1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Bagietki w czterech smakach

Bagietka 140g, Masło 30g, Czosnek 10g, Ser żółty 40g, Papryka czerwona 120g, Kurczak filet 100g, Pieczarki 100g, Oliwa 10g

II ŚNIADANIE – Gofry z konfitura pomarańczową

Mąka pszenna 50g, Mleko 50ml, Jajo 50g,Olej rzepakowy 5g, Proszek do pieczenia 5g, Cukier 5g,Sól 2g, Konfitura pomarańczowa 30g

OBIAD – Zrazy wieprzowe nadziewane ogórkiem i szynka z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórka

Schab wieprzowy 200g, Szynka drobiowa 50g, Ogórek kiszony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Mąka żytnia 15g, Ziemniaki 200g, Ogórek 200g, Śmietana 12% 20g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Galaretka z kurczaka

Filet z kurczaka 100g, Włoszczyzna paski(bez kapusty) 120g, Groszek konserwowy 10g,  Jajko 50g, Ziele angielskie 2g, Liść laurowy 2g, Czosnek 10g, Pieprz 3g, Sól 2g, Żelatyna 5g

KOLACJATajska zupa

Bulion warzywny 250g, Mleczko kokosowe 200g, Cebula 30g, Czosnek 10g, Papryczka chili 15g,Imbir 2g, Kurkuma 2g, Kmin rzymski 2g, Kolendra 2g, Chili 2g, Zielonej pasty curry 10g, Sok z limonki 30g, Brązowy cukier 5g, Filet z kurczaka 200g, Śmietana 12 % 15g, Makaron ryżowy 50g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Kasza gryczana niepalona z owocami

Kasza gryczana 100g, Ser biały półtłusty 50g, Jabłko 170g, Gruszka 150g, Rodzynki 30g, Morele suszone 30g, Figi suszone 25g, Miód 10g

II ŚNIADANIE – Paluszki rybne z sosem orientalnym

Sos orientalny 50g, Paluszki rybne 100g

OBIAD – Pierogi razowe z mięsem

Mąka razowa 200g, Guma guar 5g, Sól 2g, Filet z kurczaka 250g, Cebula 50g, Olej rzepakowy 10g, Świeży majeranek 2g, Tymianek 2g, Rozmaryn 2g, Pieprz 2g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Pomidory nadziewane mozarella i szynką

Mozarella 90g, Pomidory 220g, Szynka drobiowa 60g, Sól ziołowa 2g, Oregano 2g

KOLACJA –  Panierowany ser camembert z żurawiną

Camembert 120g, Bułka tarta 30g, Olej rzepakowy 10g, Jajo 50g, Konfitura z żurawiny 30g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami, bazylia i polędwica wieprzową

Jajka 100g, Oliwa z oliwek 10g, Polędwica sopocka 60g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g

II ŚANIDANIE – Sałatka z serem pleśniowym

Mix sałat 50g, Pomidorki koktajlowe 65g, Ogórek 100g, Papryka 60g, Cebula 50g, Ser pleśniowy niebieski 40g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g

OBIAD – Grillowany Filet z indyka z pesto, kaszą bulgur i brokułem

Kasza bulgur 100g, Filet z indyka 250g, Przyprawa gyros 10g, Pesto bazyliowe 40, Oliwa z oliwek 10g, Sok z limonki 10g, Brokuł 150g

PODWIECZOREK – Ciasteczka owsiane z żurawiną

Płatki owsiane górskie 50g, Masło 10g, Żurawina 10g, Zarodki pszenne 30g, Miód 10g, Proszek do pieczenia 5g

KOLACJA – Risotto z kurczakiem

Ryż brązowy 100g, Kurczak 120g, Brokuły 100g, Marchew 100g, Pietruszka100g, Cukinia 80g, Sezam czarny, 20g, Oliwa z oliwek 10g, Curry 5g, Sól 2g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Bułki grahamki nadziewane pastą z soczewicy

Bułki graham 200g, Soczewica biała 60g, Oliwa z oliwek 10g, Natka pietruszki 10g, Sól 3g

II ŚNIADANIE – Pożywny nektar bananowy

Nektar bananowy 400g, Truskawki 100g, Zarodki pszenne 40g

OBIAD – Grillowany pstrąg z masłem czosnkowym, surówką z kiełków lucerny i makaronem razowym

 Pstrąg 250g, Masło 15g, Czosnek 10g, Kiełki lucerny 60g, Jogurt typ grecki 30g, Makaron razowy kokardki 100g, Sok z cytryny 10g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Sałatka białkowa

Pieczarki marynowane 50g, Jaja 150g, Ogórki kiszone 45g, Jogurt naturalny grecki 10g, Musztarda francuska 10g, Pieprz ziołowy 2g

KOLACJA – Szaszłyki z kurczaka, krewetek i ananasa z sosem tysiąca wysp

Krewetki 200g, Kurczak 200g, Ananas świeży 250g, Papryka 150g, Majonez 10g, Keczup pikantny 10g, Przyprawa do grilla 5g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Płatki wielozbożowe z kremem orzechowym i jogurtem

Płatki wielozbożowe 80g, Rodzynki 30g, Orzechy fistaszkowe 50g, Jogurt typ grecki 150g

II ŚNIADANIEMięsne Torellini

Tortelini z mięsem 50g, Brokuły 120g, Pomidory 100g, Ogórek 120g, Majonez light 10g, Koperek 15g, Pieprz biały 3g

OBIAD – Boeuf Strogonow

Mięso wołowe 250g, Pieczarki 200g, Cebula 100g, Papryka 120g, Ogórek kiszony 70g, Przecier pomidorowy 20g, Śmietana 12% 50g, Mąka pszenna 10g, Kasza gryczana 50g, Sól 3g, Pieprz 3g, Olej rzepakowy 10g

PODWIECZOREK – Sałatka cytrusowa na serku mascorpone

Serek mascorpone 50g, Pomarańcz 100g, Mandarynka 200g, Grejpfrut 150g, Kiwi 50g, Pomelo 100g

KOLACJA – Ciabata z tuńczykiem i jajkiem

Bułka ciabata 160g, Tuńczyk z puszki 80g, Jajko 100g, Oliwki zielone 10g, Majonez light 10g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Jajecznica z pieczarkami i bekonem

Jajka 250g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczarki 70g, Boczek 50g, Pieczywo razowe 35g, Sól ziołowa 3g

II ŚANIADANIESer feta z brokułami i migdałami

Ser feta 60g, Brokuły 200g, Migdały płatki 30g, Sól 2g, Pieprz 2g

OBIAD – Zawijane kotlety myśliwskie z puree ziemniaczanym i sałatka pomidorową

Filet z indyka 250g, Cebula 100g, Śliwki suszone 50g, Ogórek konserwowy 60g,  Wędzony filet z indyka 50g, Wino wytrawne 100g, Musztarda 20g, Słodka papryka w proszku 10g, Sos sojowy 10ml, Pieprz ziołowy 2g, Sól ziołowa 2g, Ziemniaki 350g, Masło 10g, Cebula prażona 15g, Pomidory 150g, Cebula dymka 30g

PODWIECZOREK – Śledzie pod pierzynką

Filet śledziowy 70g, Cebula 50g, Marchewka 70g, Ziemniak 85g, Jogurt naturalny 150g, Pieprz czarny 2g, Mleko 20g, Jajko 50g, Sok z cytryny 10g

KOLACJA- Pizza ze szpinakiem i gootanym kurczakiem

Szpinak rozdrobniony 150g, Oliwa z oliwek 10g, Czosnek 10g, Kurczak gotowany 70g, Mąka razowa 25g, Mąka pszenna 25g, Drożdże 6g, Sól 5g, Parmezan 10g, Woda


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Ryż na mleku z czarną porzeczką

Ryż krótko ziarnisty 150g, Mleko 200g, Dżem porzeczkowy niskosłodzony 45g

II ŚNIADANIEZupa krem z soczewicy z grzankami ziołowymi

Czerwona soczewica 100g, Pomidory100g, Cukier 5g, Ocet balsamiczny 10g, Cebula 60g, Czosnek 10g, Kwaśna śmietana 10g, Oliwa 10g, Grzanki ziołowe 20g, Kostka rosołowa wegetariańska 1szt

OBIADRolada drobiowa po florencku

Pierś z kurczaka 300g, Bułka tarta 50g, Szpinak 150g, Czosnek 20g, Ser twarogowy 150g, Jajko 50g, Ryż brązowy 100g

PODWIECZOREK – Mus z mango

Brzoskwinia 100g, Mango 100g, Jogurt naturalny 200g, Cukier puder 5g, Żelatyna 5g, Sok z limonki 10g, Mięta 3g

KOLACJA – Fasolka po bretońsku

Fasola jaś  z puszki 150g, Wędzonka z kurczaka 50g, Cebula 50g, Papryka czerwona 80g, Papryczka chilii 30g, Czosnek 10g, Przecier pomidorowy 10g, Margaryna niskotłuszczowa 10g,Majeranek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Bulion warzywny 250g