Poniedziałek

ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z truskawkami

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko migdałowe 2%tł 400g, Truskawki 200g

II ŚNIADANIE – Spaghetii ze szpinakiem i mozarella

Szpinak 150g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 10g, Mozarella light 50g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 2g, Pieprz biały 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g

OBIAD – Pulpeciki w sosie paprykowym z kuskusem

Cebula 50g, Jajko 50g, Mięso mielone 250g, Płatki owsiane 30g, Papryka czerwona 200g, Pomidory z puszki 200g, Musztarda delikatesowa 10g, Olej rzepakowy 10g, Kasza kuskus50g, Zioła prowansalskie 6g, Sól 2g, Słodka papryka 10g

PODWIECZOREK – Gofry z musem malinowym

Mąka pszenna 50g, Mleko 50g, Jajko 50g, Olej rzepakowy 5g, Proszek do pieczenia 5g, Cukier 5g, Sól 2gMaliny 150g, Miód wielokwiatowym 5g

KOLACJA –  Szaszłyk z grilla z pieczywem i warzywami

Pierś z kurczaka 200g, Papryka żółta 240g, Pieczarki 200g, Pieczywo żytnie pełnoziarniste 40g, Mix zielonych sałat 100g, Jogurt naturalny 40g, Ocet balsamiczny 20g


Wtorek

ŚNIADANIE – Jajecznica z kabanosami w cebulką i papryką

Jaja  200g, Kabanos wp.65g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g ,Chleb żytni pełnoziarnisty 50g, Cebula 60g, Papryka czerwona 50g, Sól ziołowa 3g

II ŚNIADANIE – Pierś z indyka grillowana z czerwonymi warzywami

Pierś z indyka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól2g, Pieprz 2g

OBIAD – Filet z kurczaka pieczony w sosie jogurtowo-musztardowym

Jogurt naturalny 2% 100g, Filet z kurczaka 300g, Oliwa z oliwek 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ziemniaki 300g,  Miód pszczeli 40g, Koperek 5g

PODWIECZOREK – Tarta z łososiem i brokułami

Mąką pełnoziarnista 20g, Płatki owsiane 10g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 20g, Brokuły 80g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g, Czosnek niedźwiedzi 10g

KOLACJA – Sałatka z tuńczykiem

Jogurt naturalny 2% 30g, Ser, Gouda tłusty 50g, Jaja 50g, Tuńczyk w wodzie 70g, Chleb mieszany słonecznikowy 70g, Kukurydza z puszki 60g, Pierz ziołowy 2g, Sól ziołowa 2g


 

Środa

ŚNIADANIE – Gryczane naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Woda 220g, Jajo 120g, Mąka gryczana 90g, Cebula 75g, Czosnek 5g, Szpinak, liście 300g, Ser Feta 30g, Oliwa z oliwek 7g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Przyprawa gałka muszkatołowa 2g, Ser twarogowy chudy 80g

II ŚANIDANIE – Jogurtowy przekładaniec

Jogurt naturalny 2% 200g, Borówki amerykańskie 150g, Truskawki 100g, Kiwi 60g, Płatki owsiane 30g, Orzechy nerkowca 20g

OBIAD – Gołąbki w sosie pieczarkowym

Mięso wołowe mielone 200g, Ryż paraboiled 200g, Sałata liście 100g, Cebula 50g, Zakawas żurku 200g, Pieczarki 150g, Śmietana 12%, 50g, Pieprz ziołowy 2g, Sól ziołowa 2g, Natka pietruszka 10g

PODWIECZOREK – Kurczak z ananasem na sałacie

Pierś z kurczaka grillowana 200g, Ananas z puszki  120g, Sałata lodowa 200g, Jogurt naturalny grecki 50g, Ocet balsamiczny 10g

KOLACJA – Pikantne leczo z karczkiem

Cukinia 200g, Bakłażan 100g, Papryka 120g, Chili papryka 20g, Cebula 50g, Pomidory 100g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Karkowka wieprzowa 80g, Kasza gryczana 100g, Kolendra 2g, Kurkuma 2g, Bazylia 2g, Oregano 2g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Kokosowa owsianka z brzoskwiniami

Płatki owsiane 100g, Mleko kokosowe 80g, Brzoskwinia 150g, Laska wanilii 2g, Jogurt naturalny 2% 150g, Przyprawa cynamon 3g, Wiórki kokosowe 10g, Ksylitol 5g

II ŚNIADANIE – Pipette rigate z serem feta i pomarańczą

Sałata lodowa 40g, Rukola 20g, Pomarańcza 140g, Pomidorki koktajlowe 100g, Soja kiełki 20g, Ser Feta 40g, Mięta świeża 2g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Miód 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Musztarda 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rogate 60g

OBIAD – Filet z kurczaka w sosie czosnkowym z ryżem jaśminowym i surówką

Kurczak, filet 150g, Jogurt naturalny 2% 150g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Przyprawa majeranek 3g, Przyprawa papryka mielona 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Skrobia kukurydziana 5g, Ryż jaśminowy 100g, Papryka czerwona 90g, Ogórek kiszony 100g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g

PODWIECZOREK – Cukinia z tuńczykiem na dzikim ryżu

Cukinia 100g, Tuńczyk, w wodzie 100g, Kapary z puszki 10g, Jogurt naturalny 2% 20g, Cebula 50g, Czosnek5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g, Przyprawa chili2g, Natka pietruszki 2g, Bazylia świeża 3g, Oliwa z oliwek 5g, Cytryna 30g, Ryż dziki 75g

KOLACJA – Sałatka z komosy ryżowej z cieciorką

Komosa ryżowa 60g, Cieciorka w puszce 90g, Pomidor 60g, Cebula 30g, Bazylia świeża 6g, Sok z cytryny 5g, Sałata 15g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g


Piątek

ŚNIADANIE –  Żytnie naleśniki z łososiem, warzywami i sosem czosnkowym

Mąka żytnia, typ 2000 80g, Jajo 60g, Mleko 1,5% tłuszczu 100g, Woda 70g, Sól 2g, Natka pietruszki 6g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Łosoś, wędzony 130g, Papryka czerwona 60g, Ogórek 50g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Zioła prowansalskie 1g, Ser kremowy bez tłuszczu 20g

II ŚNIADANIE – Owocowy serniczek na musli

Banan 140g, Kiwi 60g, Mandarynka 40g, Musli z orzechami 30g, Jogurt naturalny 50g, Suszone owoce goji 10g, Sok z cytryny 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 150g

OBIAD – Kurczak w porach ze szparagowa fasolka i kaszą jęczmienną

Kurczak, filet 170g, Por 80g, Szparagowa kolorowa  200g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 4g, Oliwa z oliwek 10g, Kasza jęczmienna 100g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Sałatka z cieciorki i awokado

Cieciorka z puszki 100g, Awokado 70g, Oliwa z oliwek 5g, Cebula 25g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g

KOLACJA – Łosoś z pęczakiem i wiosenną surówką

Łosoś surowy filet 150g, Przyprawa do ryb 3g, Sok z cytryny 5g, Kasza jęczmienna, pęczak 100g, Sałata lodowa 70g, Pomidor 130g, Ogórek 70g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 10g,  Pieprz czarny mielony 2g, Koper 3g