem z marynowanymi pieczarkami i wędzonym kurczakiem

Papryka czerwona , Ser twarogowy chudy , Pieczarki marynowane , Filet z kurczaka wędzony , Sól ziołowa


 

Piątek

ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z białym serem

Jajo , Proszek do pieczenia , Jogurt naturalny gęsty , Cukier trzcinowy , Sól , Ser biały chudy , Miód akacjowy , Cynamon

II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem

Serek twarogowy chudy , Jogurt gęsty naturalny , Truskawki , Brzoskwinie , Banan , Zarodki pszenne

OBIAD – Potrawka z dorsza z kukurydzą i ryżem brązowym

Dorsz , Pieczarki , Kukurydza z puszki , Śmietana 12% , Marchewka , Pietruszka , Oliwa z oliwek , Ryż brązowy , Pieprz , Sól

PODWIECZOREK – Chłodnik litewski z jajkiem

Jajo , Pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami , Ogórek , Koperek ,Szczypiorek , Czosnek, Kefir naturalny , Śmietana light , Rzodkiewka

KOLACJA – Rożki z fetą i szpinakiem

Ciasto francuskie , Szpinak świeży , Feta , Sezam , Jajo , Masło klarowane


 

Sobota

ŚNIADANIE – Omlet z rodzynkami

Jaja , Mąka pełnoziarnista , Ekstrakt wanilii , Masło klarowane , Rodzynki , Cukier trzcinowy

II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi

Ser ricotta , Bakłażan , Pomidorki koktajlowe , Papryka ostra

OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowym z zielonymi warzywami

Filet z kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Śmietana 12% , Szparagi ,Zielony groszek , Pierz , Sól ziołowa

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Sałata lodowa , Tuńczyk z wody , Oliwki nadziewane migdałami , Pomidorki koktajlowe , Sos winegret

KOLACJA – Słodko-kwaśna sałatka z mozarella

Mozarella , Awokado , Pomidor , Czarne oliwki , Pomarańcza , Czerwona cebula piórka , Winegret


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Zapiekanka keksowa

Keks , Mleko 0,5% , Śmietana odtłuszczona , Cukier brązowy , Jajo, Rodzynki , Sok pomarańczowy

II ŚANIADANIE – Koktail bananowo-malinowy

Maślanka naturalna , Banan , Maliny

OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem

Filet drobiowy ,Szpinak świeży , Natka pietruszka ,Gałka muszkatołowa , Serek macarpone , Oliwa z oliwek ,Ryż brązowy

PODWIECZOREK – Owoce leśne w sosie jogurtowo-migdałowym

Mrożone owoce leśne , Sproszkowane migdały, Jogurt typ grecki

KOLACJA – Sardynki zapiekane z serem ricotta

Pomidor , Cukinia ,Bakłażan , Czosnek , Szczypiorek , Olej rzepakowy , Sardynki filet