Poniedziałek

ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet

II ŚNIADANIE – Kurczak z makaronem

Pierś z kurczaka, Makaron wstążki pełnozianisty, Fasolka szparagowa zielona Oliwa, Ocet balsamiczny, Roszponka, Zioła prowansalskie, Sok z limonki

OBIAD – Pełnoziarniste spaghetii ze szpinakiem i fetą

Szpinak, Makaron pełnoziarnisty spaghetti, Sok z cytryny, Czosnek, Feta light, Liwa z oliwek, Siemię lniane nasiona, Imbir, Pieprz biały, Gałka muszkatołowa, Sól

PODWIECZOREK – Krem z czerwonych warzyw

Cebula, Marchew,Woda, Pomidory z puszki, Czosnek, Jogurt naturalny grecki, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz, Ostra papryka, Zioła prowansalskie

KOLACJA- Wykwintna sałatka z gruszka i parmezanem

Gruszka williams, Rukola, Parmezan Orzechy włoskie, Ocet balsamiczny


Wtorek

ŚNIADANIE – Ryż z mlekiem sojowym w wiśniami

Ryż krótko ziarnisty, Mleko sojowe, Stewia sproszkowana , Konfitura wiśniowa, Wanilia, Cynamon

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

Papier ryżowy, Marchew, Ogórek, Melon gruszkowy, Sos sojowy, Sok z limonki, Bazylia, Mięta

OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami

Mięso mielone z indyka, Cebula, Białko jaja, Bułka grahamka , Sól, Pieprz czarny mielony, Przyprawa majeranek, Marchew, Pietruszka, korzeń, Oliwa z oliwek, Koper, Przyprawa „Jarzynka”, Przyprawa pieprz czarny, Jogurt naturalny, Ziemniaki

PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym

Arbuz, Ser Feta, Mięta świeża, Makaron ryżowy – drobne formy

KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką

Roszponka, Indyk, filet, Pomidor, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Sól, Pieprz czarny mielony, Papryka żółta, Ogórek, Oliwki w puszce


Środa

ŚNIADANIE – Jaglanka egzotyczna z mozzarellą

Sałata lodowa, Mango, Sok z cytryny, Ananas, Rzodkiewka, Ser mozzarella, półtłusty, Pieprz kolorowy świeżo mielony, Kasza jaglana

II ŚNIADANIE – Bananowy budyń z malinami

Mleko 1,5% tłuszczu, Banan, Skrobia ziemniaczana, Miód, Maliny

OBIAD – Schab duszony z cebulą i cukinią w rozmarynie z kaszą gryczaną i surówka z pomidorów i pora

Polędwica wołowa, Cebula, Cukinia, Przecier pomidorowy, Przyprawa majeranek, Sól, Pieprz czarny mielony, Oliwa z oliwek, Kasza gryczana, Przyprawa rozmaryn, Surówka z pomidorów i pora

PODWIECZOREK – Parowany kurczak z mango i awokado

Kurczak, filet 50g, Przyprawa do drobiu, Mieszanka sałat, Awokado, Sok z cytryny, Mango, Oliwa z oliwek, Sok z pomarańczy, Sok z cytryny, Musztarda francuska, Pieprz czarny mielony, Sól, Ryż brązowy

KOLACJA – Dziki Tatar z łososia

Łosoś, wędzony, Cebula, Ogórek konserwowy, Kapary z puszki, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Pieprz czarny mielony, Ryż dziki


Czwartek

ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry

Ziemniaki, Szynka z indyka, Papryka żółta, Por, Jajo, Białko jaja, Mleko 1,5% tłuszczu, Koper, Sól, Pieprz czarny mielony, Otręby owsiane, Przyprawa curry

II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie

Tuńczyk w sosie własnym, Kasza jaglana, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu, Jogurt naturalny 2%, Papryka czerwona, Ogórek konserwowy, Cebula, Sałata lodowa, Papryka czerwona mielona, Pieprz czarny mielony, Sól

OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora

Ryż brązowy, Olej rzepakowy uniwersalny, Pieprz czarny mielony, Przyprawa rozmaryn Przyprawa tymianek, Jogurt naturalny 2%, Bulion warzywny, Pieczarka surowa, Cebula Parmezan tarty, Papryka czerwona, Pomidor, Cebula czerwona, Czosnek, Sól, Pieprz czarny mielony, Cukier, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki

PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello

Ser twarogowy półtłusty, Jogurt naturalny, Wiórki kokosowe, Zarodki pszenne

KOLACJA – Wiosenno-zielony makaron

kolorowy makaron wstążki, Marchew, Kalarepa, Pesto bazyliowe


Piątek

ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym

Płatki owsiane, Wiórki kokosowe , Nasiona słonecznika, Orzechy laskowe, Miód, Cynamon, Stopione masło, Płatki migdałowe, Jogurt naturalny gęsty, Banan, Maliny, owoce sezonwe

II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym

Filet w kurczaka, Sos słodko-kwaśny, Pomidorki koktajlowe, Szpinak, Pieprz biały

OBIAD – Sandacz z suszonymi pomidorami, mozzarellą i dzikim ryżem

Sandacz surowy Brokuły, Pomidory, suszone, Oliwki w puszce, Ser mozzarella, półtłusty Oliwa z pomidorów, Jogurt naturalny 2%, Mąka pszenna, Pieprz czarny mielony, Sól Bazylia świeża, Ryż dziki

PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim

Makaron chiński, Kiełki soi, Sos sojowy, Wędlina wędzona z indyka

KOLACJA – Tagiatelle z cukinii z orzeszkami pini

Cukinia, Oliwa z oliwek, Orzeszki pini, Ocet balsamiczny , Tymianek, Sól


Sobota

ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z twarożkiem i bananami

Jajko 50g, Proszek do pieczenia, Jogurt naturalny gęsty, Cukier trzcinowy, Sól, Ser biały chudy, Miód akacjowy, Cynamon, Banan

II ŚNIADANIE – Krokiet francuski z kurczakiem, otrębami i czerwonym pesto

Mielone mięso z kurczaka, Cebula, Ząbek czosnku, Pesto czerwone, Otręby owsiane, Ciasto francuskie, Olej rzepakowy, Sezam Pieprz, Kolendra, Sól ziołowa

OBIAD – Indyk z bakłażanem i morelami z pełnoziarnistym makaronem

Indyk, filet, Bakłażan, Morela suszona, Cebula, Olej rzepakowy uniwersalny, Sól, Pieprz czarny mielony, Przyprawa kurkuma, Skórka z cytryny, Makaron pełnoziarnisty

PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem

Bulion warzywny, Ziemniaki, Dynia, Wanilia, Cebula, Masło, Pieprz biały, Sól, Ser kremowy bez tłuszczu, Sezam, nasiona

KOLACJA – Ziołowa sałatka ze świeżych warzyw z kuskusem i kozim serem

Kaszka kuskus, Cukinia, Ogórek , Pieczarka surowa, Pomidor, Cebula, Ser kozi półtłusty, Zioła prowansalskie, Tymianek świeży, Bazylia świeża, Pieprz czarny świeżo mielony, Sól morska, Ocet winny


Niedziela

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pastą łososiową

Jaja, Łosoś wędzony, Awokado, Pieczywo pumpernikiel, Gęsty jogurt naturalny, Pomidorki koktajlowe, Cytryna, Sól, Pieprz, Lubczyk

II ŚNIADANIE – Sałatka z pomarańczy i rabarbaru

Pomarańcz, Rabarbar, Kandyzowana cytryna, Jogurt naturalny, Cukier trzcinowy, Woda, Cynamon

OBIAD – Ravioli z brokułami

Ravioli z farszem mięsnym, Ser pleśniowy typu Bavaria bluee, Seler naciowy, Posiekane orzechy włoskie, Brokuł gotowany, Czosnek, Kwaśna śmietana 18%, Sól, Pieprz

PODWIECZOREK – Sałatka z surowym kalafiorem i pomidorem i jajkiem

Kalafior, Pomidor, Ogórek, Jajko, Jogurt naturalny, Koperek, Sól ziołowa

KOLACJA – Polędwiczki wołowe ze szparagami

Zielone szparagi, Polędwiczka wołowa, Ser cheddar, Oliwa, Rzodkiewka, Koperek, Szczypiorek, Kefir gesty, Sól ziołowa, Pieprz