Poniedziałek

ŚNIADANIE –Kluseczki z płatków owsianych z owocami

Mleko spożywcze 2% tłuszczu 40g, Jaja 50g, Masło ekstra 20g, Mąka pszenna 15g, Płatki owsiane 100g, Maliny 50g, Jagody 50g, Sól 2g

II ŚNIADANIE – Kurczak w jogurcie z warzywami

Brokuł 75g, Kalafior 75g, Filet z kurczaka 100g, Oliwa z oliwek 5g, Jogurt naturalny 50g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 5g, Tymianek 3g, Liście roszponki 50g

OBIAD – Panga w migdałach z kaszą bulgur i cukinią

Panga filet 250g, Płatki migdałowe 25g, Mąka pszenna 30g, Jajko 100g, Masło klarowane 15g, Oliwa z oliwek 10g, Kasza bulgur 170g, Cukinia 100g, Papryka słodka 5

PODWIECZOREK – Owocowe racuszki

Mąka 20g, Śmietana 12% 10g, Mleko 50g, Jajko 50g, Proszek do pieczenia 1g, Olej rzepakowy 20g, Cukier puder 3g, Owoce (maliny, jeżyny, poziomki) 150g

KOLACJA – Kopytka z gulaszem z indyka

Sól 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Czosnek 2g, Słodka papryka 2g, Zioła prowansalskie 2g, Pieprz 2g, Olej rzepakowy 20g, Filet z indyka 300g, Cebula 50g, Czerwona papryka 100g, Woda 200g, Mąka 10g, Woda 150g, Ziemniaki 80g, Mąka pszenna 25g, Jajo 50g, Sól 2g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Pasta rzodkiewkowa z wędzonym łososiem na pieczywie

Rzodkiewki 100g, Łosoś wędzony 100g, Pumpernikiel pełnoziarnisty 120g, Chudy twaróg 250g, Jogurt naturalny 60g, Szczypiorek 10g, Sól himalajska różowa 2g

II ŚNIADANIE – Bruschetta z pomidorami i salami

Bagietka 50g, Masło 10g, Czosnek 5g, Pomidor 100g, Ser mozzarella 30g, Salami 30g, Suszone zioła prowansalskie 2g, Bazylia 2g

OBIAD – Klopski pieczone na kokardkach w pulpie pomidorowej z dynią

Makaronu kokardki 100g, Zmielona łopatka wieprzowa 100g, Jajko 50g, Czosnek 10g, Otręby żytnie 40g, Bułka tarta 20g, Sól 3g, Pieprz 3g, Suszony rozmaryn 3g, Listki laurowe 3g, Suszona bazylia 3g, Pomidory 200g, Przecier pomidorowego 30g, Dynia pokrojona 100g, Oleju rzepakowy 20g

PODWIECZOREK – Kotleciki rybne z grillowaną papryką

Rybki w oleju: makrela, szprotki, sardynki( po 30g), Jajko 50g, Twarożek półtłusty 30g, Bułka tarta 10g, Oliwa z oliwek 5g, Papryka żółta 120g, Pieprz biały 3g, Curry 5g

KOLACJA – Łosoś na makaronie z fasolą szparagową i kalafiorem w przyprawie włoskiej

Filet z łososia 200g, Makaron pełnoziarnisty świderki 100g, Zielona fasola 60g, Różyczki kalafiora 50g, Przyprawa włoska (lubczyk, cząber, majeranek, pieprz turecki, czarnuszka, susze warzywne, sól) 15g, Parmezan 30g, Masło 5g, Sok z cytryny 10g, Pieprz 2g, Sól ziołowa 2g


 

Środa

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pasta jajeczną

Jaja 200g, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 150g, Masło stołowe śmietankowe 30g, Majonez light 15g, Szczypiorek 40g, Sól ziołowa 5g, Pieprz czarny 8g, Pumpernikiel 100g

II ŚNIADANIE – Krem jaglany z bananami i twarożkiem

Kasza jaglana 30g, Banan 120g, Chudy twaróg 30g, Mleko 0,5% tł 100g

OBIAD – Pizza na cienkim cieście

Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Świeże drożdże 10g, Ciepła woda 180g, Sól 3g, Cukier 3g, Olej rzepakowy 20g, Koncentrat pomidorowy 30g, Woda 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Zioła prowansalskie 2g, Czosnek 2g, Pomidory 100g, Czerwona cebula 30g, Biała cebula 20g, Pieczarki 50g, Kiełbasa 30g, Masło 10g, Brokuł 50g, Czerwona papryka 50g, Ser mozzarella 50g

PODWIECZOREK – Zupa krem z kalafiora i młodych ziemniaczków z parmezanem

Bulion warzywny 250g, Kalafior 200g, Młode ziemniaczki 120g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy 10g, Sól 2g, Parmezan 20g, Szczypiorek 10g

KOLACJA – Naleśniki z mielona wołowiną

Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone wołowe 50g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Jajecznica z feta, pomidorami, szynką i pieczywem

Jaja 200g, Pomidor 130g, Ser typu „Feta” 70g, Masło extra 5g, Szynka drobiowa 40g, Zioła prowansalskie 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz czarny 2g, Pieczywo żytnie 170g

II ŚNIADANIE – Tortilla kukurydziana ze szpinakiem

Orzeszki pini 5g, szpinak mrożony 100g, Czosnek 10g, Cebula 30g, Śmietana 12% 10g, Oliwa z oliwek 5g, Mąka kukurydziana 50g, Woda gazowana 100g, Sól 2g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Żeberka w sosie jabłkowym

Olej rzepakowy 20g, Żeberko wieprzowe 150g, Cebula 50g, Czerwona kapusta 120g, Jabłko 120g, Bulion warzywny 170g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 70g

PODWIECZOREK – Sałatka pomidorowa z fetą

Kapusta pekińska 100g, Pomidor 100g, Ser typu „Feta” 75 g, Bazylia świeża 5g, Majonez light 20g, Wafle ryżowe pełnoziarniste 80g

KOLACJA – Kurczak w sezamie z gotowanymi warzywami

Filet z kurczaka 300g, Sezam 40g, Marchewka junior 130g, Kalafior 140g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 4g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z bananem, brzoskwinią i malinami

Kasza jaglana 100g, Banan 100g, Brzoskwinie 100g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g, Maliny 20g

II ŚNIADANIE – Sałatka szparagowa z grzankami ziołowymi

Pęczek szparagów 200g, Pomidory 120g, Sałata zielona 50g, Ogórek 60g, Cebula dymka 50g, Śmietana 10ml, Olej lniany 10g, Koperek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Grzanki ziołowe 70g

OBIAD – Grillowany pstrąg z masłem czosnkowym, surówką z kiełków brokułu i kaszą jaglaną

Pstrąg 250g, Masło 15g, Czosnek 10g, Kiełki brokułu 60g, Jogurt typ grecki 30g, Kasza jaglana 100g, Sok z cytryny 10g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach rukoli

Filet z kurczaka 200g, Rukola 60g, Pomidory 120g, Papryka czerwona 120g, Bazylia 10g

KOLACJA – Pieczone ziemniaki nadziewane szpinakiem i serem feta

Ziemniaki 200g, Masło 10g, Czosnek 5g, Pieczarki 50g, Szpinak w liściach mrożony 70g, Ser feta 80g, Jogurt naturalny 30g, Pieprz biały 3g, Sól 2g