Poniedziałek

ŚNIADANIE – Słoneczny twarożek

Brzoskwinia , Ser twarogowy chudy , Jogurt naturalny gęsty , Płatki owsiane , Sok pomarańczowy

II ŚNIADANIE – Krem brokułowo – cukiniowy

Brokuł , Ziemniak , Cukinia , Bulion warzywny , Tymianek , Biały pieprz

OBIAD – Tuńczyk na sposób nicejski

Fasolka szparagowa , Oliwa z oliwek , Filet świeży z tuńczyka , Papryka czerwona , Pomidorki cherry , Oliwki czarne , Ocet balsamiczny , Kolendra , Natka pietruszki

PODWIECZOREK – Galaretka z czerwonych owoców

Mieszanka kompotowa , Herbatniki , Żelatyna ,Cukier brązowy

KOLACJA – Szaszłyki z kurczakiem na słodko

Ananas świeży , Kurczak , Pieczarki , Słodka papryka


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Jabłkowa fantazja z musli

Serek homogenizowany , Musli owocowe , Jabłko , Mięta

II ŚNIADANIE – Krewetki w sosie majonezowo-jogurtowym na sałacie lodowej

Sałata lodowa , Sok z cytryny , Jogurt typ grecki , Majonez light , Krewetki koktajlowe , Papryka czerwona

OBIAD – Teryna z pora z sosem buraczanym

Por , Masło klarowane , Fenkuł , Jajko , Bułka , Śmietana 12% , Burak , Serek homogenizowany , Oliwa z oliwek , Szczypiorek

PODWIECZOREK – Cukinie faszerowane kozim serem

Cukinia , Twarożek kozi chudy , Papryka w proszku , Sól

KOLACJA – Sałatka z wołowiną

Makaron ryżowy , Czerwona papryka , Imbir korzeń , Bazylia , Rumsztyk wołowy , Cukinia , Ocet ryżowy , Sos sojowy , Biały pierz , Kolendra


 

Środa

ŚNIADANIE – Tarta warzywna

Zielona papryka , Czerwona papryka , Czosnek, Marchew , Cukinia , Szczypiorek , Natka pietruszka , Polędwica drobiowa , Kruche ciasto , Oliwa z oliwek , Jajko , Mleko , Czerwona papryka , Sól , Pieprz

II ŚNIADANIE – Koktajl kokosowo-pomarańczowy

Pomarańcza , Mleko kokosowe , Imbir

OBIAD – Ryba grillowana z liczi i miodem

Filet z białej ryby , Olej sezamowy , Miód , Liczi , Sos sojowy , Kolendra , Sól , Pieprz , Ryż brązowy

PODWIECZOREK – Łosoś wędzony z sosem paprykowym

Łosoś wędzony , Roszponka , Papryka marynowana , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny

KOLACJA –Gaspacho

Pomidory , Ogórek , Cebula czerwona , Papryka czerwona , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Bulion drobiowy


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Truskawkowa kasza jaglana

Kasza jaglana , Truskawki , Skrobia ziemniaczana

II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym

Filet w kurczaka , Sos słodko-kwaśny , Pomidorki koktajlowe , Szpinak , Pieprz biały

OBIAD – Makaron spaghetti z owocami morza

Makaron spaghetti pełnoziarnisty , Mieszanka owoców morza (krewetki, małże, kalmary) , Pomidory z puszki , Cebula , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Oregano , Bazylia

PODWIECZOREK – Krem z brokułów i grochu z grzankami

Groch , Bulion drobiowy , Bała część pora , Brokuł , Grzanki ziołowe , Oregano , Sól

KOLACJA – Faszerowany bakłażan

Bakłażan , Świeży szpinak , Pomidory suszone w oleju ,Mozzarella , Quinoa , Sól, Pieprz , Czosnek


 

Piątek

ŚNIADANIE – Ryż z mlekiem sojowym w wiśniami

Ryż krótko ziarnisty , Mleko sojowe , Stewia sproszkowana , Konfitura wiśniowa , Wanilia , Cynamon

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

Papier ryżowy , Marchew , Ogórek , Melon gruszkowy , Sos sojowy , Sok z limonki , Bazylia , Mięta

OBIAD – Filet z soli z pieczarkami

Filet z soli , Pieczarki , Kasza pęczak , Oliwa z oliwek , Siekany szczypiorek , Koperek , Kolendra , Majeranek , Sól

PODWIECZOREK – Serek tofu z ogórkiem i czosnkiem

Ser tofu , Ogórek , Czosnek , Oliwa z oliwek

KOLACJA – Zupa szpinakowa

Szpinak liście , Ziemniak , Bulion drobiowy , Śmietana 18% , Sól , Pieprz


 

Sobota

ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym

Płatki owsiane , Wiórki kokosowe , Nasiona słonecznika , Orzechy laskowe , Miód , Cynamon , Stopione masło , Płatki migdałowe , Jogurt naturalny gęsty , Banan , Maliny

II ŚNIADANIE – Dip ze szczypiorku na grzance

Pieczywo tostowe pełnoziarniste , Polędwica drobiowa , Chudy ser twarogowy , Szczypiorek , Sól , Pieprz , Papryka żółta , Papryka zielona , Papryka czerwona

OBIAD – Truskawkowe knedle

Ziemniaki , Jajko , Skrobia ziemniaczana , Mąka ryżowa , Sól , Truskawki

PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem

Mix sałat , Pierś z kurczaka , Serek camembert , Orzechy włoskie , Miód , Musztarda , Ocet winny , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Papryka , Czosnek , Zioła prowansalskie

KOLACJA- Sardynki zapiekane z serem ricotta

Pomidor , Cukinia , Bakłażan , Czosnek , Szczypiorek , Olej rzepakowy , Sardynki filet


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy

Jajka , Mleko 2%tł , Pieczarki , Olej rzepakowy , Otręby pszenne ,Papryka czerwona , Papryka zielona , Papryka żółta , Pieprz ziołowy

II ŚNIADANIE – Grzanki z pastą z pstrąga

Chleb tostowy , Pstrąg wędzony , Oliwa z oliwek , Pieprz ziołowy

OBIAD – Tarta szpinakowa z kurczakiem i fetą

Mąka pszenna pełnoziarnista , Jajko , Sól , Gęsty chudy jogurt naturalny , Proszek do pieczenia , Oliwa , Świeży szpinak , Ser feta , Kurczak filet , Czosnek , Sól , Pieprz

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Mieszanka sałat , Pomidor , Ogórek , Papryka (czerwona, żółta, zielona) , Tuńczyk w wodzie , Jogurt naturalny , Zioła prowansalskie , Pieprz biały

KOLACJA – Kurczak nadziewany

Filet z kurczaka , Szpinak , Papryka żółta , Papryka zielona , Papryka czerwona , Cebula , Ser cheddar , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Natka pietruszki