1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Pieczywo pełnoziarniste z pasta pieczarkową i wędliną
Pieczywo tostowe pełnoziarniste 280g, Pieczarki 100g, Oliwa z oliwek 10g, Szczypiorek 10g, Jajo 50g, Anchois 25g, Szynka z kurczaka 60g, Sól 2g, Pieprz 2g, Pomidor 40g
II ŚNIADANIE – Kotleciki rybne
Ryby w oleju: makrela 30g, szprotki 30g, sardynki 30g, Jajo 50g, Twarożek półtłusty 30g, Bułka tarta 10g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz biały 3g
OBIAD – Spaghetti po bolońsku
Makaron spaghetti 250g, Oliwa 20g, Chuda mielona wołowina 200g, Cebula 50g, Koncentrat pomidorowy 20g, Czosnek 10g, Pomidory w puszce 100g, Parmezan 15g, Liść laurowy 1g, Sól 2g, Pieprz 2g
PODWIECZOREK – Mus jabłkowo-gruszkowy
Jabłka 150g, Gruszki 150g, Miód 10g, Rodzynki 10g, Zarodki pszenne 15g
KOLACJA – Szaszłyki z wątróbki
Bekon 100g, Wątróbka z indyka 50g, Wątróbka z kurczaka 50g, Śliwki suszone 25g, Oliwa 15g, Galaretka porzeczkowa 30g, Skórka z pomarańczy 5g, Sok z pomarańczy 70g, Wino czerwone wytrawne 30g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Owsianka z leśnymi owocami i twarożkiem
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2%tł 500g, Maliny 60g, Jagody 60g, Truskawki 50g, Serek twarogowy śmietankowy 50g
II ŚNIADANIE – Bakłażan w pomidorach
Bakłażan 150g, Pomidory 200g, Czosnek 10g, Papryczka chilii 20g, Oliwa z oliwek 20ml, Pieprz 2g, Sól 2g
OBIAD – Risotto z owocami morza
Mrożone owoce morza 350g, Ryż krótko ziarnisty 150g, Oliwa z oliwek 10g, Cebula 50g, Bulion drobiowy 200g, Masło 10g, Natka pietruszki 2g, Sól 2g, Kolendra 2g
PODWIECZOREK – Grejpfrutowe łódeczki z cykorii
Cykoria 60g, Serek wiejski 150g, Grejpfrut czerwony 50g,Truskawki 70g
KOLACJA – Mus z kalafiora z grillowanym kurczakiem
Kurczak 200g, Kalafior 400g, Ser twarogowy 70g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 20g, Żelatyna 50g, Papryka chi lii 2g, Pieprz 2g, Sól 2g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami i salami
Jaja 200g, Oliwa z oliwek 10g, Salami 60g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g
II ŚANIDANIE – Galaretka z kurczaka
Pieczony kurczak 100g, Bulion drobiowy 200g, Oliwki zielne 30g, Mieszanka koktajlowa owoców 50g, Żelatyna 10g
OBIAD – Sola w migdałach z młodymi ziemniakami i brokułami
Sola filet 250g, Płatki migdałowe 25g, Mąka pszenna 30g, Jajo 100g, Masło klarowane 15g, Oliwa z oliwek 10g, Ziemniaki 170g, Brokuł 150g
PODWIECZOREK – Koktajl truskawkowo-brzoskwiniowy
Jogurt typ grecki 150g, Mleko 3,2% 130g, Truskawki 100g, Brzoskwinie 150g
KOLACJA – Kokardki w sosie arabskim
Makaron kokardki 200g, Przecier pomidorowy 60g, Pomidory 200g, Rodzynki 20g, Kapary 30g, Ostra papryczka 20g, Pistacje 20g, Anchois 40g, Por 50g, Oliwa 10g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Kasza jaglana z powidłami śliwkowymi i migdałami
Kasza jaglana 100g, Powidła śliwkowe 50g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g
II ŚNIADANIE – Grillowane warzywa z serkiem mozarella
Por 80g, Cukinia 60g, Bakłażan 60g, Cebula 50g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona60g, Oliwa z oliwek 10g, Białe wino wytrawne 20ml, Tymianek 5g, Bazylia 5g, Mozarella kuleczki małe 50g
OBIAD – Roladki z kurczaka z ryżem i zieloną sałatą
Ryż brązowy 75g, Mix sałat zielonych 50g, Sok z cytryny 5g, Jogurt typ grecki 20g, Sól ziołowa 2g, Filet z kurczaka 250g, Camembert 100g, Jajo 50g, Bułka tarta 30g, Słodka papryka 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Suszony tymianek 2 g, Suszony rozmaryn 2g, Olej rzepakowy 10g
PODWIECZOREK – Ciasto drożdżowe z owocami
Mąka pszenna 50g, Drożdże instant 10g, Żółto 20g, Cukier 10g, Mleko 50g, Masło 10g, Skórka z cytryny 5g,
Masło 10g, Cukier waniliowy 5g, Mąka 5g, Morela 80g, Poziomki 90g
KOLACJA – Tarta szpinakowa
Ciasto francuskie 100g, Szpinak 250g, Masło 10g, Czosnek 10g, Ser typu feta 50g, Filet z kurczaka 80g, Śmietana 18%, 20g, Jajo 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Parmezan 10g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Jajecznica na bekonie
Jaja kurze 200g, Boczek 50g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Chleb żytni pełnoziarnisty 50g, Cebula 60g, Papryka czerwona 50g, Sól ziołowa 3g
II ŚNIADANIE – Chipsy z bobu
Bób 300g, Sól ziołowa 7g, Mielona papryka czerwona 5g, Oliwa z oliwek 10g
OBIAD – Makaron z cukinią, serem i indykiem
Pierś z indyka 200g, Makaron wstążki szpinakowy 75g, Cukinia 200g, Cebula 100g, Czosnek 10g, Ser żółty 50g, Oliwa z oliwek 10g, Śmietana 12%, 30g, Biały pierz 5g, Sól ziołowa 3g
PODWIECZOREK – Sałatka z płatków zbożowych
Płatki owsiane górskie 20g, Płatki żytnie 20g, Płatki kukurydziane 20g, Winogrona ciemne 40g, Winogrona jasne 40g, Brzoskwinia 120kcal, Jabłko 150g, Sok truskawkowy 60g
KOLACJA – Jajka w łososiu
Jajo 200g, Wędzony łosoś 150g, Majonez light 20g, Szczypiorek 10g, Musztarda 20g, Sok z cytryny 10g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Naleśniki śmietankowe z mixem owocowym
Jaja 100g, Cukier trzcinowy 10g, Śmietana 22% 100g, Mąka pszenna 60g, Olej rzepakowy 10g, Proszek do pieczenia 2g, Owoce mix tropikalny 50g
II ŚANIADANIE – Cebulki w cieście piwnym
Cebula 250g, Olej rzepakowy 20g, Mąka pszenna 20g, Piwo jasne 200g, Jajo 50g
OBIAD – Dorsz pieczony w ziołach z kaszą kuskus i kalafiorem
Kasza kuskus 50g, Filet z dorsza 200g, Sok z cytryny 10g, Ocet winny 10g, Oliwa z oliwek 15g, Masło klarowane 10g, Kalafior 200g, Chili 3g, Tymianek 3g, Rozmaryn 3g, Sól ziołowa 3g
PODWIECZOREK – Deser migdałowo-bananowy
Serek mascorpone 60g, Biszkopty 40g, Migdały 10g, Kakao 2g, Mleko kokosowe 35g, Banany 120g
KOLACJA- Burrito meksykańskie
Tortilla pszenna 150g, Mielone mięsa wołowe 150g, Czerwona papryka 60g, Kukurydza z puszki 30g, Czerwona fasola z puszki 30g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Oregano 2g, Czerwona papryka 2g, Kolendra 2g, Kminek 1g, Papryczka chilli 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oliwa z oliwek 10g, Przecier pomidorowy 100g, Sos sojowy 10g, Tabasco 3g, Pikantny ketchup 30g, Sok z limonki 10g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Pszenica z soczewicą i warzywami
Soczewica brązowa 60g, Pszenica 50g, Cebula 50g, Marchew 100g, Kostka warzywna 5g, Papryka czerwona 60g, Papryka żółta 60g, Seler 50g, Ziemniak 65g, Oliwa z oliwek 20g, Natka pietruszki 10g, Szczypiorek 10g
II ŚNIADANIE – Krokiety z jajkiem
Mleko 20g, Woda gazowana 25g, Jajo 50g, Sól 5g, Mąka pszenna 50g, Olej rzepakowy 5g, Cebula 50g, Jajko 100g, Masło 3g, Soł ziołowa 3g
OBIAD – Gulasz węgierski
Wołowina z udźca 350g, Cebula 150g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 15g, Pieczarki 100g, Czerwona papryka 80g, Zielona papryka 80g, Bulion warzywny 350g, Mielona papryka 2g, Liść laurowy 2g, Majeranek 2g, Pieprz 2g, Sól 2g, Ziele angielskie 2g, Koncentrat pomidorowy 50g
PODWIECZOREK – Kruche ciasto z makiem
Mąka tortowa 50g, Margaryna 10g, Jajo 50g, Cukier waniliowy 10g, Proszek do pieczenia 2g, Masa makowa 30g, Orzechy włoskie 5g, Rodzynki 5g, Skórka pomarańczowa 2g, Zapach migdałowy 1g
KOLACJA – Zapiekanka makaronowa z kindziukiem
Makaron łazanki 100g, Oliwa z oliwek 10g, Kindziuk 200g, Korniszony 80g, Bulin warzywny 200g, Przecier pomidorowy 50g, Czosnek 10g, Tymianek 5g, Masło 5g, Bułka tarta 20g