1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Pieczywo pełnoziarniste z pasta pieczarkową i wędliną

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 280g, Pieczarki 100g,  Oliwa z oliwek 10g, Szczypiorek 10g, Jajo 50g, Anchois 25g, Szynka z kurczaka 60g, Sól 2g, Pieprz 2g, Pomidor 40g

II ŚNIADANIE – Kotleciki rybne

Ryby w oleju: makrela 30g, szprotki 30g, sardynki 30g, Jajo 50g, Twarożek półtłusty 30g, Bułka tarta 10g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz biały 3g

OBIAD – Spaghetti po bolońsku

Makaron spaghetti 250g, Oliwa 20g, Chuda mielona wołowina 200g, Cebula 50g, Koncentrat pomidorowy 20g, Czosnek 10g, Pomidory w puszce 100g, Parmezan 15g, Liść laurowy 1g, Sól 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Mus jabłkowo-gruszkowy

Jabłka 150g, Gruszki  150g, Miód 10g, Rodzynki 10g, Zarodki pszenne 15g

KOLACJASzaszłyki z wątróbki

Bekon 100g, Wątróbka z indyka 50g, Wątróbka z kurczaka 50g, Śliwki suszone 25g, Oliwa 15g, Galaretka porzeczkowa 30g, Skórka z pomarańczy 5g, Sok z pomarańczy 70g, Wino czerwone wytrawne 30g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Owsianka z leśnymi owocami i twarożkiem

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2%tł 500g, Maliny 60g, Jagody 60g, Truskawki 50g, Serek twarogowy śmietankowy 50g

II ŚNIADANIE – Bakłażan w pomidorach

Bakłażan 150g, Pomidory 200g, Czosnek 10g, Papryczka chilii 20g, Oliwa z oliwek 20ml, Pieprz 2g, Sól 2g

OBIAD – Risotto z owocami morza

Mrożone owoce morza 350g, Ryż krótko ziarnisty 150g, Oliwa z oliwek 10g, Cebula 50g, Bulion drobiowy 200g, Masło 10g, Natka pietruszki 2g, Sól 2g, Kolendra 2g

PODWIECZOREK – Grejpfrutowe łódeczki z cykorii

Cykoria 60g, Serek wiejski  150g, Grejpfrut czerwony 50g,Truskawki 70g

KOLACJA –  Mus z kalafiora z grillowanym kurczakiem

Kurczak 200g, Kalafior 400g, Ser twarogowy 70g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 20g, Żelatyna 50g, Papryka chi lii 2g, Pieprz 2g, Sól 2g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami i salami

Jaja 200g, Oliwa z oliwek 10g, Salami 60g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g

II ŚANIDANIE – Galaretka z kurczaka

Pieczony kurczak 100g, Bulion drobiowy 200g, Oliwki zielne 30g, Mieszanka koktajlowa owoców 50g, Żelatyna 10g

OBIAD – Sola w migdałach z młodymi ziemniakami i brokułami

Sola filet 250g, Płatki migdałowe 25g, Mąka pszenna 30g, Jajo 100g, Masło klarowane 15g, Oliwa z oliwek 10g, Ziemniaki  170g, Brokuł 150g

PODWIECZOREK – Koktajl truskawkowo-brzoskwiniowy

Jogurt typ grecki 150g, Mleko 3,2% 130g, Truskawki 100g, Brzoskwinie 150g

KOLACJA – Kokardki w sosie arabskim

Makaron kokardki 200g, Przecier pomidorowy 60g, Pomidory 200g, Rodzynki 20g, Kapary 30g, Ostra papryczka 20g, Pistacje 20g, Anchois 40g, Por 50g, Oliwa 10g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z powidłami śliwkowymi i migdałami

Kasza jaglana 100g, Powidła śliwkowe  50g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g

II ŚNIADANIE – Grillowane warzywa z serkiem mozarella

Por 80g, Cukinia 60g, Bakłażan 60g, Cebula 50g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona60g, Oliwa z oliwek 10g, Białe wino wytrawne 20ml, Tymianek 5g, Bazylia 5g, Mozarella kuleczki małe 50g

OBIAD – Roladki z kurczaka z ryżem i zieloną sałatą

Ryż brązowy 75g, Mix sałat zielonych 50g, Sok z cytryny 5g, Jogurt typ grecki 20g, Sól ziołowa 2g, Filet z kurczaka 250g, Camembert 100g, Jajo 50g, Bułka tarta 30g, Słodka papryka 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Suszony tymianek 2 g, Suszony rozmaryn 2g, Olej rzepakowy 10g

PODWIECZOREK – Ciasto drożdżowe z owocami

Mąka pszenna 50g, Drożdże instant 10g, Żółto 20g, Cukier 10g, Mleko 50g, Masło 10g, Skórka z cytryny 5g,

Masło 10g, Cukier waniliowy 5g, Mąka 5g, Morela 80g,  Poziomki 90g

KOLACJA – Tarta szpinakowa

Ciasto francuskie 100g, Szpinak 250g, Masło 10g, Czosnek 10g, Ser typu feta 50g,  Filet z kurczaka 80g, Śmietana 18%, 20g, Jajo 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Parmezan 10g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Jajecznica na bekonie

Jaja kurze 200g, Boczek  50g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g,  Chleb żytni pełnoziarnisty 50g, Cebula 60g, Papryka czerwona 50g, Sól ziołowa 3g

II ŚNIADANIEChipsy z bobu

Bób 300g, Sól ziołowa 7g, Mielona papryka czerwona 5g, Oliwa z oliwek 10g

OBIAD – Makaron z cukinią, serem i indykiem

Pierś z indyka 200g, Makaron wstążki szpinakowy 75g, Cukinia 200g, Cebula 100g, Czosnek 10g, Ser żółty 50g, Oliwa z oliwek 10g, Śmietana 12%, 30g, Biały pierz 5g, Sól ziołowa 3g

PODWIECZOREK – Sałatka z płatków zbożowych

Płatki owsiane górskie 20g, Płatki żytnie 20g, Płatki kukurydziane 20g, Winogrona ciemne 40g, Winogrona jasne 40g, Brzoskwinia 120kcal, Jabłko 150g, Sok truskawkowy 60g

KOLACJA – Jajka w łososiu

Jajo 200g, Wędzony łosoś 150g, Majonez light 20g, Szczypiorek 10g, Musztarda 20g, Sok z cytryny 10g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Naleśniki śmietankowe z mixem owocowym

Jaja 100g, Cukier  trzcinowy 10g, Śmietana 22% 100g, Mąka pszenna 60g, Olej rzepakowy 10g, Proszek do pieczenia 2g, Owoce mix tropikalny 50g

II ŚANIADANIECebulki w cieście piwnym

Cebula 250g, Olej rzepakowy 20g, Mąka pszenna 20g, Piwo jasne  200g, Jajo 50g

OBIAD – Dorsz pieczony w ziołach z kaszą kuskus i kalafiorem

Kasza kuskus 50g, Filet z dorsza 200g, Sok z cytryny 10g, Ocet winny 10g, Oliwa z oliwek 15g, Masło klarowane 10g, Kalafior 200g, Chili 3g, Tymianek 3g, Rozmaryn 3g, Sól ziołowa 3g

PODWIECZOREK – Deser migdałowo-bananowy

Serek mascorpone 60g, Biszkopty 40g, Migdały 10g, Kakao 2g, Mleko kokosowe 35g, Banany 120g

KOLACJA- Burrito meksykańskie

Tortilla pszenna 150g, Mielone mięsa wołowe 150g, Czerwona papryka  60g, Kukurydza z puszki 30g, Czerwona fasola z puszki 30g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Oregano 2g, Czerwona papryka 2g, Kolendra 2g, Kminek 1g,  Papryczka chilli 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oliwa z oliwek 10g, Przecier pomidorowy 100g, Sos sojowy 10g, Tabasco 3g, Pikantny ketchup 30g, Sok z limonki 10g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Pszenica z soczewicą i warzywami

Soczewica brązowa 60g, Pszenica 50g, Cebula 50g, Marchew 100g, Kostka warzywna 5g, Papryka czerwona 60g, Papryka żółta 60g, Seler 50g, Ziemniak 65g, Oliwa z oliwek 20g, Natka pietruszki 10g, Szczypiorek 10g

II ŚNIADANIEKrokiety z jajkiem

Mleko 20g, Woda gazowana 25g, Jajo 50g, Sól 5g, Mąka pszenna 50g, Olej rzepakowy 5g, Cebula 50g, Jajko 100g, Masło 3g, Soł ziołowa 3g

OBIADGulasz węgierski

Wołowina z udźca 350g, Cebula 150g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 15g, Pieczarki 100g, Czerwona papryka 80g,  Zielona papryka  80g, Bulion warzywny 350g, Mielona papryka 2g, Liść laurowy 2g, Majeranek 2g, Pieprz 2g, Sól 2g, Ziele angielskie 2g, Koncentrat pomidorowy 50g

PODWIECZOREK – Kruche ciasto z makiem

Mąka tortowa 50g, Margaryna 10g, Jajo  50g, Cukier waniliowy 10g, Proszek do pieczenia 2g, Masa makowa 30g, Orzechy włoskie 5g,  Rodzynki 5g, Skórka pomarańczowa 2g, Zapach migdałowy 1g

KOLACJA – Zapiekanka makaronowa z kindziukiem

Makaron łazanki 100g, Oliwa z oliwek 10g, Kindziuk 200g, Korniszony 80g, Bulin warzywny 200g, Przecier pomidorowy 50g, Czosnek 10g, Tymianek 5g, Masło 5g, Bułka tarta 20g