Poniedziałek
ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami
Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet
II ŚNIADANIE – Kurczak z makaronem
Pierś z kurczaka, Makaron wstążki pełnozianisty, Fasolka szparagowa zielona Oliwa, Ocet balsamiczny, Roszponka, Zioła prowansalskie, Sok z limonki
OBIAD – Pełnoziarniste spaghetii ze szpinakiem i fetą
Szpinak, Makaron pełnoziarnisty spaghetti, Sok z cytryny, Czosnek, Feta light, Liwa z oliwek, Siemię lniane nasiona, Imbir, Pieprz biały, Gałka muszkatołowa, Sól
PODWIECZOREK – Krem z czerwonych warzyw
Cebula, Marchew,Woda, Pomidory z puszki, Czosnek, Jogurt naturalny grecki, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz, Ostra papryka, Zioła prowansalskie
KOLACJA- Wykwintna sałatka z gruszka i parmezanem
Gruszka williams, Rukola, Parmezan Orzechy włoskie, Ocet balsamiczny
Wtorek
ŚNIADANIE – Ryż z mlekiem sojowym w wiśniami
Ryż krótko ziarnisty, Mleko sojowe, Stewia sproszkowana , Konfitura wiśniowa, Wanilia, Cynamon
II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie
Papier ryżowy, Marchew, Ogórek, Melon gruszkowy, Sos sojowy, Sok z limonki, Bazylia, Mięta
OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami
Mięso mielone z indyka, Cebula, Białko jaja, Bułka grahamka , Sól, Pieprz czarny mielony, Przyprawa majeranek, Marchew, Pietruszka, korzeń, Oliwa z oliwek, Koper, Przyprawa „Jarzynka”, Przyprawa pieprz czarny, Jogurt naturalny, Ziemniaki
PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym
Arbuz, Ser Feta, Mięta świeża, Makaron ryżowy – drobne formy
KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką
Roszponka, Indyk, filet, Pomidor, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Sól, Pieprz czarny mielony, Papryka żółta, Ogórek, Oliwki w puszce
Środa
ŚNIADANIE – Jaglanka egzotyczna z mozzarellą
Sałata lodowa, Mango, Sok z cytryny, Ananas, Rzodkiewka, Ser mozzarella, półtłusty, Pieprz kolorowy świeżo mielony, Kasza jaglana
II ŚNIADANIE – Bananowy budyń z malinami
Mleko 1,5% tłuszczu, Banan, Skrobia ziemniaczana, Miód, Maliny
OBIAD – Schab duszony z cebulą i cukinią w rozmarynie z kaszą gryczaną i surówka z pomidorów i pora
Polędwica wołowa, Cebula, Cukinia, Przecier pomidorowy, Przyprawa majeranek, Sól, Pieprz czarny mielony, Oliwa z oliwek, Kasza gryczana, Przyprawa rozmaryn, Surówka z pomidorów i pora
PODWIECZOREK – Parowany kurczak z mango i awokado
Kurczak, filet 50g, Przyprawa do drobiu, Mieszanka sałat, Awokado, Sok z cytryny, Mango, Oliwa z oliwek, Sok z pomarańczy, Sok z cytryny, Musztarda francuska, Pieprz czarny mielony, Sól, Ryż brązowy
KOLACJA – Dziki Tatar z łososia
Łosoś, wędzony, Cebula, Ogórek konserwowy, Kapary z puszki, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Pieprz czarny mielony, Ryż dziki
Czwartek
ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry
Ziemniaki, Szynka z indyka, Papryka żółta, Por, Jajo, Białko jaja, Mleko 1,5% tłuszczu, Koper, Sól, Pieprz czarny mielony, Otręby owsiane, Przyprawa curry
II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie
Tuńczyk w sosie własnym, Kasza jaglana, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu, Jogurt naturalny 2%, Papryka czerwona, Ogórek konserwowy, Cebula, Sałata lodowa, Papryka czerwona mielona, Pieprz czarny mielony, Sól
OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora
Ryż brązowy, Olej rzepakowy uniwersalny, Pieprz czarny mielony, Przyprawa rozmaryn Przyprawa tymianek, Jogurt naturalny 2%, Bulion warzywny, Pieczarka surowa, Cebula Parmezan tarty, Papryka czerwona, Pomidor, Cebula czerwona, Czosnek, Sól, Pieprz czarny mielony, Cukier, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki
PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello
Ser twarogowy półtłusty, Jogurt naturalny, Wiórki kokosowe, Zarodki pszenne
KOLACJA – Wiosenno-zielony makaron
kolorowy makaron wstążki, Marchew, Kalarepa, Pesto bazyliowe
Piątek
ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym
Płatki owsiane, Wiórki kokosowe , Nasiona słonecznika, Orzechy laskowe, Miód, Cynamon, Stopione masło, Płatki migdałowe, Jogurt naturalny gęsty, Banan, Maliny, owoce sezonwe
II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym
Filet w kurczaka, Sos słodko-kwaśny, Pomidorki koktajlowe, Szpinak, Pieprz biały
OBIAD – Sandacz z suszonymi pomidorami, mozzarellą i dzikim ryżem
Sandacz surowy Brokuły, Pomidory, suszone, Oliwki w puszce, Ser mozzarella, półtłusty Oliwa z pomidorów, Jogurt naturalny 2%, Mąka pszenna, Pieprz czarny mielony, Sól Bazylia świeża, Ryż dziki
PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim
Makaron chiński, Kiełki soi, Sos sojowy, Wędlina wędzona z indyka
KOLACJA – Tagiatelle z cukinii z orzeszkami pini
Cukinia, Oliwa z oliwek, Orzeszki pini, Ocet balsamiczny , Tymianek, Sól
Sobota
ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z twarożkiem i bananami
Jajko 50g, Proszek do pieczenia, Jogurt naturalny gęsty, Cukier trzcinowy, Sól, Ser biały chudy, Miód akacjowy, Cynamon, Banan
II ŚNIADANIE – Krokiet francuski z kurczakiem, otrębami i czerwonym pesto
Mielone mięso z kurczaka, Cebula, Ząbek czosnku, Pesto czerwone, Otręby owsiane, Ciasto francuskie, Olej rzepakowy, Sezam Pieprz, Kolendra, Sól ziołowa
OBIAD – Indyk z bakłażanem i morelami z pełnoziarnistym makaronem
Indyk, filet, Bakłażan, Morela suszona, Cebula, Olej rzepakowy uniwersalny, Sól, Pieprz czarny mielony, Przyprawa kurkuma, Skórka z cytryny, Makaron pełnoziarnisty
PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem
Bulion warzywny, Ziemniaki, Dynia, Wanilia, Cebula, Masło, Pieprz biały, Sól, Ser kremowy bez tłuszczu, Sezam, nasiona
KOLACJA – Ziołowa sałatka ze świeżych warzyw z kuskusem i kozim serem
Kaszka kuskus, Cukinia, Ogórek , Pieczarka surowa, Pomidor, Cebula, Ser kozi półtłusty, Zioła prowansalskie, Tymianek świeży, Bazylia świeża, Pieprz czarny świeżo mielony, Sól morska, Ocet winny
Niedziela
ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pastą łososiową
Jaja, Łosoś wędzony, Awokado, Pieczywo pumpernikiel, Gęsty jogurt naturalny, Pomidorki koktajlowe, Cytryna, Sól, Pieprz, Lubczyk
II ŚNIADANIE – Sałatka z pomarańczy i rabarbaru
Pomarańcz, Rabarbar, Kandyzowana cytryna, Jogurt naturalny, Cukier trzcinowy, Woda, Cynamon
OBIAD – Ravioli z brokułami
Ravioli z farszem mięsnym, Ser pleśniowy typu Bavaria bluee, Seler naciowy, Posiekane orzechy włoskie, Brokuł gotowany, Czosnek, Kwaśna śmietana 18%, Sól, Pieprz
PODWIECZOREK – Sałatka z surowym kalafiorem i pomidorem i jajkiem
Kalafior, Pomidor, Ogórek, Jajko, Jogurt naturalny, Koperek, Sól ziołowa
KOLACJA – Polędwiczki wołowe ze szparagami
Zielone szparagi, Polędwiczka wołowa, Ser cheddar, Oliwa, Rzodkiewka, Koperek, Szczypiorek, Kefir gesty, Sól ziołowa, Pieprz