Poniedziałek

ŚNIADANIE – Owsiane placuszki z jabłkami i pomarańczami z cynamonem

Płatki owsiane 80g, Len nasiona 5g, Mąka pszenna, typ 1850 20g, Mleko 0,5% tłuszczu 220g, Jajo 100g, Jabłko 120g, Rodzynki, suszone 10g, Miód 10g, Oliwa z oliwek 5g, Proszek do pieczenia 2g, Przyprawa do piernika 2g, Przyprawa cynamon 2g, Pomarańcza 150g

II ŚANIDANIE – Sałatka owocowa z basmati z cynamonowym sosem i liśćmi mięty

Ananas 80g, Morela 40g, Banan 200g, Pomarańcza 150g, Maliny 60g, Winogrona ciemne 40g, Miód 5g, Przyprawa cynamon 2g, Mięta świeża 3g, Jogurt naturalny 2% 150g, Ryż basmati 30g

OBIAD – Penne w sosie z kukurydzą i indykiem

Makaron razowy penne 70g, Pomidory w puszce, krojone 200g, Kukurydza konserwowa 45g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Ser mozzarella light 40g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa oregano 3g, Przyprawa bazylia 3g, Indyk, filet 150g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g

PODWIECZOREK – Tarta z łososiem i brokułami

Mąką pełnoziarnista 20g, Płatki owsiane 10g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 20g, Brokuły 80g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g, Czosnek niedźwiedzi 10g

KOLACJA – Pieczarki nadziewane serem i warzywami

Pieczarki  200g, Ser cheddar 80g Włoszczyzna mrożona  500g Oliwa z oliwek 20 ml, Curry 5g


Wtorek

ŚNIADANIE –  Omlet z jabłkiem w sosie jagodowym

Jajo 200g, Białko jaja 30g, Jabłko 160g, Mleko 1,5% tłuszczu 50g, Mąka żytnia 50g, Masło 5g , Miód 12g, Jogurt naturalny 2% 100g, Jagody 80g

II ŚNIADANIE – Brzoskwinie nadziewane serkiem wiejskim z posypka z orzechów włoskich

Brzoskwinie 200g, Serek wiejski 100g, Orzechy włoskie 20g

OBIAD – Filet z kurczaka z żurawiną na brązowym ryżu, surówka

Kurczak, filet 150g, Przyprawa do drobiu 3g, Cebula 25g, Żurawina suszona 20g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa papryka słodka 2g, Przyprawa cynamon 2g, Przyprawa chili 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Natka pietruszki 5g, Ryż brązowy 100g, Kapusta pekińska 150g, Kukurydza konserwowa 30g, Szczypiorek 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Jogurt naturalny 50g

PODWIECZOREK – Jajka sadzone z sałatką trójkolorową

Jajo 150g, Pomidor 200g, Papryka żółta 120g, Sałata lodowa 50g, Olej słonecznikowy 10g, Zioła prowansalskie 5 g, Ocet winny 10g

KOLACJA – Śródziemnomorski kurczak z warzywami i komosą ryżową

Kurczak, filet 120g, Cukinia 80g, Papryka żółta 60g, Papryka czerwona 60g, Oliwki zielone marynowane 10g, Cebula czerwona 25g, Czosnek 5g, Przyprawa bazylia 2g, Tymianek świeży 3g, Przyprawa oregano 2g, Sól morska 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Oliwa z oliwek 10g, Komosa ryżowa 80g


Środa

ŚNIADANIE – Twarożek z awokado i syropem klonowym, sok owocowo-warzywny

Ser twarogowy chudy 150g, Jogurt naturalny 50g, Awokado 130g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Syrop klonowy 10g, Chleb graham 90g, Jabłko 220g, Marchew 50g, Seler korzeniowy 20g

II ŚNIADANIE – Makaron ryżowy w sałatce z czarnej fasoli

Makaron ryżowy 75g, Szynka z piersi kurczaka 60g, Fasola konserwowa czarna 100g, Pietruszka, liście 10g, Oliwa z oliwek 7g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Papryka żółta 75g

OBIAD – Wołowina z zieloną fasolką w pomidorach z kaszą gryczaną

Polędwica wołowa 170g, Fasolka szparagowa, mrożona 150g, Marchew 50g, Pomidor 200g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Przecier pomidorowy 5g, Przyprawa papryka słodka 2g, Zioła prowansalskie 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Kasza gryczana 100g

PODWIECZOREK – Grillowane burgery z kurczaka z sałatką z kaszy jęczmiennej

Filet z kurczaka mielony 90g, Białko jaja 30g, Otręby owsiane 15g, Mięta świeża 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Przyprawa papryka 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Natka pietruszki 5g, Pomidor 160g, Cebula czerwona 25g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Kasza jęczmienna 40g

KOLACJA – Bruschetta pełnoziarnista

Bagietka pełnoziarnista 140g, Czosnek 10g, Pomidor 350g, Oliwa z oliwek 20g, Bazylia 5g, Pieprz ziołowy 3g


Czwartek

ŚNIADANIE – Tosty z pastą z awokado i piersią z kurczaka + owoc

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 120g, Filet z kurczaka  150g, Pasta guacamole 90g, Pomarańcza owoc 500g

II ŚNIADANIE – Sojowa sałatka z jajkiem

Soja sucha 40g, Jajo 100g, Papryka czerwona 120g, Ogórki kiszone 150g, Jogurt naturalny 50g, Pieprz3 g, Sól 3g

OBIAD – Gnocchi z kurczakiem  i  fasolką szparagową

Fasolka szparagowa 400g, Gnocchi 250g, Oliwa z oliwek 20g, Filet z kurczaka 300g, Curry 5g, Sos sojowy 15g

PODWIECZOREK – Jabłka pieczone z sosem cynamonowym

Jabłka 350g, Jogurt naturalny 50g, Miód spadziowy 10g, Cynamon 5g, Gałka muszkatołowa 2 g

KOLACJA –  Cukinia faszerowana mięsem z kurczaka z dzikim ryżem

Cukinia 300g, Filet z kurczaka mielony 120g, Ser twarogowy półtłusty 40g, Pomidor 200g, Czosnek 10g, Cebula 50g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Natka pietruszki 6g, Zioła prowansalskie 3g, Ryż dziki 70g


Piątek

ŚNIADANIE – Tosty z łosiem

Łosoś wędzony 80g, Pieczywo tostowe pełnoziarniste 280g, Margaryna niskotłuszczowa 30g, Pomidor 70g, Rzodkiewka 30g, Jogurt naturalny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIE – Sałatka cytrusowa z serkiem homogenizowanym

Serek homogenizowany śmietankowy 50g, Pomarańcz 100g, Mandarynka  200g, Grejpfrut 150g, Kiwi 50g, Pomelo 100g, 21kcal

OBIAD – Pulpeciki w sosie paprykowym z kuskusem

Cebula 50g, Jajko 50g, Mięso mielone 250g, Płatki owsiane 30g, Papryka czerwona 200g, Pomidory z puszki 200g, Musztarda delikatesowa 10g, Olej rzepakowy 10g, Kasza kuskus50g, Zioła prowansalskie 6g, Sól 2g, Słodka papryka 10g

PODWIECZOREK – Tortilla z kurczakiem

Pełnoziarnista tortilla pszenna 200g, Kurczak filet 100g, Sałata zielona 20g, Śmietana 12% 10g, Czosnek sypki 5g, Papryka czerwona 30g, Kukurydza z puszki 20g

KOLACJA –  Sałatka z wołowiną i mozarellą

Mix sałat 250g, Olej rzepakowy 20g, Ocet jabłkowy 20g, Musztarda 10g, Miód płynny 10g, Polędwica wołowa 100g, Mozarella 150g, Pieczywo żytnie razowe 35g