Poniedziałek

Śniadanie : Omlet z pieczarkami , papryką i ricottą
Jajko
papryka żółta
Pieczarki
Oliwa,
ser ricotta
Przyprawy: sól ziołowa

II śniadanie: Sałatka z owoców sezonowych z jagodami goji
jabłko
gruszka
śliwki węgierki
miód
jagody akacjowy goji
jogurt naturalny

Obiad: Zapiekanka z dynią, grzybami i kurczakiem
dynia
grzyby świeże mix
cebula
czosnek
pierś kurczaka
przyprawy: sól i pieprz, kurkuma, mielona kolendra, mielony kminu rzymski, gałka muszkatołowa po
bulion drobiowy
ryż brązowy np. długoziarnistego)
masło klarowane

Podwieczorek: Krem pomidorowy z grzankami
pomidory z puszki
oliwa
cebula
2 liście świeżej bazylii
sól, pieprz,
grzanki

Kolacja: Tarta z dynią i serem feta
Mąka pełnoziarnista
Płatki owsiane
Oliwa z oliwek
Siemię lniane
Przyprawy po: tymianek, czosnek, czarnuszka
Masa:
dynia
feta
Jogurt naturalny


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorem

Jajo, Pieczarka surowa, Pomidor, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz czarny mielony, Mąka ryżowa, Przyprawa oregano

II ŚNIADANIE – Mus owocowy

Jabłko, Truskawki, Banan, Mięta

OBIAD – Klopsiki ze szpinakiem podane z dzikim ryżem

Mięso mielone z piersi kurczaka, Żółtko jaja, Szpinak, liście, Czosnek, Cebula, Seler korzeniowy, Marchew, Mąka pszenna, Jogurt naturalny 2%, Przyprawa kurkuma, Przyprawa majeranek, Pieprz czarny mielony, Sól, Oliwa z oliwek, Woda, Ryż jaśminowy

PODWIECZOREK – Makaron z cytrynowym tuńczykiem, mango i groszkiem cukrowym

Makaron pełnoziarnisty świderki, Tuńczyk, w wodzie, Cytryna, Przyprawa chili, Sól, Oliwa z oliwek, Groszek cukrowy, Mango

KOLACJA – Sałatka norweska z wędzonym łososiem z grzankami

Mieszanka sałat, Łosoś, wędzony, Jogurt naturalny 2%, Pieprz czarny mielony, Sok z cytryny, Kapary z puszki, Szczypiorek, Cebula czerwona, Papryka czerwona, Ogórek, Pomidorki koktajlowe, Słonecznik, nasiona, Chleb żytni razowy


 

Środa

ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana

Mleko 2%, Kasza jaglana, Gruszka, Cynamon

II ŚNIADANIE – Pomidorowa sałatka z sosem serowym

Pomidor , Cebula czerwona , Feta , Jogurt naturalny , Oliwa z oliwek , Ocet winny, Bazylia świeża , Pieprz , Sól , Pieczywo pumpernikiel

OBIAD – Risotto z mango i indyka
brązowy ryż
pierś z kurczaka
bulion warzywny
mango
oliwa
świeżo zmielony pieprz

PODWIECZOREK – Pipette rigate w słatce z brokuła i orzechów w sosie czosnkowym

Pomidor, Brokuły, Ser twarogowy chudy, Orzechy włoskie bez łupinek, Jogurt naturalny 2%, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu, Czosnek, Sól, Pieprz czarny mielony, Makaron pełnoziarnisty Pipette rigate

KOLACJA – Tarta warzywna na cieście francuskim

Zielona papryka , Czerwona papryka , Czosnek , Marchew , Cukinia , Szczypiorek, Natka pietruszka , Polędwica drobiowa , Francuskie ciasto , Oliwa z oliwek , Jajo, Mleko, Czerwona papryka , Sól , Pieprz


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet

II śniadanie: Gruszka pieczona z bakaliami
dojrzała gruszka
mieszanka bakaliowa
miód akacjowy

Obiad: Spaghetti pełnoziarniste z bobem
mrożony bób
rodzynki
płatki migdałowe
oliwa z oliwek
sól, pieprz
pełnoziarniste spaghetti

Podwieczorek: Pasta twarogowo-ziołowa z waflami ryżowymi i wędliną z kurczaka
ser twarogowy chudy
jogurt naturalny
zioła prowansalskie
szynka gotowana z kurczaka
wafle ryżowe
pomidorki koktajlowe

Kolacja: Sałatka z tortellini z grzybami
Tortelini z grzybami
Brokuły
Pomidory
Ogórek
Majonez light
Koperek
Pieprz biały


Piątek

ŚNIADANIE – Słoneczny twarożek

Brzoskwinia, Ser twarogowy chudy, Jogurt naturalny gęsty, Płatki owsiane, Sok pomarańczowy

II śniadanie: Pieczarki nadziewane masą szpinakowo-drobiową
pieczarki duże kapelusze
kurczak gotowany
szpinak
śmietana 12%
sproszkowany czosnek

OBIAD – Kuskus z indykiem

Filet z indyka, Kasza kuskus, Bukiet jarzyn, Oliwa z oliwek, Curry, Sos sojowy

Podwieczorek: Sałatka z kurczakiem i camembertem

mix sałat
pierś z kurczaka
ser camembert
orzechy włoskie
dressing: miodu, musztardy, octu winnego, oliwy z oliwek
przyprawy do kurczaka: sól, pieprz, papryka, czosnek, zioła prowansalskie

KOLACJA –Gaspacho

Pomidory, Ogórek, Cebula czerwona, Papryka czerwona, Czosnek, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Bulion drobiowy


Sobota

ŚNIADANIE – Jabłkowa fantazja z musli

Serek homogenizowany, Musli owocowe, Jabłko, Mięta

II ŚNIADANIE – Krewetki w sosie majonezowo-jogurtowym na sałacie lodowej

Sałata lodowa, Sok z cytryny, Jogurt typ grecki, Majonez light, Krewetki koktajlowe, Papryka czerwona

Obiad: Gulasz z kurczaka z brokułami
pierś z kurczaka
pieczarki
por
brokuł
bulion warzywny
przyprawa do potraw chińskich, sól, pieprz, czosnek po
kasza gryczana ugotowana

Podwieczorek: Dorsz wędzony z ryżem jaśminowym ogórkiem
ryż jaśminowy gotowany
dorsz wędzony
ogórek kiszony
majonez light

Kolacja: Warzywne curry
kalafior
marchewka
fasolka szparagowa
cebula
czosnek
bulion warzywny
olej kokosowy
curry, kurkuma, oregano, Sól morska, pieprz ziołowy


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek

Pomarańcza, Serek twarogowy półtłusty Mango, Otręby pszenne Wiórki koksowe

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan, Truskawki, Otręby pszenne, Ser kremowy bez tłuszczu

OBIAD – Schab duszony z cebulą i cukinią w rozmarynie z kaszą gryczaną i surówka z pomidorów i pora

Schab, Cebula, Cukinia, Przecier pomidorowy, Przyprawa majeranek, Sól, Pieprz czarny mielony, Oliwa z oliwek, Kasza gryczana, Przyprawa rozmaryn, Surówka z pomidorów i pora

PODWIECZOREK – Krem cebulowo-pieczarkowy

Cebula biała, Cebula czerwona, Pieczarka surowa, Pietruszka, korzeń, Seler korzeniowy, Por, Czosnek, Mleko 0,5% tłuszczu, Oliwa z oliwek, Pietruszka, liście, Pieprz czarny mielony, Sól

KOLACJA – Dziki Tatar z łososia

Łosoś, wędzony, Cebula, Ogórek konserwowy, Kapary z puszki, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Pieprz czarny mielony, Ryż dziki