Poniedziałek
ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami i salami
Jaja 200g, Oliwa z oliwek 10g, Salami 60g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g
II ŚNIADANIE – Sałatka z grillowaną piersią z kurczaka, gruszką i prażonymi orzechami włoskimi
Sałata lodowa 40g, Gruszka 120g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 50g, Musztarda Dijon 5g, Miód 5g, Orzechy włoskie 20g
OBIAD – Kurczak w porach ze szparagami i kaszą jęczmienną
Kurczak, filet 170g, Por 80g, Szparagi zielone 200g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 4g, Oliwa z oliwek 10g, Kasza jęczmienna 100g, Sól 2g
Podwieczorek – Sałatka z wędzonym kurczakiem i fasolką szparagową
mix sałat 150g, kurczak wędzony 80g, pomidorki koktajlowe 60g, ugotowana fasolka szparagowa 100g, dressing: 10ml soku z cytryny, 10 ml octu winnego, 5ml oliwy, sól 2g, pieprz 2g
KOLACJA – Tarta szpinakowa
Ciasto francuskie 100g, Szpinak 250g, Masło 10g, Czosnek 10g, Ser typu feta 50g, Filet z kurczaka 80g, Śmietana 18%, 20g, Jajo 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Parmezan 10g
Wtorek
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2% 500g, Wiórki koksowe 10g, Daktyle suszone 20g
II ŚNIADANIE – Tuńczyk duszony w pomidorach i papryce
Tuńczyk z wody 150g, Olej rzepakowy 10g, Pomidory 100g, Papryka 120g, Bazylia suszona 5g, Sól ziołowa 3g
OBIAD – Filet z kurczaka pieczony w sosie jogurtowo-musztardowym
Jogurt naturalny 2% 100g, Filet z kurczaka 300g, Oliwa z oliwek 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ziemniaki 300g, Miód pszczeli 40g, Koperek 5g
PODWIECZOREK – Twarożek z grzankami ziołowymi i kiełkami rzodkiewki
Grzanki ziołowe 30g, Ser twarogowy półtłusty 100g, Kiełki rzodkiewki 30g, Jogurt naturalny 10g, Pieprz ziołowy 2g
KOLACJA – Naleśniki faszerowane mięsem mielonym
Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150ml, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g
Środa
ŚNIADANIE – Gryczany placek z tuńczykiem, cebulką i pomidorem
Kasza gryczana 90g, Jajo 150g, Tuńczyk w wodzie 120g, Cebula 25g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidor 150g, Bazylia świeża 6g
II ŚNIADANIE – Bruschetta z pomidorami i salami
Bagietka 50g, Masło 10g, Czosnek 5g, Pomidor 100g, Ser mozzarella 30g, Salami 30g, Suszone zioła prowansalskie 2g, Bazylia 2g
OBIAD – Gulasz węgierski
Wołowina z udźca 350g, Cebula 150g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 15g, Pieczarki 100g, Czerwona papryka 80g, Zielona papryka 80g, Bulion warzywny 350g, Mielona papryka 2g, Liść laurowy 2g, Majeranek 2g, Pieprz 2g, Sól 2g, Ziele angielskie 2g, Koncentrat pomidorowy 50g
PODWIECZOREK – Owoce w sosie waniliowym
Miód 10g, Sok jabłkowy 20g, Mango 140g, Ananas 60g, Jabłko 250g, Gruszka 200g, Jogurt grecki 50g, Jogurt naturalny 50g, Esencja waniliowa 2g
KOLACJA – Papryka nadziewana kurczakiem z warzywami i mozzarellą
Pierś z kurczaka 150g, Papryka czerwona 300g, Ryż brązowy 45g, Cebula 25g, Cukinia 200g, Ser mozzarella 30g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa bazylia 1g, Przyprawa tymianek 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g
Czwartek
Mleko 2% 200g, Ryż biały 70g, Banan 100g, Migdały 25g, Miód pszczeli 10g, Czekolada deserowa 20g
II ŚNIADANIE – Pieczywo żytnie z orientalnym filetem z kurczaka
Ser typu „Feta” 40g, Filet kurczaka 90g, Chleb żytni pełnoziarnisty 70g, Ogórek 10g, Papryka czerwona 20g, Pomidor 25g, Curry 5g
OBIAD – Mięsne pulpeciki z kaszą pęczak w sosie pomidorowym
Mięso mielone wp-woł 300g, Cebula dymka 50g, Mąka 30g, Oliwa z oliwek 10 g, Kasza pęczak 100g, Pomidory z puszki 200g, Jajo 50g, Bazylia świeża 10g, Pieprz ziołowy 5g
PODWIECZOREK – Kolorowe wrapy
Ogórek kiszony 100g, Papryka czerwona 130g, Papier ryżowy 40g, Wędzona pierś z kurczaka 70g, Ser żółty 50g, Sałata lodowa 5g, Ananas 80g
KOLACJA – Ruloniki z szynki nadziewane twarożkiem z chrupkim chlebkiem
Ser twarogowy półtłusty 100g, Polędwica luksusowa 150g, Chleb chrupki 50g, Rzodkiewka 50g Szczypiorek 20g, Pieprz biały 2g, Sól 2g
Piątek
ŚNIADANIE – Omlet z jabłkiem w sosie jagodowym
Jajo 200g, Białko jaja 30g, Jabłko 160g, Mleko 1,5% tłuszczu 50g, Mąka żytnia 50g, Masło 5g , Miód 12g, Jogurt naturalny 2% 100g, Jagody 80g
II ŚNIADANIE – Sałatka z grillowaną piersią z kurczaka, gruszką i prażonymi orzechami włoskimi
Sałata lodowa 40g, Gruszka 120g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 50g, Musztarda Dijon 5g, Miód 5g, Orzechy włoskie 20g
OBIAD – Turbot w sosie marchewkowym z ziemniakami puree i surówką
Turbot 150g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Koper 6g, Jogurt naturalny 2% 40g, Mąka pszenna, typ 550 10g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Marchew 70g, Ziemniaki 390g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Masło 3g, Kapusta pekińska 100g, Pomidor 60g, Ogórek kiszony 50g, Papryka czerwona, konserwowa 40g, Cebula czerwona 25g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 5g, Koper 6g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g
PODWIECZOREK – Sałatka ziemniaczana
Ziemniaki 150g, Majonez lekki 30g, Cebula 50g, Ocet winny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz biały 3g, Sól 2g
KOLACJA- Łódki z cukinii nadziewane twarożkiem i szynką na ostro
Ser typu „Feta” 20g, Ser twarogowy półtłusty 30g, Szynka wiejska 30g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczywo tostowe 60g, Płatki owsiane 20g, Cukinia 200g, Pieprz Cayenne 3g