Poniedziałek
ŚNIADANIE – Omlety brokułowe z szynką
Jaja 200g, Oliwa z oliwek 20g, Szynka z drobiu 100g, Gotowany brokuł 120g, Szczypiorek 10g, Pieprz 3g, Sól ziołowa 2g, Brzoskwinia 80g, Jogurt naturalny 50g
II ŚNIADANIE – Deser ryżowo-jabłkowy
Ryż jaśminowy 125g, Jabłka 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g
OBIAD – Pizza na cienkim cieście
Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Świeże drożdże 10g, Ciepła woda 180g, Sól 3g, Cukier 3g, Olej rzepakowy 20g, Koncentrat pomidorowy 30g, Woda 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Zioła prowansalskie 2g, Czosnek 2g, Pomidory 100g, Czerwona cebula 30g, Biała cebula 20g, Pieczarki 50g, Kiełbasa 30g, Masło 10g, Brokuł 50g, Czerwona papryka 50g, Ser mozzarella 50g
PODWIECZOREK – Tortilla z kurczakiem
Pełnoziarnista tortilla pszenna 200g, Kurczak filet 100g, Sałata zielona 20g, Śmietana 12% 10g, Czosnek sypki 5g, Papryka czerwona 30g, Kukurydza z puszki 20g
KOLACJA – Sałatka z wołowiną i mozarellą
Mix sałat 250g, Olej rzepakowy 20g, Ocet jabłkowy 20g, Musztarda 10g, Miód płynny 10g, Polędwica wołowa 100g, Mozarella 150g, Pieczywo żytnie razowe 35g
Wtorek
ŚNIADANIE –Tosty z suszonym szpinakiem, camembertem i pomidorami + sałatka
Chleb wieloziarnisty w kształcie tostów 90g, Ser camembert 30g, Suszone pomidory w oleju z ziołami 25g, Liście szpinaku typu baby 50g, Czosnek 5g, Masło 10g
II ŚNIADANIE – Sałatka cytrusowa z serkiem homogenizowanym
Serek homogenizowany śmietankowy 50g, Pomarańcz 100g, Mandarynka 200g, Grejpfrut 150g, Kiwi 50g, Pomelo 100g, 21kcal
OBIAD – Klopski pieczone na kokardkach w pulpie pomidorowej z dynią
Makaronu kokardki 100g, Zmielona łopatka wieprzowa 100g, Jajko 50g, Czosnek 10g, Otręby żytnie 40g, Bułka tarta 20g, Sól 3g, Pieprz 3g, Suszony rozmaryn 3g, Listki laurowe 3g, Suszona bazylia 3g, Pomidory 200g, Przecier pomidorowego 30g, Dynia pokrojona 100g, Oleju rzepakowy 20g
PODWIECZOREK – Sałatka włoska z mozarellą i chrupkiem pieczywem
Mozarella mini 100g, Oliwa z oliwek 10g, Pomidorki koktajlowe 70g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 3g, Bazylia świeża 2g, Pieprz ziołowy 1g, Pieczywo chrupkie 20g, mix sałat 10g
KOLACJA – Makaronowa sałatka z kuskusem
Makaron pełnoziarnisty świderki 100g, Kasza kuskus 50g, Cukinia 120g, Różyczki brokułu 100g, Czosnek 10g, Cebulka dymka 50g, Marchewka 80g, Jogurt naturalny 80g, Czosnek granulowany 3g, Sól 3g, Pieprz ziołowy 3g
Środa
ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z czereśniami i bananem
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko sojowe 2%tł 400g, Czereśnie 100g, Banan 100g
II ŚANIADANIE – Tortilla kukurydziana ze szpinakiem
Orzeszki włoskie 5g, szpinak mrożony 100g, Czosnek 10g, Cebula 30g, Śmietana 12% 10g, Oliwa z oliwek 5g, Mąka kukurydziana 50g, Woda gazowana 100g, Sól 2g, Pieprz ziołowy 2g
OBIAD – Roladki z indyka z ziemniaczkami i buraczkami ćwikłowymi
Filet z indyka 350g, Pieczarki 200g, Cebula 50g, natka pietruszki 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ziemniaki 200g, Buraczki ćwikłowe 70g
PODWIECZOREK – Sałatka pomidorowa z fetą
Kapusta pekińska 100g, Pomidor 100g, Ser typu „Feta” 75 g, Bazylia świeża 5g, Majonez light 20g, Wafle ryżowe pełnoziarniste 80g
KOLACJA – Ciasteczka francuskie na ostro
Ciasto francuskie 50g, Żółtko jaja kurzego 50g, Szynka wieprzowa gotowana 50g, Ser Gouda tłusty 30g, Cebula 110g, Pietruszka natka 10g, Białko jaja kurzego 70g, Śmietana 12% tłuszczu 30g
Czwartek
ŚNIADANIE – Jajecznica z feta, pomidorami, szynką i pieczywem
Jaja 200g, Pomidor 130g, Ser typu „Feta” 70g, Masło extra 5g, Szynka drobiowa 40g, Zioła prowansalskie 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz czarny 2g, Pieczywo żytnie 170g
II ŚNIADANIE – Kasza manna z jagodami
Kasza manna 20g, Otręby pszenne 25g, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250g, Jagody 100g
OBIAD – Makaron spaghetti z kurczakiem i brokułami
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 300g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Chili 2g, Sól ziołowa 2g, Pieprz czarny 5g, Masło roślinne kostka 20g, Ser gorgonzola 50g, Sól biała 3g, Pieprz czarny 3g, Makaron dwujajeczny z semoliny 150g, Bulion warzywny 10g, Brokuły 300g
PODWIECZOREK – Ciasto z ananasem
Mąka pełne ziarno 25g, Otręby pszenne 5g, Proszek do pieczenia 5g, Jaja 50g, Białko jaja kurzego 35g, Mleko spożywcze 0.5 % tłuszczu 50g, Cynamon 2g, Ananas 100g
KOLACJA – Kurczak w sezamie z gotowanymi warzywami
Filet z kurczaka 300g, Sezam 40g, Marchewka junior 130g, Kalafior 140g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 4g
Piątek
Jaja 200g, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 150g, Masło stołowe śmietankowe 30g, Majonez light 15g, Szczypiorek 40g, Sól ziołowa 5g, Pieprz czarny 8g, Pumpernikiel 100g
II ŚNIADANIE – Serek wiejski z warzywami i pieczywem słonecznikowym
Serek wiejski ze szczypiorkiem 250g, Rzodkiewka 30g, Ogórek 100g, Pieczywo słonecznikowe 70g, Biały pieprz 3g
OBIAD – Mintaj w ziołach z ziemniaczkami i surówką z ogórka
Mintaj świeży 300g, Cebula 230g, Czosnek 10g, Koperek 5g, Seler naciowy 20g, Mięta, liście świeże 20g, Pietruszka natka 2g, Kolendra 2g, Estragon 2g, Bazylia świeża 2g, Szafran 1g, Cukier 12g, Sól ziołowa 2g, Pieprz czarny 2g, Cytryna 90g, Ziemniaki 250g, Ogórek 150g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 10g
PODWIECZOREK – Budyń czekoladowy z bakaliami
Mleko 250g, Mąka ziemniaczana 10g, Kakao 25g, Rodzynki 10g, Migdały 10g, Morele suszone 10g
KOLACJA – Łosoś na makaronie z fasolą szparagową i kalafiorem w przyprawie włoskiej
Filet z łososia 100g , Makaron pełnoziarnisty świderki 150g, Zielona fasola 60g, Różyczki kalafiora 50g, Przyprawa włoska (lubczyk, cząber, majeranek, pieprz turecki, czarnuszka, susze warzywne, sól) 15g, Parmezan 30g, Masło 5g, Sok z cytryny 10g, Pieprz 2g, Sól ziołowa 2g