Poniedziałek

ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z daktylami i wiórkami kokosowymi

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2% 500g, Wiórki koksowe 10g, Daktyle suszone 20g

II ŚNIADANIE – Tuńczyk duszony w pomidorach i papryce

Tuńczyk z wody 150g, Olej rzepakowy 10g, Pomidory 100g, Papryka 120g, Bazylia suszona 5g, Sól ziołowa 3g

OBIAD – Filet z kurczaka pieczony w sosie jogurtowo-musztardowym

Jogurt naturalny 2% 100g, Filet z kurczaka 300g, Oliwa z oliwek 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ziemniaki 300g, Miód pszczeli 40g, Koperek 5g

PODWIECZOREK – Twarożek z grzankami ziołowymi i kiełkami rzodkiewki

Grzanki ziołowe 30g, Ser twarogowy półtłusty 100g, Kiełki rzodkiewki 30g, Jogurt naturalny 10g, Pieprz ziołowy 2g

KOLACJA – Pikantne leczo z kiełbasą

Cukinia 200g, Bakłażan 100g, Papryka 120g, Chili papryka 20g, Cebula 50g, Pomidory 100g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Kiełbasa wieprzowa 80g, Kasza gryczana 100g, Kolendra 2g, Kurkuma 2g, Bazylia 2g, Oregano 2g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Jajecznica z kabanosami w cebulką i papryką

Jaja 200g, Kabanos wp.65g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g ,Chleb żytni pełnoziarnisty 50g, Cebula 60g, Papryka czerwona 50g, Sól ziołowa 3g

II ŚNIADANIE – Brzoskwinie nadziewane serkiem wiejskim z posypka z orzechów włoskich

Brzoskwinie 200g, Serek wiejski 100g, Orzechy włoskie 20g

OBIAD – Kuleczki gnocchi z krewetekami i fasolką szparagową

Fasolki szparagowej 400g, Gnocchi 250g, Oliwa z oliwek 20g, Krewetki 200g, Sos sojowy 15g

PODWIECZOREK – Sałatka owocowa z żurawiną

Jogurt naturalny typ grecki 50g, Płatki owsiane 20g, Grejpfrut czerwony 100g 3Gruszka 90g, Kiwi 50g, Pomarańcza 80g, Winogrona 30g, Żurawina suszona 20g

KOLACJA – Spaghetti z pieczarkami i kurczakiem

Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Pieczarki 100g, Cebula, 50g, Olej rzepakowy 10g, Czosnek 20g, Sos sojowy 10g, Kurczak filet 90g


 

Środa

ŚNIADANIE – Deser ryżowy migdałowo-bananowy

Mleko 2% 200g, Ryż biały 70g, Banan 100g, Migdały 25g, Miód pszczeli 10g, Czekolada deserowa 20g

II ŚNIADANIE – Pieczywo żytnie z orientalnym filetem z kurczaka

Ser typu „Feta” 40g, Filet kurczaka 90g, Chleb żytni pełnoziarnisty 70g, Ogórek 10g, Papryka czerwona 20g, Pomidor 25g, Curry 5g

OBIAD – Mięsne pulpeciki z kaszą pęczak w sosie pomidorowym

Mięso mielone wp-woł 300g, Cebula dymka 50g, Mąka 30g, Oliwa z oliwek 10 g, Kasza pęczak 100g, Pomidory z puszki 200g, Jajo 50g, Bazylia świeża 10g, Pieprz ziołowy 5g

PODWIECZOREK – Zupa krem z rzodkiewki z grzankami

Bulion warzywny 300g, Rzodkiewka z liśćmi 115g, Liście sałaty masłowej 20g, Ziemniak 30g, Czosnek 10g, Śmietana 12% 10g, Chleb pszenny 50g, Oliwa z oliwek 5g

KOLACJA – Ruloniki z szynki nadziewane twarożkiem z chrupkim chlebkiem

Ser twarogowy półtłusty 100g, Polędwica luksusowa 150g, Chleb chrupki 50g, Rzodkiewka 50g Szczypiorek 20g, Pieprz biały 2g, Sól 2g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Ciasto z zarodków pszennych z jabłkami

Jaja 100g, Mąka pszenna, 50g, Zarodki pszenne 50g, Jabłko 150g, Cukier 20g, Proszek do pieczenia 2g

II ŚNIADANIE – Sałatka z jajkiem i warzywami

Majonez light 15g, Jaja 75g, Groszek zielony 30g, Mix sałat zielonych 50g, Kukurydza z puszki 30g, Ogórek 35g, Papryka czerwona 40g

OBIAD – Wołowina z groszkiem i ananasem

Wołowina 360g, 50g cebula, Oliwa z oliwek 20g, Groszek zielony mrożony 150g, Ananas 150g, Bulion warzywny 125g, Śmietana 12% 100g, Pieczywo razowe 40g, Pieprz 2g, Curry 3g, Natka pietruszki 5g

PODWIECZOREK – Galaretka truskawkowa z herbatnikami i pomarańczami

Galaretka truskawkowa 100g, Pomarańcz 100g, Herbatniki 20g

KOLACJA – Sałatka z tuńczykiem

Jogurt naturalny 2% 30g, Ser, Gouda tłusty 50g, Jaja 50g, Tuńczyk w wodzie 70g, Chleb mieszany słonecznikowy 70g, Kukurydza z puszki 60g, Pierz ziołowy 2g, Sól ziołowa 2g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Omlet z jabłkiem w sosie jagodowym

Jajo 200g, Białko jaja 30g, Jabłko 160g, Mleko 1,5% tłuszczu 50g, Mąka żytnia 50g, Masło 5g , Miód 12g, Jogurt naturalny 2% 100g, Jagody 80g

II ŚNIADANIE – Sałatka z grillowaną piersią z kurczaka, gruszką i prażonymi orzechami włoskimi

Sałata lodowa 40g, Gruszka 120g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 50g, Musztarda Dijon 5g, Miód 5g, Orzechy włoskie 20g

OBIAD – Turbot w sosie marchewkowym z ziemniakami puree i surówką

Turbot 150g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Koper 6g, Jogurt naturalny 2% 40g, Mąka pszenna, typ 550 10g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Marchew 70g, Ziemniaki 390g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Masło 3g, Kapusta pekińska 100g, Pomidor 60g, Ogórek kiszony 50g, Papryka czerwona, konserwowa 40g, Cebula czerwona 25g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 5g, Koper 6g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g

PODWIECZOREK – Sałatka ziemniaczana

Ziemniaki 150g, Majonez lekki 30g, Cebula 50g, Ocet winny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz biały 3g, Sól 2g

KOLACJA- Łódki z cukinii nadziewane twarożkiem i szynką na ostro

Ser typu „Feta” 20g, Ser twarogowy półtłusty 30g, Szynka wiejska 30g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczywo tostowe 60g, Płatki owsiane 20g, Cukinia 200g, Pieprz Cayenne 3g


 

Sobota

ŚNIADANIE – Musli orzechowe z zarodkami i winogronami

Zarodki pszenne 50g, Płatki owsiane 40g, Jogurt naturalny 300g, Orzechy włoskie 10g, Winogrona ciemne 100g, Orzechy laskowe 10g, Miód wielokwiatowy 10g

II ŚNIADANIE – Koktajl o smaku czekoladowego awokado

Jogurt naturalny 2% 250g, Awokado 40g, Kakao w proszku 5g, Miód 10g, Banan 140g, Płatki owsiane 30g

OBIAD – Filet z kurczaka z żurawiną na brązowym ryżu, surówka

Kurczak, filet 150g, Przyprawa do drobiu 3g, Cebula 25g, Żurawina suszona 20g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa papryka słodka 2g, Przyprawa cynamon 2g, Przyprawa chili 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Natka pietruszki 5g, Ryż brązowy 100g, Kapusta pekińska 150g, Kukurydza konserwowa 30g, Szczypiorek 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Jogurt naturalny 50g

PODWIECZOREK – Lumache z wędzonym karmazynem, zielonym groszkiem i mango

Makaron kokardki pełnoziarnisty 50g, Groszek zielony mrożony 35g, Karmazyn, wędzony 90g, Natka pietruszki 6g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa chili 1g, Przyprawa oregano 3g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Mango 70g

KOLACJA – Naleśniki faszerowane mięsem mielonym

Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150ml, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Makaron razowy z twarogiem i owocami

Makaron razowy 100g, Ser twarogowy półtłusty 80g, Jogurt naturalny 75g, Miód 5g, Maliny 72g, Jagody 160g, Borówki 70g, Olej lniany 7g

II ŚNIADANIE – Tuńczykowa sałatka z ryżem i czerwonym grejpfrutem

Grejpfrut różowy 300g, Awokado 40g, Rukola 40g, Tuńczyk w wodzie 100g, Ocet winny biały 3g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż jaśminowy 45g

OBIAD – Chili con carne z ryżem

Ryż brązowy 100g, Polędwica wołowa 150g, Fasola konserwowa czerwona i czarna 100g, Pomidor 200g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa taco 3g, Przecier pomidorowy 15g

PODWIECZOREK – Bananowo-truskawkowy koktajl z sezamem

Kefir 2% 300g, Banan 220g, Otręby owsiane 20g, Truskawki 100g, Sezam, nasiona 5g

KOLACJA – Sałatka z polędwicą wołową i mozarella

Mix sałat 250g, Olej rzepakowy 20g, Ocet jabłkowy 20g, Musztarda 10g, Miód płynny 10g, Polędwica wołowa 100g, Mozarella 150g