Poniedziałek

ŚNIADANIE – Tarta z brokułem, wędzonym kurczakiem i papryką

Jajko 50g, Masło, 15g, Mąka pszenna 40g, Sól 1g, Zimna woda 50g, Jajko 100g, Śmietana 18% 20g, Mleko 2% 50g, Ser żółty 20g, Brokuł 100g, Wędzony filet z indyka 70g, Czerwona papryka 120g, Mielona gałka muszkatołowa 2g, Kolorowy pieprz 2g, Sól 2g

II ŚNIADANIE – Tortilla kukurydziana ze szpinakiem

Orzeszki pini 5g, szpinak mrożony 100g, Czosnek 10g, Cebula 30g, Śmietana 12% 10g, Oliwa z oliwek 5g, Mąka kukurydziana 50g, Woda gazowana 100g, Sól 2g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Łosoś w porach z migdałami, ogórkiem i ryżem jaśminowym

Łosoś świeży 200g, Sos sojowy 30g, Sok wyciśnięty z cytryny 5g, Por 300g, Płatki migdałowe 26g, Jogurt jagodowy 1.5% tłuszczu 100g, Pieprz biały 5g, Ryż jaśminowy 75g, Ogórek kiszony 220g

PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym łososiem i grzankami

Wędzony kurczak 100g, Ogórki gruntowe 100g, Czerwona cebula 50g, Zielona sałata 70g, Kapusta pekińska 100g, Oleju rzepakowy 10g, Orzechy włoskie 10g, Chleb graham 40g, Czosnek granulowany 2g, Masło 2g, Sól himalajska różowa 2g, Pieprz 2g

KOLACJA-Szaszłyki z wątróbki

Bekon 100g, Wątróbka z indyka 50g, Wątróbka z kurczaka 50g, Śliwki suszone 25g, Oliwa 15g, Galaretka porzeczkowa 30g, Skórka z pomarańczy 5g, Sok z pomarańczy 70g, Wino czerwone wytrawne 30g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Tosty z pastą z awokado i piersią z kurczaka + owoc

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 120g, Filet z kurczaka 150g, Pasta guacamole 90g, Pomarańcza owoc 500g

II ŚNIADANIE – Banany w sosie kakaowym

Banan 200g, Mleko 2% 50g, Kakao 15g, Stewia 2g, Margaryna niskotłuszczowa 10g

OBIAD – Kuskus z rybnym gulaszem

Kasza kuskus 100g, Ciecierzyca z puszki 200g, Rodzynki 20g, Filet z dorsza 350g, Cebula 100g, Włoszczyzna 230g, Woda 450g, Kolendra 3g, Pieprz ziołowy 3g

PODWIECZOREK – Sałatka szpinakowo-drobiowa

Szpinak świeży 50g, Seler konserwowy 50g, Chuda szynka z indyka 50g, Słonecznik nasiona 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól ziołowa 3g

KOLACJA – Tatar z łososia

Musztarda 15ml, Jogurt grecki 30g, Sok z cytryny 20g, Koperek 15g , Wędzony łosoś 400g, Biały pieprz 3g


 

Środa

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pasta jajeczną

Jaja 200g, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 150g, Masło stołowe śmietankowe 30g, Majonez light 15g, Szczypiorek 40g, Sól ziołowa 5g, Pieprz czarny 8g, Pumpernikiel 100g

II ŚNIADANIE – Kasza manna z jagodami

Kasza manna 20g, Otręby pszenne 25g, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250g, Jagody 100g

OBIAD – Makaron spaghetti z kurczakiem i brokułami

Mięso z piersi kurczaka bez skóry 300g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Chili 2g, Sól ziołowa 2g, Pieprz czarny 5g, Masło roślinne kostka 20g, Ser gorgonzola 50g, Sól biała 3g, Pieprz czarny 3g, Makaron dwujajeczny z semoliny 150g, Bulion warzywny 10g, Brokuły 300g

PODWIECZOREK – Rolada łososiowa ze szpinakiem

Szpinak mrożony 300g, Łosoś sałatkowy 80g, Jogurt grecki 30g, Czosnek 10g, Szczypiorek 10g, Woda niegazowana 120g, Białko jaja 150g, Żółtko jaja 25g, Sól biała 2g, Pieprz czarny, zmielony 2g

KOLACJA – Naleśniki z mielona wołowiną

Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone wołowe 50g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Racuszki z obrębami i musem jabłkowym

Otręby owsiane 50g, Serek homogenizowany waniliowy 100g, Jaja kurze całe 50g, Olej rzepakowy 10g, Jabłka 250g, Miód 20g

II ŚNIADANIE – Domowa pizza

Jaja kurze całe 200g, Mąka pszenna typ 500 20g, Mleko spożywcze 1.5 % tłuszczu 25g, Sól biała 1g, Cebula 110g, Pomidor 260g, Szczypiorek 25g, Ser Gouda 100g, Polędwica z piersi kurczaka 80g, Oregano 10g, Masło roślinne kubkowe 10g

OBIAD – Mintaj w ziołach z ziemniaczkami i surówką z ogórka

Mintaj świeży 300g, Cebula 230g, Czosnek 10g, Koperek 5g, Seler naciowy 20g, Mięta, liście świeże 20g, Pietruszka natka 2g, Kolendra 2g, Estragon 2g, Bazylia świeża 2g, Szafran 1g, Cukier 12g, Sól ziołowa 2g, Pieprz czarny 2g, Cytryna 90g, Ziemniaki 250g, Ogórek 150g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 10g

PODWIECZOREK – Ciasto z ananasem

Mąka pełne ziarno 25g, Otręby pszenne 5g, Proszek do pieczenia 5g, Jaja 50g, Białko jaja kurzego 35g, Mleko spożywcze 0.5 % tłuszczu 50g, Cynamon 2g, Ananas 100g

KOLACJA – Kurczak w sezamie z gotowanymi warzywami

Filet z kurczaka 300g, Sezam 40g, Marchewka junior 130g, Kalafior 140g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 4g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Kasza kuskus z truskawkami i poziomkami

Kasza kuskus sucha 50g, Truskawki 75g, Poziomki 75g, Jogurt naturalny 100g, Miód 10g, Migdały kruszone 20g

II ŚNIADANIE – Udko z kurczaka z sosem ziołowym

Udko z kurczaka 160g, Papryka ostra 5g, Oliwa z oliwek 5g, Jogurt grecki 10g, Śmietana 10g, Pieprz ziołowy 2g, Sól ziołowa 2g, Zioła prowansalskie 2g

OBIAD – Zrazy wieprzowe z ogórkiem i szynką, kaszą i surówką zieloną

Schab wieprzowy 200g, Szynka drobiowa 50g, Ogórek kiszony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Mąka żytnia 15g, Kasza gryczana 50g, Zielona sałata masłowa 50g, Jogurt naturalny 10g, Ocet balsamiczny 5g

PODWIECZOREK – Krem jaglany z morelami i twarożkiem

Kasza jaglana 30g, Morele 120g, Chudy twaróg 30g, Mleko 0,5% tł. 100g

KOLACJA – Sałatka z tuńczykiem i makaronem

Makaron pełnoziarnisty – świderki 100g, Tuńczyk kawałki w sosie własnym 250g, Oliwki czarne bez pestek 40g, Ser typu „Feta” 20g, Orzeszki pinii 10g, Czosnek 5g, Bazylia świeża 10g, Pietruszka natka 10g, Cytryna 90g, Oliwa z oliwek 10g