1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Bagietki w czterech smakach
Bagietka 140g, Masło 30g, Czosnek 10g, Ser żółty 40g, Papryka czerwona 120g, Kurczak filet 100g, Pieczarki 100g, Oliwa 10g
II ŚNIADANIE – Gofry z konfitura pomarańczową
Mąka pszenna 50g, Mleko 50ml, Jajo 50g,Olej rzepakowy 5g, Proszek do pieczenia 5g, Cukier 5g,Sól 2g, Konfitura pomarańczowa 30g
OBIAD – Zrazy wieprzowe nadziewane ogórkiem i szynka z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórka
Schab wieprzowy 200g, Szynka drobiowa 50g, Ogórek kiszony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Mąka żytnia 15g, Ziemniaki 200g, Ogórek 200g, Śmietana 12% 20g, Sól 3g, Pieprz 3g
PODWIECZOREK – Galaretka z kurczaka
Filet z kurczaka 100g, Włoszczyzna paski(bez kapusty) 120g, Groszek konserwowy 10g, Jajko 50g, Ziele angielskie 2g, Liść laurowy 2g, Czosnek 10g, Pieprz 3g, Sól 2g, Żelatyna 5g
KOLACJA – Tajska zupa
Bulion warzywny 250g, Mleczko kokosowe 200g, Cebula 30g, Czosnek 10g, Papryczka chili 15g,Imbir 2g, Kurkuma 2g, Kmin rzymski 2g, Kolendra 2g, Chili 2g, Zielonej pasty curry 10g, Sok z limonki 30g, Brązowy cukier 5g, Filet z kurczaka 200g, Śmietana 12 % 15g, Makaron ryżowy 50g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Kasza gryczana niepalona z owocami
Kasza gryczana 100g, Ser biały półtłusty 50g, Jabłko 170g, Gruszka 150g, Rodzynki 30g, Morele suszone 30g, Figi suszone 25g, Miód 10g
II ŚNIADANIE – Paluszki rybne z sosem orientalnym
Sos orientalny 50g, Paluszki rybne 100g
OBIAD – Pierogi razowe z mięsem
Mąka razowa 200g, Guma guar 5g, Sól 2g, Filet z kurczaka 250g, Cebula 50g, Olej rzepakowy 10g, Świeży majeranek 2g, Tymianek 2g, Rozmaryn 2g, Pieprz 2g, Sól 2g
PODWIECZOREK – Pomidory nadziewane mozarella i szynką
Mozarella 90g, Pomidory 220g, Szynka drobiowa 60g, Sól ziołowa 2g, Oregano 2g
KOLACJA – Panierowany ser camembert z żurawiną
Camembert 120g, Bułka tarta 30g, Olej rzepakowy 10g, Jajo 50g, Konfitura z żurawiny 30g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami, bazylia i polędwica wieprzową
Jajka 100g, Oliwa z oliwek 10g, Polędwica sopocka 60g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g
II ŚANIDANIE – Sałatka z serem pleśniowym
Mix sałat 50g, Pomidorki koktajlowe 65g, Ogórek 100g, Papryka 60g, Cebula 50g, Ser pleśniowy niebieski 40g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g
OBIAD – Grillowany Filet z indyka z pesto, kaszą bulgur i brokułem
Kasza bulgur 100g, Filet z indyka 250g, Przyprawa gyros 10g, Pesto bazyliowe 40, Oliwa z oliwek 10g, Sok z limonki 10g, Brokuł 150g
PODWIECZOREK – Ciasteczka owsiane z żurawiną
Płatki owsiane górskie 50g, Masło 10g, Żurawina 10g, Zarodki pszenne 30g, Miód 10g, Proszek do pieczenia 5g
KOLACJA – Risotto z kurczakiem
Ryż brązowy 100g, Kurczak 120g, Brokuły 100g, Marchew 100g, Pietruszka100g, Cukinia 80g, Sezam czarny, 20g, Oliwa z oliwek 10g, Curry 5g, Sól 2g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Bułki grahamki nadziewane pastą z soczewicy
Bułki graham 200g, Soczewica biała 60g, Oliwa z oliwek 10g, Natka pietruszki 10g, Sól 3g
II ŚNIADANIE – Pożywny nektar bananowy
Nektar bananowy 400g, Truskawki 100g, Zarodki pszenne 40g
OBIAD – Grillowany pstrąg z masłem czosnkowym, surówką z kiełków lucerny i makaronem razowym
Pstrąg 250g, Masło 15g, Czosnek 10g, Kiełki lucerny 60g, Jogurt typ grecki 30g, Makaron razowy kokardki 100g, Sok z cytryny 10g, Sól 3g, Pieprz 3g
PODWIECZOREK – Sałatka białkowa
Pieczarki marynowane 50g, Jaja 150g, Ogórki kiszone 45g, Jogurt naturalny grecki 10g, Musztarda francuska 10g, Pieprz ziołowy 2g
KOLACJA – Szaszłyki z kurczaka, krewetek i ananasa z sosem tysiąca wysp
Krewetki 200g, Kurczak 200g, Ananas świeży 250g, Papryka 150g, Majonez 10g, Keczup pikantny 10g, Przyprawa do grilla 5g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Płatki wielozbożowe z kremem orzechowym i jogurtem
Płatki wielozbożowe 80g, Rodzynki 30g, Orzechy fistaszkowe 50g, Jogurt typ grecki 150g
II ŚNIADANIE – Mięsne Torellini
Tortelini z mięsem 50g, Brokuły 120g, Pomidory 100g, Ogórek 120g, Majonez light 10g, Koperek 15g, Pieprz biały 3g
OBIAD – Boeuf Strogonow
Mięso wołowe 250g, Pieczarki 200g, Cebula 100g, Papryka 120g, Ogórek kiszony 70g, Przecier pomidorowy 20g, Śmietana 12% 50g, Mąka pszenna 10g, Kasza gryczana 50g, Sól 3g, Pieprz 3g, Olej rzepakowy 10g
PODWIECZOREK – Sałatka cytrusowa na serku mascorpone
Serek mascorpone 50g, Pomarańcz 100g, Mandarynka 200g, Grejpfrut 150g, Kiwi 50g, Pomelo 100g
KOLACJA – Ciabata z tuńczykiem i jajkiem
Bułka ciabata 160g, Tuńczyk z puszki 80g, Jajko 100g, Oliwki zielone 10g, Majonez light 10g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Jajecznica z pieczarkami i bekonem
Jajka 250g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczarki 70g, Boczek 50g, Pieczywo razowe 35g, Sól ziołowa 3g
II ŚANIADANIE – Ser feta z brokułami i migdałami
Ser feta 60g, Brokuły 200g, Migdały płatki 30g, Sól 2g, Pieprz 2g
OBIAD – Zawijane kotlety myśliwskie z puree ziemniaczanym i sałatka pomidorową
Filet z indyka 250g, Cebula 100g, Śliwki suszone 50g, Ogórek konserwowy 60g, Wędzony filet z indyka 50g, Wino wytrawne 100g, Musztarda 20g, Słodka papryka w proszku 10g, Sos sojowy 10ml, Pieprz ziołowy 2g, Sól ziołowa 2g, Ziemniaki 350g, Masło 10g, Cebula prażona 15g, Pomidory 150g, Cebula dymka 30g
PODWIECZOREK – Śledzie pod pierzynką
Filet śledziowy 70g, Cebula 50g, Marchewka 70g, Ziemniak 85g, Jogurt naturalny 150g, Pieprz czarny 2g, Mleko 20g, Jajko 50g, Sok z cytryny 10g
KOLACJA- Pizza ze szpinakiem i gootanym kurczakiem
Szpinak rozdrobniony 150g, Oliwa z oliwek 10g, Czosnek 10g, Kurczak gotowany 70g, Mąka razowa 25g, Mąka pszenna 25g, Drożdże 6g, Sól 5g, Parmezan 10g, Woda
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Ryż na mleku z czarną porzeczką
Ryż krótko ziarnisty 150g, Mleko 200g, Dżem porzeczkowy niskosłodzony 45g
II ŚNIADANIE – Zupa krem z soczewicy z grzankami ziołowymi
Czerwona soczewica 100g, Pomidory100g, Cukier 5g, Ocet balsamiczny 10g, Cebula 60g, Czosnek 10g, Kwaśna śmietana 10g, Oliwa 10g, Grzanki ziołowe 20g, Kostka rosołowa wegetariańska 1szt
OBIAD – Rolada drobiowa po florencku
Pierś z kurczaka 300g, Bułka tarta 50g, Szpinak 150g, Czosnek 20g, Ser twarogowy 150g, Jajko 50g, Ryż brązowy 100g
PODWIECZOREK – Mus z mango
Brzoskwinia 100g, Mango 100g, Jogurt naturalny 200g, Cukier puder 5g, Żelatyna 5g, Sok z limonki 10g, Mięta 3g
KOLACJA – Fasolka po bretońsku
Fasola jaś z puszki 150g, Wędzonka z kurczaka 50g, Cebula 50g, Papryka czerwona 80g, Papryczka chilii 30g, Czosnek 10g, Przecier pomidorowy 10g, Margaryna niskotłuszczowa 10g,Majeranek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Bulion warzywny 250g