1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Omlet z kiełkami i szynką, cynamonowa sałatka

Jajo 200g, Kiełki lucerny 4g, Kiełki słonecznika 4g, Szynka z piersi kurczaka 100g, Płatki owsiane 60g, Owoce (banan, jabłko, pomarańcza, kiwi) 300g, Jogurt naturalny 2% 50g, Przykrawa cynamon 3g

II ŚNIADANIE –  Smoothie bananowy z kiwi i nasionami lnu

Banan 140g, Kiwi 60g, Jogurt naturalny 2% 150g, Miód 5g, Sok z cytryny 5g, Ser twarogowy półtłusty 100g, Płatki owsiane 10g, Len nasiona 10g

OBIAD – Befsztyk z polędwicy wołowej z kaszą gryczaną i surówką

Polędwica wołowa 170g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Chrzan 3g, Cytryna 3g, Kasza gryczana 100g, Pomidor 130g, Ogórek 100g, Cebula 50g,Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g

PODWIECZOREK – Tuńczykowa sałatka z dzikim ryżem i pomidorem

Ryż dziki 75g, Tuńczyk w wodzie 75g, Pomidor 130g, Czosnek 5g, Olej lniany 10g, Zioła prowansalskie 3g

KOLACJACiasteczka owsiane

Ser twarogowy chudy 60g, Płatki owsiane, zarodki 70g, Jajo 100g, Orzechy włoskie 10g, Słonecznik, nasiona 20g, Otręby owsiane, pszenne 5g, Cynamon, stewia itp. 5g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Jajecznica z kabanosami w cebulką i papryką

Jaja  200g, Kabanos wp.65g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g ,Chleb żytni pełnoziarnisty 50g, Cebula 60g, Papryka czerwona 50g, Sól ziołowa 3g

II ŚANIDANIE – Mus bananowo – orzechowy z waflem ryżowym

Jogurt naturalny 2% 30g , Banan 200g, Orzechy włoskie15g, Wafel ryżowy naturlany10g

OBIAD – Filet z kurczaka pieczony w sosie jogurtowo-musztardowym

Jogurt naturalny 2% 100g, Filet z kurczaka 300g, Oliwa z oliwek 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ziemniaki 300g,  Miód pszczeli 40g, Koperek 5g

PODWIECZOREK – Ziołowe kopytka

Jaja 50g, Mąka pełoziarnista 20g, Ziemniaki 200g, Szczypiorek 3g, Natka pietruszki 3g, Tymianek 3g, Rozmaryn 3g, Cząber 3g, Bazylia 3g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Sałatka z tuńczykiem

Jogurt naturalny 2% 30g, Ser, Gouda tłusty 50g, Jaja 50g, Tuńczyk w wodzie 70g, Chleb mieszany słonecznikowy 70g, Kukurydza z puszki 60g, Pierz ziołowy 2g, Sól ziołowa 2g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Gryczane naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Woda 220g, Jajo 120g, Mąka gryczana 90g, Cebula 75g, Czosnek 5g, Szpinak, liście 300g, Ser Feta 30g, Oliwa z oliwek 7g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Przyprawa gałka muszkatołowa 2g, Ser twarogowy chudy 80g

II ŚANIDANIE – Jogurtowy przekładaniec

Jogurt naturalny 2% 200g, Borówki amerykańskie 150g, Truskawki 100g, Kiwi 60g, Płatki owsiane 30g, Orzechy nerkowca 20g

OBIAD – Filet z kurczaka w sosie czosnkowym z ryżem jaśminowym i surówką

Kurczak, filet 150g, Jogurt naturalny 2% 150g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Przyprawa majeranek 3g, Przyprawa papryka mielona 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Skrobia kukurydziana 5g, Ryż jaśminowy 100g, Papryka czerwona 90g, Ogórek kiszony 100g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g

PODWIECZOREK – Cukinia z tuńczykiem na dzikim ryżu

Cukinia 100g, Tuńczyk, w wodzie 100g, Kapary z puszki 10g, Jogurt naturalny 2% 20g, Cebula 50g, Czosnek5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g, Przyprawa chili2g, Natka pietruszki 2g, Bazylia świeża 3g, Oliwa z oliwek 5g, Cytryna 30g, Ryż dziki 75g

KOLACJA – Sałatka z komosy ryżowej z cieciorką

Komosa ryżowa 60g, Cieciorka w puszce 90g, Pomidor 60g, Cebula 30g, Bazylia świeża 6g, Sok z cytryny 5g, Sałata 15g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Kokosowa owsianka z brzoskwiniami

Płatki owsiane 100g, Mleko kokosowe 80g, Brzoskwinia 150g, Laska wanilii 2g, Jogurt naturalny 2% 150g, Przyprawa cynamon 3g, Wiórki kokosowe 10g, Ksylitol 5g

II ŚNIADANIEKrajanka owsiano-orzechowa

Mąka pszenna, typ 1850 40g, Płatki owsiane 30g, Soda oczyszczona 2g, Słodzik ze stewii 2g, Banan 140g, Jajo 50g, Orzechy włoskie, posiekane 15g, Czekolada gorzka 5g

OBIADKurczak w porach ze szparagami i kaszą jęczmienną

Kurczak, filet 170g, Por 80g, Szparagi zielone 200g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 4g, Oliwa z oliwek 10g, Kasza jęczmienna 100g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Bananowo-truskawkowy koktajl z sezamem

Kefir 2% 300g, Banan 220g, Otręby owsiane 20g, Truskawki 100g, Sezam, nasiona 5g

KOLACJA – Łosoś z pęczakiem i wiosenną surówką

Łosoś surowy filet 150g, Przyprawa do ryb 3g, Sok z cytryny 5g, Kasza jęczmienna, pęczak 100g, Sałata lodowa 70g, Pomidor 130g, Ogórek 70g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 10g,  Pieprz czarny mielony 2g, Koper 3g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z dżemem wiśniowym

Kasza jaglana 100g, Dżem wiśniowy 50g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g

II ŚNIADANIEPierś z indyka grillowana z czerwonymi warzywami

Pierś z indyka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól2g, Pieprz 2g

OBIADGołąbki w sosie pieczarkowym

Mięso wołowe mielone 200g, Ryż paraboiled 200g, Sałata liście 100g, Cebula 50g, Zakawas żurku 200g, Pieczarki 150g, Śmietana 12%, 50g, Pieprz ziołowy 2g, Sól ziołowa 2g, Natka pietruszka 10g

PODWIECZOREK – Puree z kalafiora z wędzoną szynką i waflem ryżowym

Kalafior 350g, Śmietana 12% 50g, Szynka wędzona z kurczaka w kawałku 70g, Wafel ryżowy 20g, Pieprz 2g

KOLACJA – Pikantne leczo z kiełbasą

Cukinia 200g, Bakłażan 100g, Papryka 120g, Chili papryka 20g, Cebula 50g, Pomidory 100g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Kiełbasa wieprzowa 80g, Kasza gryczana 100g, Kolendra 2g, Kurkuma 2g, Bazylia 2g, Oregano 2g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Owocowe chrupkie musli

Płatki wielozbożowe 70g, Orzechy włoskie 15g, Orzechy laskowe 15g, Nasiona słonecznika 15g, Miód 10g, Jogurt typ grecki 200g, Jagody amerykańskie 50g, Maliny 50g

II ŚANIADANIEPlacuszki marchewkowe z kremem z kaszy jaglanej

Ugotowana marchew 90g, Gruszka 50g, Mąka kokosowa 10g, Jogurt typ grecki 10g, Kasza jaglana 50g, Mleko kokosowe 100g, Daktyle suszone 20g, Kakao surowe 5g, Olej kokosowy4g, Imbir 1g, Cynamon 1g, Kolendra 1g, Pomarańczowa skórka 1g

OBIAD – Pierś z kurczaka z grzybami shikatee

Filet z kurczaka 250g, Cebula 50g, Korzeń imbiru 10g, Grzyby shiitake 150g, Pieczarki 150g, Sos sojowy 20g, Bulion drobiowy 150g, Wino wytrawne 30g, Cukinia 120g, Orzechy arachidowe 15g, Sól ziołowa 2g, Kolendra 2g, Oliwa z oliwek 10g, Makaron ryżowy 100g

PODWIECZOREK – Deser bananowy

Banany 100g, Jogurt grecki 70g, Crunchy tropikalne 40g, Mięta 5g, Kakao do dekoracji 5g

KOLACJA- Grillowana wołowina na sałacie

Wołowina 100g, Ogórki gruntowe 120g, Cieciorka z puszki 50g, Rukola 20g, Roszponka 20g, Szpinak  20g, Pietruszka 10g, Mięta 2g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 10g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE –  Owsianka z truskawkami

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko sojowe pełnotłuste 250g, Truskawki 200g, Cukier trzcinowy 10g

II ŚNIADANIE – Krem dyniowy

Pieczona dynia 200g, Marchewka ugotowana 40g, Mleko kokosowe 120g, Pomarańcza 60g, Imbir 5g, Cynamon 1g, Curry 1g, Chilii 1g, Płatki kokosowe 10g, Masło 10g, Szałwia 15g

OBIAD – Gulasz wołowy z szarotkami

Szalotka 120g, Czosnek 20g, Marchew 100g, Seler 90g, Oliwa z oliwek 20g, Wołowina 250g, Czerwone wino 100g, Bulion warzywny 200g, Kasza jęczmienna 100g

PODWIECZOREK – Sałatka szparagowa z  grzankami razowymi

Pęczek szparagów 200g, Pomidory 120g, Sałata zielona 50g, Ogórek 60g, Cebula dymka 50g, Śmietana 10g, Olej z orzechów laskowych 10g, Koperek 10g, Sól pieprz po 2g, Pieczywo razowe 70g

KOLACJANadziewany filet drobiowy

Filety z kurczaka 200g, Ser żółty 30g, Szparagi 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Jajo 50g, Olej rzepakowy 10g, Masło 20g