Poniedziałek

ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z truskawkami

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko migdałowe 2%tł 400g, Truskawki 200g

II ŚNIADANIE – Sałatka ze szpinakiem i szynką

Szpinak świeży 100g, Seler konserwowy 100g, Szynka drobiowa 100g, Słonecznik nasiona 20g, Oliwa 10g, Pieprz ziołowy 3g

OBIAD – Rybny gulasz

Kasza pęczak 100g, Ciecierzyca z puszki 200g, Rodzynki 20g, Filet z dorsza 350g, Cebula 100g, Włoszczyzna 230g, Woda 450g, Kolendra 3g, Pieprz ziołowy 3g

PODWIECZOREK – Tortilla z kurczakiem

Pełnoziarnista tortilla pszenna 200g, Kurczak filet 100g, Sałata zielona 20g, Śmietana 12% 10g, Czosnek sypki 5g, Papryka czerwona 30g, Kukurydza z puszki 20g

KOLACJA – Naleśniki papryka i kurczakiem

Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Omlety brokułowe z szynką

Jaja 200g, Oliwa z oliwek 20g, Szynka z drobiu 100g, Gotowany brokuł 120g, Szczypiorek 10g, Pieprz 3g, Sól ziołowa 2g, Brzoskwinia 80g, Jogurt naturalny 50g

II ŚNIADANIE – Mus bananowy z zarodkami

Banany 300g, Zarodki pszenne 40g, Cynamon 3g, Sok pomarańczowy 20g, Pumpernikiel 35g

OBIAD – Gnocchi z kurczakiem i fasolką szparagową

Fasolka szparagowa 400g, Gnocchi 250g, Oliwa z oliwek 20g, Filet z kurczaka 300g, Curry 5g, Sos sojowy 15g

PODWIECZOREK – Tarta z łososiem i brokułami

Mąką pełnoziarnista 20g, Płatki owsiane 10g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 20g, Brokuły 80g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g, Czosnek niedźwiedzi 10g

KOLACJA – Sałatka z wołowiną i mozarellą

Mix sałat 250g, Olej rzepakowy 20g, Ocet jabłkowy 20g, Musztarda 10g, Miód płynny 10g, Polędwica wołowa 100g, Mozarella 150g, Pieczywo żytnie razowe 35g


 

Środa

ŚNIADANIE – Kluseczki z płatków owsianych z morelami

Mleko spożywcze 2% tłuszczu 40g, Jaja kurze całe 50g, Masło ekstra 20g, Mąka pszenna 15g, Płatki owsiane 100g, Morele 70g, Sól 2g

II ŚNIADANIE – Pasta z ciecierzycy

Ciecierzyca z puszki 90g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 10g, Czosnek 10g, Mięta 10g, Kminek 2 g, Pieprz 2g, Pumpernikiel 50g

OBIAD – Cielęcina z pieczarkami

Jogurt naturalny 2% tłuszczu 200g, Cielęcina 350g, Olej rzepakowy uniwersalny 15g, Kasza gryczana 50g, Cebula 50g, Czosnek 20g, Papryka czerwona 50g, Pieczarki 200g, Sól2g, Pieprz2g, Bazylia 3g, Natka pietruszki 5g, Ogórek 150g, Pomidor 100g, Koperek 10g, Oliwa z oliwek z suszonymi pomidorami 10g

PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach rukoli

Filet z kurczaka 200g, Rukola 60g, Pomidory 120g, Papryka czerwona 120g, Bazylia 10g

KOLACJA – Sałatka z łososiem i ryżem

Ryż brązowy 75g, Kurczak filet 150g, Ananas z puszki 320g, Szynka drobiowa 70g, Majonez 10g, Szczypiorek 20g, Papryka 120g, Pieprz ziołowy 3g, Pieczywo żytnie razowe 35g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Kasza gryczana z białą fasolą

Szynka z indyka 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Kasza gryczana 50g, Fasola biała z puszki 50g, Papryka czerwona 50g, Pomidor 50g, Koncentrat pomidorowy 10g

II ŚNIADANIE – Deser serowy z malinami

Maliny 100g, Serek homogenizowany chudy 100g, Zarodki pszenne 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g

OBIAD – Wołowina z groszkiem i ananasem

Wołowina 360g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 20ml, Mrożony groszek 150g, Ananas z puszki 150g, Bulion warzywny 125g, Śmietana 12% 100g, Ryż brązowy gotowany 50g, Pieprz 2g, Curry 3g, Natka pietruszki 5g, Ogórek konserwowy 100g

PODWIECZOREK – Warzywa pieczone z soją

Pędy bambusa 100g, Brokuł gotowany 120g, Sezam 20g, Sos sojowy 40g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 160g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 10g, Soja nasiona 50g

KOLACJA – Ostre Łódki z cukinii

Ser typu „Feta” 20g, Ser twarogowy półtłusty 30g, Szynka wiejska 30g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczywo tostowe 60g, Płatki owsiane 20g, Cukinia 200g, Pieprz Cayenne 5g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z owocami

Kasza jaglana 100g, Jagody 100g, Truskawki 100g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g

II ŚNIADANIE – Krewetki curry

Krewetki królewskie 350g, Papryczki chili 120g, Mleko kokosowe 40g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 20g, Sól 2g, Curry 3g, Ryż brązowy 60g

OBIAD – Pierś z kurczaka z grzybami i makaronem sojowym

Filet z kurczaka 250g, Cebula 50g, Korzeń imbiru 10g, Grzyby shiitake 150g, Pieczarki 150g, Sos sojowy 20g, Bulion drobiowy 150g, Wino wytrawne 30g, Cukinia 120g, Orzechy arachidowe 15g, Sól ziołowa 2g, Kolenda 2g, Oliwa z oliwek 10g, Makaron ryżowy 50g

PODWIECZOREK – Budyń czekoladowy z bakaliami

Mleko 250g, Mąka ziemniaczana 10g, Kakao 25g, Rodzynki 10g, Migdały 10g, Morele suszone 10g

KOLACJA – Gulasz na ostro

Wieprzowina 180g, Cebula 100g, Czerwona fasola z puszki 50g, Kukurydza z puszki 35g, Koncentrat pomidorowy 25g, Papryka słodka mielona 10g, Strąk papryczki chili 15g, Pieprz 1g, Sól 1g