Poniedzialek

ŚNIADANIE – Wiosenna jajecznica

Olej rzepakowy uniwersalny , Płatki owsiane , Cukinia , Pomidor , Szczypiorek , Jaja ,Sól ziołowa , pieprz ziołowy

II ŚNIADANIE – Bananowy budyń z malinami

Mleko 1,5% tłuszczu , Banan , Skrobia ziemniaczana , Miód , Maliny

OBIAD – Kasza bulgur z warzywami w sałatce

Kasza bulgur ,Cebula ,Ogórek ,Pomidor , Sok cytryny ,Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz, Mięta

PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą

Sałata lodowa ,, Rudola ,Pieczarka surowa ,Ser mozzarella, półtłusty , Czosnek ,Olej rzepakowy uniwersalny ,Ocet balsamiczny , Sól, Pieprz czarny mielony , Farfalle (makaron pełnoziarnisty)

KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami

Szpinak świeży , Buraki , Jabłka ,Ocet balsamiczny , Olej winogronowy , Płatki migdałowe


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado

Sałata lodowa , Tuńczyk w wodzie , Awokado , Sok z cytryny , Cebula czerwona , Jogurt naturalny 2% , Czosnek ,Pieprz czarny mielony , Sól , Kasza gryczana niepalona

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan ,Truskawki , Otręby pszenne , Ser kremowy bez tłuszczu

OBIAD – pomidory zapiekane z mozzarellą

Pomidory , Sera mozarella , Oliwa z oliwek ,Kapary , Ryż jaśminowy ,Curry

PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello

Ser twarogowy półtłusty ,Jogurt naturalny , Wiórki kokosowe ,Zarodki pszenne

KOLACJA – Jabłkowa sałatka z fasolą, cukinią i awokado

Cukinia zielona , Fasola konserwowa czerwona , Awokado , Ogórek ,Jogurt naturalny , Przyprawa pieprz czarny , Jabłko


 

Środa

ŚNIADANIE – Rukola z twarogiem, truskawkami i słonecznikiem z razowymi tostami

Sałata rudola , Truskawki , Słonecznik, nasiona , Ser twarogowy chudy ,Oliwa z oliwek ,Ocet balsamiczny , Chleb żytni pełnoziarnisty

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek ,Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony

OBIAD – Szaszłyk z kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami po włosku

Filet z kurczaka , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny ,Przyprawa oregano ,Sól , Pieprz czarny mielony , Kasza gryczana , Warzywa wiosenne mrożone , Przyprawa włoska

PODWIECZOREK –Krem z selera naciowego

Seler naciowy , Ziemniaki ,Cebula , Czosnek ,Natka pietruszki , Oliwa z oliwek ,Pieprz czarny mielony , Sól ,Ser kremowy bez tłuszczu , Chleb chrupki żytni

KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką

Roszponka ,Indyk, filet , Pomidor ,Oliwa z oliwek ,Sok z cytryny , Sól , Pieprz czarny mielony ,Papryka żółta ,Ogórek , Oliwki w puszce


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Jaglanka egzotyczna z mozzarellą

Sałata lodowa ,Mango , Sok z cytryny , Ananas , Rzodkiewka ,Ser mozzarella, półtłusty , Pieprz kolorowy świeżo mielony , Kasza jaglana

II ŚNIADANIE – Figowa surówka

Grejpfrut , Pomarańcz , Mango , Figi ,Ananas ,Sok z limonki ,Suszone czarne porzeczki

OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami

Mięso mielone z indyka , Cebula , Białko jaja , Bułka grahamka ,Sól , Pieprz czarny mielony , Przyprawa majeranek , Marchew , Pietruszka, korzeń ,Oliwa z oliwek ,Koper ,Przyprawa „Jarzynka” , Przyprawa pieprz czarny , Jogurt naturalny , Ziemniaki

PODWIECZOREK – Papryka faszerowana pomidorowym twarożkiem z szynką

Szynka z indyka , Papryka czerwona , Pomidor , Czosnek , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Sól , Pieprz czarny mielony , Ser twarogowy chudy , Otręby pszenne

KOLACJA – Ziołowe grzyby z mozarellą

Pieczarki , Oliwa z oliwek ,Migdały ,Mozarella ,Natka pietruszki , Koperek , Pieprz ziołowy


 

Piątek

ŚNIADANIE – Omlet warzywny

Jajko , Mleko 0,5% , Ser edam ,Cebula , Marchew , Pieczarki , Oliwa , Szczypiorek , Pierz biały

II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka , Cebula , Czosnek , Pesto bazyliowe , Otręby owsiane ,Ciasto francuskie , Olej rzepakowy ,Sezam ,Pieprz , Kolendra , Sól ziołowa

OBIAD – Tortilla pełna warzyw

Zielona papryka , Cebula , Pomidor , Ziemniaki , Oliwa z oliwek , Jajka , Sól ziołowa , Pieprz

PODWIECZOREK – Rukola z pomidorem w sosie musztardowo-jogurtowym z białym serkiem

Rukola , Pomidorki koktajlowe , Ser biały półtłusty , Jogurt naturalny , Krem z gorczycy

KOLACJA – Warzywa po azjatycku z panierowana soją

Pędy bambusa , Brokuł , Sezam ,Sos sojowy , Papryka czerwona , Groszek zielony , Pieprz ziołowy , Olej ryżowy , Soja nasiona


 

Sobota

ŚNIADANIE – Granola z jogurtem i owocami

Płatki owsiane , Wiórki kokosowe , Nasiona słonecznika , Orzechy laskowe , Miód , Cynamon , Stopione masło , Płatki migdałowe , Jogurt naturalny gęsty , Brzoskwinia , Kiwi

II ŚNIADANIE – Sałatka z brokułami

Jajko , Rzodkiewka , Brokuł , Jogurt naturalny typ grecki , Sól , Pieprz , Koperek , Czosnek mielony , Pieczywo pumpernikiel

OBIAD – Łosoś w białym winie

Dzwonko łososia , Masło klarowane , Pieczarki , Białe wino wytrawne , Ziemniaki młode , Sól ziołowa

PODWIECZOREK – Sałatka twarożkowa

Seler naciowy , Pomidor , Półtłusty twarożek , Jogurt naturalny , Ocet winny , Pieprz ziołowy

KOLACJA – Karaś w migdałach

Karaś dzwonko , Płatki migdałowe , Mąka pszenna , Jajo , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i malinami

Biszkopty , Maliny ,Ricotta ,Sok pomarańczowy

II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym

Pomidor , Ser wiejski , Jogurt naturalny typ grecki , Świeża bazylia , Pieprz ziołowy

OBIAD – Kuskus z indykiem

Filet z indyka , Kasza kuskus ,Bukiet jarzyn ,Oliwa z oliwek ,Curry , Sos sojowy

PODWIECZOREK – Łosoś wędzony z sosem musztardowym

Łosoś wędzony , Sałata lodowa , Musztarda francuska , Jogurt naturalny

KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym

Sałata rzymska zielona , Ogórek , Pomidor ,Papryka czerwona , Ser żółty gouda ,Jajko gotowane , Jogurt naturalny grecki ,Majonez light ,Bazylia suszona , Czosnek suszony